Happy end

upraveno 6. listopadu 2010 v Spekulace

Neda se prehlednout, ze vsichni spekulujete ze saga skonci tak, ze se Jon ozeni s Dany. Jenze ktera prace GRRM koncila happyendem nebo stastne? Behem cteni Pisne mi pripada, ze vsichni Starkovic se stanou nastroji k ukonceni valky ale panovniky ne, Jediny panovnik ze Starku me napada malicky Rickon. Protoze vsichni maji svou ulohu, Bran - magie, Sansa - politika, Arya - assasinsky stin, Robb byl valecnik a na Jonovi bude braneni Severu (mozna diky tomu ze je Targanyen mu pomuze brani i Dany). Ale Rickon je jeste maly, jeho cas teprve prijde a co na nej bude zbyvat kdyz mu sourozenci vycisti pole? Myslim, ze vladnuti.

1679111220

Komentáře

• Rickon se určitě vrátí. Věřim, že ho Davos nalezne a seveřani dostanou svého vůdce (otázkou je kdo za něj bude vést). Imho co jsem tak pročítal knihy, tak Rickon nebude moc sluníčkovej. Charakter má podobny Chundeláčovi, jak bylo v knize několikrát připomenuto, a ten je ze všech zlovlků nejděsivější. V knížce bylo i něco o tom, že má prudkou povahu, když rozbijel ty ořechy. Myslim, že na Skagosu se stane ještě tvrdším a nebude mít slitování s těma co se musí pomstít...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 19. května 2014
    Montezuma3 napsal(a):

Achileus napsal(a):

Catlyn oživí Neda, aby jí nebylo smutno.

A místo hlavy mu dá dýni.
    Ned for the Pumkinson! :D
  • upraveno 19. května 2014
    @svoa00 Taky bych to viděl tak, že Cersei přežije. Přijde o všechno a bude se utápět v hořkosti.

Starčata: Myslím si, že nezemře už ani jeden. Bran zůstane za Zdí a bude bdít nad světem. Rickon se stane malým lordem. Sansa si přece jenom vezme malého Roberta Arryna. A Arya sehraje nějakou roli v Západozemí, přičemž se poté vrátí s nedokončeným seznamem jmen na Essos a bude makat pro dům černé a bíle (nebo jak se tam tomu říká). Jon je samozřejmě už několik knih pod drnem.

Stannis: Bohužel zemře :(

Železní: Asha Greyjoy se stane "serkou" Železných ostrovů. Z Theona bude prosťáček, který upadne v zapomnění, ale přežije. Strýcové až na Aerona pojdou.

Daenerys: Nepřežije ani ona, ani její děti. A Jorah buďto padne s ní, nebo se vrátí na Medvědí ostrov.

Co bude s Mladým Gryfem si netroufám hádat. Každopádně Jiní budou poraženi (donuceni k dalšímu tisíciletému spánku), sever však bude v dezolátním stavu. Na Železný trůn už neusedne nikdo, protože se království rozpadne na jednotlivé říše.
  • Já malíčkovi fandim, je to moje oblíbená postava, ale myslim si že to s nim nedopadne dobře. Zatim mu všechno vycházelo a procházelo, takže si nemyslim že to bude pokračovat. Ví Sansa že jí podrazil fotříka když konfrontoval Joffreyho? Pokud vim tak to neví. Řekl bych že sehraje roli v jeho pádu, možná ho sama zabije.
  • @JoffreyWater Můžeš uvést důvody proč ho máš rád? Vždycky mě zajímalo, co na něm jeho příznivci vidí?
  • @Everett_Young Je to tim že fandim záporákům. A taky kvůli té jeho nešťastné lásce ke Cat. Miloval jí, ale ona mu jeho city neopětovala a navíc dostal do držky od jejího snoubence. A navíc je to výborný hráč, hru o trůny hraje mistrovsky a tam kde je se vypracoval vlastní pílí. Ne jako urození lordi, kteří mají moc a postavení jenom proto že se dobře narodili, on si moc a postavení získal sám. Je to borec.
  • @JoffreyWater Ok jinak, chtěl by ses ty osobně kamarádit s takovýmhle člověkem popřípadě se pohybovat v jeho společnosti? Zkrátka, Malíček by tě neváhal obětovat ať už jsi jeho fanoušek sebevíc, to mi na něm vadí. Nedokáže projevit ani tu nejzákladnější loajalitu vůči komukoli a na to podle mě dojede.
  • @JoffreyWater @Everett_Young Já se omlouvám, že lezu do cizí debaty, ale mám jenom jednu poznámku. Spousta nedorozumění na tomhle fóru vyplývá z toho, že se tady automaticky (a mylně) pokládají slova "sympatický" a "oblíbený" za synonyma.
  • @Nitpicker Nějak jde mimo mé chápání jak můžeš mít oblíbenou postavu, jež ti není sympatická. Také mám rád některé záporáky, ale v takovém případě se s jejich názory zcela ztotožňuji a nebál bych se klidně bojovat na jejich straně popřípadě s nimi spolupracovat. Nebál bych se stát na straně Tywin nebo Roose Boltona, dokonce ani na straně Varyse. Ale k Malíčkovi bych se ani nepřiblížil (leda s kudlou).
  • @Everett_Young Ten názor nemusí být absolutní, ve smyslu pouze sympatický/nesympatický. Je to otázka stupně. A když ty pak říkáš "Ok jinak, chtěl by ses ty osobně kamarádit s takovýmhle člověkem popřípadě se pohybovat v jeho společnosti?" tak já říkám, že z téhle perspektivy bych asi chtěl mít za kamaráda Tommena, Barristana a Neda. A vyhrávájí snad tyhle charaktery ankety oblíbenosti?
  • @Everett_Young presne tento problém bol v "Hlasovaní" o Tanci, polovica ľudí radšej hlasovala za NUDNÉ postavy lebo boli "milé". A potom to nebolo hlasovanie obľúbenosti ale čím lepší/milší/menej zlý tým lepšie.
    Mozog sa mi zastavuje doteraz ako postúpil ROBERT ARYN na úkor Eurona... lebo Euron bol zlý!
    Rád čítam o Malíčkových a Euronových intrigách lebo hýbu dejom. A preto im aj fandím aj ked niesu sympatickí. Bez nich by príbeh stál a nebolo by o čom čítať (teraz nemyslím konkrétne Malíčka a Eurona ale všektých "zlých" záporákov)
  • @Everett_Young Samozřejmě že kdybych žil ve světě ASOIAF tak bych se s nim asi moc nekamarádíčkoval, stejně jako se spoustou jiných postav. Ale právě to že je loajální jenom sám sobě je na něm skvělé. Nejlepší způsob jak přežít, nevěřit nikomu, jenom sám sobě a nebát se kohokoliv podělat. Petyr má prostě svůj vlastní způsob boje, někdo má šermířský výcvik, někdo armádu, někdo vliv, malíček má svoje intriky. Vemte si třeba Tywina, nepozastavuje se před masakrováním tisíců nevinných lidí, využívá svoje násilnické poskoky k vítězství atd., přesto je spoustě lidem sympatický. Přitom zabíjí nevinné lidi. Malíček zase bojuje po svém. Ale tak každému je sympatický a nesympatický někdo jiný.
  • Moji oblíbenci jsou Tyrion, Snow(ikdyž ten je občas na ránu), Jaime(toho jsem si oblíbil už od první knížky, narozdíl od lidí co si ho oblíbili až když byl jako POV, akorát s tim jak konfrontoval Neda v KL, odjel a nechal ho vojákům mě naštval, přišlo mi to na něj dost zbabělé, s tim že si to s každým rád vyřizuje osobně mi to k němu nějak nesedělo), Stannis, Bronn, Malíček, Varys... a teď mě možná spousta lidí sežere, ale celkem jsem si oblíbil Cersei(sice je to svině, ale správně svině, prostě svině jak má být, se vším všudy. Štve mě na ní akorát pár věcí, třeba to že nechala zabít Lady a její postoj k Tyrionovi, ale jinak je pro mě v poho). U Daenerys nevim, poslední dobou začíná, odpusťte mi to slovo ale jiné vhodné nenacházim, píčovatět. Místo toho aby se věnovala svým drakům, kteří pro ní mají největší cenu, jsou to vlastně její děti a prostě by bez nich byla nic, tak se zabývá hovadinami. Pak to vyhnání Mormonta. U ní nevim, někdy jí fandim, jindy bych zase nejradši vlezl do knížky a profackoval jí.
  • Môj súkromný názor na happyending. Skôr vytúžený.
    K Dany sa pridajú jej bývalí členovania khalasaru. Po jednej výchovnej dračím ohňom.
    Spamätá sa, nasáčkuje sa naspäť do pôsobiska (neviem už kde bola, keď prepuklo to v tých bojových jamách) a uprace to tam.
    Jona nejakým perverzným šťastím Mel oživí, (aj Vicki mal ruku v poriadku)- GRRM by nedaroval takú lacnú cliffhangerovskú smrť nášmu milovanému veliteľovi.
    chlapi sa ako tak spamätajú a docvakne im, že intrigy okolo trónu sú nepodstatné, ak vám hrozí reáln nebezpečenstvo. Stannis (je stále, kde je? v 5. stále putuje, je už na mieste?) nezamrzne, nejako sa mu podarí zmobilizovať. Okolo a okolo, so stratami na životoch a možnej spolupráci s malými drakmi (dokázali upáliť zviera, why not whitewalkers? jeden drak je voľný,možno bude na tom lepšie)
    okolo a okolo. Dany docvakne, že časy targaryenovsé sú dávno passé, bude pokračovať v šlapajách matky terezy- každé otrokárske mestečko vyviazne spod útlakov okov etc.... bude mať vlastnú ríšu, kde si môže ohkach a boostovať ego, že ju volajú matka a komplex prázdneho hniezda nebude. niekde na polceste jorah a tyrion naberú bronna a vypukne epický friendship plný humoru, alkoholu etc. /silný bullshit, vravím vytúžený koniec/
    pre westeros, prídu k rozhodnutiu, že lepší bol status quo, pred spojením do jedného kráľovstva- martellovci, starkovc and so on, budú mať svoje kráľovstvá- niečo na spôsob eú. kde budú mať svoju radu a dohodnú sa spolužití.
    k úmrtiam- bude to zlé- umrie dosť ľudí- dúfam, že tam bude cerceis, napriek tomu, že som žena a mala by som s ňou kopať a jeden tím, lebo chúďa, bola využitá ako hovoriaca maternica... ju to neospravedlňuje- je šialená ako lysa a tá sa preletela. tipujem, že nožičkami zatrepe jaime,niekdena polceste umrie nejaký ten stark, bože, nie Sansa. Tyrion už prežil veľa, myslím si, že aby sme si vychutnali realitu, i on umrie.
    to je to hlavné, nemám silu na ostatné rody.
    len by bolo uber cool keby to prežil Varys. a sandor clegan. a jon. bože, snow musí žiť.
  • a benjen sa ešte objaví. ták.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 20. května 2014
    @JoffreyWater Jenže Malíček nemá intriky. To jak to Martin napsal nedává smysl. Vypadá to, jako by malíček věděl o každé věci dopředu ještě předtím, než požádal Lysu o pomoc. Jako by i věděl, že bude RW a pod. Seriálová verze za svoje intriky zaplatila ztrátou Cat, knižní vypadá jako by dopředu věděl že Cat umře a bylo mu to jedno. To nejsou schopnosti, takhle dokonale nelze nic předpovědět protože je v tom moc velký faktor náhody. To není ani štěstí. To je haluz. Vyloženě haluz založená na Martinově přesvědčení že Malíčka musí dostat na určitou pozici. Jenže v momentě, kdy Malíčkovi tahle haluz vyprchá, tak okamžitě končí.

EDIT: A ne, Euron by mi taky nevadil, ten je dost chytrý na to, aby si nepozabíjel svoje spojence, Malíček ne. A to je důvod proč si nemyslím že je Malíček tak chytrý, jak se tváří. On totiž svoje spojence neobětuje, on je záměrně likviduje. A na to dojede.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    JoeGyry napsal(a):

Mozog sa mi zastavuje doteraz ako postúpil ROBERT ARYN na úkor Eurona... lebo Euron bol zlý!

No, to není tak docela přesné. Já třeba nemám ráda Eurona nejen proto, že je to zlý člověk. Ale protože jejich (=železní) intriky, příběhy, chování, plány a vůbec všechno kolem nich je mi vrcholně nesympatické a vůbec mě to nebaví. Celé Železné ostrovy jsou (pro mě) nezajímavé a otravné.
  • @Everett_Young Proč myslíš, že Malíček předpokládal RW (nebo proč to tak vypadá)?
    Pro jeho rychlé nabývání statků a plány se Sansou? S Lysinou pomocí chtěl docílit nejprve jen rozeštvání Starků a Lannisterů; později chtěl zachránit Sansu - ale že bude Sansa důležitá (a využitelná), to se ukázalo až potom. Nemyslím, že předvídal, že bude S. "posledním" Starkem, možná byla její záchrana opravdu nesobecká - anebo (spíš) měl jiné plány, jak ji využít, které po RW přizpůsobil nové situaci.
    Spíš bych řekla, že Malíček dovedně využívá toho, co se děje kolem, a když se zrovna nic neděje, rozhýbe okolí, aby nastala nová situace, ze které lze těžit.
  • @Nevada
    image

Jinak k Malíčkovi. Chápu, že umí mistrně využívat situaci kolem sebe, kterou zčásti sám způsobuje, ale nikdo nemá tolik štěstí. Nikomu nic stoprocentně nevychází tak jako doteď jemu. Člověk může znát druhé dobře, ale lidi se rozhodují i náhodně, takže správně odhadovat kroky ostatních způsobem, jakým to dělá náš pedobear, není možné. Jedna z chvilek, kdy Martin ztratil smysl pro realističnost.
  • @svoa00: Odhadovat kroky ostatních? Malíček?... Nevím, můžeš uvést příklad, kdy by se spolehl na ODHADOVÁNÍ kroků? Podle mě na ty podstatné věci ty lidi zmanipuloval... a pak je zásadní umění přizpůsobit se situaci - přepadení Neda Jaimem nečekal, smrt Roberta nenaplánoval, ale vždy se "přichomítl" tak aby mu nic nehrozilo a zároveň si dokáže připsat zásluhy za to dobré.
    A to špatné,... sám říká, že když protistrana neví, kdo jste, těžko může odhadovat vaše další kroky - Takže jo, ať si Lannisterové myslí, že Joffa zabil Tyrion, nebo třeba nějaký přívrženec Targaryenů, alespoň se budou zajímat o Tommenovo bezpečí a nebudou lézt Malíčkovi do zelí... (Takhle si myslím, že teď zuvažuje).
  • @Jay A to, že odhadl, že Ned si situaci nějak podělá? I když ho samozřejmě postrkoval a nemohl vědět, že to konkrétně bude varování Cersei. Jeho lekce Sanse v Hostině ohledně lordů z Údolí, jistota, že proti němu chvíli nic nepodniknou? Samozřejmě že hlavně umí proplouvat a manipuluje, ale dělá to částečně díky odhadů kroků ostatních na základě toho, co o nich ví. A v tom je zatím až nerealisticky přesný.
  • upraveno 20. května 2014
    @JoeGyry a co když jsou pro někoho oblíbenější právě ony "milejší" postavy? :) Mě například kapitoly Greyjoyů naprosto nebavily a většinou to bylo utrpení, vyjímkou budiž Theon v Tanci. Stejně tak je pro mě atraktivnější dění na Severu a okolo Zdi (Jon, Bran) než intriky v KL, kde to táhnul Tyrion, ale tohle šlo v Tanci do kytek. Řekla bych, že oblíbenost se odvíjí právě od osobních sympatií k daným postavám, nezáleží kdo je v uvozovkách důležitější postavou pro děj Písně. Například kapitoly Cersei byly pro mě zajímavé, ale to rozhodně neznamená, že je Cersei mojí oblíbenou postavou, radši bych si ukousla ruku, než bych ji měla podat Cersei :)
  • @svoa00: Co myslíš tím vědět, že si situaci podělá? Obecně v KL? No, pro to udělal dost s tou dýkou. Situace po návštěvě Tobha? No, tu už vůči Lannisterům dost podělanou měl, stačilo vědět to co Jaime... Aj už to vidím, že si to podělá po smrti Boba... no, to spolu snad jednak probírali a na Neda stačilo kouknout a věděl jaký politický jeliman to je. Ostatně kdo ví, kdy se přesně rozhodl postavit se na stranu Cersei a jaká další setkání tu noc proběhla...
    Ohledně Lordů z údolí... Prostě ví jak to funguje (sám je Lord z údolí), není to žádný parlament, který se slézá každý den a briskně řeší zadané otázky... něco takového jako (Star Wars epizoda I: Senátor Palpatin:"A nyní sledujeme jak republika ztrácí svou moc, senát se začne utápět ve vleklých jednáních a nic nerozhodne... Potřebujeme silného kancléře.")
  • @Everett_Young Mě nějak nepřišlo že by malíček věděl co se stane dřív než se to stane. On spíš manipuluje s lidmi tak aby mu hráli do karet. Umí odhadnout lidi a způsoby jejich chování a jednání. Že by to byl nějaký věštec a prorok mi nepřijde. A jaké jsou jeho plány se Sansou? Chce jí opíchat, to je přece jasné :D
  • @JoffreyWater: Souhlas... a stejně tak je (i jemu) jasné, že ona nechce. A na to člověk nemusí být úplnej psycholóóóg. :o)
    @JoffreyWater Ano, to je sice jasné, ale krom toho se snaží Sansu využít i jinak. Kdyby si ji rovnou nechal pro sebe, nic víc by mu z toho nekáplo, takže ze situace nejdřív vytříská, co se dá ;-)
    A moc se mi líbí ta happyendová teorie, že zrovna na tohle Malíček dojede.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    A místo hlavy mu dá dýni.
    Jasně. Ned s dýní super
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Já malíčkovi fandim, je to moje oblíbená postava.
    Podle mě je to největší svině v Západozemí proti němu jsou Cersei, Tywin a Walder Frey pravdomluvní a čestní
    Moje teorie ke konci ságy: Myslim, že Pán světla a velký jiný jsou 2 bohové, kteří se vzájemně nenávidí a hrají spolu svojí vlastní hru o trůny. A že draci jsou výtvor, nebo mají něco společného s pánem světla(draci jsou stvoření ohně a pán světla je bůh ohně, takže nějaké pojítko tam určitě bude). A ke konci ságy si postavy začnou vybírat strany, některé se připojí k pánovi světla, některé k velkému jinému a strhne se obrovský konflikt. Buď vyhraje jedna nebo druhá strana, nebo nakonec dojde k nějakému kompromisu, nebo si lidé uvědomí že oba bohové jsou zmrdi a všichni se postaví proti nim. Můj tip by byl, že ságu nepřežije nikdo, ale to mi tu spousta lidí vyvracelo. Já bych si na to klidně vsadil. Uvidíme co z toho nakonec bude.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    svoa00 napsal(a):

Jinak k Malíčkovi. Chápu, že umí mistrně využívat situaci kolem sebe, kterou zčásti sám způsobuje, ale nikdo nemá tolik štěstí. Nikomu nic stoprocentně nevychází tak jako doteď jemu. Člověk může znát druhé dobře, ale lidi se rozhodují i náhodně, takže správně odhadovat kroky ostatních způsobem, jakým to dělá náš pedobear, není možné. Jedna z chvilek, kdy Martin ztratil smysl pro realističnost.

To je dôvod prečo preferujem Varysa. Nešlo mi o realističnosť, ako o to, že Malíček si na toto svoje šťastie zvykol a už má priamy plán, pretože mu tak strašne vychádza. Varys mi príde rezervovanejší. Vie, že mu nemusí vyjsť nič, polovica, celok a pripraví sa na všetko. Keď Tyrion zabil Tywina, pre Varysa to bol ,,šok", ale aspoň mal nejaký drobný plán, že sa vedel zariadiť. Varys nestaví všetko na jedinú kartu, Malíček áno. Pekne podľa môjho hesla: ,,Očakávaj všetko, nerátaj s ničím.", takže Varys u mňa nad Malíčkom vyhráva :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.