Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Já bych to až tak nezatracoval - pokud máš místo, je to pravděpodobně lepší investice než spousta jiných komodit, navíc s hodnotou víceméně nezávislou od typu krize. Já třeba mám zásobu konzerv akorát pro kocoura (cca jednou za dva měsíce jsou v akci).
Ohledně Covid19 je dobré si uvědomit jednak to, že dopady na zbytek světa jsou přijatelné mj. díky včasným opatřením a důslednosti při jejich uplatňování v oblasti prvotního výskytu (krom Číny např. v Koreji a Japonsku). A dále, že zatímco nakažení "cestovatelé" včetně Evropanů jsou specifickou skupinou (zpravidla mladšího věku a v lepší kondici než populační průměr), u starších ročníků se úmrtnost pohybuje někde kolem 16%, což při větším rozšíření statistiky prudce zhorší.
Já mám doma zásoby taky nějaké, něco i ve skle zavařený maso a pak to obměním. Ale spíš jsem takový zavařovač ovoce atd. takže džemy a kompoty.. A jako včelař mám samozřejmě i med. Takže až přijde ta válka tak dostanu modrou knížku za těžký diabetes :D
Příští rok chci zkusit pastovat med, i když je to řehole (další zařízení za min 20000 už si před sebou neobhájím) takže půjdu nějakou ruční cestou :) Bože já už se tak těším na jaro, mám dva úly na balkoně a teď jak je zase teplejc je to už od rána solidní hukot a těžký letový provoz. Už jsem schytal i první žihadlo a měl jsem radost jak malý dítě.. No každého těší něco jiného :D :D
:wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
- unáhlené
- lidé se stejně budou scházet
- rušení kulturních akcí je nemilé
- a co my študáci máme dělat?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vice-nez-polovina-napadenych-koronavirem-je-vylecena-cesko-ma-prvni-pripady-90766
Počet výlečených: 64 385
Počet mrtvých 4 087
Na každého mrtvého připadá dle jendoduché matematiky 16! vyléčených. Babišova kapitulace před mediální hystérii je naprosto absurdní a šílená.
Argumentace přetížením zdravontího systému mi přijde naprosto debilní, k tomu ostatně stejně tak jako tak dojde.
Coronavirus není Černá smrt a není Španělská chřipka
http://theconversation.com/coronavirus-and-the-black-death-spread-of-misinformation-and-xenophobia-shows-we-havent-learned-from-our-past-132802
Mne by fakt zajímalo, co by dělali kdyby počet vylýčených byl na nule? To by nejspíš začal kolaps celého státu. Rasismus proti asiatům mne velmi znepokojuje a jsem zvědavý, jestli lidí, co nadávali odpůrcům muslimských teroristických útoků do rasistů, budou teď bránit stejně horlivě asijskou komunitu.
Nejdůležitější ovšem je, že tohle mi připadá jako mnohem větší ohrožení demokracie než to, že Babiš (možná) ztopil nějaké dotace. Lidem nedochází, že Babiš v podsatě na neurčito zakázal jakékoliv demonstrace nemluvě o tom, že se uzavřeli vysoké školy, což naposledy udělali náckové
https://cs.wikipedia.org/wiki/Uzavření_českých_vysokých_škol_17._listopadu_1939
Babiše jsem doposud toleroval/byl mi sympatický, ale tohle je teda překročení už únosné meze.
P. S. Tak nějaký si říkám, že když se furt straší konfliktem s Ruskem, tak by mne zajímalo, jak by to vypadalo kdyby k němu opravdu došlo. Vláda hysterčí kvůli rýmičce což znamená v případě odpálení raket dlouhého doletu by ti naši připo*ránci podepsali kapitulaci ještě před jejich dopadem.
:wall:
https://kechlibar.net/2020/03/09/bergamo-v-oblezeni-svedectvi-lekare-z-centra-epidemie
Všem rádoby silákům, co si ťukají na čelo, bych doporučovala, aby se radši chytili za nos.
Bez úrážky, ale která nemoc není nebezpečná pro někoho s nějakou nemocí nebo kdo je už starý? Sám se lečím s roztroušenou sklérozou, což sebou nese oslabení imunitního systému, takže bych mohl říct, že Coronovirus-19 je pro mne podstatnou hrozbou, ale to proboha neznamená, že zakopu někam do díry nebudu chodit do práce atd. Co by to po tom bylo za život? A jak říká moje matka: Ně neco člověk chcípnout musí.
Ano není to žádná p*del. Ale dělat z toho konec světa tak jak ho známe mi přijde přitažené za vlasy. A mohl bych se ptát na jednu věc, proč nebyly zavřeny hranice? Proč po Praze pokud je teda situace tak vážná pořád courají tuny turistů? Tohle řešení je prostě směšné a mělo by to probíhat úplně jiným způsobem.
To je hezký, že máš k situaci tak blahosklonný postoj. Jasně, proč ne. Tak co kdybys to vzal trochu méně sobecky a necpal to jiným lidem, co ještě nechtějí ani umřít, ani prodělat těžký zápal plic? Jasně, k přetížení nemocnic dojde, tak co kdybychom to doktorům a nemocným co nejvíc usnadnili?
Za mě by bylo fajn udělat opatření ještě víc, klidně omezovat i ty turisty. Ale je mi jasné, že to by mnohým Čechům způsobilo možná infarkt, stačí vidět jejich dementní reakce na včerejší opatření. To není více než logické, tam kde je mnoho lidí na malém prostoru se to bude šířit velmi jednoduše. Já bych taky šla dál a zavřela hypermarkety a největší obchodní centra, ale to by vláda musela řešit kompenzace ztráty. Bohužel ano, máme u moci populisty, kteří z toho budou chtít vytřískat maximum.
Nevidím to ale jako důvod, proč bychom se měli chovat jako egoističtí gerojové s klapkama na očích. Taky není důvod zastavovat veškerý pohyb a život v zemi (zatím), stačí dělat minimum, umývat si ruce, nechodit mezi davy lidí pokud to není nutné, a když jsem nemocný, zůstanu doma.
Je mi jasné, že něco udělat museli a remcalo by se za každé situace (buď že dělají moc nebo málo), ale jsem zvědavá, jestli tohle bude mít nějaký vliv - třeba se ukáže, že nás to všechny zachrání a budeme Babišovi děkovat na kolenou, no a možná taky ne.
Mimochodem podporuji obyčejnou českou chřipku, trpím jak zvíře, ale lepší jak import :P .
A vubec jako divné je, že hranice jsou pro živé přenášeče otevřené, kdežto tovar z Číny, který než sem dojde, tak už na něm nic prožít nemohlo, ten se nekoná. Já si říkám, že omezit takové to rekreační shromážďování, které není nutné, smysl dáva, zavírání škol už ne. Stresování a ten mediální humbuk jen zvyšují šancu nakažení ČÍMKOLI, protože taková úzkost tělo oslabuje. A vsadím se, že to bude využito jako zástěrka a/nebo výmluva něčeho jiného. Ale co mám z opakování toho podezření, když stejně netuším, jaká machinace je ve vzduchu...
A jo, chřipka, o které ani ťuk, ikdyž má podobné dopady. Taky ji patrioticky dám hlas. :)
To je přesně co mne na tehle situaci s*re pro Babiše je to win to win situace. Pokud se nic nestane, tak bude tvrdit, že to je díky jeho geniálním opatření. Pokud se po*re navzdory Andrejovy chytrým taktikám, tak bude tvrdit, že bez něj by to bylo ještě horší. To se nebojím, že premier si to neokecá. Tudíž zda ta opatření opravdu něco svedou se vlastně nikdy nedozvíme.
Něco mi říká, že premiér začíná chytat móresy od ruského cara
https://www.lidovky.cz/svet/rusti-poslanci-otevreli-putinovi-cestu-ke-znovuzvoleni-opozice-bude-demonstrovat.A200310_161917_ln_zahranici_ele
Nakupování do zásoby vypadá směšně, pokud máte někoho, kdo by vám v karanténě nosil nákup až domů. Jenže každého Rohlik.cz nezachrání. (Dá se to hezky vyzkoušet na neschopence bez vycházek.) Ale hlavně - riziko se různě posuzuje, když je člověk sám, nebo když má zodpovědnost ještě za někoho jiného. Stačí řešit měsíc zavřenou školku (placené ošetřování totiž pokryje jenom devět dní) nebo přemýšlet, jestli si můžete dovolit zajít na návštěvu k babičce. Prostě tak ;-)
U nás na UHK jsme v úterý nařízením děkana také ukončili výuku a od středy ráno mají studenti přístup do budovy zakázaný. Již delší dobu jsou zakázány přílety stážistů z Číny a postupně byly přidávány další postižené oblasti. Kolega, co dorazil už někdy začátkem února ze Singapuru, zůstal po dohodě se šéfem preventivně týden doma.
V běžném režimu je univerzita vzhledem k intenzivní výměně osob značně riziková instituce co se potenciálního šíření čehokoliv (zejména informací :-)) týče. Většina kolegů, se kterými jsem na toto téma mluvil, opatření chápe, případně by ještě přitvrdili.
Srovnatelný frmol mají třeba velké nemocnice, ale ty jsou ze své podstaty na toto stavěné - lze tam efektivně regulovat pohyb lidí, izolovat ohrožené části apod., probíhá tam pravidelná sanita na úrovni jinde těžko dosažitelné, a přinejhorším si tě tam rovnou nechají. Stejně jako kterékoliv jiné akce s větším počtem účastníků. Neboj, dochází, akorát naštěstí můžeme nadávat i po internetu, stejně jako třeba sledovat sportovní přenosy apod. V tom případě se tuž, bude hůř!
Vláda postupuje přiměřeně situaci, tlačena z jedné strany nutností činit restriktivní opatření a z druhé strany nedisciplinovaností lidí, kteří si během posledních třech dekád zvykli pojem svoboda vykládat tak, že nemusí řešit důsledky svých činů a zaměňují svůj zájem za právo.
Formulaci jsem si vypůjčil od nového ombudsmana, který tento pohled dle mého vystihl naprosto přesně. Uvedený rozhovor mě vůbec celkově nesmírně mile překvapil a chtěl jsem na něj už dřív hodit odkaz. Jinak jsem související tahanice sledoval jen okrajově.
Jinak taky soudruhům z Číny děkuji za to, že nejspíš v téhle situaci nakonec pojedu do řiti a ne do Maroka. No, naštěstí byly ty letenky levné a všechno ostatní můžeme zrušit. Nebojím se, že bych se nakazila, ale to, že mě v Maroku aerolinky nechají už je pravděpodobnější. Nehledě na to, že absolutně nevím, jestli automaticky po návratu nedostanu karanténu. Trochu jsem čekala, že se situace stabilizuje, ale je to jenom horší.
Jenom tak, kdyby někoho napadlo, že Spojené státy jsou "evropský spojenec". Británie a Irsko nejsou ohledně šíření viru nijak výjimečné. Jestli jsou Spojené státy něčí opravdový spojenec, tak jenom anglofonních zemí a nejspíš pořád ještě Izraele.
Ve všech zemích především už zavedli nějaká pořádná opatření
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/rakousko-italie-koronavirus-kurz_2003101307_pj
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/zakaz-cestovani-koronavirus-usa-tom-hanks_2003120448_bar
To jenom u nás se Hamáček vymlouvá, že zavřít hranice nejde, protože čekáma na vracející se Čechy, jako kdyby pro ně nešlo udělat na vyjímku :roll:
A pak samozřejmě jsou tady minoritní rozdíly, jako že Rakousko nezakázalo schůzky nad 100 lidí ale jen nad 500
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/rakousko-italie-koronavirus-kurz_2003101307_pj
Ta opatření nejsou restriktivně zaměřená na jeden sektor jako u nás.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Československé_parlamentní_volby_1946 Tak zamezit příjezdu lidí z postižených regionů jako Čína nebo Itálie dává smysl a spousta států už to dělá. Rizikové jsou ovšem právě i nádraží, letiště nebo náměstí v Praze, kde se taky setkává spoustu lidí různého druhu. Alespoň prozatím já už jsem takový, že předpokládám nejhorší a pak můžu být mile překvapen. No já nevím, tihle hysterici nezavřeli školy, ale hranice nechali otevřený. Tak to, že tahle doba klade důraz na právo a ne na povinnosti je dlouhodobější problém, který tu už je od revoluce. Na druhou stranu přehánět se to nesmí ani z opačného směru.