!!!POZOR SPOILER VŠECH DÍLŮ SERIÁLU A VŠECH KNIH!!! Teorie z Písně a z Hry
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Navíc knihy na 90% neuvidíme, tak nemá cenu řešit :D
Pro knihy jsem také měl svou soukromou teorii, že Tříoká vrána nalákala Brana na Sever, protože si chce vzít jeho mladé tělo s věšteckými schopnostmi. A taky, že je ve spolku s Jinými a proto neútočí na tu jeskyni, kde bydlí. Samozřejmě to vychází z předpokladu, že Noční král = Brandon není výmyslem scénaristů a že to Mel s těma dvěma trefila správně. Ale pokud to mají z knih, tak tam to bude nějak takhle, protože v Tanci proto imho nějaký build-up je. (společně s tím, že Brandon pravdpěodobně sežral Jojena, což též mohla být Bloodravenova příprava pro převzetí jeho těla)
Ale jak říkám tohle všechno je prostě hrozně divoká spekulace skoro ničím nepodložená. V knihách bude všechno mnohem složitější. Zejména skutečný příběh první války s Jinými, protože Martin odmítl odpovědět na to, jestli jsou Jiní zlí.
Kdo tu válku začal před 8 000 lety? Děti lesa, kteří intrikovali proti Jiným. Lidé, co intrikovali proti Dětem lesa a nebo Jiní a Děti lesa měli společnou alianci proti lidské invazi? Spousta věcí, která bude mnohem složitější než se na první pohled zdá.
A teď si vybavuji i díl Grffinových, kdy Stewie a Brian cestovali do minulosti. Stewiho předka Da Vinciho zabil jeho úhlavní nepřítel a on pak zaujal Da Vinciho místo :-D
Tak či onak, autor videa nijak nezmiňuje, zda myslí futuristický současný svět, či moderní dobu nějakého alternativního světa, který se po onom velkém eventu za 8000 let proměnil ve středověce stylizované Západozemí. Pokud zamýšlel naši realitu, tak nijak neřešil možnost změny podoby Země, pokud jde o nějaký alternativní svět, měl se zamýšlet do jaké míry je podobný našemu. Co mi přijde nemyslitelné je že se po velké dejme tomu nukleární zimě (či jak přesně to bylo řečeno ve videu) se společnost (jakkoliv velké množství času na to měla) zformulovala do naprosto totožné feudální společnosti jako kdysi, toto je prostě přílišná změna okolností. Už jen obálka The house of the warm ukazující postapo krajinu a osobu ve wannabe rytířském obleku mne od tohoto odrazuje. Celkový vývoj lidstva po takové katastrofě by dle mého probíhal mnoha rozličnými způsoby než aby se jen zopakoval cyklus.
Co mne zaujala byla zmínka o Prvních lidech a jejich bronzu, kde toto bylo srovnáváno s Železnými, kteří v té době zřejmě železo používali. Narazil jsem na tom již na jiném fóru, kde ovšem jako obvykle nic nevyřešili.
Stejně tak mnohé relikty z doby před možnou apokalypsou. Na jednu stranu zajímavá myšlenka, na druhou stranu si myslím, že různých odkazů je prostě málo. Dlouhou noc beru jako dobu temna, před kterou předpokládám existovala civilizace podobná Egyptské či Mezopotámské, případně divoké kmeny jako na většině míst té doby, kde civilizace nevzkvétala, jen ne nějaká říše budoucnosti. Na to jsem moc omezenej :D