Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Este napisala dalsie knihy - Gordana na dvore krala Matyasa - to uz bolo velmi slabe.
No, jinak konec knihy docela syrový, stejně jako v domu mrtvých. Nejvíce mě "rozsekala" část, kdy Pazderka se zbytkem paličů odchází z Korálu za zbytkem vojsk a přidá se k ní Anomander a hovoří spolu o Whiskeym, pro mě asi nejsilnější část knihy. Co se týče Kallora, tak Korlat sice slíbila, že ho s Orfantalem dovedou Anomanderovi, ale mám takový pocit, že se jim to nepovede, což mě fakt sere.
A ten doslov? Představa Raesta, který v jedničce pohybuje horama, v kuchyňské haleně, a Parana ,jak přijde domů a volá ve stylu "Stará kde jsi, mám hlad!", no upřímně jsem se u toho zasmál a přišlo mi to jako super uvolnění po tom dost skličujícím konci.
!
Ako tak citam tvoje spoilery, fakt je to chaos, zorientovat sa v postavach.... zase som rozmyslala, kto bol to
:-)
Přesto považuji Eriksona spolu s Martinem a Sapkowskim za nejlepší fantasy autory posledních dvaceti let. V takové zvláštní kategorii je China Miéville. To je šílenec a zároveň génius. Nádraží Perdido nebo Jizva jsou jedny z nejlepších fantasy-scifi knih, co znám.
Třeba jsem nikdy nečetl knížky o Eragonovi (a nevím jestli začít)
@sfik Zkus ten Stín krkavce. První díl vynikající, ovšem pravda, druhý mě dost zklamal a ke třetímu jsem se ještě nedostal. Ale i ten první stojí za to sám o sobě, protože je i celkem uzavřený.
Případně Kroniky Sialy, není to sice kdovíjak sofistikované, ale v tomto případě jsem tu linearitu ocenil, navíc tam není stránka, kde by se nic nedělo.
Pokud chceš hodně mečování, tak cokoli od Abercrombieho.
Já teďka zase čtu všechny Warcrafty, co vyšly v češtině, tam je taky dost mečování (a sekerování a kladivování a palcátování a lukování a oštěpování a tak). No a k tomu jsem samozřejmě musela znovu rozehrát Warcraft 3, takže bacha, žere to dost času :D
Díky za rady přátelé!
Mistborn
Noční anděl
Světlonoš
Já se po třetím dílu Řek Londýna, který spíš zklamal, pustila do pátého dílu Mycelia a ne a ne se začíst. Tahle série má taky sestupnou tendenci :(