Tak tohle byl skutečný klenot, hned vedle Niënor Níniel. Jen škoda, že nebyl delší. Celou dobu jsem se maličko těšil na to, až uvidím družinu samotného Eorla Mladého :D
@Mikjan Měl bych říct, že si na názor počkám, až budeme vědět (vidět) více, ale pravda je, že zvěsti o najímání "osobních koučů pro nahé scény" nebo jak se ta profese jmenuje mě nenaplňují optimismem.
Pomáhajú s choreografiou. Tie scény sú sice iba akože, ale stále to môže byť pre zúčastnených nepríjemné a predtým sa zvyklo nechať hercov nech niečo spontánne vymyslia. Teraz tam je takáto osoba, aby dozerala na to, že si nikdo neublíži, že sa jasne určia a aj dodržia hranice jednotlivých zúčastnených. Máš choreografov bojových, tanečných, či iných sekvencií, tak máš aj choreografa intiminity.
Akože riešili sme to aj v amatérskej školskej produkcii, bolo tam vášnivé pobozkanie a potrebovali sme zistiť ako na to. Skúsili sme také naozaj a ta holka sebou ucukla fakt vyděšeně, ikdyž tomu chtěla dát šanci. Takže místo toho se vymyslel optický klam - on je zády k publiku a zakloní ji a prostě jen bude mít hlavu někde poblíž jejího obličeje a krku.
Tak u amatérských herců je jasné, že nedají něco takového uvěřitelně na první dobrou. Oni profesionální herci dneska už berou jako součást profese, že třeba budou předstírat erotickou scénu a na sobě budou mít tak leda prťavou bederní roušku, jinak se budou vzájemně zakrývat, do jaké míry a jestli vůbec, to už záleží na žánru filmu :D I dneska se prý stane, že takové scény jsou na řadě mezi prvními, takže herci jsou zvyklí být... přátelští dost rychle. Připomíná mi to, že západní filmy jsou v tomhle dneska vlastně dost feministické, těch slavných mužských full frontalů jsem už během let viděla taky dost a nahých zadků nepočítaně.
Jo, je to naprosto jiná liga. Ale to i ten materiál. Tuhle minule jsem zjišťovala jaký je muj názor na obsah posledních dvou epizod seriálu Outlander, zda se teda shodnu s pár lidmi, nebo ne a jako... Klobúk dole pred hercami, lebo to bol psychoteror.
No počkat... Když se kouknu líp, tak to vypadá ne jako nějaký obyčejný západ slunce, ale jakože to světlo je nad větvícím se kmenem. Flashback do Valinoru, když ještě svítil Laurelin?
Když jsem zahlédla, že v této rubrice je nový příspěvek, trochu jsem se bála, jestli to není informace o ilustrovaném průvodci od Daye. Dívala jsem se na náhledy knihy a moc mne nezaujala, hodnocení jsou spíše rozpačitá. Ale toto je opravdu skvělá zpráva! :-)
Komentáře
Máte někdo? Jaká knížka je?
A dotaz na Nevadu: Nešlo by nějak zařídit, aby Argo odkoupilo od MF práva na dotisk / další vydání Atlasu Středozemě? ;)
Nicméně zkus jim klidně ten dotaz poslat mailem. Nejlépe mnohokrát a získat pro to víc lidí ;)
(Těch prvních 40 už je rozebraných. Zbytek příští rok.)
Sama jsem moc zvědavá na knihu Hobit...