Ukázka 14 minut z pilotu

upraveno 8. dubna 2011 v Seriál Hra o trůny
Tak jsme se dočkali. Prvních souvislých 14 minut z úvodního dílu Zima se blíží je venku. A je to teda zatraceně krátkých 14 minut, až jsem tomu nechtěl věřit. Jsou to vlastně tři scény. Prolog, Zimohrad a soud.

České HBO slibuje odvysílat a zveřejnit na webu titulkovanou verzi. Takže v průběhu dne to tu bude aktualizováno.

Číst celý článek zde
124»

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 6. dubna 2011
    Původně jsem chtěl napsat Island, ale pak mě napadlo, že by taková sledovanost na ostrově lidnatém jako Pardubice, Hradec a Liberec dohromady, byla asi trochu podezřelá :D
  • upraveno 6. dubna 2011
    Vzhledem k počtu obyvatel tak nějak nevěřím, že na HBO se koukala cca polovina z nich :-D nějaký joke, ne? :)
  • upraveno 6. dubna 2011
    Asi jsem to neměl psát :D
  • upraveno 6. dubna 2011
    Asi ne. :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. dubna 2011
    Víte, teď mě napadla podvratná myšlenka. Když Will najde tábor divokejch a pak je záběr z vejšky na to jak jsou ty těla a jejich části uspořádaný, nepřijde vám ten obrazec nějak povědomej?
  • upraveno 6. dubna 2011
    Obv... otázka co ti připomíná...možná něco jiného než mě :)
  • upraveno 6. dubna 2011
    Myslíš ten...ehm..."vaginální motiv"?
  • upraveno 6. dubna 2011
    uhm, tak nějak :-X
  • upraveno 6. dubna 2011
    Jan Amos Komenský tomu v cimrmanovské hře České nebe říká "geometrické obrazce". :-D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 6. dubna 2011
    Arya zmiňuje, že je škoda, že neumí střílet z luku :)
    ...
    No to se ale GRRM pěkně seknul :-)
    Řekla bych, že Martinovi je to celkem fuk. On sám si s návazností moc hlavu neláme. V Hře o trůny se píše, že král Aerys Nedova otce připravil o hlavu. V Hostině rozvíjí úplně jinou historku. Ve Hře se o Jaimem mluví jako dědici lorda Tywina, o kus dál už členové Královské gardy nesmí nic vlastnit ani dědit. A takových situací je tam víc.
    Navíc jestli bude seriál pokračovat, tak Bouře se bude vysílat tak za dva-tři roky. A tu scénu prostě upraví. Lapkové je prostě chytí a bude. Stejně tam budou muset krátit jako zběsilí - i při případném rozdělení do dvou sérií.

A když je řeč o DVD. Nějaký náznak že by to u nás taky vyšlo - samozřejmě s českou podporou?
  • upraveno 6. dubna 2011
    V Hře o trůny se píše, že král Aerys Nedova otce připravil o hlavu. V Hostině rozvíjí úplně jinou historku.
    Jakou?
    Ve Hře se o Jaimem mluví jako dědici lorda Tywina, o kus dál už členové Královské gardy nesmí nic vlastnit ani dědit.
    Napiš prosím konkrétní stránky...
  • upraveno 6. dubna 2011
    Tak s dědictvím Jaimeho jsem to spíš pochopil, že mocní Lannisterové mohou na zvyklosti královský gardy z vysoka kašlat, což Cersei docela potvrdila, když do gardy vzala třeba ohaře. Tywin bral, že až bude na trůnu jeho vnuk, tak bude ukradený jak změní podmínky gardy ( braný v čase ságy, když už měl dceru - královnu)
  • upraveno 6. dubna 2011
    Ano. V Písni mají různí lidé tendence měnit zvyky pro svůj prospěch a zájem. Není to jen Tywin, který chce zbavit přísahy Jaimeho, ale i např. Stannis, který by něco podobného udělal rád s Jonem...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 6. dubna 2011
    Čísla stránek teď nemám, ale ohledně smrti Rickarda Starka teprve později vypráví jako ho Aerys nechal upálit, zatímco Brandon se na to musel dívat a ve snaze mu pomoci se sám uškrtil. Ve Hře je psáno, že lord Stark přišel o hlavu.
    Co se Jaimeho týče, tak o něm jako o dědici Skály mluví Ned s Robertem - když Ned uhodne, že Robert Jaimemu slíbil titul strážce východu. Ned by si asi pravidla nepřizpůsoboval, ne?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. dubna 2011
    Olorin: Ano.
  • upraveno 6. dubna 2011
    A když je řeč o DVD. Nějaký náznak že by to u nás taky vyšlo - samozřejmě s českou podporou?
    To je brzoo :-) Ale Bryan Cogman, pravá ruka producentů, se zmínil, že o druhé sérii zatím nic neví a momentálně pracuje na bonusech pro Blue Ray.
  • upraveno 6. dubna 2011
    Nevím přesně, ale není smrt Rickarda Starka ve Hře podávána, jako nějaká cenzurovaná verze Neda Catelyn, místo děsivé pravdy. A Jaime jí pak řekl pravdivou verzi až ve vězení ( kde odpočíval po záchranné akci zvláštní jednotky, kterou verboval nejlepší šermíř Západozemí a která jen o vlásek nevyšla)
  • upraveno 6. dubna 2011
    Ono jsou to věci, které i kdyby tak nebyly původně zamýšlené, dají se velice lehce retcon-ovat. Stejně je nadlidský výkon, že George dokáže sám udržovat kontinuitu v tak nesmírně rozsáhlém díle jako je Píseň.
  • upraveno 6. dubna 2011
    Koukám, že jsem svojí vtipnou průpovídkou rozjel netušený kolotoč. Tak abych to uved na pravou míru, Arya by neměla umět střílet, je to samo chybka/úprava scénáristů, ne GRRM, ten to myslím nikdy později v sáze neporušil.
  • upraveno 7. dubna 2011
    Taky dávejte bacha, co s tím dělá překladatelka. Celé významy tedy nesleduju, ale třeba dneska perly: "na západním tržišti stály domky z upečených cihel" (místo pálených) nebo popis erbu Redwynů, kteří měli na štítech "burgundské hrozny" (jistě - Burgundsko je přece jedna ze známých tyrellských držav) atd. atp. :)
  • upraveno 7. dubna 2011
    Budete dělat i české titulky? :)
  • upraveno 7. dubna 2011
    Přímo my ne, ale budeme se na nich podílet.
  • upraveno 8. dubna 2011
    Já sem myslel české titulky k preview sem na stránky. Stejně jako k tomu prvnímu speciálu.
  • upraveno 8. dubna 2011
    Uvidíme, zatím není zdroj...
  • upraveno 8. dubna 2011
    To jsme objevili dneska a překlad už probíhá, viz vedlejší diskuze Zákulisí Hry o trůny
  • upraveno 10. dubna 2011
    Už se objevili titulky i pro toto preview: http://www.addic7ed.com/serie/Game_of_Thrones/1/98/Sneak_Preview

Přeložíte i tyto? :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 10. dubna 2011
    Na to už české titulky jsou. Třeba na stránkách HBO CZ
  • upraveno 11. dubna 2011
    Ale jen pevně ve videu :/
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.