Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1338339341343344394

Komentáře

• No jo, jenže v tomto případě si to kazí sám Scott. V tom bude ještě něco jiného než peníze. Že by sebestředná zahleděnost sama do sebe :-D ?
  • upraveno 20. května 2017
    image
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    To je pokračovanie Broadcast Man, Submask Man a Mac-adress Man?
  • @Gepeto doplňky si Ip Mana do přehledu, stojí to za to, nekecám ;-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Hm, z Ip Mana jsem neviděla ani trojku, a moc mě neláká, popravdě. Už druhý díl mi připadl docela průměrný. To se mi víc líbil Velmistr, byť má na CSFD slabší hodnocení. Nebo Ip Man: Zrození legendy.
  • Mně u Ip Mana přijdou celkem vyrovnané všechny tři díly, i když trojku bych asi zařadila na konec. V dalších dílech se hlavně přidalo na choreografii a pompéznosti bojových scén, a to mě baví :-)
  • Na trojce byl dobrej souboj s Tysonem.

• spojenie mojej obľúbenej trilógie a westernu. Hlavne od 1:48 je to fakt krásne nastrihané s tým vyvrcholením "And he was a good friend"

Som asi jeden z mála ľudí, ktorému sa viac páčia šermovacie scény v OT ako v PT. Každý jeden súboj v OT má zmysel a posúva postavy niekde ďalej.
    New Hope - Obi Wan (Lukov mentor) vs Darth Vader (vrah Lukovho otca) a zároveň súboj 2 starých nepriateľov, Luke vidí zomierať svojho mentora.
    Empire - Luke bojuje proti človeku(stroji), ktorý mu zabil mentora a otca + samozrejme veľké odhalenie na záver
    Jedi - Otec vs Syn, moment kedy Luke odhodí meč a rozhodne sa radšej zomrieť ako keby sa mal nechať ovládnuť emóciami a podľahnúť Temnej strane je pre mňa najviac "Jedi" moment všetkých filmov. Celý film nosí Luke čiernu farbu a "flirtuje" s temnou stranou ale v tomto momente sa vrch jeho kostýmu otvorí a Luke odhalí bielu farbu pod čiernou tunikou.

Na druhej strane súboje z PT trpia tým čím trpí celá PT - neskutočne slabí záporaci.
    TPM - Obi Wan a Qui Gon vs postava ktorá za celý film povedala 2 vety ALE ma cool meč. Toto je asi najviac ospevovaný SW súboj, no ta choreografia je neskutočne zlá, plná zbytočných otočiek (niekoľko krát je Maul chrbtom k Jediom a tí radšej urobia otočku ako by mali zaútočiť), obe strany vykrývajú útoky ktoré by bez vykrytia šli úplne mimo a preskakujú údery, ktoré by ich netrafili. Keď Maul zabije Qui Gona začne Obi Wan nervózne poskakovať na mieste a vtedy už očakávam, že príde ten moment a keď sa silové pole vypne nabehne Obi Wan na Maula rovnako ako to urobil Luke proti Vaderovi v ROTJ, žiadna technika len surové údery plné nenávisti - ale nie znova tancujeme + tento súboj ma doslova ten najhorší záver kedy sa Maul len pozerá ako ho Obi Wan preskočí a pretne napoly. Celý súboj ťahá úžasný Duel Of The Fates ten chór mi aj doteraz vyvoláva neskutočné zimomriavky.
    AOTC - Obi Wan a Anakin vs "ako najhoršie využiť legendu akou je Christhoper Lee". Dooku je najmenej rozvinutá postava celej ságy všetko čo o ňom vieme je že bol kedysi jedi a trénoval Qui Gona a bol trénovaný Yodom.
    ROTS - Obi Wan vs Robot so 4 mečmi, ktorý príde o 2 meče v prvých 3 sec súboja a následne prichádza CGI naháňačka. Yoda vs Sidious je mokrý sen fanúšika/fanfiction poviedka z 1983. Anakin vs Obi Wan je jediný súboj, ktorý ma nádych OT atmosféry. Súboj dvoch priateľov s veľmi emocionálnym koncom. Avšak ani tento súboj sa nevyhol zbytočným otočkám a krútením mečov http://imgur.com/4thrz
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 22. května 2017
    @JoeGyry Otočky už byly ve staré trilogii :P

Přepněte na 00:34 =D
    Existuje nepsaná dohoda mezi Sithy a Jedii, kdokoliv dělá otočku protivník ho má zakázáno bodnout zezadu :D O tom, že se Obi-wan naprosto imbecilně zabít Vaderem (místo toho, aby se nechal zabít při posledním zoufalém pokusu svého bývalého žáka zlikvidovat), tak jenom pozvedne meč a nechá Vadera ho rozseknout vejpůl. Jo bylo to badass a asi Vadera pěkně vytočilo, tak neuspokojující finále, kdy neměl možnost zohavit Benovu mrtvolu, ale je to trochu stupidní (kam se hrabe reverse High-Ground Darth Maul) Ostatně si z toho dělalí srandu i v HISHE
    Let him beat you, you had too. What will I do now? Tell me. Hmmm?! Go crazy I will!!! To mne vždycky dostane :D
    Chtít po SW reálné souboje se světelnými meči je podle mne pokrytecké. Na nějakou reálnost si ty filmy nikdy nehrály (zdravím všechny stormtroopery, co neumí střílet), byla to prostě pohádka a ja to taky beru :)
    Nejrealističtější souboj v historii SW nám dali až Rebels

Takhle by měli vypadat všechny souboje, žádný půlhodinový mečování, ale chvilka vyčkávání dvě tři rány a KONEC. Obi-wan konečně zabíjí Maule (tentokrát definitivně) jedním sekem po vzoru starých samurajů, podle kterých jsou jediové konecokonců udělaní

A co se týče prequelů, ať si říká, kdo chce, co chce, tak v momentě kdy ten zakrslý Shrek vytáhne svou malou zelenou lucerničku a začne tančit breakdance, tak jsem štěstím bez sebe JUHŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ :D

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Co se týče konců, tak mně se líbil ten, kde Hvězda smrti nejdřív napálila tu planetu a pak ten měsíc se základnou.

A pokud jde o souboje a jejich délku, tak asijský styl je zkrátka něco, co není pro euroamerického diváka. je pravda, že pak je zvláštní, proč byli džedájové očividně inspirovaní právě Asií víc než Evropou. Ale já jsem víc na Evropu. Esklasiše souboj z Roba Roye jsem už dával několikrát, tak zas třeba něco ze Soupeřů (z doby, kdy Ridley Scott ještě neměl v hlavě nasr-ehm-naalienováno):

upraveno 22. května 2017
    Původní trilogie je prostě původní trilogie.

Jediové jsou inspirovaní samuraji hlavně proto, že základní příběh prvních Star Wars je inspirovaný Kurosawovým filmem.
    upraveno 22. května 2017
    @Nevada Ono i Vaderova helma o lecčems vypovídá :D
    image
    A ještě bych k tomuhle tématu dodal, že role Obi-wana Kenobiho a Darth Vadera byly nabídnuty legendárnímu Toshiro Mifunemu
  • Tak ony třeba souboje rytířů - jak jsem někde četl :-) - ve skutečnosti moc záživné nebyly. Mlátili prostě do sebe. Žádný šerm :-D. A to už vůbec nemluvím o slavných westernových soubojích, které byly ve skutečnosti nuda, protože se do sebe nemohli trefit :-D
    upraveno 22. května 2017
    Tak s brněním už o šerm moc nejde, protože za a) v tom se sakra blbě hejbe a za b) brnění ochrání tělo před většinou útoků, takže pak zbývá pouze soupeři vrazit meč do slabší mezery na spojích popřípadě mlátit do přilby tak dlouho, dokud mu to nezarazite do mozku. Běžnou taktikou bylo také shodit soupeře na zem otevřít mu hledí a vrazit mu do ksichtu dýku.
    Co se týče westernových soubojů, tak vzhledem k tehdejší kvalitě a spolehlivosti zbraní mne to ani nepřekvapuje. Sám jsem měl možnost střílet a musím říct a byť jsem se po každé trefil, tak až po hodně dlouhém míření, nedovedu si moc představit, že tasim kolt a hned se trefim. Holt realita je mnohem prostší, než fikce a to by publikum moc nepobavilo.
  • @Tyrion Lannister Tak zkus odolat něčemu takhle stylizovanému :D

@svoa00 :applause: Tak dámy a pánové, to co předvedl Clint Eastwood v tomto videu to se nazývá badass antré. Na Hodný, zlý a ošklivý a Tenkrát na západě mám skvěle vzpomínky a nikdy mne nepřestane fascinovat, jak Hugh Jackman vypadá skoro úplně stejně jako Clint Eastwood za mlada
    image
    Leda ve snu :)
    @Nevada No jo, no jo na legendu se nesahá :D
  • Podle mého názoru, komediální nádech ve westernu by neměl bejt přesto se mi Hodný, zlý a ošklivý libí.
  • @Tyrion Lannister A v tom filmu je Clint Eastwood hodný asi hlavně proto, že si najde čas na koťátko (jo, vzpomněla jsem si na tohle video a konečně našla příležitost ho šířit :D)

@svoa00 Tahle muzika je legendární :D
  • Úvodní scéna z Tenkrát na západě je podle mne jedna z nejlepších filmových scén, které jsem kdy viděl. Nechápu, proč mi tolik lidí říká, že je to nuda 8-O
  • @Tyrion Lannister Tak ony tehdy zbraně obecně zase tak nekvalitní nebyly. Nekvalitní byly honácké kolty, které primárně sloužily jen k zahánění dobytka a kterými se údajně z pár metrů nedaly ani trefit vrata. A z kterých pak touha po romantice a dobrodružství udělala něco, čím pistolníci kosili jen tak od boku nepřátele s přesností na milimetry :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Děda měl perkusní remington tohoto typu (samozřejmě byla to nově vyrobená replika):

image

Ještě jako kluk jsem z toho střílel. Při pečlivém míření se z toho na vzdálenost řádově do 20 m trefit dá, ale o nějaké superrychlé tasení se v normálním životě nepokoušejte :) Mimochodem to jednou testovali i v Mythbusters :)

• Niekto videl Grandhotel Budapešť?
    @undefined Ja a mohu doporucit. Voldemort je skvely a je to obroska sranda
  • Súhlas. Musím si pozrieť aj ostatné filmy Wesa Andersona, lebo ak sú také ako tento a Moonrise kingdom, tak juchú.
  • @Aviv ja od Andersona odporúčam The Darjeeling, bavilo ma to dokonca viac ako Budapest
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Aviv no pdola mna musis mat aj naladu na tento typ filmov
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.