Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
já jsem ale dostal to co jsem chtěl takže spokojenost
včera jsem viděl Stalingrad a bylo to něco hroznýho :) ruské filmy na nějakou chvilku vynechám
Z ruských filmů jsem nedávno viděl Dueljanta a ten se mi líbil hodně. Akorát jsem k tomu sehnal jen anglické titulky patrně z google překladače a byly dost katastrofální :)
- je tam vyobrazen jako docela slabej člověk, jako loutka hlavního parťáka (jmeno si nepamatuju)
- křesťanské prozření a křest! to je jedna z věcí kde se vůbec nedrželi "předlohy" a je to hrozný jako že teďka už je hodný hipík jo? ten konec mě naštval
alespoň že zprznění Rognědy se nebáli ale to zase svedli na to že byl pod vlivem omamných látek :) jinak to byl přece hodnej kluk
https://www.facebook.com/GameSpot/videos/10158667916710436/?hc_ref=NEWSFEED
Mladý chlapec odchádza z Tatooinu aby sa stal Jediom. Pomáha mu pritom starší Jedi, ktorý nasledovne zomiera. Mladý chlapec za pomoci R2D2 preletí koridorom bojovej stanice aby ju zvnútra zničil a tým zachránil deň. Na konci máme peknú oslavu, pri ktorom prestriháme na každú hlavnú postavu aby si videli ako sa priblblo usmievajú. R2D2 nezabudne zlato zapípať!
Ale nie, najväčší problém Ep. VII je to, že Rey je príliš veľká Mary Sue. Veď nie je možné aby sa niekto, kto odmalička žije sám a živí sa zbieraním a opravovaním súčiastok havarovaných lodí dokázal postarať sám o seba. To je ako keby ste tvrdili, že nejakú vec nedokáže spraviť žiaden človek v celje galaxii okrem 9 ročného chlapca. Now This is Pod Racing!
Buď teda chcú skopírovať ten ForceJesus plot alebo bola Rey stvorená zo skvapalnených midichloriánov naplnených dychom Otca Vesmíru zrodená z tela Matky Sily. Jedna z teórií je, že Rey je umelo vytvorený klon, no aj tam je otázka či by to stále prebilo byť zrodený z midichloriánov ako vyvolený.
Na to prečo je Rey Mary Sue existuje asi milión teórií, skôr vidím problém v tom, že to nevieme hneď po prvom filme a ľuďom to z nejakého dôvodu neskutočne vadí. Luke poznal 2 poučky od Obi Wana a aj tak dokázal použiť Force na to, aby sa zúčastnil vesmírnej bitky na stíhačke, ktorú v živote neriadil a trafil vstup do šachty - niečo čo sa bežným ľuďom (a počítaču) zdalo nemožné.
Rey taktiež poznala jednu poučku od Maz a hrabala sa v hlave iného force-usera, to je dokonca intenzívnejší tréning ako ten, ktorý mal za sebou Luke alebo Anakin pri svojich neuveriteľných kúskoch. Rey po tomto "tréningu" použila mind trick (bežný u Jediov) a zvíťazila v duely s týpkom, ktorý ma v boku dieru od kuše (ktorá obyčajných ľudí one shotovala cez chodbu). Porovnávať to s vecami, ktoré dokázal Luke a Anakin bez/s minimálnym tréningom je strašne smiešne, hlavne keď vôbec nepoznáme Reyinu históriu.
Čo sa týka bitky nad Naboo, hej to bolo možno pritiahnuté za vlasy, ale úprimne pri Podracingu (za to, že to vysvetlili, ešte človek nemusí ignorovať, že to bolo ako vystrihnuté z amerického rodinného filmu alebo romcomu) a Jar Jarovi sa to stráca - ono ten film tiež nebol dokonalý. Luke sa minimálne o stíhačky zaujímal, keďže sa tuším chcel prihlásiť na akadémiu. Do šachty sa trafil lebo použil Silu, to sa nezdalo byť OP a celkom normálny záver, kedy sa ukázalo, že Luke teda má talent, ale:
1) Neporazil by Darth Vadera
2) Nedokáže ovládať myseľ
3) Neurobil to v pokoji Jediovsky ale skôr pod tlakom (ovládaniu v pokoji za každých okolností sa viac venoval počas tréningu s Yodom)
4) Aj tak potreboval riadny výcvik
Ak to chceš porovnať s Rey, dá sa prehltnúť, že vedela okamžite riadiť Falcona (hoci porovnávame stíhačku s tak veľkou loďou ako je MF... ehm ehm...), keďže aspoň ukázali, že vyrastala v podmienkach, kde sa to mohla naučiť. Omnoho lepšie by bolo nechať ju byť proste dobrou techničkou. Ale spojiť schopnosť riadiť zdanlivo čokoľvek, za čo si sadne, plus vyriešiť technické problémy, ktoré by Han vedel tak-tak vyriešiť po rokoch skúseností a navyše to spojiť s tou scénkou "Nedrž ma za ruku, ja viem bežať aj sama" a máš viac feministickej propagandy než charakterového vývoja.
Čo sa týka Sily, je evidentne spontánne geneticky nadaná, dalo by sa znova prehltnúť, že teda dokázala pohnúť tým lightsaberom. Ale vedieť konkurovať v čítaní mysle Kylovi a to ovládanie mysle je prehnané. Opätovne, ak sa ukáže, že to zdedila nejako od Obi-Wana tak-tak sa to dá prehltnúť: Ale tu by ma potom zaujímalo (komiksy som nečítal a seriály nevidel), či tá schopnosť riadenia mysli je genetická (a aká je náhoda, že ju mali aj Qui-gon, aj Obi-Wan), alebo sa má naučiť (a Rey skrze silu Female Empowermentu ju našla na zemi), alebo kombinácia týchto dvoch podľa toho, ako sa to hodí. 1) Bežný u jediov? Opätovne, seriály som nevidel, komiksy nečítal. Spomínam si na to, že to použil Qui-gon a Obi-Wan. Bežný...
2) Zdá sa mi to, alebo jej mind-fight s Kylom považuješ za tréning namiesto ako ďalší moment náhodnej Reyinej excelencie?
3) Pravda, tá kuša do boku to mierne zachránila, stále však by človek čakal viac od Kyla, keď už mal tak významnú rolu. Asi Snoke len tak náhodne vybral prvého, čo sa mu zaplietol pod nohy a povedal si Kek, tento bude používateľ sily, ktorý bude chrániť moju stanicu na ničenie planét, hádam sa nezjaví nikto, kto bude bez riadneho tréningu zdanlivo schopnejší a posere mi to.
Inak Kylo predtým v podstate Rey paralyzoval a uniesol. Jedna kuša do boku a zrazu ho opustili midichloriány?
Jinak trailer zoufale postrádá atmosféru. Nemohli udělat desetidílnou sérii v HBO kterou by režíroval tvůrce True detective? Po IT další potenciál na boží seriál od Kinga zničen. :-(
BTW to by bylo v USA keců kdyby Muže v ČERNÉM hrál ČERNOCH. :-$ :anxious:
Mně se to lídí. A taky se mi líbí reakce některých nespokojenců, co jsou už zvyklí na určitý typ pojetí obrazu, násilí a akce ve válečném filmu, kteří to úplně nejsou schopní vstřebat.