Happy end
Neda se prehlednout, ze vsichni spekulujete ze saga skonci tak, ze se Jon ozeni s Dany. Jenze ktera prace GRRM koncila happyendem nebo stastne? Behem cteni Pisne mi pripada, ze vsichni Starkovic se stanou nastroji k ukonceni valky ale panovniky ne, Jediny panovnik ze Starku me napada malicky Rickon. Protoze vsichni maji svou ulohu, Bran - magie, Sansa - politika, Arya - assasinsky stin, Robb byl valecnik a na Jonovi bude braneni Severu (mozna diky tomu ze je Targanyen mu pomuze brani i Dany). Ale Rickon je jeste maly, jeho cas teprve prijde a co na nej bude zbyvat kdyz mu sourozenci vycisti pole? Myslim, ze vladnuti.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Riskuje a je možná trochu zbrklý. Věřím že v sáze na to nakonec doplatí. Varys
je rozvážnější. Zvažuje všechna kdyby a vždy má druhou variantu. Taky se mi zdá že
lépe skrývá své zaměry.
Z posledných kníh to naozaj vyzerá, ako píšeš, na zaujatosť na stranu Targaryenov, hoci si musí uvedomiť, že to pre ríšu nie je najlepšie. Možno z pohľadu bežného človeka, ktorému nevadiloto paľovanie, keď sa ho to nedotýkalo (viď názor jedného z Aryinej kapitoly)
@Slenjoy: Moc by mě zajímalo, kdy Malíček vsadil na jednu kartu a neměl záložní variantu... a nebo kdy naopak Varys prokazatelně měl zadní vrátka...
Mimochodem, nejnebezpečnější okamžik je většinou obléhání nějakého města (každému hrozí, že skončí pod kudlou...). Malíček se z toho vyvlíkl (měl sichr, že přežije ať Standa dobyje či ne), Varys proti tomu zažil už dvě obležení KL... (toliko k zadním vrátkům a prozíravosti...)
Večer je vyhodíš dveřmi a ráno ti vlezou do baráku oknem
Sám počítám s Malíčkem (Sansa pochopí jak se hra hraje a lstí ho zabije), Griffem (na šedý lupus poté co splní nebo nesplní to co má), Stannisem (bitvy vyhraje, Boltoni uprchnou a on umře na zimohradském trůnu), Roosem (zabije ho Ramsay), Margaery (zabije jí Cersei), Cersei (poté co jí zabijou děti při boje o trůn).
Taky určitě jedna z kladných postav knihy takže buď Dany, Jon, Tyrion, Arya, Bran. Theon podle mě všechno přežije, možná zabije Ramsaye a taky se vzchopí podle slov jeho rodu.
Co udělal Kevan pro blaho říše? Chce na trůnu Aegona ať je to kdo je to a pro to dělal zatim vše. Jediný co moc nechapu, že nechal poslat zabijaka na Danearys, respektive naprašil, že je napuštěna. Ikdyž je možný, že varoval Mormonta?
Jinak asi jako jedna z mála věřím i v naplnění Cerseiny věštby, s tím že valonquar nakonec bude Jaime. Mám ráda, když se věštby naplňují.
Tyrion se konce ságy nedožije, na to už toho přežil moc. Ale snad najde Tyšu. A ta jej zařízne, aby jej nechala zaplatit za všechno, co jí kvůli němu Tywin způsobil.
Malíčka zabijí jeho vlastní intriky (s drobným postrčením od Sansy ve správnou chvíli), na tom se nás tady shodne více a jinak to tam prostě skončit nemůže. Jakože může, ale budu vážně naštvaná, pokud ano.
Na Železný trůn nakonec usedne Stannis, ale bude mu to houby platné, neboť říše bude už na pokraji rozpadu.
A Lady Stoneheart se dočká svého happyendu, když slavnostně odpraví poslední freyovskou lasici, aby se následně stala svědkem dojemného shledání všech svých zbývajících dětí. Načež sama ukončí svou existenci.