Ukázka 14 minut z pilotu
Tak jsme se dočkali. Prvních souvislých 14 minut z úvodního dílu Zima se blíží je venku. A je to teda zatraceně krátkých 14 minut, až jsem tomu nechtěl věřit. Jsou to vlastně tři scény. Prolog, Zimohrad a soud.
České HBO slibuje odvysílat a zveřejnit na webu titulkovanou verzi. Takže v průběhu dne to tu bude aktualizováno.
Číst celý článek zde
České HBO slibuje odvysílat a zveřejnit na webu titulkovanou verzi. Takže v průběhu dne to tu bude aktualizováno.
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Rozhovor Neda a Brana po exekuci mi přijde trochu krátký, není z toho tolik cítit ta podstata zvyku prvních lidí, tedy proč ten kdo vynese rozsudek má máchnout mečem.
Ale jinak, je to příslib Zimy.
Akorát je hrozný to, že už během týhle ukázky jsem měl tendenci jim do toho pořád kecat. Třeba proč neudělali hezčí průlet kamerou pod Zdí. To úplně vybízí nějakej průlet vrány s kamerou na zadku a následným vylítnutím a postupným odhalováním Zdi... to budou muka naplnit ty představy úchylných fanoušků :-)
Vlastně ne, ještě říkám: UŽ ABY BYLY TY DVA TÝDNY ZA NÁMI!!!
Ale prekvapuje mne, ze tu nikomu nevadi, ze vsude je snih, hluboko pod nulou, vsichni dejchaj jako po maratonu a nikomu se nekouri od ust. A to oni od huby konum. Tomu rikam panecku kiks:) Ale to jen moje fyzikalni srdecko proneslo protest:)
Jinak mě se třeba ten snih v prologu vůbec moc nelíbí, ale to je pididetail...
Celé moje predsavzatie, že si túto pätnásťminútovú ukážku nepozriem, bolo dnes spláchnuté do záchoda. Bez výčitiek. Skrátka som nevydržal. A som tomu rád, pretože ako vnadidlo je to skvelé. Odmietam to však hodnotiť, pretože neviem, koľko toho bolo vystrihnutého (napr. titulková sekvencia chýba) a že či je použitá hudba už skutočne od Ramina Djawadiho. Môj nasledujúci komentár bude iba sled dojmov bez štruktúry (a budú spoilery!): 1) Tá atmosféra!!! Prológ v lese je naozaj parádny. Scéna s mŕtvolami Divokých je nádherne nekompromisná a presne tak eRková, ako potrebovala byť. 2) Ser Waymar Royce je vystihnutý naozaj presne, len dúfam, že jeho smrť nebude vo finálnom zostrihu takto odbytá. V knihe bojoval, tu sa za ním skrátka zjavil Biely Chodec a zabil ho mimo záber. 3) Bieli Chodci alebo "Iní" - je naozaj zaujímavé, že napriek svojmu menu sú komplet čierni, ale mne to nevadilo a to, ako ich prezentuje seriál, mi vyhovuje. Navyše vydávajú naozaj dobré, mrazivé zvuky. Je len škoda, že sme im ani len nevideli poriadne do tváre. Ďalšia vec, pri ktorej dúfam, že v regulérnej epizóde bude. 4) Nemŕtve dievča od Divokých s ľadovo modrými očami je skvelé a scéna s ňou perfektne graduje napätie... 5) Ktoré vyvrcholí smrťou prieskumníka Gareda. Aj pri tejto scéne vidíme z Chodca viac-menej iba siluetu, ale pred dekapitáciou kamera neuhne, čo je len a len dobre. 6) K scénam na Zimohrade nemám čo povedať, pretože neprezentujú nič nové - všetko už bolo v traileroch. Iba zase raz pochválim casting. 7) Rovnako aj scénu s popravením Willa sme už videli. Drží sa knihy.
Celkovo vynikajúci prísľub. Nech už je sedemnásteho!
Neskutečně se mi líbil záběr Aryi, když septa chválila Sansino vyšívání. Ten znechucený pohled byl dokonalý :)
A v titulcích bylo Zima se blíží. Naděje na "správný" překlad žije.