Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nikdy jsem nebyl fanouškem "superhrdinských" filmů. Bojím se však, že jsem zřejmě na planetě jediný, kdo toto a podobné snímky považuje za výplachy mozku a zbytečnou "zábavu."
ad a) jsou to kraviny, které jsou často úplně mimo původní předlohu/příběh
ad b) kdyby těchto kravin nebylo, řada dětí by ani netušila, že původní předloha/příběh existuje. Bohužel :-(....
Takže proto Thor: Ragnarok se víc podobá Strážcům. Já se samozřejmě nechci komixových filmů nějak zastávat, ale nelze jim umpřít jistou zábavnost (docela podstatnou), v některých scenách výborný humor (Starku a Strangi dívám se na Vás :D). Hlavně je to ovšem série filmů, která se tak nebere vážně, že ji neberu vážně ani já. A vyčítat, že Ragnarok v Avengers neznamená konec světa (ačkoliv v komixech, co si matně pamatuji od kamaráda byl Ragnarok robotický klon Thora, který ho zabil) je zhruba stejné jako vyčítat X-Menům, že to nezabalili po Apokalypse.Každopádně nedá se upřít Marvelu, že dokáže vytvořit opravdu velmi vtipné akční scény. Kéž by se podobnou cestou do budoucna vydaly SW, které prostě ten nadhled tak dobrý nemaj. Speciálně Kylo Ren by nějakou takovouhle sécnu potřeboval jako prase drbání:
(mimochodem dělám si srandu , ale pouze jsem si uvědomil, že styl argumentace, kteří používají zastánci Kylo Rena, se dá použít k obhajování praktický každé kraviny, která se kde kdy objevila (a jen mne to uvrdilo v tom, že mám pravdu) - v tom tedy ta souvislot =D)
edit: Respektive spíš než souvislost neukojitelná touha si kopnout :D
Prvá vec z Google. Je to ono?
www.imdb.com/title/tt0085244/
z nějakého důvodu - možná ta hudba v pozadí -mě to neskutečně hypnotizuje.
Jsem zvědavý, snad to bude chuťovka.
A Keanu super bonus pro mě :dance:
Hlavní hvězdou filmu je android David (navzdory obecné chvále na Fassbendera jsou ho viděla hrát i líp, i jako Magneta) a je divné ve filmu jménem Vetřelec vidět, že se jádro filmu netočí kolem souboje party lidí s nepřátelským organismem, ale kolem Davida a jeho filozofie. A asi nemusím zakrývat jako spoiler, že lidstvo nemá rád.
Zkrátka nevím, proč sága o agresivním mimozemském organismus potřebovala mytologii nebo příběh o tom, jak vetřelci vznikli. Občas je dobře zachovat nějaké tajemno a vesmír je chladné, děsivé a tajemné místo.
Kdyby někdo skutečně chtěl tvořit nový život, proč by ho navrhoval tak hloupě, že je závislý na nějakém mezičlánku. Respektive, vetřelec potřebuje parazitické stádium. Tohle genetické inženýrství by dávalo smysl, pokud bychom nevěděli, že existuje královna a vetřelec vždy vypadal jako dílo evoluce, tečka. Ptákoviny s androidem, co si hraje na boha, ať si Scott strčí za klobouk. Tohle vypouštím jako zbytečnost a nepotřebovala jsem nic tak hloupého a prvoplánového o vzniku vetřelce vědět.
To "filosofování" asi taky nic nového pod sluncem, respektive nic, kvůli čemu by stálo za to mršit značku? :D Jen doufám, že se scénářem nového Blade Runnera nemá Scott absolutně nic společného.
http://www.moviezone.cz/clanek/33884-tema-ve-vesmiru-nikdo-nemeri-vase-iq