Ukázka 14 minut z pilotu

upraveno 8. dubna 2011 v Seriál Hra o trůny
Tak jsme se dočkali. Prvních souvislých 14 minut z úvodního dílu Zima se blíží je venku. A je to teda zatraceně krátkých 14 minut, až jsem tomu nechtěl věřit. Jsou to vlastně tři scény. Prolog, Zimohrad a soud.

České HBO slibuje odvysílat a zveřejnit na webu titulkovanou verzi. Takže v průběhu dne to tu bude aktualizováno.

Číst celý článek zde
«134

Komentáře

• upraveno 4. dubna 2011
    Jo, čet jsem teď od těch, co už mohli vidět nějaké ty díly pro kritiky, že ta ukázka má novou hudbu, takže na tom asi pořád pracujou.
  • upraveno 4. dubna 2011
    JJ hudba v lese je fakt povedená
  • upraveno 4. dubna 2011
    ad White walkers v černém - dobrý postřeh. Ale tak ona ta bíá se vždycky spíš vázala ke sněhu, ne? Mně osobně teda tohle jejich vzezření vůbec neva, nikdy se mi moc nelíbilo jejich futuristické vykreslování - to už tam pak chyběly jen světelné meče a ty já vůbec nemusim :-)
  • upraveno 4. dubna 2011
    Začátek v lese nemá chybu. Pěkně hustá atmosféra. akorát s jinýma se mi moc do předsavy netrefili. Mám je z knížky zafixovaný jako štíhlý postavy celý z ledu. Ale to je jen malinekj detail. Jinak naprostá spokojenost :-)
  • upraveno 4. dubna 2011
    Předběžně můžu říct, že jsem nadšen. Atmosféra vynikající. Zvuky v lese byly parádní, jen mi není jasný, jak dokázal zdrhnout, když předním ten Jiný stál - to ho pustili jako "varování" (možná to říká u toho popravčího špalku, ale tak jsem zaslechl jen něco o tom, že viděl bílé chodce). Zimohrad se mi líbil, ze zalesněného Severu sice udělali Skotskou vysočinu, ale atmošku to má, o tom žádná. Zatím "palec nahoru".
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 4. dubna 2011
    Dojmy. Zatím evidentně s provizorní hudbou, bez titulkové sekvence, asi ještě nejde o finální sestřih, myslím že některé záběry z trailerů tam nejsou vidět (nemýlím-li se, tak třeba jak Bran přestřelí zeď a bratři se mu smějou).

Rozhovor Neda a Brana po exekuci mi přijde trochu krátký, není z toho tolik cítit ta podstata zvyku prvních lidí, tedy proč ten kdo vynese rozsudek má máchnout mečem.

Ale jinak, je to příslib Zimy.
  • upraveno 4. dubna 2011
    Tak to přestřelení zdi a smích tam zrovna je...
  • upraveno 4. dubna 2011
    Akorát mám trochu strach jak si do budoucna poradí s událostma který se děli před dějěm knihy. Nerad bych, aby to proběhlo jenom ve formách nějakejch krátkejch rozhovorů. Třeba takovej Aerys by mě dost zajímal...
  • upraveno 4. dubna 2011
    Si vemte, že tohle je fakt čtvrtina pilotu, takže na delší vykecávání s Branem prostě neni čas. Ale jinak ta scéna jednoznačně patří Branovi, ten jeho pohled na konci, jak pochybuje, jakoby byl vždycky zrozen pro to být někým, kdo uvnitř ví něco víc (duch Dětí lesa), cítí příchod Jiných/Zimy ?
  • upraveno 4. dubna 2011
    No Aerys by měl být, byl trochu vidět už v trailerech. Podle všeho by snad Ned měl mít nějaký monolog/sen o tom, co se stalo jeho otci a bratrovi - bue to asi důležitý pro vykreslení vztahu Ned-Jaime.
    upraveno 4. dubna 2011
    Aha, no koukal jsem na to během příprav na odchod do práce tak mi to zjevně uniklo. Musim to vzít co nejdřív ještě jednou.
  • upraveno 4. dubna 2011
    Ty přechody jsou ale dost zvláštní mezi jednotlivými úseky... Něco to mu chybí...
    upraveno 4. dubna 2011
    Však říkám, to určitě ještě není finální sestřih. Střih je činnost, za níž se taky dávaj ocenění, nejde jen o to ukončení záběru.
  • upraveno 4. dubna 2011
    Tak je asi jasný, že po prologu/chycení Willa bude titulková sekvence. Btw, ta má podle očekávání označovat místa, kterými se daný díl zabývá.

Akorát je hrozný to, že už během týhle ukázky jsem měl tendenci jim do toho pořád kecat. Třeba proč neudělali hezčí průlet kamerou pod Zdí. To úplně vybízí nějakej průlet vrány s kamerou na zadku a následným vylítnutím a postupným odhalováním Zdi... to budou muka naplnit ty představy úchylných fanoušků :-)
  • upraveno 4. dubna 2011
    Já teda mám radši statickou kameru.. Pravda ale že kecat by jim do toho člověk mohl pořád :-D
  • upraveno 4. dubna 2011
    Jiné jsem si představoval Jinak. To je asi tak všechno, co můžu k tomu říct.
    Vlastně ne, ještě říkám: UŽ ABY BYLY TY DVA TÝDNY ZA NÁMI!!!
  • upraveno 4. dubna 2011
    Tak jsem to zkouknul a panuje spokojenost. Prolog se jim povedl ,ale jak říká Alek ten průlet by byl hodně zajímavý. S White walkery jsem spokojenej a atmosféra byla povedená. No a ohledně scény na zimohradě nemám slov... ta opravdu nemála chybu. Ted už jen zbýva vydržet 14 dní :)
  • upraveno 4. dubna 2011
    Aleku nevěš hlavu, průlet nás třeba čeká, až ke Zdi přikluše Jon - to by se hodilo víc, podle mě - bude to jako kdyby divák objevoval zeď spolu s Jonem. V úvodu pod Zdí projížděli starý mazáci, co už jí znají, proto ta "rutinní" kamera. :-D Alespoň, takhle to obhajuju sám sobě. :-)
  • upraveno 4. dubna 2011
    pekné je to. veľmi.
  • upraveno 4. dubna 2011
    mírné zklamání z Jiných, ale zbytek parádní, obzvlášť atmosféra prologu.
  • upraveno 4. dubna 2011
    Mne osobne to prijde naprosto paradni. Atmosfera by se dala krajet, zvlast, kdyz je dnes tak zatazeno. Do moji naprosto abstraktni predstavy o the Others se abstraktne trefili:)
    Ale prekvapuje mne, ze tu nikomu nevadi, ze vsude je snih, hluboko pod nulou, vsichni dejchaj jako po maratonu a nikomu se nekouri od ust. A to oni od huby konum. Tomu rikam panecku kiks:) Ale to jen moje fyzikalni srdecko proneslo protest:)
  • upraveno 4. dubna 2011
    jo toho dechu jsem si taky vsimnul, ale treba to dodelaj do finalni verze.)
  • upraveno 4. dubna 2011
    Kolik minut bude mít normální díl?
  • upraveno 4. dubna 2011
    První ma mít 62 minut.

Jinak mě se třeba ten snih v prologu vůbec moc nelíbí, ale to je pididetail...
  • upraveno 4. dubna 2011
    na hbo.cz uz je ukazka s cz titulky: http://gameofthrones.hbo.cz/
  • upraveno 4. dubna 2011
    Tak dejte vědet, jak to dopadlo, já si to na iPadu nepustim :-(
  • upraveno 4. dubna 2011
    Super, u mě taky panuje spokojenost, sice pár věciček bych vytknul, ale nejde o nic podstatného. Celkově se mi to moc líbilo a po celou tu dobu jsem měl velice zvláštní pocit, nedokážu to popsat, ještě nikdy jsem to nezažil. I když už jsem viděl tunu trailerů a fotek, tak i přesto jsem až ted měl ten pocit, že konečně vidím to, na co jsem X let čekal a ještě předtím X let doufal, že by se něco takového mohlo vůbec stát. :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 4. dubna 2011
    Vypadá to parádně. Atmosféra je úžasná, ani mi už nevadily střechy Zimhoradu. Jiní jsou príma - vždycky jsem chtěla hrát Skuruta, tak teď můžu připsat na seznam i Jiného :))). To bdue hodně dlouhých 14 dní...
  • upraveno 4. dubna 2011
    Môj komentár z ČSFD:
    Celé moje predsavzatie, že si túto pätnásťminútovú ukážku nepozriem, bolo dnes spláchnuté do záchoda. Bez výčitiek. Skrátka som nevydržal. A som tomu rád, pretože ako vnadidlo je to skvelé. Odmietam to však hodnotiť, pretože neviem, koľko toho bolo vystrihnutého (napr. titulková sekvencia chýba) a že či je použitá hudba už skutočne od Ramina Djawadiho. Môj nasledujúci komentár bude iba sled dojmov bez štruktúry (a budú spoilery!): 1) Tá atmosféra!!! Prológ v lese je naozaj parádny. Scéna s mŕtvolami Divokých je nádherne nekompromisná a presne tak eRková, ako potrebovala byť. 2) Ser Waymar Royce je vystihnutý naozaj presne, len dúfam, že jeho smrť nebude vo finálnom zostrihu takto odbytá. V knihe bojoval, tu sa za ním skrátka zjavil Biely Chodec a zabil ho mimo záber. 3) Bieli Chodci alebo "Iní" - je naozaj zaujímavé, že napriek svojmu menu sú komplet čierni, ale mne to nevadilo a to, ako ich prezentuje seriál, mi vyhovuje. Navyše vydávajú naozaj dobré, mrazivé zvuky. Je len škoda, že sme im ani len nevideli poriadne do tváre. Ďalšia vec, pri ktorej dúfam, že v regulérnej epizóde bude. 4) Nemŕtve dievča od Divokých s ľadovo modrými očami je skvelé a scéna s ňou perfektne graduje napätie... 5) Ktoré vyvrcholí smrťou prieskumníka Gareda. Aj pri tejto scéne vidíme z Chodca viac-menej iba siluetu, ale pred dekapitáciou kamera neuhne, čo je len a len dobre. 6) K scénam na Zimohrade nemám čo povedať, pretože neprezentujú nič nové - všetko už bolo v traileroch. Iba zase raz pochválim casting. 7) Rovnako aj scénu s popravením Willa sme už videli. Drží sa knihy.
    Celkovo vynikajúci prísľub. Nech už je sedemnásteho!
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 4. dubna 2011
    Jsem taktéž nadšena. Změny oproti knize komentovat nebudu, bylo to logické. Je jasné, že na úkor zestručnění padne hodně vykreslení charakterů i vztahů.
    Neskutečně se mi líbil záběr Aryi, když septa chválila Sansino vyšívání. Ten znechucený pohled byl dokonalý :)
    A v titulcích bylo Zima se blíží. Naděje na "správný" překlad žije.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.