!!!POZOR SPOILER VŠECH DÍLŮ SERIÁLU A VŠECH KNIH!!! Teorie z Písně a z Hry

11415171920

Komentáře

• @Tyrion Lannister Hmm, tak už budu starej dědek s pivním pupkem a dětma na krku :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • @Tyrion Lannister Sansa by brečela a Arye by vypadnula Jehla z ruky :D Jinak to D a D ve Hře o trůny zazdili a Branobotem ještě víc, ale ne že by mě to překvapilo, jejich zájem byl vždycky jinde. Od konce páté série ztratili moji důvěru úplně.
  • Pokud je to pravda v seriálu, předpokládám že to je i pravda v knihách, čili myslíte že to tak je?
    upraveno 29. ledna 2018
    @sfik Za současných okolností těžko říct, sám Martin se tuším k Nočnímu králi vyjádřil tak, že jde pouze o legendu než o osobu, která se doopravdy objeví.
    Navíc knihy na 90% neuvidíme, tak nemá cenu řešit :D
  • @sfik Velký Jiný...možná, ale Noční Král? Ne-é, ten je v knihách naprosto někde jinde, řekněme, že nikoho nezajímá, krom Staré chůvy.
  • @Tyrion Lannister @Dreamer Samozřejmě předpokládám že i v knihách bude nějaký zatím nezjevený lídr armády mrtvých (byť ne třeba NK). Jde mi o to že tohle může být poslední zvrat který i GRRM předal scénáristům.
    upraveno 29. ledna 2018
    @sfik @Dreamer Jediný co mne napadá, že má v knihách s tímhle souvislost, tak je ta Melisandřina kapitola a vize, kdy Bryndena a Brandona nazve šampióny Velkého Jiného stejně jako je Stannis jejím šampiónem. Melisandra spoustu věcí předpověděla správně a spoustu špatně, je otázka o který případ se jedná tady.
    Pro knihy jsem také měl svou soukromou teorii, že Tříoká vrána nalákala Brana na Sever, protože si chce vzít jeho mladé tělo s věšteckými schopnostmi. A taky, že je ve spolku s Jinými a proto neútočí na tu jeskyni, kde bydlí. Samozřejmě to vychází z předpokladu, že Noční král = Brandon není výmyslem scénaristů a že to Mel s těma dvěma trefila správně. Ale pokud to mají z knih, tak tam to bude nějak takhle, protože v Tanci proto imho nějaký build-up je. (společně s tím, že Brandon pravdpěodobně sežral Jojena, což též mohla být Bloodravenova příprava pro převzetí jeho těla)
    Ale jak říkám tohle všechno je prostě hrozně divoká spekulace skoro ničím nepodložená. V knihách bude všechno mnohem složitější. Zejména skutečný příběh první války s Jinými, protože Martin odmítl odpovědět na to, jestli jsou Jiní zlí.
    Kdo tu válku začal před 8 000 lety? Děti lesa, kteří intrikovali proti Jiným. Lidé, co intrikovali proti Dětem lesa a nebo Jiní a Děti lesa měli společnou alianci proti lidské invazi? Spousta věcí, která bude mnohem složitější než se na první pohled zdá.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Tyrion Lannister na to posledne nam uz odpovedal serial a podla mna to maju od Martina, ze Jinych vytvorili deti lesa.
  • @Tyrion Lannister možná to bude tak, že Bran začne nějakým způsobem zasahovat například do minulosti a spustí tím celý řetězec událostí, který povede k aktuálnímu stavu před apokalypsou místo záchrany situace je Bran prapůvodní příčinou zkázy a tříoká vrána jen prostředek a vodítko k naplnění jeho osudu :other:
    upraveno 29. ledna 2018
    @Dreamer Je to dost prapodivné. Trochu mi to připomíná Futuramu, kdy se Frey vrátil do minulosti, vyspal se s vlastní babičkou a stal se sám sobě dědečkem. =D
    A teď si vybavuji i díl Grffinových, kdy Stewie a Brian cestovali do minulosti. Stewiho předka Da Vinciho zabil jeho úhlavní nepřítel a on pak zaujal Da Vinciho místo :-D
    @Edem To je možný, ale v knihách to bude imho o poznání složitější.
  • upraveno 29. ledna 2018
    @Tyrion Lannister právě proto to Martina určitě napadlo :-D Stará chůva je ve skutečnosti Branova pra pra vnučka....
    @Dreamer No něco mi říká, že nakonec můžeme být rádi, že ty knihy nevyjdou :-)
    @Tyrion Lannister no predpokladam to asi takto, vytvorili ich deti, potom po nejakom case sa o nich zacal zaujimat ten boh(protipol k rohlikovy), oni mu zacali sluzit atd.
  • @Edem Nebo to může být výtvor, který se obrátil proti původním tvůrcům. To mi připadá jako největší pravděpodobnost
    @p1e9t9r2 no to mi nesedi, pretoze si myslim, ze tento svet ma svojich bohov skutocnych.
  • upraveno 30. ledna 2018
    @p1e9t9r2 a taky je to největší klišé :-P k seriálu takový stereotypní postup a zjednodušení sedí, od GRRM čekám víc, nebo ať to prostě nechá na fantazii čtenářů a nic nevysvětluje.
  • @Dreamer Suhlasim...nech si citatelia vymyslia skvele teorie,ktore by zrejme nenapadli ani autora, ani tych dvoch dilinov. Som zvedava,ci sa tu na fore objavi lepsi konspirator,ako lord Locker. ;-)
  • @Edem No zatím je tam jenom zmiňovali, ale nic co by dokázalo jejich existenci :P
    @Sagart Ano Preston Jacobs už řešil že píseň může být postapokalyptická
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister Fuj :D tohoto pána nesleduji, ale toto je příšerný a doufám, že tomu tak není. Post-apo nemám rád, uznávám jej, ale nejsem nijakým fanouškem, toto odhalení, by mi celkem zkazilo představy o Písni.

Tak či onak, autor videa nijak nezmiňuje, zda myslí futuristický současný svět, či moderní dobu nějakého alternativního světa, který se po onom velkém eventu za 8000 let proměnil ve středověce stylizované Západozemí. Pokud zamýšlel naši realitu, tak nijak neřešil možnost změny podoby Země, pokud jde o nějaký alternativní svět, měl se zamýšlet do jaké míry je podobný našemu. Co mi přijde nemyslitelné je že se po velké dejme tomu nukleární zimě (či jak přesně to bylo řečeno ve videu) se společnost (jakkoliv velké množství času na to měla) zformulovala do naprosto totožné feudální společnosti jako kdysi, toto je prostě přílišná změna okolností. Už jen obálka The house of the warm ukazující postapo krajinu a osobu ve wannabe rytířském obleku mne od tohoto odrazuje. Celkový vývoj lidstva po takové katastrofě by dle mého probíhal mnoha rozličnými způsoby než aby se jen zopakoval cyklus.
    Co mne zaujala byla zmínka o Prvních lidech a jejich bronzu, kde toto bylo srovnáváno s Železnými, kteří v té době zřejmě železo používali. Narazil jsem na tom již na jiném fóru, kde ovšem jako obvykle nic nevyřešili.
    Stejně tak mnohé relikty z doby před možnou apokalypsou. Na jednu stranu zajímavá myšlenka, na druhou stranu si myslím, že různých odkazů je prostě málo. Dlouhou noc beru jako dobu temna, před kterou předpokládám existovala civilizace podobná Egyptské či Mezopotámské, případně divoké kmeny jako na většině míst té doby, kde civilizace nevzkvétala, jen ne nějaká říše budoucnosti. Na to jsem moc omezenej :D
    upraveno 30. prosince 2018
    @Tyrion Lannister V Písni nemusí obdoba střelného prachu pocházet z Číny, jak už jsem někde psal, není třeba být přesný v opisování historie :D Ostatně mám dojem že před Ašajem by měly být nějaké wannabe chinesse země.
    @Sagart Tak zase kdo by to vymyslel v Západozemí, kde většina chytřejších mistrů se zabývá víc svíčkami nebo zombíky, než čímkoliv jiným :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.