Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Když si vzpomenu, jak jsem kvůli němu šla do kina na film Vzpoura v Kautokeinu a on se tam objevil na cca 5 minut...
P.S. ještě se mi líbilo, že Artušovi parťáci nebyli jen maso na porážku a náhodní nepřátelští vojáci nebyli všichni úplně pitomí, rozhodně žádní stormtroopeři, co padají přímo do rány, když se to nějakému "Tulákovi" zrovna hodí :D
Jsou tam taky nějaké klipovité části, ale celkem fajn to do příběhu zapadá, protože není čas se někde zdržovat.
Pokud jde o aktuální období, tak velké naděje vkládám do Nolanova Dunkirku. Pokud vynechám Batmana, na kterého jsem předtím narážel, tak se mi od něj líbilo vesměs všechno (tedy Počátek byl trochu zklamání, ale špatný film to nebyl), obzvlášť Interstellar a The Prestige.
jako dalšího současného tvůrce můžu jmenovat Bayonu. Zatím se mi od něj líbilo všechno co udělal, až na poslední A Monster Calls jsou to ovšem filmy, co natočil ještě ve Španělsku. Takže se bojím, co s ním provede právě Hollywood (tam bude ovšem velký test další Jurský park).
Další by byl admirál Villeneuve, Prisoners, Siccario i Arrival stály za to (neviděl jsem jeho filmy natočené v Kanadě).
Pak by to z poslední doby byly jednotlivosti jako Sully, Revenant, The VVitch, Cpt. Phillips, vlastně se mi docela líbily Warcraft a Gods of Egypt (tedy i já si najdu nějaké ty čistě komerční věci jako ty poslední dva).
No a něco mimo Ameriku, sem tam narazím na dobrou britskou věc, kromě dobových seriálů se mi opravdu hodně líbilo '71 - akční drama z Belfastu (odehrávající se překvapivě v roce 1971) nebo Kajaki - o nejabsurdnější situaci, do které se dostalo pár britských vojáků v Afghánistánu.
Dánsko - tam je mi blízký scénárista a režisér Tobias Lindholm - scénář k Honu, režie Únosu (téma somálští piráti jako u Phillipse, jen z úplně jiného pohledu), Války (zase Afghánistán), scénář 9. dubna (o napadení Dánska v roce 1940).
No a ježto jsem oficiálně Putinův agent, tak něco z matičky Rusi. Dueljant - hodně slušný historický thriller/drama o chlápkovi s tajemnou minulostí, co za peníze podstupuje souboje místo jiných. Sportovní - Legenda 17 - o hokejistovi Valeriji Charlamovovi.
Takže takhle "stručně" :)
Každopádně, minimálně mám tipy na léto, takže dík.