TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Patriku, neMartinuj prosím :wall:
Navíc patřím k těm, kteří cení i druhou sérii.
Takže věřím tomu , že se mi to bude líbit.
Číňani natáčí o Karlu Marxovi anime!
Päťdielny seriál Patrick Melrose spatřen a nalituju ani minutu. Prestrihávanie minulosti a súčasnosti a postupné odhaľovanie a posúvanie vpred sa podarilo, sondička do spoločnosti mi pripadala trefná a uveriteľná, herecké výkony viac než potešili. Takže kdo by rád sledoval vyhrabávání ze závislostí a traumatického dětství okořenené snobi, newageri i sympatickými lidma, mohu odporučit tohle. Jo a existuje i literární podoba.
Třetí sérii Hap & Leonard, která se (aniž bych to tušila) taky odehrává během Vánoc, ale moc sváteční pohody se tam nenajde. Po dobrodružném a krvavém noiru v první sérii a sériovém vrahovi alá Temný případ ve druhé sérii, pátrá duo rozdílných kamarádů po černošské kamarádce v rasově segregovaném městečku, kde i na začátku 90. let dosud tvrdě vládne Ku-klux-klan. Stejně jako první dvě série, je i ta třetí zbytečně roztahaná. Nejlepší by bylo, kdyby měla každá série jen 5 dílů místo šesti. První dvě epizody se zbytečně vlečou ve snaze představit aktéry a nastolit atmosféru. Ale pak už se to jen zlepšuje. 70 %.
A pak Looming Tower. Z toho jsem měla trochu obavu, i když mě to tématem hodně lákalo. Události tam popisované jsou obecně dost známé, ale seriálu to neublížilo. I tak dokázali zajímavě představit vzestup al-Kajdy a rivalitu CIA a FBI, která jim usnadnila provést 11. září. Uprostřed to sice trochu táhne, i tady by si to zasloužilo trochu sestříhat a/nebo místo soukromí agentů se třeba věnovat zákulisním tahanicím ve vedení FBI, která tak v seriálu vychází poněkud pozitivněji, než si zaslouží. Ale celkový dojem je veskrze pozitivní. 80 %.