@sfik Ona ale republika je jedna z věcí z minulosti, která selhala. Ve filmech to sice nezazní, ale kánonicky republika neomluvitelně podcenila První řád. Vznik Nové Nové republiky by mě proto vážně nenadchnul. Kylo má pravdu v tom, že nejlepší by bylo nechat staré věci umřít, akorát to pro něj typicky chce udělat špatným způsobem, všechno spálit. Už jsme tu řešili, že pro další filmy by bylo docela dobré, kdyby nastala určitá politická anarchie bez centrální vlády nad galaxií ;-) Taky si nemyslím, že nakonec bude mít Kyla kdo trestat, ale pro milovníky spravedlnosti dodávám, že on se zvládne docela úspěšně trestat sám.
@Sagart Prequelová trilogie měla práci s postavami taky celkem hezkou, její téma je selhavající otcovské figury. Qui-Gon sám lže radě, že Obi-Wan je připravený na to být jediem, i když vidíme jasně po epizodu I, že Obi-Wan se má co učit (a sám to přiznává). A ve chvíli kdy Qui-Gon umírá, tak svého žáka zatíží břemenem, které není schopný unest. Tohle celé pak vede k problemům mezi Obi-Wanem a Anakinem, kdy je Obi-Wan na svého učedníka příliš tvrdý a shazuje ho dokonce i v přítomnosti ostantních lidí. To vede Anakina k doměnce, že na něj Obi-Wan žárli kvůli jeho schopnostem. A samozřejmě je to potom přiživeno i Palpatinem, který je pro Anakina spolu s Obi-Wanem též něco jako otec. Nemluvě o tom, že speciálně pro současnou dobu mají prequely opravdu velice zajímavou zprávu
Navíc Peter Jackson jednou řekl, že první dva Páni prstenů vznikli jenom proto, aby mohl vzniknout ten třetí, ale na SW to sedí líp. Z prequelů je od začátku až do posledních minut vidět jasná vize, jasný autorský záměr, který pak vyvrcholil v můj nejoboblibenější a podle mne vůbec nejlepší epizodu. Když končila Klony útočí, byl zde build-up pro spoustu věcí, pro Klonové války, pro Anakinův přerod v Darth Vadera (viz scéna s vyvražděním písečných lidí) pro nedůvěru mezi senátem a Radou jediů a vztah Anakina a Padmé, u kterého bylo jasné, že skončí hodně tragicky. A v neposlední řadě také vyhlášení Impéria. Pro třetí epizodu sequelů nemám built up pro nic krom jednoduchého FO vs Rebels a Reylo. Cokoliv dalšího bude působit debilně. Pokud se Snoke vrátí, tak celý ta scéna s Kylem konečně přkeonávajícího dědečka byla zbytečná. Pokud se objeví rytíři z Renu, tak to povede k logické otázce, kde krucinál byly celou tu dobu. O třetí hrozbě ani nemluvě. Trávili jsme dvě epizody naprosto zbytečnými scény, ať už se jedná o ty vize, ať už budu mluvit o Porzích, ať už budu mluvit o Lukeovi chlastající mléko, ať už budu mluvit o fakt nudné lince Rose a Finna. Jar Jara ať si nenávidí, kdo chce, ale svoje místo v ději měl. To samé Ewoci, bez nic by Impérium vyhrálo. Tím nechi říct, že by bylo dobře, kdyby Porgové bojovali se stromtroopery, ale neměli tam krucinál vůbec bejt. Třeba ty lištičky s tím jak ukázali cestu byly použity dobře. Co my ovšem nejvíc vadí je absolutní absence vizuální fantazie a alespoň špetky dějové kreativity: FO pořád z velké části kopie impéria (ty AT-AT) to samí povstalci. Motivací hlavního záporáka trilogie je, že che se ženštinou vládnout galaxii, ano nic co bychom tu předtím neměli
Shrňme si to on zabil svého učitele (oba) jako Darth Vader, on chce vládnout galaxii s hokou jako Darth Vader, touží po větší moc stejně jako Darth Vader a na 99% přejde zpátky ke světlu přesně jako Darth Vader přesto prý smyslem tohohle charakteru je, že není jako Darth Vader. Rozhodně nic na co bych se těšil. A taky mi prostě vadí, že čas vypadá, jako by vůbec neplynul, pohybujeme se v kruzích, Rey je pořád neporazitelná, Kylo pořád ubrečenej fakan, Finn pořád moula a jediní, kdo se někam posunuli jsou tím pádem Finn a Luke a ani u jednoho z nich se to neobešlo bez celkem velkých problémů. Pak aby člověk nebyl rád za Rebels a Rogue One, kteří ano mají svoje problemy, ale alespoň neopakují pořad jednu formulku dokola a co se týče třeba vizuální fantazei, tak jsou někde jinde:
To jak chvíli slyšíme jenom ten dech a pak rozvití světelný meč. Nádhera....
Nákladné, neúčinné. Toto fungovalo, když velká loď zničila jinou velkou loď, jako v případě Admirálky (či co byla) a Snokovi lodi. Nemyslím si ale, že by malá stíhačka byla schopná zničit masivní hvězdu smrti a v případě útoků na menší lodě by to bylo zbytečné.
@Tyrion Lannister @Sagart Teda pánové, to byl dobrý chcací souboj :D Já jenom doufám, že jste nedoufali, že jeden druhého o něčem přesvědčíte. Metat tu po sobě tím, co vy osobně vyčítáte prequelové/sequelové trilogii, je trochu bezpředmětné. Otázka vkusu.
Jenom k pár věcem...
Lukova chyba nezabila miliony lidí, měla... osobnější ráz. I kdyby nezradil synovcovu důvěru a nedal najevo, že je jenom jeden z dalších, pro které je zrůda, takže proč se vůbec snažit, tak upozorňuju, že "force users" nejsou "one-man army". Jo, pomohli by proti Prvnímu řádu, ale situace by diametrálně odlišná nebyla.
K tomu svěřování Rey Benovi... žila jsem v domnění, že je to celkem jasné, ale dobře. Na jedné straně tu máte Lukea, který ji trénovat nechtěl, zklamává její očekávání a o nějaké navázání důvěry se ani nesnaží. Na straně druhé tu máte jeho synovce, který snáší její urážky a projevil aspoň minimální zájem. "Nevidím tvoje okolí, ty moje vidíš? Jak tohle funguje" - Zaplatíš za to, cos udělal!" - "Proč Síla spojuje zrovna nás dva?" - "Ty zrůdo!" - "No když na tom trváš. Asi bys ses měla Lukea zeptat, co se tehdy stalo, pro případ, že bys náhodou někdy byla v depresi."
Komentáře
Navíc Peter Jackson jednou řekl, že první dva Páni prstenů vznikli jenom proto, aby mohl vzniknout ten třetí, ale na SW to sedí líp. Z prequelů je od začátku až do posledních minut vidět jasná vize, jasný autorský záměr, který pak vyvrcholil v můj nejoboblibenější a podle mne vůbec nejlepší epizodu. Když končila Klony útočí, byl zde build-up pro spoustu věcí, pro Klonové války, pro Anakinův přerod v Darth Vadera (viz scéna s vyvražděním písečných lidí) pro nedůvěru mezi senátem a Radou jediů a vztah Anakina a Padmé, u kterého bylo jasné, že skončí hodně tragicky. A v neposlední řadě také vyhlášení Impéria. Pro třetí epizodu sequelů nemám built up pro nic krom jednoduchého FO vs Rebels a Reylo. Cokoliv dalšího bude působit debilně. Pokud se Snoke vrátí, tak celý ta scéna s Kylem konečně přkeonávajícího dědečka byla zbytečná. Pokud se objeví rytíři z Renu, tak to povede k logické otázce, kde krucinál byly celou tu dobu. O třetí hrozbě ani nemluvě. Trávili jsme dvě epizody naprosto zbytečnými scény, ať už se jedná o ty vize, ať už budu mluvit o Porzích, ať už budu mluvit o Lukeovi chlastající mléko, ať už budu mluvit o fakt nudné lince Rose a Finna. Jar Jara ať si nenávidí, kdo chce, ale svoje místo v ději měl. To samé Ewoci, bez nic by Impérium vyhrálo. Tím nechi říct, že by bylo dobře, kdyby Porgové bojovali se stromtroopery, ale neměli tam krucinál vůbec bejt. Třeba ty lištičky s tím jak ukázali cestu byly použity dobře. Co my ovšem nejvíc vadí je absolutní absence vizuální fantazie a alespoň špetky dějové kreativity: FO pořád z velké části kopie impéria (ty AT-AT) to samí povstalci. Motivací hlavního záporáka trilogie je, že che se ženštinou vládnout galaxii, ano nic co bychom tu předtím neměli
Shrňme si to on zabil svého učitele (oba) jako Darth Vader, on chce vládnout galaxii s hokou jako Darth Vader, touží po větší moc stejně jako Darth Vader a na 99% přejde zpátky ke světlu přesně jako Darth Vader přesto prý smyslem tohohle charakteru je, že není jako Darth Vader. Rozhodně nic na co bych se těšil.
A taky mi prostě vadí, že čas vypadá, jako by vůbec neplynul, pohybujeme se v kruzích, Rey je pořád neporazitelná, Kylo pořád ubrečenej fakan, Finn pořád moula a jediní, kdo se někam posunuli jsou tím pádem Finn a Luke a ani u jednoho z nich se to neobešlo bez celkem velkých problémů. Pak aby člověk nebyl rád za Rebels a Rogue One, kteří ano mají svoje problemy, ale alespoň neopakují pořad jednu formulku dokola a co se týče třeba vizuální fantazei, tak jsou někde jinde:
To jak chvíli slyšíme jenom ten dech a pak rozvití světelný meč. Nádhera....
Autopilot? Droidi, co umí řídit stíhačku?
Nákladné, neúčinné. Toto fungovalo, když velká loď zničila jinou velkou loď, jako v případě Admirálky (či co byla) a Snokovi lodi. Nemyslím si ale, že by malá stíhačka byla schopná zničit masivní hvězdu smrti a v případě útoků na menší lodě by to bylo zbytečné.
Jenom k pár věcem...
Lukova chyba nezabila miliony lidí, měla... osobnější ráz. I kdyby nezradil synovcovu důvěru a nedal najevo, že je jenom jeden z dalších, pro které je zrůda, takže proč se vůbec snažit, tak upozorňuju, že "force users" nejsou "one-man army". Jo, pomohli by proti Prvnímu řádu, ale situace by diametrálně odlišná nebyla.
K tomu svěřování Rey Benovi... žila jsem v domnění, že je to celkem jasné, ale dobře. Na jedné straně tu máte Lukea, který ji trénovat nechtěl, zklamává její očekávání a o nějaké navázání důvěry se ani nesnaží. Na straně druhé tu máte jeho synovce, který snáší její urážky a projevil aspoň minimální zájem. "Nevidím tvoje okolí, ty moje vidíš? Jak tohle funguje" - Zaplatíš za to, cos udělal!" - "Proč Síla spojuje zrovna nás dva?" - "Ty zrůdo!" - "No když na tom trváš. Asi bys ses měla Lukea zeptat, co se tehdy stalo, pro případ, že bys náhodou někdy byla v depresi."