Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Já mám doma zásoby taky nějaké, něco i ve skle zavařený maso a pak to obměním. Ale spíš jsem takový zavařovač ovoce atd. takže džemy a kompoty.. A jako včelař mám samozřejmě i med. Takže až přijde ta válka tak dostanu modrou knížku za těžký diabetes :D
Příští rok chci zkusit pastovat med, i když je to řehole (další zařízení za min 20000 už si před sebou neobhájím) takže půjdu nějakou ruční cestou :) Bože já už se tak těším na jaro, mám dva úly na balkoně a teď jak je zase teplejc je to už od rána solidní hukot a těžký letový provoz. Už jsem schytal i první žihadlo a měl jsem radost jak malý dítě.. No každého těší něco jiného :D :D
To je hezký, že máš k situaci tak blahosklonný postoj. Jasně, proč ne. Tak co kdybys to vzal trochu méně sobecky a necpal to jiným lidem, co ještě nechtějí ani umřít, ani prodělat těžký zápal plic? Jasně, k přetížení nemocnic dojde, tak co kdybychom to doktorům a nemocným co nejvíc usnadnili?
Za mě by bylo fajn udělat opatření ještě víc, klidně omezovat i ty turisty. Ale je mi jasné, že to by mnohým Čechům způsobilo možná infarkt, stačí vidět jejich dementní reakce na včerejší opatření. To není více než logické, tam kde je mnoho lidí na malém prostoru se to bude šířit velmi jednoduše. Já bych taky šla dál a zavřela hypermarkety a největší obchodní centra, ale to by vláda musela řešit kompenzace ztráty. Bohužel ano, máme u moci populisty, kteří z toho budou chtít vytřískat maximum.
Nevidím to ale jako důvod, proč bychom se měli chovat jako egoističtí gerojové s klapkama na očích. Taky není důvod zastavovat veškerý pohyb a život v zemi (zatím), stačí dělat minimum, umývat si ruce, nechodit mezi davy lidí pokud to není nutné, a když jsem nemocný, zůstanu doma.
Je mi jasné, že něco udělat museli a remcalo by se za každé situace (buď že dělají moc nebo málo), ale jsem zvědavá, jestli tohle bude mít nějaký vliv - třeba se ukáže, že nás to všechny zachrání a budeme Babišovi děkovat na kolenou, no a možná taky ne.
Mimochodem podporuji obyčejnou českou chřipku, trpím jak zvíře, ale lepší jak import :P .
A vubec jako divné je, že hranice jsou pro živé přenášeče otevřené, kdežto tovar z Číny, který než sem dojde, tak už na něm nic prožít nemohlo, ten se nekoná. Já si říkám, že omezit takové to rekreační shromážďování, které není nutné, smysl dáva, zavírání škol už ne. Stresování a ten mediální humbuk jen zvyšují šancu nakažení ČÍMKOLI, protože taková úzkost tělo oslabuje. A vsadím se, že to bude využito jako zástěrka a/nebo výmluva něčeho jiného. Ale co mám z opakování toho podezření, když stejně netuším, jaká machinace je ve vzduchu...
A jo, chřipka, o které ani ťuk, ikdyž má podobné dopady. Taky ji patrioticky dám hlas. :)
Nakupování do zásoby vypadá směšně, pokud máte někoho, kdo by vám v karanténě nosil nákup až domů. Jenže každého Rohlik.cz nezachrání. (Dá se to hezky vyzkoušet na neschopence bez vycházek.) Ale hlavně - riziko se různě posuzuje, když je člověk sám, nebo když má zodpovědnost ještě za někoho jiného. Stačí řešit měsíc zavřenou školku (placené ošetřování totiž pokryje jenom devět dní) nebo přemýšlet, jestli si můžete dovolit zajít na návštěvu k babičce. Prostě tak ;-)
Jinak taky soudruhům z Číny děkuji za to, že nejspíš v téhle situaci nakonec pojedu do řiti a ne do Maroka. No, naštěstí byly ty letenky levné a všechno ostatní můžeme zrušit. Nebojím se, že bych se nakazila, ale to, že mě v Maroku aerolinky nechají už je pravděpodobnější. Nehledě na to, že absolutně nevím, jestli automaticky po návratu nedostanu karanténu. Trochu jsem čekala, že se situace stabilizuje, ale je to jenom horší.
Jenom tak, kdyby někoho napadlo, že Spojené státy jsou "evropský spojenec". Británie a Irsko nejsou ohledně šíření viru nijak výjimečné. Jestli jsou Spojené státy něčí opravdový spojenec, tak jenom anglofonních zemí a nejspíš pořád ještě Izraele.