Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
11213151718109

Komentáře

• Tak k Epizodě VII... jsou tam některé super scény, ale celkově je to průměr a to iritující kopírování Epizody IV prostě nemůžu odpustit. Pochválit musím, jak se povedl Ben Solo - na minimálním prostoru ukázali jeho motivaci a vady charakteru a nemusel nám o tom nikdo říkat. Rogue One má lepší story, Epizoda VII zase postavy, ke kterým má divák blíž.
  • Nevravela na koho čaká.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 7. ledna 2017
    .
    @Nevada
    Nevada napsal(a):

Mimochodem, dokoukal tady někdo Clone Wars? Můžete, mi někdo napsat, v jakém bodě to skončilo (kde s ohledem na ságu) a jak dopadla Ahsoka?

Šéstá série končí po dobrodružstvích s Yodou, je na ní poměrně znát, že Clone Wars byly utnuty předčasně, Yoda navštíví domovský svět Sithů Moraband, dřívé znamý jako Korriban a dozvíš se proč si vybral Dagobah pro svůj exil.
    Co se týče Ahsoky, tak ta se objeví ve druhé sérii Povstalců a její příběh se (zatím) uzavřel tak, že se střetla se svým bývalým mistrem teď už jako Darthem Vaderem. Zda souboj přežila je neznámé
    upraveno 7. ledna 2017
    @Nevada
    Taky ji tam nemuseli opouštět skuteční rodiče, ale lidé, které za rodiče považovala. Nebo aspoň někdo, koho považovala za svým způsobem rodinu. Teď si nevzpomínám přesně, říkala přímo Rey, že čeká na rodiče? Mám dojem, že ne.
    Rey říká, že na někoho čekala, ale myslím, že přímo nezmínila, že to jsou rodiče. I tak to bylo od kohokoliv dost nezodpovědné nechat malou holku s takovýmhle grázlem. Proboha i Luke měl rodinu, co ho vychovávala. To mi neříkejte, že v celý galaxii není rodina, co by nechtěla adoptovat holčičku.
    Není problém nepoznat, co nehledáš. Jestli Leia věří, že je její případná dcera mrtvá, nemusela by ji "vycítit". Hana milovala, navíc byla jeho smrt doprovázená bouřlivou emoční reakcí jejich syna.
    Vader také netušil, že má dceru a přesto Leiu vycítil, to mi nepřijde jako dobré ospravedlnění. Navíc Rey prošla taky několika emočními reakcemi za celý film.
    Rogue One je jen příběh ze světa Star Wars, ne součást ságy. Stejně jako třeba plánovaný film o Solovi. Tam se Skywalkerové taky neobjeví (maximálně se možná jeden mihne).
    Ale také jsou to signály, že se to začíná ubírat novým směrem.
    Po sedmi, resp. osmi epizodách z devíti? Začínám si myslet, že prostě jen trolluješ
    Jsi vážně naivní, když si myslíš, že bude jenom devět epizod =D Disney potřebuje zpátky peníze, co daly Lucasovi a něco na tom vydělat.
    Též jsem ep.7 viděna před svátky shodou okolností znovu a moje výhrady a znechucení taky přetrvávají.
    Jo a přitom Pomstu Sithů (ano vím, že ji všichni nesnašíte :D) jsem viděl znovu a líbí se mi s každým viděním víc než předtím. To samé platí samozřejmě pro původní trilogii
  • Tyrion Lannister napsal(a):

@Nevada

Taky ji tam nemuseli opouštět skuteční rodiče, ale lidé, které za rodiče považovala. Nebo aspoň někdo, koho považovala za svým způsobem rodinu. Teď si nevzpomínám přesně, říkala přímo Rey, že čeká na rodiče? Mám dojem, že ne.
    Rey říká, že na někoho čekala, ale myslím, že přímo nezmínila, že to jsou rodiče. I tak to bylo od kohokoliv dost nezodpovědné nechat malou holku s takovýmhle grázlem. Proboha i Luke měl rodinu, co ho vychovávala. To mi neříkejte, že v celý galaxii není rodina, co by nechtěla adoptovat holčičku.
    Možno mali v pätách niekoho ešte horšieho, než sú vykorisťujúci zberači trosiek. Možno mali naponáhlo.
    @Aviv Je to otázka, epizoda VIII bude muset vysvětlit spoustu věci, nejen tohle, ale i kde vzali Lukeův meč a já se obávám, že ta vysvětlení budou zní jako bullshit.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Tyrion Lannister
    1. Já se s Tebou nepřu, že to nebylo hnusné. I proto pořád beru v úvahu, že tomu, kdo ji tam nechal, na ní moc nezáleželo. Ale na druhou stranu taky nevíme, u koho ji tam nechali.
    2. Vader měl Leiu u výslechu hned v úvodu ep.4 a nevycítil nic. To až u Luka věděl, že je to jeho syn (aby ne, u kluka s příjmením Skywalker a v doprovodu Kenobiho :)). A od Luka se dozvěděl o Leie.
    3. Rogue One jsem neviděla, ale chceš mi říct, že příběh, který předznamenává nejstarší z filmů, zároveň začíná nové směrování ságy?
    4. Asi mě pořád nechápeš. 9 epizod patří k hlavní sáze. K šesti existujícím oznámili pokračování tří dalších po koupi Lucasfilmu. Zatím. Jestli budou pak další 3 filmy se uvidí.
    Ostatní filmy jsou jen omáčkou okolo, která rozšiřuje Star Wars Universe. (Něco jako Píseň ledu a ohně a k ní jsou omáčkou 3x Dunk, Princezna a královna a Darebný princ).
    5. Já mám třeba Pomstu Sithů ráda. Velmi :)
    Tyrion Lannister napsal(a):

Je to otázka, epizoda VIII bude muset vysvětlit spoustu věci, nejen tohle, ale i kde vzali Lukeův meč a já se obávám, že ta vysvětlení budou zní jako bullshit.

Spíš se obávám, že to ani vysvětlovat nebudou. Něco prostě budou ignorovat, něco odbudou poznámkou typu: Meč schovávala jedna prastará bába, ale nikdo neví, jak se k ní dostal a ona po tisíci letech zaklepala bačkorama dřív, než to stihla vysvětlit.
    upraveno 7. ledna 2017
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

Tak k Epizodě VII... jsou tam některé super scény, ale celkově je to průměr a to iritující kopírování Epizody IV prostě nemůžu odpustit. Pochválit musím, jak se povedl Ben Solo - na minimálním prostoru ukázali jeho motivaci a vady charakteru a nemusel nám o tom nikdo říkat. Rogue One má lepší story, Epizoda VII zase postavy, ke kterým má divák blíž.

K Benu Solovi toliko - uznávám, že je to rozhodně postava, kterou jsme ve SW ještě neviděli, uznávám že svým způsobem je to lepší Anakin a uznávám, že spousta věcí na které si lidí stěžují jsou u něj právě účelem (proč nosí masku, protože by se ho jinak nikdo nebál) Ale trvám na tom, že je to NEJSLABŠÍ záporák, který kdy v SW byl, když se po dvaceti nebo kolika letech tréninku a učení od dvou mistrů na světlé i temné straně Síly nechá přemoct holkou, která zná Sílu pár dní a světelný meč drží poprvé v životě. WTF?!!!
    A veškeré omluvy zde jsou marné. Že byl zraněný? Vader byl zraněný taký při souboji s Lukem v pětce (neměl ruce nohy, byl na přistrojích) Že Vader silnější než Kylo? No dejme tomu, ale ta zranění Vadera a Kyla jsou na úplně jiné úrovni. Vader měl spálený celý tělo, Kylo schytal jednu střelu blasterem do boku. A evidentně to tak příšerné zranění nebylo, když byl schopný předběhnout Finna a Rey. Smrt Hana Sola ho psychicky rozrušila. Nebylo snad účelem te vraždy ho posílit a předně proč je teda pronásledoval, když byl psychicky v háji a zraněný. A je zajímavé, že někoho, kdo pozabíjel všechny svoje spolužáky - rozhodí smrt vlastního otce. Rey ho v životě neměla porazit, měl vyhrát on a pak mezi nimi udělat tu průrvu, aby Rey mohla zdrhnout, tohle prostě i Starkiller, který byl OP jak svi*a a stahoval křížníky z oblohy cvičil x let pod Vaderm, takže.... I kdyby Rey stvořila samotná Síla a žádné rodiče neměla - tak by nemohla překlenout ten rozdíl, který mezi ním a Rey by logicky měl být. Proboha proč ji prostě neomráčil, jako to udělal u toho baru ty stárý báby nebo nezastavil její světelný meč jako tu blasterovou střelu a totálně ji nezničil. Tohle mi vytačí úplně nejvíc. Hezky to vystihl koment na YOutube Kylo Ren: Before movie: What a badass, after movie: What a pu*sy
    Ohledně Kylo Rena tedy doufám, že buď v epizodě VIII konečně ukáže, že za něco stojí a dostaně nějaký pořádný badass moment, například by se konečně mohl naučit force lightning a nebo ho Rey či Del Toro zabijou.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Ben Solo by mohl ideálně uklouznout po banánové slupce a umřít. Většího emo hňupa aby člověk pohledal.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 7. ledna 2017
    @Tyrion Lannister Nechci nijak podrývat tvé komentáře, ale dost mě pobavilo tvé srovnávání zranění Darth Vadera a Bena. Vzhledem k tomu, že v ep. V to bylo takových 23 let, co byl Vader zmrzačen a jeho protézy měly zajistit, aby byl funkční stejně jako v době mládí, ne-li víc. Tudíž, toto vůbec nemůžeš srovnávat, nicméně pořád platí, že Darth Vader je nejmocnější uživatel síly v galaxii a porovnávat jeho a Bena je jako kdyby jste porovnávaly R2-D2 a Star Destructor ;) :D
    Everett_Young napsal(a):

Ben Solo by mohl ideálně uklouznout po banánové slupce a umřít. Většího emo hňupa aby člověk pohledal.

To by tam vlastně ani nemusel být. Bohužel, smiř se s tím. Darth Snapa se jen tak nezbavíš :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Sagart asi tak no. Ale R2-D2 není hysterický emo puberťák který se neumí ovládat.
    Everett_Young napsal(a):

@Sagart asi tak no. Ale R2-D2 není hysterický emo puberťák který se neumí ovládat.

Bych ani neřekl. Copak jsi neviděl, co ten násilnickej robot udělal s chudáky separatistickými droidy v ep. III :D
    @Sagart
    Sagart napsal(a):

@Tyrion Lannister Nechci nijak podrývat tvé komentáře, ale dost mě pobavilo tvé srovnávání zranění Darth Vadera a Bena. Vzhledem k tomu, že v ep. V to bylo takových 23 let, co byl Vader zmrzačen a jeho protézy měly zajistit, aby byl funkční stejně jako v době mládí, ne-li víc. Tudíž, toto vůbec nemůžeš srovnávat, nicméně pořád platí, že Darth Vader je nejmocnější uživatel síly v galaxii a porovnávat jeho a Bena je jako kdyby jste porovnávaly R2-D2 a Star Destructor ;) :D

Everett_Young napsal(a):

To by tam vlastně ani nemusel být. Bohužel, smiř se s tím. Darth Snapa se jen tak nezbavíš :)
    @Sagart Tak lze to porovnávat, když Ben umí věci, co Vader neuměl (to zastavení te střely) jde tady prostě o princip. Rey v životě neměla vyhrát a Ben se tímhletím ukázal jako totální slaboch, nejen ve srovnání s Vaderem, ale ve srovnání s prakticky každým Sithem, kterého jsme mohli v SW vidět. A to, že to bylo 23 let od zrmzačení, nic nemění na tom, že to Vadera šíleně oslabilo, že to pro něj byl příšerný handicap, ale on byl tak mocný, že i s takovýmhle oslabením dokázal stále být bojeschopný.
    Takčitak mu dala přes držku holka s nulovým výcvikem, to nebyla porážka to bylo ponížení :wall:

@Everett_Young
    Everett_Young napsal(a):

Po tom trapným souboji s Rey nepotřebuji trapný souboj s někým dalším spíš bych bral souboj s Del Torem, něco na tenhle způsob, ale mnohem, mnohem lepší :D

I když je pravda, že to jak Maul na konci prosí o milost mi k Benovi celkem sedí :twisted:
    @Sagart
    To by tam vlastně ani nemusel být. Bohužel, smiř se s tím. Darth Snapa se jen tak nezbavíš
    Tak vzhledem k tomu, že je tu minimálně dalších šest rytířů z Renu, Benicio a Snoke tak se Ben zdá celkem postradatelný :twisted: Ostatně víme, jak se měnila hiearchi u Sithů, takže předpokládám, že zažijeme i u rytířů z Renu noc dlouhých nožů :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Rey říká, že na někoho čekala, ale myslím, že přímo nezmínila, že to jsou rodiče.

Zrovna to kukám. Povedala, že čaká na rodinu.
    upraveno 7. ledna 2017
    @Nevada
    Nevada napsal(a):

@Tyrion Lannister
    1. Já se s Tebou nepřu, že to nebylo hnusné. I proto pořád beru v úvahu, že tomu, kdo ji tam nechal, na ní moc nezáleželo. Ale na druhou stranu taky nevíme, u koho ji tam nechali.
    2. Vader měl Leiu u výslechu hned v úvodu ep.4 a nevycítil nic. To až u Luka věděl, že je to jeho syn (aby ne, u kluka s příjmením Skywalker a v doprovodu Kenobiho :)). A od Luka se dozvěděl o Leie.
    3. Rogue One jsem neviděla, ale chceš mi říct, že příběh, který předznamenává nejstarší z filmů, zároveň začíná nové směrování ságy?
    4. Asi mě pořád nechápeš. 9 epizod patří k hlavní sáze. K šesti existujícím oznámili pokračování tří dalších po koupi Lucasfilmu. Zatím. Jestli budou pak další 3 filmy se uvidí.
    Ostatní filmy jsou jen omáčkou okolo, která rozšiřuje Star Wars Universe. (Něco jako Píseň ledu a ohně a k ní jsou omáčkou 3x Dunk, Princezna a královna a Darebný princ).
    5. Já mám třeba Pomstu Sithů ráda. Velmi :)

1. Ono to vypadá, že právě u toho emzáka, u kterýho si kupovala to jídlo a který na ni poslal svoje lidi jenom proto, že mu nechtěla prodat droida :wall: Právě proto, by to víc odpovídalo, že by byla dcerou nějakého Sitha/rytíře z Renu, spíš než Lukea či Leii. Já vím, že jsem otrávný, ale prostě doufám, že nová trilogie opravdu nebude jen remakem původní, ale nabídne nám něco nového. Proboha, každý kdo hrál KOTORY ví, že SW mohou nabídnout tolik skvělých věcí.
    2. Luke ale nic neřekl, Vader to prostě vycítil. Je to otázka, no :D Každopádně i tak doufám, že Rey není Leina, bylo to opravdu příšerný klišé I am your brother. Tohle by mne hrozně naštvalo a právděpodobně donutilo opustit kinosál.
    3. Spíš nový směr, doufám v prequelovou sérii z období staré republiky, žádní Skywalkerové spousta dobrého příběhu, Darth Revan atd.
    4. Je to otázka, ale tvrdím, že nikdy není pozdě jít novou cestou. Epizoda VII byla spojovací most, SW se vracelo po dlouhé době a tak se šlo na jistotu, ale tentokrát snad, když už Disney má potvrzené, že SW jsou stále populární, tak se půjde novou originální cestou.
    5. Revenge of the Sith je moje neojblíbenější Star Wars, originální trilogii mám rád, ale k trojce mám nevím, proč prostě nejvíc. Asi proto, že mi špatný konec sedí k SW víc než ten dobrý pohádkový a ze spousty dalších důvodů a hudba je v ní podle mne taky nejlepší

Proto taky miluji Rogue One. Což mi připomíná, že tohle je další důvod, proč je epizoda VII na nic. To mi jako chcete říct, že se jediové zase nechali totálně vyhladit? Jak se jim to povedlo bez armády klonů, která by je zradila?!!! To vážně nikdo kromě Lukea nikdo nepřežil?!O prequelech ať si říká, kdo chce co chce, ale mne se líbilo, že tam bylo tolik jediů a kdyby došlo na skupinový fight jediové vs rytíř z renu, pro celou novou trilogii by to mohlo být dobré zpestření. A nejhorší je, že všechny pravděpodobně povraždila parodia na Sitha, který dostal nakládačky od holky bez vycvíku. Dámy a panové, doufám, že tohle není pravda, protože jestli ano, galaxie je ztracená.
    upraveno 7. ledna 2017
    @Gepeto Zajímavé, takže ji tam opravdu nechala vlastní rodina, fakt smutné. Nicméně svědčilo pro mou teorii s Del Torem. Takovéhe chování spíš sedí k uživatelům temné strany, než k Lukeovi či Leie
    upraveno 7. ledna 2017

@Gepeto Zajímavé, takže ji tam opravdu nechala vlastní rodina, fakt smutné :'-(

Nemohlo by to ale aj znamenať, že ju tam nechali únoscovia a ona čaká, že ju rodina zachráni? Moment vlastne nie, povedala "come back"...
    @Gepeto
    Gepeto napsal(a):

Nemohlo by to ale aj znamenať, že ju tam nechali únoscovia a ona čaká, že ju rodina zachráni? Moment vlastne nie, povedala "come back"...
    Jak říkám na ty vysvětlovačky v osmičce jsem fakt zvědavý :D

@Gepeto

Gepeto napsal(a):

Jak říkám na ty vysvětlovačky v osmičce jsem fakt zvědavý :D
    Však jen počkejte, ty přijdou až v devítce :P

1. Ono to vypadá, že právě u toho emzáka, u kterýho si kupovala to jídlo a který na ni poslal svoje lidi jenom proto, že mu nechtěla prodat droida

Neřekla bych. Ale hádat se nebudu.

2. Luke ale nic neřekl, Vader to prostě vycítil. Je to otázka, no :D

Vader si to přečetl v Lukově mysli během souboje v ep. 6. Vader o ní do té doby nevěděl. Když to zjistil, provokoval Luka slovy (necituji přesně): Ty máš sestru. Obi-Wan udělal dobře, když ji skryl. Ale to ji nezachrání. Když nepřejdeš k Temné straně ty, tak možná ona.

3. Spíš nový směr, doufám v prequelovou sérii z období staré republiky, žádní Skywalkerové spousta dobrého příběhu, Darth Revan atd.
    4. Je to otázka, ale tvrdím, že nikdy není pozdě jít novou cestou. Epizoda VII byla spojovací most, SW se vracelo po dlouhé době a tak se šlo na jistotu, ale tentokrát snad, když už Disney má potvrzené, že SW jsou stále populární, tak se půjde novou originální cestou.

:-) :-D =D
    (promiň, už toho nechám)
    Sakra, asi se brzo kouknu na celou starou trilogii.
  • Tyrion Lannister napsal(a):

@Sagart

Sagart napsal(a):

Everett_Young napsal(a):

@Sagart Tak lze to porovnávat, když Ben umí věci, co Vader neuměl (to zastavení te střely) jde tady prostě o princip. Rey v životě neměla vyhrát a Ben se tímhletím ukázal jako totální slaboch, nejen ve srovnání s Vaderem, ale ve srovnání s prakticky každým Sithem, kterého jsme mohli v SW vidět. A to, že to bylo 23 let od zrmzačení, nic nemění na tom, že to Vadera šíleně oslabilo, že to pro něj byl příšerný handicap, ale on byl tak mocný, že i s takovýmhle oslabením dokázal stále být bojeschopný.
    Takčitak mu dala přes držku holka s nulovým výcvikem, to nebyla porážka to bylo ponížení :wall:

Dle Rogue one celkom poľahky jeden blaster nielen zastavil, ale aj vrhol späť na vojaka. Väčšinu však naozaj len odrážal mečom.
    Bolo to bolestivé, ale po fyzickej stránke bol stabilizovaný, vďaka tým prístrojčekom možno ešte upgradeovaný. Takže ostáva bolesť, ktorá napája temnú stranu.
    Kylo práve vykrvácaval a jeho zážitok z vraždy otca (chceš tvrdiť, že spolužiaci pre ľudí bežne znamenajú viac než otec?) s jeho celkovou povahou nebol proste len zdroj temných emócii. Bolo to krôčik od nervového zrútenia. Skôr niečo odtrhnuté z reťaze. Ako keď v nejakej mašinke chýbajú šrúbky. Rozletí sa to a pravdepodobne zdemoluje všetko vo svojom dosahu vrátane seba, ale veľa úžitku z toho nie je. Ako hudobný nástroj, ktorému sa trhajú struny. Ako ten jeho mečík, čo vkuse praská. Len horšie.
    Och. A vo vzťahu k Rey cíti strach. Taký ten strach čo ťa primrazí k miestu a pripraví o hlas. To asi nie je kto vie aký zdroj Sily.
    To je trochu rozdiel od Vadera.
    Hmm... Nuž, aj tak to bolo trochu prehnané. Trochu viac. Trochu o dosť viac.
    @Nevada Klidně se směj, ale uvědom si, že pokud osmička byla jen derivátem dvojky/pětky, tak co bude lidi lákat na to, aby viděli devítku? Navíc je velká změna v nové trilogii je a tou je právě to, že jsou další záporáci kormě Bena, nejenom postava Benicia del Tora, ale i další rytíři z Renu (v té vizi je jich šest dalších). A to je poměrně vělká změna oproti originální trilogii, kde byl Vader sám a Císař
    @Aviv Dle
    Rogue one celkom poľahky jeden blaster nielen zastavil, ale aj vrhol späť na vojaka. Väčšinu však naozaj len odrážal mečom.
    Bolo to bolestivé, ale po fyzickej stránke bol stabilizovaný, vďaka tým prístrojčekom možno ešte upgradeovaný. Takže ostáva bolesť, ktorá napája temnú stranu.
    Kylo práve vykrvácaval a jeho zážitok z vraždy otca (chceš tvrdiť, že spolužiaci pre ľudí bežne znamenajú viac než otec?) s jeho celkovou povahou nebol proste len zdroj temných emócii. Bolo to krôčik od nervového zrútenia. Skôr niečo odtrhnuté z reťaze. Ako keď v nejakej mašinke chýbajú šrúbky. Rozletí sa to a pravdepodobne zdemoluje všetko vo svojom dosahu vrátane seba, ale veľa úžitku z toho nie je. Ako hudobný nástroj, ktorému sa trhajú struny. Ako ten jeho mečík, čo vkuse praská. Len horšie.
    Och. A vo vzťahu k Rey cíti strach. Taký ten strach čo ťa primrazí k miestu a pripraví o hlas. To asi nie je kto vie aký zdroj Sily.
    To je trochu rozdiel od Vadera.
    Hmm... Nuž, aj tak to bolo trochu prehnané. Trochu viac. Trochu o dosť viac.
    On umí Vader střely odražet, ale neumí přesně to, co udělal Kylo. Spolužáci v případě jediů jsou jiní než obyčejní spolužáci, pravděpodobně s nimi vyrůstal od dětství, něktěři byli dokonce jeho přátelé, měl s nimi pouto. A vrazil jim kudlu do zad (což mne přivádí k otázce, proč se Kylo Ren obrátil k temné straně, další věc, co musí být odhalena). A stále se ptám, jak se mu povedlo je zabít a jediná odpověď je, že ten zmetek musel mít něčí pomoc. O otci nějak přehnaně valné mínění nemě, takže jeho smrt pro něj zas tak těžká rána být neměla. A jestli byl nesoustředěný, tak je neměl pronásledovat úplně na prvním místě. Vlastně by dávalo větší smysl se dostat, co nejdřív odtamtud, když zvážím, že ta základna měla za chvíli vyletět do povětří. Ať to beru, jak toberu, ten souboj prostě prohrát neměl.
  • upraveno 8. ledna 2017
    <<i>A veškeré omluvy zde jsou marné. Že byl zraněný? Vader byl zraněný taký při souboji s Lukem v pětce (neměl ruce nohy, byl na přistrojích) Že Vader silnější než Kylo? No dejme tomu, ale ta zranění Vadera a Kyla jsou na úplně jiné úrovni. Vader měl spálený celý tělo, Kylo schytal jednu střelu blasterem do boku. A evidentně to tak příšerné zranění nebylo, když byl schopný předběhnout Finna a Rey. Smrt Hana Sola ho psychicky rozrušila. Nebylo snad účelem te vraždy ho posílit a předně proč je teda pronásledoval, když byl psychicky v háji a zraněný. A je zajímavé, že někoho, kdo pozabíjel všechny svoje spolužáky - rozhodí smrt vlastního otce. Rey ho v životě neměla porazit, měl vyhrát on a pak mezi nimi udělat tu průrvu, aby Rey mohla zdrhnout, tohle prostě i Starkiller, který byl OP jak svi*a a stahoval křížníky z oblohy cvičil x let pod Vaderm, takže.... I kdyby Rey stvořila samotná Síla a žádné rodiče neměla - tak by nemohla překlenout ten rozdíl, který mezi ním a Rey by logicky měl být. Proboha proč ji prostě neomráčil, jako to udělal u toho baru ty stárý báby nebo nezastavil její světelný meč jako tu blasterovou střelu a totálně ji nezničil. Tohle mi vytačí úplně nejvíc. Hezky to vystihl koment na YOutube Kylo Ren: Before movie: What a badass, after movie: What a pu*sy
    Tvůj komentář křičí "toxická maskulinita" ("bůbů, porazila ho malá holka!") a nemyslím, že se ve svém přesvědčení necháš přemluvit, ale za mě jen komentuju: podstata Kylo Rena/Bena Solo je v tom, že NENÍ jako Darth Vader (i když by chtěl - a my se v budoucích epizodách snad konečně dozvíme, proč to tolik chce). Není mrzák, nemá popálený ksicht, nemá Vaderovu sílu sebeovládání a když si sundá masku, je na něm vidět každá emoce. Proto tu masku nosí. To ho pro mě dělá hrozně zajímavým. A badass je a rozhodně za "něco stojí". Ten blaster, kterým ho Chewie střelil, ve filmu předtím zabil několik lidí, a Ren byl schopný i po takové střele jít po Finnovi a Rey. No a ten závěrečný souboj... tam byl rozdíl v tom, že Rey chtěla Kyla zabít (v novelizaci filmu je dokonce napsané, že slyší hlas, který jí říká, ať ho dodělá) a Ren ji zabít očividně nechtěl. K tomu souboji ještě tohle video.

Nevada napsal(a):

1. Ono to vypadá, že právě u toho emzáka, u kterýho si kupovala to jídlo a který na ni poslal svoje lidi jenom proto, že mu nechtěla prodat droida

Neřekla bych. Ale hádat se nebudu.
    Má tak trochu pravdu. Ruku a hlas mal ten, čo ju viedol v tej vidine, rovnakú ako ten predavač.
  • Nevada napsal(a):

Sakra, asi se brzo kouknu na celou starou trilogii.

Je fajn si pustit Rogue One a hned potom ep. IV... Krásně to navazuje :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.