Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1343344346348349394

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @flanker.27 Tak to s předností Britů před Francouzi, tam je dost jasně zobrazený. Nechci chytat za slovo, ale nevím jestli to je výborná deviza Nolana, spíš bych bral že to průměrný divák pochopí, ale znovu říkam, nechci chytat za slovo.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @derfel Však právě píšu, že to tam je.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mno, z teaseru to vypadalo dobře, ale trailer už mě trochu zchladil. I když to pořád vypadá na dobrou zábavu.

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Nevada RPO - Teda smrdí to dost silným digibordelem, ale snad to přehluší ty odkazy a pomrkávání na geekoviny všeho druhu. Už v samotném teaseru jich je požehnaně a to polovinu z nich ani pořádně neznám.
  • už mi začíná být zle z těch komiksových filmů :) chtělo by to trochu zpomalit ale když to sype...
    upraveno 23. července 2017
    @DanielSvatoš A to není všechno...
    http://www.moviezone.cz/clanek/34297-warneri-potvrdili-8-novych-dc-filmu
    Snad nebylo období, který by na pestrost námětů bylo zoufalejší, aspoň pokud jde o velkoprodukce. Jeden Nolan za tři roky je málo.
  • Kdyby ty všechny komiksárny alespoň nebyly na jedno brdo... Bohužel Hollywood žene náklady do stamilionů...a to pak musí cílit na nejširší masy, aby alespoň něco vydělal. Ostatně na moviezone už o tom taky bylo pár článků.
  • tak ono se dá najít spousta kvalitních filmů ale mimo hollywood
  • Tak jsem včera viděla Dunkerk a jsem spokojená. Vizuálně a atmosféricky nemám co vytknout. Ve filmu určitě jsou použité nějaké CGI dodělávky, ale není to žádná pěst na oko. Jestli mám něco vytknout, tak to, že na začátku je film vzhledem k časové posloupnosti, neznalosti postav a útokům, kde je pochopitelně těžké sledovat jednu osobu, trochu matoucí. Jakmile se ale tohle ukotví, tak si člověk užívá sto způsobů, jak ve válce umřít - od kulky, utopení až po banální nehodu. Trochu jsem se obávala, jestli přítomnost známých herců nebude v pojetí filmu rušivá, ale nakonec je to v pohodě. Snad jedině Branagh trochu moc vyčnívá, ale to se dá brát tak, že je to v rámci postavy.

A ne, nevadilo mi, že ve filmu je jeden černoch v davu a jenom pár sestřiček. Nejsem zrůda, takže mi záleží i na postavách v kategorii "mladý bílý muž", aniž byl do ní sama patřila.
    Huh, Arnoldovi bylo včera 70. Kurňa, ten čas letí...
  • @flanker.27 ajaj, tak už si viděl Artuše =D
    @Dreamer Přemýšlel jsem, jestli si mám vylévat srdce vedle csfd i zde, nakonec jsem se rozhodl se k tomuto tématu již nikdy nevracet, ale nemilosrdný osud mne dostihl :twisted:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 6. srpna 2017
    @flanker.27 Tak určitě Koliku Aťsepicnu ;)
    @Tyrion Lannister No hlavně jsem si včera provnal velkofilmy ze staré éry (Waterloo) a hned potom jsem si dal tohle. Označit rozdíl za propastný je urážkou všech trochu slušných propastí.
  • Ja som si zase pozrela našu Čiaru. Mám z nej veľmi dobrý dojem.
    upraveno 11. srpna 2017
    V první chvíli hroznej dojem, pak mi ale přišlo, že je to celkem prča :-)
  • mně to přišlo vtipný celou dobu :) a docela slušná palba kvalitních herců
  • Z toho Rusáky klepne pepka! :-D
    @Magister_Peditum V těch pár komentářích, co tam pod tím jsou, naopak říkají, že se jim to líbí :twisted:
  • @flanker.27 To asi nebudou ti, co ještě dnes považují Stalina za největší osobnost ruské historie. 8-)
    @Magister_Peditum Tak co, ve své rodné nám spřátelené Gruzii má dodnes oslavné muzeum :)
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Viděl jsem Zabiják a bodyguard, koneckonců, Samuel je můj nejoblíbenější herec.
    Co jsem o něm nevěděl je, že mu je 68. Počkat. To jako cože? Nechápu. :other:
  • @Benji Aké to bolo? Trailery vyzerali fajn tak som nad tým celkom rozmýšľal. Takýmto milým prekvapením bol pre mňa teraz nedávno už Baby Driver.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Arutha prostě jednoduchá zábava stojící na dvou hlavních hercích a to hlavně na fuckujícím Jacksonovi. Určitě doporucuji, v akci to není John Wick a ve vtipu 21 Jump street, je to takový příjemný akční béčko hozený do komedie, který uteče jak nic. A ještě jednou, Samuel válí.
    Tak jsem viděl Covenanta, verdikt zní: Je možné, aby v lidské populaci existovaly dvě naprosto stejně dementní skupiny lidí jako v Prometheovi a v Covenantu? Pustil by někdo takové chovance ústavu duševního zdraví řídit něco víc než tříkolku? Pochybuju.
  • Covenant je pre mňa zatiaľ najväčšie filmové sklamanie roka. Prometheus bol síce hlúpy, ale aspoň pomerne zábavný (navyše som tam objavil Noomi Rapace, ktorú mám odvtedy ako herečku veľmi rád). Covenant bolo utrpenie v kine, a to som už tento rok zvládol Resident Evil 7 a Kruhy.

Mimochodom, čítali ste pôvodný Scottov zámer v Prometheovi,
    kde Engineeri majú nenávidieť ľudstvo preto, že pred 2000 rokmi poslali na zem vyslanca, ktorý ich mal skontrolovať a umierniť? Ten vyslanec bol Ježiš Kristus.
  • @flanker.27 Byl jsi varovaný :D Upřímně - kritiky strhaný Artuš se mi líbil víc než podobně strhaný Covenant.
    upraveno 22. srpna 2017
    @Arutha Jo, to jsem nějak zaregistroval. Pro mě to zklamání nebylo, protože už u promethea jsem nad demencí scénáře a postav tloukl o sedačku před sebou. Teď jsem si aspoň ušetřil peníze a dobře jsem udělal. Jak jsem napsal v komentáři:
    Na konci titulků jsem si přečetl, že na filmu se podílelo 15 000 lidí. Vkrádá se ono Pelíškovské "a přitom taková blbost".

@svoa00 Já to shodil obé. I když Covenantovi jsem dal jednu bodku (vlastně ani nevím za co) a Artuše jsem hodil do odpadu. Ale musel jsem se přesvědčit, že je Covenant stejně dementní jako Prometheus.

Když to shrnu:
    1. Posádka je zřejmě dána dohromady podle klíče, podle kterého se ve Stopaři vyrali členové posádky Archy B.
    2. Jsem an neznámé planetě, ke všemu čichám, do všeho šlapu (skafandry jsou zkrátka pro děcka).
    3. Po zmasakrování půlky týmu a objevení se v neznámém mimozemském městě provázen podezřelým týpkem první co udělám, že se půjdu vykoupat. a Zbraň samozřejmě nechám hodně daleko.
    4. Vidím, že chlápek přede mnou je zločinec, který si užívá, to že jednomu členu mého týmu právě ukousla hlavu chnusná pofor. co udělám, když mi řekne "skloň hlavu k tomu vejci". No samozřejmě že jí skloním (což připomíná jednu epizodu Černé zmije, jen to není tak vtipné).
    A tak dále, to byly jen ty úplně nejvíc nejdementnější kousky, ale našlo by se jich tam nepočítaně.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.