Happy end
Neda se prehlednout, ze vsichni spekulujete ze saga skonci tak, ze se Jon ozeni s Dany. Jenze ktera prace GRRM koncila happyendem nebo stastne? Behem cteni Pisne mi pripada, ze vsichni Starkovic se stanou nastroji k ukonceni valky ale panovniky ne, Jediny panovnik ze Starku me napada malicky Rickon. Protoze vsichni maji svou ulohu, Bran - magie, Sansa - politika, Arya - assasinsky stin, Robb byl valecnik a na Jonovi bude braneni Severu (mozna diky tomu ze je Targanyen mu pomuze brani i Dany). Ale Rickon je jeste maly, jeho cas teprve prijde a co na nej bude zbyvat kdyz mu sourozenci vycisti pole? Myslim, ze vladnuti.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Aqwarty: co se týče Neda Starka musím ti dát zapravdu. Míra čestnosti a soucitu, která se mísí v této osobnosti, překračuje hranici za kterou následuje pro podobně přímočaré až naivní jedince tvrdý trest. Ovšem nemohu si pomoci - Ned je pro mne jednou z nejsympatičtějších postav v celé sáze - asi proto, že s politiky, jejichž odvaha a etika je na tak vysoké úrovni jako Nedova, se v reálném životě setkáme jen zcela výjimečně.
Ne všichni Lannisterové jsou krysy. Ser Kevan je v takovém bratrově stínu, že nedostal (a těžko kdy dostane) šanci projevit se. Zbylí dva bratři (Tygett a Gerion) asi taky byli slušnější (zajímala by mne jejich reakce na vraždu Eliiných dětí a zaměstnávání lidí jako Chrabří kumpáni či Cleganové) a Genna se serem Davenem na mne také udělali vcelku dobrý dojem (hlavně Genna).
Ale Bolton je prostě Bolton - kéž by padl do rukou bažinářů, aby s ním mohl Howland nakrmit ještěrkolvy! No, jeho a valnou většinu Freyů smrt ovšem čeká stoprocentně, protože v téhle době se ještě v Sedmi královstvích nepropracovali na takovou míru podrazáctví, aby jim to mohlo projít. A lovit je bude kdekdo, počínaje lordy ze Západu (mlčí - ale pod Tywinem by mlčel každý...).
Čímž nepopírám, že má právoplatný nárok na trůn.
Olorin: promiň ;)
Sansu na trůn!!!!
Aerys taky nevládnul, za něj to všechno odedřeli pobočníci. Za Roberta koneckonců taky. Ale Stannis by byla asi stejná katastrofa jako ten vytlemenec Renly. Pokud by samozřejmě nenašli vhodné spolupracovníky - nebo kuratelu (zemská vláda za Jana Lucemburského, Václava IV. a Jagellonců taky fungovala, za těch prvně a naposled zmíněných dokonce země vcelku vzkvétala).