Happy end

upraveno 6. listopadu 2010 v Spekulace

Neda se prehlednout, ze vsichni spekulujete ze saga skonci tak, ze se Jon ozeni s Dany. Jenze ktera prace GRRM koncila happyendem nebo stastne? Behem cteni Pisne mi pripada, ze vsichni Starkovic se stanou nastroji k ukonceni valky ale panovniky ne, Jediny panovnik ze Starku me napada malicky Rickon. Protoze vsichni maji svou ulohu, Bran - magie, Sansa - politika, Arya - assasinsky stin, Robb byl valecnik a na Jonovi bude braneni Severu (mozna diky tomu ze je Targanyen mu pomuze brani i Dany). Ale Rickon je jeste maly, jeho cas teprve prijde a co na nej bude zbyvat kdyz mu sourozenci vycisti pole? Myslim, ze vladnuti.

17810121320

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Nechci vám kazit iluze, ale Varys se mrtvol taky zrovna neštítí. Ve Hře o trůny ho Malíček jen předběhl, ale pod Varysovou taktovkou by výsledek byl dost podobný.
  • @Gepeto Souhlas. Malíček je dobrý hráč ale málokdy si uvědomuje že mu to nemusí vijít.
    Riskuje a je možná trochu zbrklý. Věřím že v sáze na to nakonec doplatí. Varys
    je rozvážnější. Zvažuje všechna kdyby a vždy má druhou variantu. Taky se mi zdá že
    lépe skrývá své zaměry.
  • Já věřim tomu že Varysovi jde opravdu o to aby v říši vládl mír a klid. Jenom nevím proč chce na trůn dosadit zrovna Targaryeny. Vždyť vždycky když se narodí Targaryen si bohové hodí mincí, takže se klidně může stát že další generaci máme nového mad kinga a novou válku. Zajímali by mě jeho záměry.
  • Já bych neřekl, že Petyr vsází svoje kšandy všanc. Spíš vhodně zváží situaci a reaguje na ni. Například to s tím Nedem. Věřím, že mu pomoct chtěl. Ale když viděl, že si nedá říct a stojí si pořád za svým, vypočítavě přešel tam, kde věděl, že je to jistější. Takže prozíravost a schopnost se pžizpůsobit, né riskantní plán s tuctem kroků napřed. Takhle ho vidím já.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @JoffreyWater Tiež by som tomu rád veril, lenže akú motiváciu má cudzinec priniesť mier do iného kraja? Varys nosí svoje trepky, svoje púdry, svoj plášť. Z neho kričí, že tam nepatrí, ani sao to nesnaží. Zbaštil by som mu, že sa stará o pokoj v Pentose maximálne, neviem, či by si niekto dokázal vytvoriť taký "otcovský" vzťah k ríši, kam sa ani nesnaží zapadnúť.

Z posledných kníh to naozaj vyzerá, ako píšeš, na zaujatosť na stranu Targaryenov, hoci si musí uvedomiť, že to pre ríšu nie je najlepšie. Možno z pohľadu bežného človeka, ktorému nevadiloto paľovanie, keď sa ho to nedotýkalo (viď názor jedného z Aryinej kapitoly)
  • Maliky napsal(a):

Například to s tím Nedem. Věřím, že mu pomoct chtěl.

image
  • Opět mi to nedá... Jestli Varys pracuje (a pracoval) pro Targaryeny, tak neodvádí úplně nejlepší práci. Vždyť přece slídil už za Aeryse a v něm zhusta živil tu jeho paranoiu, dokonce bych se nebála tvrdit, že mu tak trochu pomohl dostat se do módu "batshit crazy" o něco rychleji... proč by to dělal, kdyby mu šlo o blaho a mír a targaryenskou vládu na věky věků?
  • @svoa00 Aspoň že je tvůj nesouhlas vyjádřenej Rickym, jeho výraz mě vždycky pobaví asi tak jak tebe můj názor :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @sveva To je pravda, ale potom padá blaho, padajú Targaryeni a mňa už nenapadá, prečo by to robil :D Z Varysa bude ešte väčšia záhada naž všetci bohovia toho sveta... Hádam to len neskončí tak, že ho to proste baví (,,They told me I could be anything... So I became Master of the Puppets.").
  • A hlavně u Varyse nechápu jednu věc. Tvrdí že nenávidí magii, přitom draci jsou magická stvoření, tak proč chce dosadit Targaryeny na trůn?
  • Co když ten Aegon není Targaryen, ale z jinýho rodu z Valyrie. Těch rodů tam bylo víc. Varys po zkušenostech s Madkingem se rozhodl vychovat si krále, který ví jaky je to usínat s hladem a který ví, že vládnutí není vásada, ale obrovská odpovědnost. Jelikož je eunuch od dětských let, tak bych mu celkem věřil jeho zájem o blaho říše, respektive ze všech hráčů o trůny nejvíc (Stannise nepočítam ten než by se vzdal severu nebude králem ničeho..)
  • JayJay
    upraveno 11. června 2014
    JoffreyWater napsal(a):

Já věřim tomu že Varysovi jde opravdu o to aby v říši vládl mír a klid...

V tomto směru se jasně vyjádřil v epilogu Tance "Jsi příliš nebezpečný, protože se ti daří dát do pořádku ten bordel, který tady vytvořila naše drahá Cercei." (Asi necituji přesně, ale nějak tak omlouval to, že jej zabít musí, ačkoli proti němu osobně nic nemá...) Vysloveně státotvorné. :o)
    @Slenjoy: Moc by mě zajímalo, kdy Malíček vsadil na jednu kartu a neměl záložní variantu... a nebo kdy naopak Varys prokazatelně měl zadní vrátka...
    Mimochodem, nejnebezpečnější okamžik je většinou obléhání nějakého města (každému hrozí, že skončí pod kudlou...). Malíček se z toho vyvlíkl (měl sichr, že přežije ať Standa dobyje či ne), Varys proti tomu zažil už dvě obležení KL... (toliko k zadním vrátkům a prozíravosti...)
  • @Jay Myslim že Varys měl při obléhání KL taky pojištěné přežití, znal přeci spoustu tajných únikových chodeb z města. Nedivil bych se kdyby byl připravený nějakou použít kdyby došlo k dobytí.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    JoffreyWater napsal(a):

@Jay Myslim že Varys měl při obléhání KL taky pojištěné přežití, znal přeci spoustu tajných únikových chodeb z města. Nedivil bych se kdyby byl připravený nějakou použít kdyby došlo k dobytí.

Lidi jako Varys mají devět životů :-)
    Večer je vyhodíš dveřmi a ráno ti vlezou do baráku oknem
    Rickon napsal(a):

Co když ten Aegon není Targaryen, ale z jinýho rodu z Valyrie. Těch rodů tam bylo víc. Varys po zkušenostech s Madkingem se rozhodl vychovat si krále, který ví jaky je to usínat s hladem a který ví, že vládnutí není vásada, ale obrovská odpovědnost. Jelikož je eunuch od dětských let, tak bych mu celkem věřil jeho zájem o blaho říše, respektive ze všech hráčů o trůny nejvíc (Stannise nepočítam ten než by se vzdal severu nebude králem ničeho..)

Varysovi jde o blaho Říše?
    Kevan by s tebou polemizoval

Jinak co se týká Happy endu jsem na vážkách, sice chci, aby si Aegon sedl na Železný trůn, ale zároveň se asi bude chtít pomstít
  • Varys mi přijde jako takový ten typ člověka "obětovat pár lidí pro větší dobro". S kevanem chtěl prostě úplně oslabit Lannisterskou sílu. Události, které se během příběhu staly, měli za následek jejich velké oslabení (Tywin mrtvý, Jaime bez ruky, Cersei šílená...) a jediný kdo nebyl oslabený a měl sílu obnovit Lannisterskou moc byl Kevan, Varys ho potřeboval odstranit aby Targaryenům nikdo nestál v cestě. Proč chce ale dosadit na trůn zrovna Targaryeny zůstává záhadou, třeba je trochu pragmatik a nelíbí se mu přerušení Targaryenské linie, nebo mu prostě zapadají do jeho plánu prosperující a mocné říše. Kdo ví co má ten bezkulák za lubem.
  • A s Aegonem plán zněl aby se on a GC spojili s Daenerys(možná byl v plánu sňatek) a společně by dobyli Trůn. Jenže Tyrion udělal čáru přez rozpočet a navedl Aegona aby se vykašlal na Daenerys a zaútočil bez ní a Daenerys je kráva a k návratu do westerosu se furt nemá.
  • Tak Happy ani Bad end nebude. Možná tak něco mezi, ale ještě dost postav umře :D.

Sám počítám s Malíčkem (Sansa pochopí jak se hra hraje a lstí ho zabije), Griffem (na šedý lupus poté co splní nebo nesplní to co má), Stannisem (bitvy vyhraje, Boltoni uprchnou a on umře na zimohradském trůnu), Roosem (zabije ho Ramsay), Margaery (zabije jí Cersei), Cersei (poté co jí zabijou děti při boje o trůn).

Taky určitě jedna z kladných postav knihy takže buď Dany, Jon, Tyrion, Arya, Bran. Theon podle mě všechno přežije, možná zabije Ramsaye a taky se vzchopí podle slov jeho rodu.
  • @JoffreyWater A nakonec se ukáže, že Varys vůbec není vykastrovaný, ale je to 100% Targaryen kterého si Targaryeni nechali v záloze kdyby něco =D
  • @Achileus
    Co udělal Kevan pro blaho říše? Chce na trůnu Aegona ať je to kdo je to a pro to dělal zatim vše. Jediný co moc nechapu, že nechal poslat zabijaka na Danearys, respektive naprašil, že je napuštěna. Ikdyž je možný, že varoval Mormonta?
  • @Everett_Young: No já bral jako jedinou jistotu v celý sáze, že Malíček nemá páteř a Varys koule, ale možná se pletu :d
  • Čím dál víc se mi líbí teorie, že Daenerys už nevytáhne paty ze Zálivu otrokářů. Nějak si neumím představit, jak by se tam ty její pořádky mohly udržet i po jejím případném odchodu (nehledě na to, že se hroutí už v její přítomnosti), stejně jako mi nesedí, že by se na ně mhýýýsa prostě vykašlala a odjela si už na ostro vládnout na západ. A možná se časem najde někdo, kdo ji sesadí i odtamtud, věci se vrátí do starých kolejí a Dany poputuje k dosh khaleenu - co by bylo s draky, to teď neřeším. Ale to je spíše mé přání, ona konfrontace Daenerys s westeroskými postavičkami zní asi přitažlivěji.

Jinak asi jako jedna z mála věřím i v naplnění Cerseiny věštby, s tím že valonquar nakonec bude Jaime. Mám ráda, když se věštby naplňují.

Tyrion se konce ságy nedožije, na to už toho přežil moc. Ale snad najde Tyšu. A ta jej zařízne, aby jej nechala zaplatit za všechno, co jí kvůli němu Tywin způsobil.

Malíčka zabijí jeho vlastní intriky (s drobným postrčením od Sansy ve správnou chvíli), na tom se nás tady shodne více a jinak to tam prostě skončit nemůže. Jakože může, ale budu vážně naštvaná, pokud ano.

Na Železný trůn nakonec usedne Stannis, ale bude mu to houby platné, neboť říše bude už na pokraji rozpadu.

A Lady Stoneheart se dočká svého happyendu, když slavnostně odpraví poslední freyovskou lasici, aby se následně stala svědkem dojemného shledání všech svých zbývajících dětí. Načež sama ukončí svou existenci.
  • @Oops "Theon podle mě všechno přežije, možná zabije Ramsaye a taky se vzchopí podle slov jeho rodu." ... My nesijeme. Nevidím v tom úplně příměr ke vzchopení... :o)
  • @Jay Myslim, ze bylo mysleno spis to heslo Ironborn - What is dead may never die, but rises again harder and stronger. Coz by myslim na Theona celkem sedělo...
  • @Rickon: No jo, pomalejší... já uvažoval nad slovy rodů a tam mi tomu nejblíž přišlo Growing strong... ale asi máš pravdu...
  • Theon asi nemá ptáka i v knížce ne? Některé pasáže tomu nasvědčují. Takže jeho pták už asi "nepovstane" :D
  • Tak me bude stacit kdyz povstane s necim ostrym proti Boltonum a pekne je zapichne :D. Ja bych si furt nebyl jistej jestli je z neho eunuch :) by pak mohl Ramsey z něho udělat svého mistra našeptávačů :D
  • upraveno 12. června 2014
    Tak když Ramsay říká Smraďochovi aby mu připravil Aryu (Jeyne) tak tam mumlá něco ve stylu "já nemůžu, já nemám...". :D A Ramsay odpoví "jazykem" :D
  • JoffreyWater napsal(a):

Tak když Ramsay říká Smraďochovi aby mu připravil Aryu (Jeyne) tak tam mumlá něco ve stylu "já nemůžu, já nemám...". :D A Ramsay odpoví "jazykem" :D

Nemám odvahu vstoupit před svým pánem, protože by mě určitě zbil. No, tak mu upřesní jak to myslel, aby chudáka Reeka nemusel bičovat... pod argumentem "To sis opravdu myslel, že bych ti dovolil,..."
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.