Otáčím o 180° Jaime zabije Cersei nebo Arya uškrtí Cersei s Jaimeho ksichtem double-twist těžko říct :twisted: Ale teda jak mi sakra mohlo uniknout, co Ed Sheeran zpívá nebo to s tou mapou goddamnit :D
@Tyrion Lannister Yop. On Jaime tam kromě posedlosti Cersei už žádnou story nemá a nějak to ukončit musí. Mimochodem - scéna s Sheeranem a spol. ve mě samozřejmě celou dobu vyvolávala pocit, že se v příští vteřině dozvíme, že ti vojáci jsou členové kanibalské sekty nebo něčeho takového :D Ale protože je to WatchMojo, tak samozřejmě kecají i blbosti. Jon Daenerys podpoří dobrovolně a i kdyby ne, tak Bílí chodci nejsou jenom seveřanský problém, zatímco ti idioti na jihu se snaží dobývat hrady a povraždit se. Dračí sklo teda není žádná velká páka.
Ještě jsem se nezmínila o tom, že právoplatný dědic Zimohradu je teď na Zdi a bude hodně vtipné sledovat, jak ten fakt D a D zazdí :twisted: Když Sansa chce radši dělat Jonovi rádce a neoprávněně zpochybňovat jeho autoritu, když se sama o svoje práva nepřihlásila, tak u Brana čekám, že řekne, že vládnutí ho nezajímá a tím to bude odbyté.
@Terezička Tak krve moc neubrali, ale co se týče nahoty a sexu, tak už nějakou dobu drží nohu na brzdě. Přece jenom nechtěli, aby se o seriálu mluvilo jenom kvůli tomu.
@sfik To není pádný argument. Předpokládám, že i tak by to D a D byli schopní zdůvodnit, protože se jim to hodí do krámu a zbaví se nepříjemné komplikace. Panovníci a šlechtici v historii relativně často pozici odkázali nějakému příbuznému (většinou synovcům, přinejhorším neteřím), když vlastní potomky neměli nebo o ně přišli.
Podotýkám, že pokud Martin ságu někdy dopíše, tak počítám s tím, že Bran se na Zimohrad nevrátí a bude mu patřit úplně poslední kapitola. Máme tu totiž ještě záložního Starka Rickona.
V knížce Robb ustavil svým dědicem Jona těsně před Rudou svatbou (ne, že by to něco znamenalo - 1. Robb tehdy nevěděl, že je Bran naživu a 2. většina vazalů co byla u toho je po smrti).
Lode železných drevo kluďne mohli získať ( násilým alebo obchodom) zo Severu aj od Divokých. ;) Viliam Dobyvateľ v v januári/lednu 1066 nemal ani jednu lod, do 5.9.1066 postavil 696-776 lodí pre prepravu 10.000 ludí a 2.000 koni pre dobytie Anglicka. Viac menej podobné ako boli v seríáli videné. určite nie tak honosné a luxusné. Počty vojakov. Na obsadenie/dobytia uzemia v stredoveku postačilo velmi málo vojakov. Vladimir I. Kyjevsky dobyl v roku 980 celú vtedajšiu Kyjevskú Rus (sever Ruska, bielorusko, ukrajina) len s 6.000 varjagmi. Alebo anglický/francuzsky/kastilsky mohli do roku cca 1450 rátal s cca 3.000 plne ozbrojenými rytiermi. (doprovod sa nerátal)
@Denebola Ve čtvrté sérii Ohař a Arya na jejich roadtripu narazili na farmáře a jeho dceru, kteří jim dali jídlo a nocleh, no a Ohař je za to ráno okradl a Arya ho pěkně zdrbala... Právě proto v zimě hladověli :idea: Jinak souhlas ohledně malé Mormontky, jak dlouho ještě D&D budou těžit z otravného rádoby badass medvíděte? :roll:
@Denebola Jj,to som si vsimla.Zrejme to suvisi s tym,ze pribeh je stale temnejsi.Na zaciatku postavy nosili vyrazne alebo pastelove farby,ale teraz su nahodene do "dark shades". ;-)
@Terezička Podle mě měli celou tu skupinu lannisterských vojáků trochu ušpinit, na můj vkus a představu nocování v Říčních krajinách byli moc naleštění a čistí..
K těm lodím, díky @tajpen za super přirovnání. Ve skutečnosti víc než praktické.. Navíc já si i myslel celou dobu co jsem i Ságu četl že železní mají lodě typu severských drakar.. tyhle koráby mi k nim nesedí. lehce ovládatelné drakary by byly pro mistry mořeplavby slušivé a i by byl logický jejich větší počet než nákladných, těžších (=víc dřeva potřebujících) galeon :)
Mám otázku. Kromě toho, že byla Arya OP jak prase, jak je možné, že může stále využívat skilly Faceless menů? Nevíte, jak to funguje? Aby na sebe mohl člověk brát různé identity, musí se nejdříve vzdát té své a stát se nikým. To Arya odmítla, čímž se vzdala i této schopnosti ne? To by se pak každý mohl zapsat na několikaletý kurz měnění tváře u FM, pak vyjít a vraždit si, jak se mu zlíbí. Čímž se dostáváme k dalšímu bodu. I kdyby jí FM povolili používat jejich knihovnu tváří, jaktože jim nevadí, že nekrágluje lidi pro Mnohotvářného boha, ale čistě pro své potřeby?
Komentáře
Otáčím o 180° Jaime zabije Cersei nebo Arya uškrtí Cersei s Jaimeho ksichtem double-twist těžko říct :twisted: Ale teda jak mi sakra mohlo uniknout, co Ed Sheeran zpívá nebo to s tou mapou goddamnit :D
Ještě jsem se nezmínila o tom, že právoplatný dědic Zimohradu je teď na Zdi a bude hodně vtipné sledovat, jak ten fakt D a D zazdí :twisted: Když Sansa chce radši dělat Jonovi rádce a neoprávněně zpochybňovat jeho autoritu, když se sama o svoje práva nepřihlásila, tak u Brana čekám, že řekne, že vládnutí ho nezajímá a tím to bude odbyté.
Podotýkám, že pokud Martin ságu někdy dopíše, tak počítám s tím, že Bran se na Zimohrad nevrátí a bude mu patřit úplně poslední kapitola. Máme tu totiž ještě záložního Starka Rickona.
PS neznáte nějaký lepší slovo než "ustavil"?
drevo kluďne mohli získať ( násilým alebo obchodom) zo Severu aj od Divokých. ;)
Viliam Dobyvateľ v v januári/lednu 1066 nemal ani jednu lod, do 5.9.1066 postavil 696-776 lodí pre prepravu 10.000 ludí a 2.000 koni pre dobytie Anglicka. Viac menej podobné ako boli v seríáli videné. určite nie tak honosné a luxusné.
Počty vojakov.
Na obsadenie/dobytia uzemia v stredoveku postačilo velmi málo vojakov.
Vladimir I. Kyjevsky dobyl v roku 980 celú vtedajšiu Kyjevskú Rus (sever Ruska, bielorusko, ukrajina) len s 6.000 varjagmi. Alebo anglický/francuzsky/kastilsky mohli do roku cca 1450 rátal s cca 3.000 plne ozbrojenými rytiermi. (doprovod sa nerátal)
Jinak souhlas ohledně malé Mormontky, jak dlouho ještě D&D budou těžit z otravného rádoby badass medvíděte? :roll:
Už, když už jsme u toho, za co se tu utráceli peníze, co si myslíte o tomhle? :twisted:
K těm lodím, díky @tajpen za super přirovnání. Ve skutečnosti víc než praktické.. Navíc já si i myslel celou dobu co jsem i Ságu četl že železní mají lodě typu severských drakar.. tyhle koráby mi k nim nesedí. lehce ovládatelné drakary by byly pro mistry mořeplavby slušivé a i by byl logický jejich větší počet než nákladných, těžších (=víc dřeva potřebujících) galeon :)