Ukázka 14 minut z pilotu

upraveno 8. dubna 2011 v Seriál Hra o trůny
Tak jsme se dočkali. Prvních souvislých 14 minut z úvodního dílu Zima se blíží je venku. A je to teda zatraceně krátkých 14 minut, až jsem tomu nechtěl věřit. Jsou to vlastně tři scény. Prolog, Zimohrad a soud.

České HBO slibuje odvysílat a zveřejnit na webu titulkovanou verzi. Takže v průběhu dne to tu bude aktualizováno.

Číst celý článek zde
24

Komentáře

• upraveno 4. dubna 2011
    No vsadil bych se, ze tohle uz měla pod palcem Hana B., uz i na webu HBO to je opraveny.
  • upraveno 4. dubna 2011
    Titulky se myslím povedly. Dech tam sice není, ale v jakém filmu byl, vzpomínám si jen na Titanic, jinak je to podle mě jedno z klasických klišé u filmu, že tam není. To je stejný jako se zvuky ve vesmíru v každém scifi. :-) Jiný mi nevadí, jen mi moc připomíná skuruty z filmového PP.
  • upraveno 4. dubna 2011
    Aleku nešlo by to nějak vymazat? Omylem jsem zdvojil komentář a buď jsem slepej nebo tady není tlačítko na smazání. :-)
  • upraveno 4. dubna 2011
    Smazani není no (teda pro vas, ja muzu), bohužel, jen úprava...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 4. dubna 2011
    Tak po shlédnutí toho 13:20 minutového videa jsem naprosto zklamán.
  • upraveno 4. dubna 2011
    No to je dost! Konečně někdo :-)
  • upraveno 4. dubna 2011
    Tak po 14 min. těžko soudit. Většina herců se mi líbila. Možné nemuseli tolik bílé chodce tolik odhalovat a skutečně bych je ještě přepral v arielu. No uvidíme. Žádné nadšení, ani žádné zklamání....
  • upraveno 4. dubna 2011
    Chmur: tolik odhalovat? Veď tam z nich nevidno nič než siluety.
  • upraveno 4. dubna 2011
    Já jsem zatím nadšená, přidaná scéna se střílením z luku se mi líbila asi nejvíc...a možná, ale jenom možná překousnu i toho Theona....
    Jinak by mě zajímalo jak to hodnotí lidi co neznají předlohu. Já osobně bych byla z toho začátku trochu zmatená.
  • upraveno 4. dubna 2011
    To je asi jako u PP, kde nečtenář taky tápal (věřil bych tomu, že tápal celou trilogii). :-)
  • upraveno 4. dubna 2011
    Macejko: Podle mě je toho vidět víc než jen siluetu. Celkem dobře je jednou vidět chodcovi do obličeje...no to sem možná trochu přehnal....:-)
  • upraveno 4. dubna 2011
    Chmur: Ak myslíš ten "glimpse" ktorý si musíš zapauzovať...
    Btw. absolútne zbožňujem tú melódiu, ktorá zaznie, keď nabehne nápis "Winterfell". Neskutočná nádhera a epickosť. Vedel som, že Djawadi nesklame.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 4. dubna 2011
    Tak nevím. Já Bílé(ho) chodce taky viděla docela jasně. A ten výraz si vysvětluju jako že jsou nepřirozeně bledí, ne přímo bílí (teď mluvím jen o seriálu, ne o knize).
  • upraveno 4. dubna 2011
    Damn, nejde mi pustit ta ukázka s titulky...není někde možnost dowloadu? :-X
  • upraveno 4. dubna 2011
    Taky mi spíš nejde, než jde. Půl království za titulky na YT :-)
  • upraveno 4. dubna 2011
    Rozepiště se prosím o těch problémech s přhráváním...? Pokud jsou nějaké problémy, pokusíme se to vyřešit. A s tím YT...víte jak... ;-) no...
  • upraveno 4. dubna 2011
    Asi mám pomalé připojení, či co... ale vpodstatě mi to nehraje souvisle. Vždy tak 10 vteřin a pak třeba minutu a dýl nic, než se to zas rozběhne. Nakonec jsem to vzdal :-(

Ano, s YT chápu, že máte svázané ruce. I když mě teda zaskočilo, že na oficiálním profilu GoT ta ukázka je (http://www.youtube.com/watch?v=JQykXOukM2Q) a hraje krásně i HD. Vyřiďte, že si stěžujeme, to je diskriminace :-D
  • upraveno 4. dubna 2011
    Já jsem měl s přehráváním na českém webu HBO taktéž problém. Kvalita se v některých částech videa měnila z HD na kostičkovanou hrůzu a chvílemi se to i sekalo. Pozastavení na chvíli nepomohlo (a pomalým připojením to asi nebude, mám zcela dostatečné na podobné věci, na youtube taktéž bez problémů)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 4. dubna 2011
    Já chytnul to představení přímo v televizi vč. titulků a hezky v HD. Jsem to ale vejtaha.
  • upraveno 4. dubna 2011
    O překlad bych se tak moc nebál. Předpokládám, že buď někdo četl ságu nebo spolupracují s překladatelkou případně někým, kdo ví o co jde.
    Jiní mě trochu mrzí, doufal sem v ledové přízraky, ale třeba se ještě odbarví.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 4. dubna 2011
    mě to jede v pohodě
  • upraveno 4. dubna 2011
    Chce to mít HBO ;) Atmosféra dobrá, ale ten béčkovej horror v lese, kde je všechno až komicky vidět, je teda fakt zklamání.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 4. dubna 2011
    No ono ani v knize se s tím Martin moc nemaže a scénu popisuje celkem podrobně (akorát je ta expozice pomalejší). Jen je škoda, že takhle Wymar vypadá až moc negativně. V knize byl spíš arogantně nafoukanej (trochu jako Theon), ale když zvolal "Za Roberta", člověk mu musel fandit.
  • upraveno 4. dubna 2011
    Nojo, ale film není kniha, já bych tu čekal trochu invence. Zvlášť když je to úvodní scéna a Jiní se pak objeví až za hodně dlouho. Náznak by přece stačil.

Elanne: No já na to upozornil několik rodinných příslušníků s HBO a reakce byla shovívavá - bohužel v negativním smyslu slova: To dneska zase jednou neusnu, atd... Prostě dojem, že se jedná o takový to levný fantasy šmrncnutý úsměvným horrorem za třicet korun na stánku.
  • upraveno 4. dubna 2011
    Btw, ještě k těm White walkers a že jsou černý. To jméno jim daly legendy, tisíce let nikdo Jinýho neviděl, tak co by? Prostě jsou to chodci, s nimiž přichází sníh. Jak jinak si taky vysvětlit to rychlé zapadání ostatků těl sněhem...

Jinak souhlas, mě teda prolog taky zrovna neuchvátil, zbytek ale ano. A to je důležitý, o Jinejch zase dlouho neuslyšíme. A i proto si myslim, že lidi Písní netknutí by na tohle snad radši neměli koukat, protože by mohli nabýt špatný dojem, tohle není zrovna dobrý vzorek, dalo by se dokonce říct tohle není hra o trůny :-)
  • upraveno 4. dubna 2011
    Není to prostě 15 minutová upoutávka, ale prvních 15 minut (nebo tedy 13) z úvodního dílu...a tak se to prostě musí i brát ;-)
  • upraveno 4. dubna 2011
    To na tom ale nic nemění. Vyvrcholení úvodní sekvence je prostě hloupé. Zombie + Predátor v lese. Hm.

(V tomhle případě by mě víc bavilo třeba začít rovnou útěkem zběha a jeho pronásledováním - do toho by flashbacky naznačily, co se stalo v prologu. Ale i takhle to šlo natočit o dvě třídy lépe.)
  • upraveno 5. dubna 2011
    inak pri tejto ukážke som akýmsi flashbackom lepšie precítil / pochopil boj Jona a hliadky s divokými o Zeď. Keď som videl ten tunel, v ktorom zomrel posledný z obrov a kováč. uff...
    keby sa seriál dostal až k tomuto bodu...
  • upraveno 5. dubna 2011
    Já jsem spokojenej... Myslím že Martin to má dost pod kontrolou... Taky nejde čekat nějaký extrémní zázraky alá Kubrickovo Osvícení(shining)... Pravda, že Jiní by tam nemuseli být tolik vidět...
  • upraveno 5. dubna 2011
    Na tak krátkou ukázku příliš mnoho useknutých hlav.
    A Theon si ani nekopnul.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.