Co jiného číst?
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Toho Markusa určite čeknem, díky. :)
nevíte jestli se chystá překlad? nebo už je? nenašel jsem
Meč pravdy, zmiňovaný v úvodu, za úplnou srágoru nepovažuji, i když autor už se v tom velmi záhy začal neuvěřitelně plácat - nejlepší jsou první knížky (První čarodějovo pravidlo a čitelné je i Druhé čarodějovo pravidlo) s tím, že první díl je uzavřený a sám o sobě stačí. Ovšem pokud má za sebou čtenář Martina a jiné majstrštyky, tak je Goodkind už docela předvídatelný a místy klišoidní.
Z fantasy sérií určitě zmiňovaného Paula Kearneyho. Pokud je člověk vysazený na historickou literaturu, tak Červeňák, ačkoli jeho novější počiny mi ne úplně sedí, nejvíce se mi líbil Černokněžník, který se netají inspirací Zaklínačem. A teď jsem dočetla Hraničářova učně od Flanagana, což je spíše určeno náctiletým čtenářům, ale není to až tak úplně blbé a na zkrácení času než vyjde další díl ságy to postačí :-).
http://www.kosmas.cz/vyklad/329/best-sf-f-50/
Už se připravuje čtvrtý díl!
Dočetl jsem třetí díl Stínu krkavce - Královna ohně. Po parádním překvapení v podobě prvního dílu na mne zbylé dvě knihy působí jako povinné, bez zájmu a z donucení psané přívěsky, které vůbec nemusely vzniknout. Představuju si, že když Anthony Ryan přišel do nakladatelství s prvním dílem, v následujícím rozhovoru proběhlo asi tohle: "Podívej soudruhu, my ti to vydáme, ale pod jednou podmínkou. Frčí trilogie, takže nám musíš napsat další dva díly. A když už budeš u toho, nezapomeň dohnat genderové kvóty, v prvním díle jsi je trestuhodně zanedbával."
Pokud se dostanete k prvnímu dílu, za sebe doporučuju tímto dílem také skončit. On je docela uzavřený a to co vás po prvním díle pálí a chcete vědět, jak to bude pokračovat, to se stejně nedozvíte.