Happy end

upraveno 6. listopadu 2010 v Spekulace

Neda se prehlednout, ze vsichni spekulujete ze saga skonci tak, ze se Jon ozeni s Dany. Jenze ktera prace GRRM koncila happyendem nebo stastne? Behem cteni Pisne mi pripada, ze vsichni Starkovic se stanou nastroji k ukonceni valky ale panovniky ne, Jediny panovnik ze Starku me napada malicky Rickon. Protoze vsichni maji svou ulohu, Bran - magie, Sansa - politika, Arya - assasinsky stin, Robb byl valecnik a na Jonovi bude braneni Severu (mozna diky tomu ze je Targanyen mu pomuze brani i Dany). Ale Rickon je jeste maly, jeho cas teprve prijde a co na nej bude zbyvat kdyz mu sourozenci vycisti pole? Myslim, ze vladnuti.

191012141520

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Gepeto napsal(a):

@Achileus Reálnou hrozbou je potom aj Theon. Vyzerá to tak,že si z toho robia starosti? Železní majú iné právo než zvyšok Westerosu.

Ve Westerosu je nějáké právo? Možná tak silnějšího
  • Achileus napsal(a):

Gepeto napsal(a):

@Achileus Reálnou hrozbou je potom aj Theon. Vyzerá to tak,že si z toho robia starosti? Železní majú iné právo než zvyšok Westerosu.

Rytířský kodex cti :D :D :D
    Mellien napsal(a):

Achileus napsal(a):

Gepeto napsal(a):

Rytířský kodex cti :D :D :D
    Ten má většina lordů v sedací části těla =D
  • Proto jsem tam hodil ty smajlíky, tak tak :D
    Mellien napsal(a):

Proto jsem tam hodil ty smajlíky, tak tak :D

Platí právo silnějšího, "prohrál jsi? Seznam se tady se serem Paynem, to je kdyby jsi to nevěděl vykonavatel královské spravedlnosti" :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Theon "TO" má! Tečka! Konec debaty na toto téma! :D
  • @Krisa: Tak pokud mluvíš o vnitřní kráse, tak určitě... :o)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Jay No jistě, o čem jiném jsi myslel, že mluvím :)
  • Theon? Myslite toho eunucha? :D
  • Stejně Boltona přeji Ramsaymu a Ramsayho Smraďochovi :D
  • Třeba Joffreyho jsem přál Sanse, a Sansa se vlastně podílela na jeho smrti, ikdyž nevědomky.
  • Myslim, že těch par desítek tisíc Dornů co čeká v průsmyku až budou moc do akce by bylo pádnější argument než nějaky boží soud.. Jsem zvědavej za jakýho Targaryena budou prolévat krev..
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 18. června 2014
    Tywina, majícího v té době pod palcem kromě vlastních vojsk ještě téměř stotisícovou armádu Roviny, pár desítek tisíc Dornů čekajících někde v prdeli Západozemí určitě k smrti vyděsí...

Mimochodem - proč se tady vlastně začalo řešit, jestli Hora práskne Tywina? To bylo přece jen v seriálu.
  • Mimochodem Tywin měl několikanásobnou převahu i proti Seveřanum :) a nebejt stupidity Catlin a částečně i Robba, tak to mohlo dopadnout jinak... Záleží i na kvalitě vojaků a pokud se nepletu, tak ty Tywinovo byly často čerstvě naverbovaný :) a o loajalitě roviny jde vždy pochybovat.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Měl. A stačil mu jediný tah na to, aby nakonec velkou část seveřanů zlikvidoval a přitom ani neušpinil čepele lannisterských mečů. Jediný přímý střet se seveřanskou armádou jasně vyhrál (ano, měl početní převahu). Robbovy úspěchy se zakládaly na překvapivých útocích víceméně partizánského stylu.
    Kristepane, co s tím zase má společného Catelyn?!
    K věrnosti Roviny - v době plánů na sňatek Tommena a Margaery? Proti Dornům? Simtě...
  • @Nevada: Souhlas, rovina a Dorne jsou na nože kdy to jen jde (zvlášť Mace a Oberyn je být a rudá zmije rudý hadr - zazlívá mu zmrzačení svého dědice...)
  • @Nevada: Přijde mi, že docela dost naslibovala Freyum za přechod mostu. Nevyjednala na jejich stranu ani jednoho Baratheona. Stupidní propuštění Jaimeho....
    Nejsem si jistej co myslíš tim "partizánským stylem", ale pokuď myslíš partyzánský boj nebo přesněji guerrillu, tak by jsi měla číst taky něco jinýho než GRRM :D, poač si uplně mimo mísu...
    Dornové chtějí pomstu a myslim, že ji dostanou, toť vše :). Otázkou je kdo se na jejich stranu přidá.. jestli třeba hercův drak. Když byl Oberyn v KL, tak už byl myslim Quentyn Martell na cestě...
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Nevada tie nic moc utoky to myslis, ked Robb obsadil nejake hrady a znicil 2 armady, ktore Tywin proti nemu narychlo poslal?
  • Kdyby seveřeni nebyli idioti (hlavně Robb), mohl si odjet na Zimohrad s Joffreyho hlavou a veselýma historkama. Stačilo si držet Greyjoye na očích, dodržovat posvátné sliby a pak jeho matka nemusela pouštět Jaimeho Lannistera. A její bratříček mohl poslouchat rozkazy. Ale já jsem rád že to takhle dopadlo, protože jsem celou dobu fandil Lannisterům :D nemám rád Starky. Ale hrozně mě baví jak všichni nadávají na Freye že jsou to svině, že zradili Robba, ale už nikoho netankuje že to ON zradil je. Jako co čekal? Že poruší posvátný slib který jim dal, pak když mu poteče do bot tak za nima přileze, omluví se a všechno bude ok? Nene, rudou svatbu na něj :D
  • @JoffreyWater To víš, on je Stark, on porušovat může :D Ne, je to celkem vtipný. Akce rovná se reakce... tady se dalo o nějakém odpuštění (no, vlastně ses na nás úplně vykašlal, ale co) těžko mluvit a čekal jsem nějakou vykutálenost. I když rudou svatbu zrovna ne. Byla to síla. Ale mohl si za ni pravděpodobně sám. I když kdo ví, co by vymyslel Martin ala Tywin kdyby, kdyby... chyby :)
  • @Mellien Právě, kdyby nějaký z jeho vazalů tohle udělal, že by přísahal že si vezme někoho z jeho a pak si vzal někoho jiného, tak by to určitě hned považoval za zradu a volal by přinejlepším po vyhnanství nebo popravě. A vůbec by ho nezajímalo jaké k tomu měl důvody. Ale on si porušuje co chce. A teď mi řekněte, opravdu by se vám líbilo kdyby vám někdo takový vládnul? Že někdo takový chce být králem?
  • upraveno 19. června 2014
    Ach tak, mládenci. Takže protože jeden puberťák nedodržel slovo, tak si zasloužil zabít a zmrzačit mrtvolu. Jeho matka taky, přirozeně, kráva blbá, ta měla vědět, že synek to neudrží v kalhotách a Renly skapá. Hosté se v Západozemí normálně zabíjejí, kdykoliv to hostiteli přijde vhod, to je známo. A ti seveřanští zmasakrovaní vojáci... čísla, jenom dokládají frajeřinu toho aktu. A otec holky, kterou nevhodně opícháte, vás asi taky může střelit do hlavy, můžete si za to sami a je to akce a reakce.

BTW Někomu prostě pořád nedochází, že ve skutečnosti by Frey ukázal ukázováček prohrávající straně tak jako tak a svatba by dopadla podobně, i kdyby byla Robbova.

P.S. Miluju výkřiky "fandil jsem incestním sebestředným bezskrupulózním lvům, než to bylo cool"
  • A ten jeden puberťák co nedodržel slovo chtěl vládnout celému severu. Kde by si porušoval další posvátné sliby jak by se mu to jenom hodilo. Ale jak jsem řekl, nepřál jsem mu to proto že porušil nějaký slib, ale prostě proto že nemám rád Starky a fandil jsem Lannisterům.
  • @JoffreyWater Chtěl a měl na to právo. A byl by pořád lepší než Joffrey. Nemáš rád Starky, protože nevyhlazují celé rody a nikdo u nich nepíchá sestru?
  • Hlavně byl idealista,... to že si to rozdal s Jeyne nebyl průser, průserem se stalo až to, že si ji vzal... a nedokázal si prosadit po vzoru Targaryenů mnohoženství (prohřešek trestaný nejtěžším trestem, dvěma tchýněma...) - ostatně Frey by asi nic moc protestovat neměl, sám řekl "Mohl jsi mít kteroukoli z nich, pro mě za mě klidně všechny" - doufám, že to zaznělo i v knize.
    A ano, královské slovo je zákon,... ale i tak je z morálního hlediska něco jiného porušit přísahu k vazalovi a vrazit svému overlordovi dýku do zad...
  • @svoa00 Nemám rád Starky protože opovrhují jinými rody které nesdílí jejich názor že nejdůležitější je čest a hrají podle vlastních pravidel. A vůbec, co bylo čestného na tom když Brandon Stark v souboji přizabil Malíčka, který byl mnohem mladší a slabší než on? Jistě, on sám ho vyzval, ale přeci jenom ho mohl šetřit, ne si na něm zvednout ego. Co Catelyn Stark, která dělala Jonovi ze života peklo jenom proto že nevylezl z její vagíny? Co Ned Stark, který opovrhoval Lannisterským rodem jenom proto že si dobyli KL po svém, ne tak jak by to udělal on? Jednoduše nedokázali pochopit, že války se dají vyhrát i jinak než na bitevním poli.
  • @JoffreyWater Chtěl bys snad aby ti vládl Joffrey? Jinak, když to vezmeš do důsledků, tak Frey neuposlechl výzvu svého lenního pána a nešel do války (půjdu pokud si vezmeš mojí dceru, bla bla bla) kdyby byl Robb co k čemu, tak by na podmínky kývl a jak by Frey otevřel brány tak měl z Freyů udělat odstrašující příklad typu Castamer a měl je nechat do jednoho pověsit za zradu. Takže s tím kdo začal s porušováním slibů bych se moc neoháněl.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 19. června 2014
    @JoffreyWater A neměl náhodou Hora šetřit Oberyna, protože byl o hlavu menší? =D

EDIT: Měl Malíčka namístě rozseknout napůl, ne ho šetřit.
  • @Everett_Young Tam šlo o boží soud, kam šampion šel s tím že pokud bude slabší tak zemře. Jenže Brandon Stark, se svojí Starkovskou ctí, si řekne "hele, ten klučík je to té holky zabouchlý a nelíbí se mu že si jí chci odvézt, dokonce mě vyzývá na souboj, ukážu mu kdo je tady pán". To mi moc čestné nepřijde. Taky bych nechtěl aby vládl Joffrey, akorát Lannisterský rod jsem si oblíbil mnohem víc než ten Starkovský.
  • @JoffreyWater Ne, Malíček vyzval Brandona na souboj ve kterém ho chtěl usmrtit. To samé chtěl udělat Brandon a nebýt Catelyn která škemrala aby Malíčka ušetřil, tak by Malíčka taky zabil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.