Ukázka 14 minut z pilotu

upraveno 8. dubna 2011 v Seriál Hra o trůny
Tak jsme se dočkali. Prvních souvislých 14 minut z úvodního dílu Zima se blíží je venku. A je to teda zatraceně krátkých 14 minut, až jsem tomu nechtěl věřit. Jsou to vlastně tři scény. Prolog, Zimohrad a soud.

České HBO slibuje odvysílat a zveřejnit na webu titulkovanou verzi. Takže v průběhu dne to tu bude aktualizováno.

Číst celý článek zde
13

Komentáře

• upraveno 5. dubna 2011
    heavy_head - aby sis ty zrovna nestezoval ;)
    - ja sem naopak spokojenej, ze nevymekli - bal sem se, ze nebudou mit koule - takto mam potvrzeno, ze budou

Zombie + Predátor v lese. Hm.
    dobre prirovnani - to "stihani" me taky trochu vadilo, ale knizni uvod me totalne dostal, tak sem spokojen, ze z nej zustalo co nejvice i zde
    - tvuj napad s flashbackem ovsem neni spatnej, ale vysledek by byl stejnej ale prvni flashback hned po 3 minutach serialu by byl imho divnej

Jiní - prestavoval jsem si je sice jinak (neco jako bile duchy), ale neva
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 5. dubna 2011
    V jaké knize? Na jaké stránce? V jakém odstavci je napsáno, že jsou Jiní celí bílí?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. dubna 2011
    O chybějícím Theonově kopnutí do hlavy jsem se chtěl taky zmínit, ale nějak mi to vypadlo z hlavy...
    Montezuma3:
    Hra o trůny 1, s. 17: " Z temnoty lesa se vynořil stín. Zastavil se před Roycem. Byl vysoký, vyzáblý a tvrdý jako staré kosti a maso měl bledé jako mléko. Když se pohzboval, zdálo se, že jeho brnění mění barvu; tu bylo bledé jako čerstvě napadaný sníh, tam černé jako stín, všude tečkované tmavou šedivou zelení stromů uspořádanou do vzorců, které se na něm při každém kroku, co udělal, pohybovaly jako měsíční svit na hladině tekoucí řeky."
    Bouře mečů 1, s. 265: "Jiný sklouzl vznešeným pohybem ze sedla a zůstal před nimi stát ve sněhu. Byl vyzáblý jako meč a mléčně bílý. Jeho zbroj se při pohybu zvláštním způsobem vlnila a mihotala a jeho chodidla nezanechávala na pokrývce z čerstvě napadaného sněhu stopy."
  • upraveno 5. dubna 2011
    A teď by mě zajímalo, co podstatného (i nepodstatného) se změní tím, že Jiní nebudou mít bílou barvu? :-D
    Vedou se o tom "rozsáhlé debaty" jak na zahraničních fórech, tak i zde. Nečtenářům to bude jedno a my, co jsme knihy četli je uvidíme na pár vteřin v prologu a poté až za velmi dlouhou dobu a možná dokonce nikdy, vzhledem k tomu, že další série nemusí být natočeny.
    A pokud další série natočeny budou, a my z Jiných uvidíme více - jejich barevný odstín je nepodstatný. Jo pokud by tvůrci z Jiných udělali osminohé pavoučí bestie, které se umí teleportovat a chrlí oheň, pak by to byl teprve velký rozdíl :-D
    upraveno 5. dubna 2011
    Expendable: Co by se měůo měnit. Pár lidí se pozastavilo nad barvou, kupodivu se celkem synchronně domnívali, že Bílí chodci budou spíš jako do běla. Neviděl jsem, že tu by některý z nich kvuli tomu seriál zatratil. BTW někdo se tu zmiňoval o predátorovi,a když si potom přečteš, jak se chovalo brnění jiných, pochopíš proč.
    A co se týče posledního příspěvku, montezuma se ptá, já odpovídám.
  • upraveno 5. dubna 2011
    Konečně jsem se na to podíval a maximální spokojenost.Vadí akorát věci,které vadili už dřív-představitel Jona,věže Zimohradu.
    Barvu jiných bych vůbec neřešil,aspoň vyniknou na sněhu.Musím říct,že při úvodní scéně mě soldině mrazilo(a jednou jsem se vyloženě lekl-když se zvěd otočil a uviděl mrtvou holčičku)...
    upraveno 5. dubna 2011
    A jaký měly bejt vlastně věže Zimohtradu?
    upraveno 5. dubna 2011
    No přece kulaté s ochozi a stupňovitým cimbuřím.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. dubna 2011
    Já si je vždycky představovala tak nějak různorodé. Jak je postupem času přistavovali, tak se vzhledově liší. Třeba obrázek v letošním kalendáři se mi do přestav celkem trefil.
  • upraveno 5. dubna 2011
    Já pořád nechápu, co vám na těch věžích vadí? Pevnost v Králově přístavišti vypadá mnohem "divněji". :-)
    upraveno 5. dubna 2011
    Na Královo přístaviště sere pes. To ať si Cersei klidně vypálí do základů. Zimohrad je Zimohrad ;o)
    (Ale jinak ano, Královo přístaviště vypadá taky divně.)
  • upraveno 5. dubna 2011
    Zimohrad stejně vyplení, takže se bude muset stejně vybudovat znova. :-p
    upraveno 5. dubna 2011
    Já vím. Ale kámen neshoří a králové Zimy stále sedí ve svých kryptách. Zimohrad bude znovu obnoven!
  • upraveno 5. dubna 2011
    Kámen ukradne chudý lid pro svoje přístřešky jak tomu často bylo :-p
  • upraveno 5. dubna 2011
    Já si Zimohrad představoval tak nějak "hranatě a rozlehle" nějo jako 20x zvětšený Landštejn.
  • upraveno 5. dubna 2011
    Hlavní přece je, aby dobře vypadala Casterlyova Skála.
    upraveno 5. dubna 2011
    Zvláště cely pod ní.
  • upraveno 5. dubna 2011
    Expendable / presne jak pise flanker.27 - ja si nestezuju, ja jen konstatuju, ze sem si je predstavoval jinak - dilem jejich "nazvem", dilem viz ty uvedene ukazky...

uz ted mi je to sumak
  • upraveno 6. dubna 2011
    No mne sa ten winterfell taktiež nepáči, predstavoval som si ho dosť inak, trošku rozľahlejšie, nie tak natlačene a trošku vyššie veže vyzerajúce rozhodne inak, príde mi to trochu orientálne. A hlavne starú vežu som nečakal tak mimo. Naopak King's Landing podľa mňa vyzerá dosť dobre, nejak tak som si ho predstavoval. Ale to je len môj pohľad, moja predstava. 100 ľudí 100 chutí.
  • upraveno 6. dubna 2011
    Tak mě se Zimohrad nějak zvlášť nelíbí, ale zvyknu si. Jde jen o to, že člověk si prostě vytvoří nějakou představu, když čte knihu a pak je někdy zklamanej. Ta moje se blížila spíš představě Teda Nasmitha. Královo přístaviště se mi líbí.
  • upraveno 6. dubna 2011
    Včera jsem znova četl Bouři mečů a někde okolo strany 200, kdy Arya, Horký Koláč a Býk potkávají "lapky", Arya zmiňuje, že je škoda, že neumí střílet z luku :)
  • upraveno 6. dubna 2011
    Tak v tomhle se s vámi neshodnu. Zatímco Zimohrad je podle mě velice reálně pojatý (obzvlášť oceňuji ty dřevěné střílny okolo věží), tak Pevnost v Králově přístavišti ve mně evokuje klasická fantasy klišé o dlouhatánských věžích hradů. :-) Samozřejmě, každému se líbí něco jiného.

Ulic - tak to v seriálu asi neřekne, co? :-)
  • upraveno 6. dubna 2011
    Tak 14 minutové preview mělo sledovanost prý 750 000 kousků sedících u obrazovek. Těžko to nějak soudit, když jde jen o preview, kterému se dost lidí vyhnulo, aby si nezkazilo zážitek z první celé epizody, nebo jej někteří shlédli online. Takže jsem zvědav jak na tom bude první díl se sledovaností. Třeba taková premiéra Walking Dead měla sledovanost 5.3 milionu diváků.
    Já osobně tipuju tak 2 miliony (snad).
    Hra o trůny musí mít alespoň průlměrnou sledovanost, protože HBO prý až tolik v současnosti nehledí na sledovanost, ale na prodeje DVD a nové předplatitele (Pokud ovšem sledovanost není extrémně nízká.) A myslím, že prodeje DVD budou u Hry o Trůny solidní.
  • upraveno 6. dubna 2011
    To jsou celosvětové údaje, nebo jen z USA?
  • upraveno 6. dubna 2011
    Arya zmiňuje, že je škoda, že neumí střílet z luku :)
    No to se ale GRRM pěkně seknul :-)
    Třeba taková premiéra Walking Dead měla sledovanost 5.3 milionu diváků.
    Já osobně tipuju tak 2 miliony (snad).
    HBO to jistě nebude porovnávat se sériemi jiných televizí, ale se svými seriály. A tady je myslím top Deadwood, kde má HBO svůj rekord kolem 4,5 milionu. To je nedostižná meta, obávám se...
    upraveno 6. dubna 2011
    těch 750 000 je sledovanost v Estonsku :-)
  • upraveno 6. dubna 2011
    Není to počet obyvatel Estonska? :-D
  • upraveno 6. dubna 2011
    750 000 Jiných z Estonska :-)
    upraveno 6. dubna 2011
    Náhodou, Estonsko má krásných 1 330 000 obyvatel. A to už budí respekt.
    Není divu, že z Estonska pochází tolik známých celebrit. Třeba... mno tén.. aaa, teď mě zrovna nikdo nenapadá... a už vím, Kerli:
  • upraveno 6. dubna 2011
    Takže má Estonsko jen o pár desítek tisíc obyvatel víc než Praha? :-) I když, ČR je v Tokiu obsažená asi tak 3x, takže to taky není žádná sláva. :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.