TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
ep01:
ep02:
ep03:
ep04:
ep05:
ep06:
ep07:
ep08:
Mne prislo divny chovani Vilgefortze. Najednou zabil vlastního mága
Jinak ty kouzla jsou taková.... No ono žádný firebally po sobě nevrhají ani v knihách či knížce. Magie je docela kontroverzní. V Gwentu je například jediné útočné kouzlo takzvaný Azuruv blesk....
Hraje někdo Gwent?
https://www.reddit.com/r/gwent/comments/ee5h1y/made_a_comparison_between_netflix_characters_and/
Jinak Lars Mikkelsen by byl výborný Vilgerfortz a trošku mám pocit, jestli je neplánují spojit do jedné postavy. Koneckonců s tím jak je všechno v seriálu propojený se vším by mne to nepřekvapilo.
Netřeba připomínat, že u scén s Cintrou musím kompletně vypnout mozek, protože bych měl HÓOOOOOOOOODNĚ otázek jako obyčejný divák a ještě víc jako někdo kdo četl předlohu.
Jinak se mi taky nelíbí jak ukázali Nilfgaarďany pomalu horší než skřeti z Mordoru. Jako by už nestačilo, že vypadají jak chodici dilda, ještě z toho navzdory tomu, že celé Menší zlo je o morální relativitě musejí dělatz konfliktu Sever Nilfgaard boj dobra se zlem, což tedy v knihách nikdy nebylo.
S čáry máry ve filmech často hrozí, že budou vypadat srandovně, pokud jsou přítomny v této formě (máchání rukama a světýlka a lahvičky), což se naštěstí nestalo. Teď mě zajímá, jak je to s Ciri, kdo je ten týpek v černém s peřím na helmě a jak vypadá trénink zaklínačů. Dám se do čtení, začnu tentokrát u povídek a snad nebudu frflat nad další sérií.
P.S. barevné kontaktní čočky vypadaly naprosto v pohodě (do fialových očí Yen bych mohla koukat dny) a žádný z herců nevypadal, že by měl problémy se zánětem spojivek 8-)
Jsem rád, že Yennefer narozdíl od Targaryenů má svoje skutečně oči jako v knížce. Myslím si, že pro seriál je dobré rozhodnutí její minulost představit, protože v Posledním přání to byla naprosto otravná hnusná kráva, kterou jsem měl při čtení chuť zaškrtit, takže takhle aspoň seriáloví diváci s ní budou schopní sympatizovat.
Moje teorie, že Stregobor bude Vilgerfortz nabírá na relevantnosti, protože narozdíl od knih se objevil mimo povídku a udělat z něj učitele Istredda? No je vidět, že částečně si s předlohou očividně vytírají p*del, což je ovšem na jednu stranu pochopitelné, protože knihy jsou speciálně v posledním díle chronologický bordel. Třeba to s tíměi
Pointa jak se zapsat do historie vynikající.
Hm, Triss se vážně nepovedla. Moje oblíbená postava. Navíc ji imho docela blbě představili :(
A tedy přeměnu
Samotná obluda se mi hodně líbila, že vypadá lépe jak v hře a hodně nechutně a hodně děsivě. Vizuál je prostě fantastický.
@Nevada Jo Triss se vůbec nepovedla... To se shodují všichni :-)
Jestli si dobře vzpomínám, tak to není tak, že by byly přímo sterilizované, ale že většina je z nich neplodná v důsledku používání magie.
Tissaia de Vries:
Otrávené zřídlo
=D
Řekl bych, že v tom něco vězí, ale zaklínači potkávají příšery pořád =D =D =D
Šestý díl Zaklínače mi přijde nejhorší po prvním. Nelíbí se mi, jak pozitivně ukončená povídka Hranice možností, která je pro mne srdcovkou jako úplně první povídka Zaklínače, kterou jsem kdy přečetl, skončila tak depresivně, že Geralt pošle všechny do *****. Taky pokud si matně pamatuji, tak reakce Yennefer na to, co si přál byla úplně odlišná. A hodně mne zklamalo minimum prostoru pro Yarpina Zigrina. Hanba! A dějová linka Ciri uvízla tak trochu na mrtvém bodě, kdy p
Jo a ten jejich souboj se mi hodně líbil
Imho celý problém je v tom, že se popisují události, které v knihách byly jenom v náznácích a autoři ještě navíc si berou dosts velkou volnost v jejich interpretaci. Ale třeba nakonec všechno bude dávat smysl. Druhou sérii oznámili už před první, tak snad mají všechny změny promyšlené v tom kontextu.