Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
spojenie mojej obľúbenej trilógie a westernu. Hlavne od 1:48 je to fakt krásne nastrihané s tým vyvrcholením "And he was a good friend"
Som asi jeden z mála ľudí, ktorému sa viac páčia šermovacie scény v OT ako v PT. Každý jeden súboj v OT má zmysel a posúva postavy niekde ďalej.
New Hope - Obi Wan (Lukov mentor) vs Darth Vader (vrah Lukovho otca) a zároveň súboj 2 starých nepriateľov, Luke vidí zomierať svojho mentora.
Empire - Luke bojuje proti človeku(stroji), ktorý mu zabil mentora a otca + samozrejme veľké odhalenie na záver
Jedi - Otec vs Syn, moment kedy Luke odhodí meč a rozhodne sa radšej zomrieť ako keby sa mal nechať ovládnuť emóciami a podľahnúť Temnej strane je pre mňa najviac "Jedi" moment všetkých filmov. Celý film nosí Luke čiernu farbu a "flirtuje" s temnou stranou ale v tomto momente sa vrch jeho kostýmu otvorí a Luke odhalí bielu farbu pod čiernou tunikou.
Na druhej strane súboje z PT trpia tým čím trpí celá PT - neskutočne slabí záporaci.
TPM - Obi Wan a Qui Gon vs postava ktorá za celý film povedala 2 vety ALE ma cool meč. Toto je asi najviac ospevovaný SW súboj, no ta choreografia je neskutočne zlá, plná zbytočných otočiek (niekoľko krát je Maul chrbtom k Jediom a tí radšej urobia otočku ako by mali zaútočiť), obe strany vykrývajú útoky ktoré by bez vykrytia šli úplne mimo a preskakujú údery, ktoré by ich netrafili. Keď Maul zabije Qui Gona začne Obi Wan nervózne poskakovať na mieste a vtedy už očakávam, že príde ten moment a keď sa silové pole vypne nabehne Obi Wan na Maula rovnako ako to urobil Luke proti Vaderovi v ROTJ, žiadna technika len surové údery plné nenávisti - ale nie znova tancujeme + tento súboj ma doslova ten najhorší záver kedy sa Maul len pozerá ako ho Obi Wan preskočí a pretne napoly. Celý súboj ťahá úžasný Duel Of The Fates ten chór mi aj doteraz vyvoláva neskutočné zimomriavky.
AOTC - Obi Wan a Anakin vs "ako najhoršie využiť legendu akou je Christhoper Lee". Dooku je najmenej rozvinutá postava celej ságy všetko čo o ňom vieme je že bol kedysi jedi a trénoval Qui Gona a bol trénovaný Yodom.
ROTS - Obi Wan vs Robot so 4 mečmi, ktorý príde o 2 meče v prvých 3 sec súboja a následne prichádza CGI naháňačka. Yoda vs Sidious je mokrý sen fanúšika/fanfiction poviedka z 1983. Anakin vs Obi Wan je jediný súboj, ktorý ma nádych OT atmosféry. Súboj dvoch priateľov s veľmi emocionálnym koncom. Avšak ani tento súboj sa nevyhol zbytočným otočkám a krútením mečov http://imgur.com/4thrz
Přepněte na 00:34 =D
Existuje nepsaná dohoda mezi Sithy a Jedii, kdokoliv dělá otočku protivník ho má zakázáno bodnout zezadu :D O tom, že se Obi-wan naprosto imbecilně zabít Vaderem (místo toho, aby se nechal zabít při posledním zoufalém pokusu svého bývalého žáka zlikvidovat), tak jenom pozvedne meč a nechá Vadera ho rozseknout vejpůl. Jo bylo to badass a asi Vadera pěkně vytočilo, tak neuspokojující finále, kdy neměl možnost zohavit Benovu mrtvolu, ale je to trochu stupidní (kam se hrabe reverse High-Ground Darth Maul) Ostatně si z toho dělalí srandu i v HISHE
Let him beat you, you had too. What will I do now? Tell me. Hmmm?! Go crazy I will!!! To mne vždycky dostane :D
Chtít po SW reálné souboje se světelnými meči je podle mne pokrytecké. Na nějakou reálnost si ty filmy nikdy nehrály (zdravím všechny stormtroopery, co neumí střílet), byla to prostě pohádka a ja to taky beru :)
Nejrealističtější souboj v historii SW nám dali až Rebels
Takhle by měli vypadat všechny souboje, žádný půlhodinový mečování, ale chvilka vyčkávání dvě tři rány a KONEC. Obi-wan konečně zabíjí Maule (tentokrát definitivně) jedním sekem po vzoru starých samurajů, podle kterých jsou jediové konecokonců udělaní
A co se týče prequelů, ať si říká, kdo chce, co chce, tak v momentě kdy ten zakrslý Shrek vytáhne svou malou zelenou lucerničku a začne tančit breakdance, tak jsem štěstím bez sebe JUHŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ :D
A pokud jde o souboje a jejich délku, tak asijský styl je zkrátka něco, co není pro euroamerického diváka. je pravda, že pak je zvláštní, proč byli džedájové očividně inspirovaní právě Asií víc než Evropou. Ale já jsem víc na Evropu. Esklasiše souboj z Roba Roye jsem už dával několikrát, tak zas třeba něco ze Soupeřů (z doby, kdy Ridley Scott ještě neměl v hlavě nasr-ehm-naalienováno):
Jediové jsou inspirovaní samuraji hlavně proto, že základní příběh prvních Star Wars je inspirovaný Kurosawovým filmem.
A ještě bych k tomuhle tématu dodal, že role Obi-wana Kenobiho a Darth Vadera byly nabídnuty legendárnímu Toshiro Mifunemu
Co se týče westernových soubojů, tak vzhledem k tehdejší kvalitě a spolehlivosti zbraní mne to ani nepřekvapuje. Sám jsem měl možnost střílet a musím říct a byť jsem se po každé trefil, tak až po hodně dlouhém míření, nedovedu si moc představit, že tasim kolt a hned se trefim. Holt realita je mnohem prostší, než fikce a to by publikum moc nepobavilo.
Ještě jako kluk jsem z toho střílel. Při pečlivém míření se z toho na vzdálenost řádově do 20 m trefit dá, ale o nějaké superrychlé tasení se v normálním životě nepokoušejte :) Mimochodem to jednou testovali i v Mythbusters :)