Hra o trůny 7×01 – Dračí kámen - Ice & Fire
Hra o trůny 7×01 – Dračí kámen - Ice & Fire
Jon organizuje obranu Severu, Cersei se snaží vyrovnat síly a Daenerys připlouvá domů. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Jeremy Podeswa A také u příležitosti nové řady připomínáme spoilerová pravidla, kterým věnujte pozornost.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Otáčím o 180° Jaime zabije Cersei nebo Arya uškrtí Cersei s Jaimeho ksichtem double-twist těžko říct :twisted: Ale teda jak mi sakra mohlo uniknout, co Ed Sheeran zpívá nebo to s tou mapou goddamnit :D
tentokrátopět skvěle rozjel.Tak mě napadlo, v seriálu prý už není tolik krve ani bradavek, tak jestli to není důvod proč zařadili čištění nočníků, aby pořád měli důvod říkat, že jsou drsňácký seriál.
Ještě jsem se nezmínila o tom, že právoplatný dědic Zimohradu je teď na Zdi a bude hodně vtipné sledovat, jak ten fakt D a D zazdí :twisted: Když Sansa chce radši dělat Jonovi rádce a neoprávněně zpochybňovat jeho autoritu, když se sama o svoje práva nepřihlásila, tak u Brana čekám, že řekne, že vládnutí ho nezajímá a tím to bude odbyté.
@Tarin Tak kdybych chtěl mít s tímhle typem onemocnění vůbec nějakou šanci, asi bych taky navštívil místo s největší koncentrací vědomostí ve známém světě. Karanténa je taky logická.. Navíc měl tu ruku potřenou nějakou indulonou ne? takže asi léčba probíhá.
a dle leaků, ač jim nemůžeme moc věřit se ví
Podotýkám, že pokud Martin ságu někdy dopíše, tak počítám s tím, že Bran se na Zimohrad nevrátí a bude mu patřit úplně poslední kapitola. Máme tu totiž ještě záložního Starka Rickona.
PS neznáte nějaký lepší slovo než "ustavil"?
drevo kluďne mohli získať ( násilým alebo obchodom) zo Severu aj od Divokých. ;)
Viliam Dobyvateľ v v januári/lednu 1066 nemal ani jednu lod, do 5.9.1066 postavil 696-776 lodí pre prepravu 10.000 ludí a 2.000 koni pre dobytie Anglicka. Viac menej podobné ako boli v seríáli videné. určite nie tak honosné a luxusné.
Počty vojakov.
Na obsadenie/dobytia uzemia v stredoveku postačilo velmi málo vojakov.
Vladimir I. Kyjevsky dobyl v roku 980 celú vtedajšiu Kyjevskú Rus (sever Ruska, bielorusko, ukrajina) len s 6.000 varjagmi. Alebo anglický/francuzsky/kastilsky mohli do roku cca 1450 rátal s cca 3.000 plne ozbrojenými rytiermi. (doprovod sa nerátal)
Skvělé věci:
- Vracející se Bran
- Alys Karstark a Ned Umber
- Jonův rozum
- Sansin vlastní character arch (podle nové kapitoly to nevypadá, že se v knize nějak pozvedne, tak snad se toho dočkáme v seriálu, za předpokladu, že to nezprasí)
- Euronův prořízlý jazyk (Mám 1000 lodí a dvě dobré ruce =D Chudák Jaime)
- Sam, co pro vědomosti udělá cokoli
- Ohař, Berik a spol, celá scéna
- Ohařova vize - ta byla tak působivá, že ji musím zmínit zvlášť
- Krásný Dragonstone
Hrůza:
- Arya a její nelogické měnění obličejů
- Lyanna Mormont a její rádoby badassery, už je to ohrané
- Cersei - prostě všechno
- Jaime zaslepenec
- Šichta v Citadele
- Samovo pomalé vedení
- Jorah
- Na Dragonstonu ticho po pěšině
Většina nelogičností (Arya, její strýc, lodě, prázdný Dragonstone, Cerseino odmítnutí, Jaimeho motivace) už tu byla zmíněna, tak nemám moc co dodat.
Postřehy:
- Jak to teď bude s Branovým následnictvím? Přenechá mu Jon korunu? Nebo ho k tomu donutí severští lordi? Nebo jim to bude šumák?
- Jak dlouho potrvá, než spadne zeď, teď, když je Bran za ní?
- Kdy se začne Sansa učit zacházet s mečem? =D
(Nebýt toho, že se dá něco podobného pochopit v situaci, kdy na Westeros míří armáda nemrtvých, skoro bych si myslela, že nápad v patriarchální společnosti nechat zaučovat v boji i ženy se vylíhla v hlavě nějakého producenta, který má smrtelný strach z feministek.)
- Přirovnání Sansy k Cersei bylo on point.
- Jak trpělivý je Petyr Baelish?
- Jak dlouho schla ta malovaná podlaha? Vsadím se, že ta barva půjde ze šatů pěkně špatně dolů. =D
- Jak se popere Cersei se svatební nocí s Euronem? Pochybuju, že se mu ochotně nastaví. Nebo ho snad taky nechá před svatbou odstranit? Pak převezme flotilu a budemem mít Big Cock Cersei? =D
(Sice ho možná zatím odmítla, ale myslím si, že Euron si dá na dárku pěkně záležet.)
- "Zabil jsi svého bratra." "Měla bys to zkusit, je to báječné. Jestlipak si Jaime vzpomene na staré známé "zabij, nebo budeš zabit"?
- Asi chápu, proč Euronovi nedali pásku přes oko. Až moc by byl podobný Berikovi. Z toho by mohli být méně chytří diváci zmatení.
- Ví Sam, kde se zrovna nachází Jon? Bude posílat havrana na Zeď nebo na Zimohrad?
- Ačkoli se na celém internetu vtipkuje na Sheeranův účet, musím říct, že jeho přítomnost v ději mi na rozdíl od jiných nijak zásadně nevadila. Díky bohu někoho alespoň napadlo ho nenechat mluvit a hrát a nechat ho dělat to, co umí, tedy zpívat.
(Jestli je pravda, co se povídá, tedy že tam byl kvůli Maisie, tak mi to přijde upřímně celkem hloupé.)
- Za boha si nemůžu vzpomenout, kdo byl ten mrtvý otec s dcerou, co je Ohař pochovával. Musím si to nastudovat.
- Scéna na Dragonstone měla být očividně emotivní, takže asi proto se tam nic nedělo. Nedělám si ale iluze, že mainstreamoví diváci vědí, kde se Daenerys narodila.
- Nebyl by to seriál, aby Daenerys neměla nějakou hustokrutopřísnou hlášku, nejlíp na konci epizody =D
Jinak souhlas ohledně malé Mormontky, jak dlouho ještě D&D budou těžit z otravného rádoby badass medvíděte? :roll:
A já se zlobím, že jsem se do něj nechala tak zatáhnout, a teď z toho nemám klid a dráždí mě to. Protože to začlo skvěle, a teď mám z toho akorát protichůdné pocity, a je to spíš postupně horší. A těším se, až to skončí a já to budu moct za sebe konečně uzavřít a trpělivě počkat na oficiální příběh.
Takže ne, z toho, že autoři seriálu nemaj prachy, mi není smutno, jinak by to taky mohli táhnout do nekonečna.
Schválně, kdo by chtěl vidět Cersei ve dvacáté třetí sérii? =D
Už, když už jsme u toho, za co se tu utráceli peníze, co si myslíte o tomhle? :twisted:
K těm lodím, díky @tajpen za super přirovnání. Ve skutečnosti víc než praktické.. Navíc já si i myslel celou dobu co jsem i Ságu četl že železní mají lodě typu severských drakar.. tyhle koráby mi k nim nesedí. lehce ovládatelné drakary by byly pro mistry mořeplavby slušivé a i by byl logický jejich větší počet než nákladných, těžších (=víc dřeva potřebujících) galeon :)