Happy end

upraveno 6. listopadu 2010 v Spekulace

Neda se prehlednout, ze vsichni spekulujete ze saga skonci tak, ze se Jon ozeni s Dany. Jenze ktera prace GRRM koncila happyendem nebo stastne? Behem cteni Pisne mi pripada, ze vsichni Starkovic se stanou nastroji k ukonceni valky ale panovniky ne, Jediny panovnik ze Starku me napada malicky Rickon. Protoze vsichni maji svou ulohu, Bran - magie, Sansa - politika, Arya - assasinsky stin, Robb byl valecnik a na Jonovi bude braneni Severu (mozna diky tomu ze je Targanyen mu pomuze brani i Dany). Ale Rickon je jeste maly, jeho cas teprve prijde a co na nej bude zbyvat kdyz mu sourozenci vycisti pole? Myslim, ze vladnuti.

13468920

Komentáře

• upraveno 22. října 2012
    Mne je jedno ako sa to skončí, mne stačí aby bol vôbec nejaký koniec :)
    Mrcel17 napsal(a):

Mne je jedno ako sa to skončí, mne stačí aby bol vôbec nejaký koniec :)

Nebuď tak skromný... ;)
    Nebuď tak skromný... ;)
    Ja radšej nečakám nič, aby som potom nebol sklamaný :) . Ale keby som si mal vybrať koniec, tak by to bol taký horkosladký. Umreli by takmer všetci hrdinovia, a na konci by zostal iba príslub niečoho lepšieho :). To je moje prianie, ak to tak nebude tak nevadí, iba budem rád že sa môj smutný scenár nenaplnil.
    Už jsem psala, že je stále pravděpodobnější, že Martin ani na konci ságy v čase nijak zvlášť neposkočí a bude muset dost postav opustit v otevřené situaci. Jak si s tím poradí, aniž by většinu čtenářů napsal, netuším. Boj o trůn ukončí, ale s tím, že, tak jako ve skutečné historii, je zaděláno na další konflikt. Co se týče rodů, tak dost blbě to dopadne s Lannistery, z toho už je Martin po Tanci nevytáhne. Co se týče Starků, obávám se, že je Martin schopný je zabít všechny až na Rickona, který eventuálně zdědí Zimohrad. A nebo ho Davos - čistě aby Martin všechny naštval - odveze za moře, aby ho dostal do stejné situace jako Daenerys na začátku Hry. Co se týče mých oblíbených zlounů, tak si tipnu, že Boltonové se povraždí navzájem nebo je odkrouhnou seveřanští lordi. Freyové - že jim nezůstane Řekotočí beru skoro jako jistotu a moje tajný přání je, že po smrti Waldera (nedělám si iluze, že neumře pěkně v teplý posteli s penisem zastrčeným ve svojí snad desátý ženě) se začnou dědicové jeden za druhým vyvažďovat :D
  • upraveno 23. října 2012
    Sága je jako historie, pochybuji, že bude ukončena. Ale mohl by alespoň ukončit postavy. Ne jako v Nikitě :-), ale jejich příběh.
    Tyrion by mohl najít svoji děvku nebo zamilovat se do Penny nebo tak něco. Arya by si měla uvědomit, že pro ni Arya Stark něco znamená a nechce být bezejmennou tváří. Mellisandra by měla vyhrát na temnotou, nebo zemřít v boji, Uncat odpustit atd.
    Ako vieš že pre Aryu Arya niečo znamená? lebo ma sny? veď je spätas vlkom... a prečo by to nemohol ukončiť ako v Nikite? veď happyend tak či tak asi nebude
    Ben Nevis: Ano, o tom mluvím. Martinova práce teď není napsat nějaký epický konec ve stylu Pána prstenů (ano, vím, že by chtěl podobně hořkosladký konec, jaký napsal Tolkien, ale to bude asi tak všechno, v čem se budou podobat) nebo napsat cosi za koždou cenu překvapivého, aby nesplnil provařené fanouškovské teorie. Musí napsat uspokojivý konec co se týče boje o trůn a bílých chodců, ale hlavní síla byla měla být v příbězích hlavních postav, zkrátka dohromady musí být příběh takového Tyriona víc než jen soubor částí.

Příběh Aryi a její budoucí rozhodnutí má velký emotivní potenciál, koneckonců je to frustrované, psychicky narušené dítě. Mellisandra asi vyhraje nad temnotou - a umře. Uncat neodpustí a úplně ji chápu.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 23. října 2012
    Já budu zažívat určité pocity štěstí, když bude konec uzavřený. Nesnáším ty otevřené, protože mi to přijde jako podvod :). Vždycky mi v hlavě víří různé možnosti a já vždycky potřebuju vědět, co se stalo (stejně jako když si nemůžu vzpomenout na něčí jméno až mě to v noci budí a já to musím zjistit).
    Gardien: Záleží na GRRM, jak se rozhodne, ale podle mě nemá žádný význam, když se bude Arya učit plno let na nájemnou vražedkyni. Mezitím totiž už bude dávno Píseň ukončena. :-) Skákat v čase nemůže, protože některé postavy potřebují řešit, co bude další den, viz třeba Jon. :-) A víc než dva další romány napsat nestihne.

svoa: souhlas. Minimálně Tyriona by měl nechat přežít a nechat ho najít, co hledá.

Krisa: Já zase nemám ráda nedočtené knížky. I když mě nebaví, pak mě trápí, že nevím, jak to skončilo. :-)
    upraveno 23. října 2012
    Ben Nevis: Nedočtená knížka je něco jako otevřený konec :)
    Krisa: Otevřený konec s existujícím pokračováním, které neznám. :-) Ale nedokončená sága mi zase tolik nevadí, jinak bych nemohla číst Píseň, Kvotheho apod. :-)
    Krisa napsal(a):

Já budu zažívat určité pocity štěstí, když bude konec uzavřený. Nesnáším ty otevřené, protože mi to přijde jako podvod :). Vždycky mi v hlavě víří různé možnosti a já vždycky potřebuju vědět, co se stalo (stejně jako když si nemůžu vzpomenout na něčí jméno až mě to v noci budí a já to musím zjistit).

Přesně tak to taky mám:-) K uspokojivému pocitu potřebuju jasný konec, jinak budu naštvaná. A to noční hledání taky znám:-D Neusnu, dokud to nezjistím:-)
    Happy end bude vůbec to, aby Martin ságu dopsal.
    upraveno 23. října 2012
    Ben Nevis: Nedokončené ságy mi taky nevadí, jen nezvládám období, kdy už je dané datum vydání. Teď si opravdu nevymýšlím, ale v ětch chvílích na sobě pozoruji abstineční příznaky - třes, bažení, nemohu myslet na nic jiného a neustálé zjišťování, jestli to nevyšlo náhodou dříve :). Teď se mi to přesně stalo u Strachu moudrého muže - furt jsem brouzdala na stránkách vydavatelství, když už to vyšlo, tak jsem obešla skoro všechna knihkupectví v HK a když jsem v pátek nesehnala vydání s původním obalem, celý víkend jsem si to vyčítala a v pondělí hned ráno letěla do knihkupectví, kde jsem zjistila, že původní obal nemají a koupila stejně ten nový :D
    Kriso taky jsem u pár věcí (nejen knih) takový pocit zažívala.
    Mám sice přečtený jen jeden díl z Písně, ale určitě bych si přála aby tam hlavně nedošlo k nějakému zkratkovitému nelogismu, který by čtenáře vytočil doběla a hodil do kopru celou ságu. :-( Toho se ale všeobecně bojím u příběhů na pokračování, takže si myslím, že je to takové univerzální.
    upraveno 23. října 2012
    Vlcacka: Jen jeden? Holka neblázni a čti! Tady se dozvíš takových spoilerů, až tě to bude mrzet :)
    (to "holka" si neber osobně :) )
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 23. října 2012
    Ben Nevis napsal(a):

svoa: souhlas. Minimálně Tyriona by měl nechat přežít a nechat ho najít, co hledá.

Takže celá sága bude vlastně o hledání bordelu? :)
    Nevada: celá naštěstí ne, bordel se hledá až od pětky. :-)
    Ale Martin bude chtít určitě navázat na HBO, využít Ross a tak. :-)
    Tyrion a Penny? Srandu si robite? :)
    On sa potrebuje aj nejako inteligencne vyzit :)
    Přidávám se ke Krise, nesnáším otevřené konce (ještě víc než konce, které nejsou podle mých představ :-).
    A Tyrion a Penny neee.
    Krisa napsal(a):

Vlcacka: Jen jeden? Holka neblázni a čti! Tady se dozvíš takových spoilerů, až tě to bude mrzet :)

Spíš nejsou prachy. :-) Chci si je kupovat sama a ne si je půjčovat z knihovny. :-D K tomu ještě ty recenzní knížky... no, dočkám času a s těma spoilerama jsem to už říkala, je to můj problém, když do těch topiců lezu. Pořád mi nedělá problém se na další díly těšit i když mám info předem.
    Možná se teď v sobotu na Fan City bouchnu přes kapsu a koupím si Střet králů. Ale pak asi nebudu moct domů. :-D
    Krisa napsal(a):

absolútny súhlas. ber to tak, že máš na pár týždňov/mesiacov super knihu k dispozícii a čítaj. a nechoď sem, lebo sa dozvieš veci, ktoré ti bude ľúto, že si sa ich nedozvedela tak ako to autor zamýšľal.
    sarven napsal(a):

Krisa napsal(a):

absolútny súhlas. ber to tak, že máš na pár týždňov/mesiacov super knihu k dispozícii a čítaj. a nechoď sem, lebo sa dozvieš veci, ktoré ti bude ľúto, že si sa ich nedozvedela tak ako to autor zamýšľal.
    Sarvene děkuji, myslíš to se mnou dobře, ale jsem zletilá a rizika si ponesu sama. Navíc bych ti byla vděčná, kdybys mi nezakazoval sem chodit protože sem chodím nejen kvůli sáze ale i prima lidem, fanficu a debatám o všeličem. :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 23. října 2012
    Ben Nevis napsal(a):

Sága je jako historie, pochybuji, že bude ukončena. Ale mohl by alespoň ukončit postavy. Ne jako v Nikitě :-), ale jejich příběh.
    ...

čím sa dostávam k otázke, ktorá ma dlho trápi - čo je to sága?

Čítal som kdesi, že ide o pôvodne Nórsky stará žáner, krotý sa neskôr ujal ako rozprávanie viacerých generácií (teda také historické veci, ako tu môžeme vidieť život mladej dievčiny Sansi, starého Neda, čo zažil vojnu, tiež celkom starého Tyriona a zase späť k mladej generácií ala Bran a pod.) Od teba čítam, že vraj ide vlastne tiež o historické rozprávanie alebo niečo tomu podobné. Nu a moja prvá teória ešte pred týmto bola, že ako je trilógia trojdielna, sága je sedemdielna (nejako mi to logicky išlo).

Ja len tak, že všetci hovoria, že Twilight je sága, ale pritom sa zameriava hlavne len na generáciu tej dievčiny (Bella? Becca? čosi na B) a má to až grcvyvolávajúco plytký dej.
    Vlcacka napsal(a):

sarven napsal(a):

Krisa napsal(a):

Sarvene děkuji, myslíš to se mnou dobře, ale jsem zletilá a rizika si ponesu sama. Navíc bych ti byla vděčná, kdybys mi nezakazoval sem chodit protože sem chodím nejen kvůli sáze ale i prima lidem, fanficu a debatám o všeličem. :-)
    ahoj,
    fakt ti nič nezakazujem. myslím, že som nepoužil ani také slovo, ani ekvivalent. chápem, že fórum ma svoju atraktivitu, len proste som súhlasil s názorom, že ti tu hrozia info, ktoré je škoda sa dozvedieť takto. to je všetko.
    upraveno 23. října 2012
    Nevada napsal(a):

Ben Nevis napsal(a):

Takže celá sága bude vlastně o hledání bordelu? :)
    Lepšie ako Varysov plán pričarovať si pindíka vďaka drakom :D

Still better happyend...

Kto vidí námet na sadu nekončiacich sa vtípkov ktoré budú adresované na Pieseň? :D
    doplnok: tým nechoď sem som myslel do tém, ktoré sú ďaleko vo vývoji knihy. každopádne, keby si bola moja osobná kamarátka, tak by som ti povedal: Vlčka, neblbni, nelez tam, najskôr dočítaj knihy.
    takto to nechám čisto na teba, sorry za ochranársky pud.
    Sarvene jak říkám, vím že to se mnou myslíš dobře, ale jsem s tím seznámena od prvního dne kdy tu jsem. I tak se nebojím že by se mi něco díky tomu znechutilo a naopak se moc těším, že s vámi budu moci debatovat zase o kousek lépe informovaněji.
    A na ty lehké direktivy jsem trošku alergická, tak se omlouvám.

... tej dievčiny (Bella? Becca? čosi na B) ...

Bella. Becca je v té parodii. :D
    upraveno 23. října 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

... tej dievčiny (Bella? Becca? čosi na B) ...

Bella. Becca je v té parodii. :D
    Jasné, tak to preto sa mi to plietlo :D

Znova som si spomenul na scénku "Na tomhle městě je něco zvláštního.. A ja musím přijít na to co..."
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.