Happy end

upraveno 6. listopadu 2010 v Spekulace

Neda se prehlednout, ze vsichni spekulujete ze saga skonci tak, ze se Jon ozeni s Dany. Jenze ktera prace GRRM koncila happyendem nebo stastne? Behem cteni Pisne mi pripada, ze vsichni Starkovic se stanou nastroji k ukonceni valky ale panovniky ne, Jediny panovnik ze Starku me napada malicky Rickon. Protoze vsichni maji svou ulohu, Bran - magie, Sansa - politika, Arya - assasinsky stin, Robb byl valecnik a na Jonovi bude braneni Severu (mozna diky tomu ze je Targanyen mu pomuze brani i Dany). Ale Rickon je jeste maly, jeho cas teprve prijde a co na nej bude zbyvat kdyz mu sourozenci vycisti pole? Myslim, ze vladnuti.

18911131420

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Jay napsal(a):

JoffreyWater napsal(a):

Tak když Ramsay říká Smraďochovi aby mu připravil Aryu (Jeyne) tak tam mumlá něco ve stylu "já nemůžu, já nemám...". :D A Ramsay odpoví "jazykem" :D

Nemám odvahu vstoupit před svým pánem, protože by mě určitě zbil. No, tak mu upřesní jak to myslel, aby chudáka Reeka nemusel bičovat... pod argumentem "To sis opravdu myslel, že bych ti dovolil,..."
    No Ramsay je dost úchyl na to, aby ho vykastroval

• @Achileus: Ramsay je předně dost úchyl na to, aby se od něj dalo čekat cokoli...
    Mohlo to být přesně tak, že nemá čím (a asi to tak je),... mohl to být jeden z klasických žertíků, kdy se snaží Theona chytit do nějaké nahozené smyčky, aby jej pak mohl "poprávu" trestat a týrat. (Viz před Moat Cailin: Kdo jseš?).... i na to je úchyl dost dobrej...
    Jay napsal(a):

@Achileus: Ramsay je předně dost úchyl na to, aby se od něj dalo čekat cokoli...
    Mohlo to být přesně tak, že nemá čím (a asi to tak je),... mohl to být jeden z klasických žertíků, kdy se snaží Theona chytit do nějaké nahozené smyčky, aby jej pak mohl "poprávu" trestat a týrat. (Viz před Moat Cailin: Kdo jseš?).... i na to je úchyl dost dobrej...

No jo jestli někdo není v Západozemí ohroženým druhem tak jsou to úchylové
    Co myslíš je ještě Theon muž?
  • Theon je předně troska... jestli jde jen o to, co má mezi nohama, tak myslím, že spíše nemá.
    Ale v podstatě mít může a taky může mít něco co tím původním sice bývalo, ale v současnosti to k tomu má dost daleko (a použitelnost může být diskutabilní)...
    Přeci jen, je to Ramsay, takže možnost že Theon "svoji hračku" sice má, ale třeba staženou z kůže bych úplně nezatracoval...
  • Menší FanArt ke šťastným koncům...
    image
    image
  • @Jay
    Jay napsal(a):

My nesijeme. Nevidím v tom úplně příměr ke vzchopení... :o)

No máš pravdu úplně mě to zaskočilo :D. Nějak jsem si to prohodil s modlitbou(?) Potopenému bohu.
  • @MissUtahraptor: Tomu fanartu chybí ještě Tywin přišpendlený ke křeslu soudce poté, co jej Hora naprášil... :o) Každopádně tento Happy end si můžeme jako možnost škrtnout...
  • @Jay Oberyn by ho nezabil hned, ale vrátil by se do Dorne a rozpoutal válku s Lannistery. Zase takový blázen to nebyl aby Tywina zabil na místě a nechal se rozsekat na kusy od Lannisterských stráží a zlatých plášťů :D otázka je jestli by ho Tywin nechal opustit KL když by věděl že Oberyn ví kdo stojí za vraždou jeho sestry. Ikdyž to by zase Tywin věděl že o to víc by proti sobě poštval Dorny :D Achjo, proč jenom Oberyn musel ten souboj protahovat. Nebo si aspoň mohl dávat pozor na Gregorovo pohyby :D
  • A nebo spíš: Achjo, proč jenom musel Bran lézt na zbořenou věž zrovna když se tam Jaime a Cersei oddávali twincestu. Nebo proč Jaime nemohl jet místo toho na lov. Kolik životů mohlo být ušetřeno... Ikdyž na Oberynově nenávisti k Lannisterům by se nic nezměnilo :D
  • A o tom bych klidně založil nový topic na téma "co by se stalo, kdyby..."... Co by se stalo kdyby se Rhaegarovi narodila jen o pár let mladší sestra? Co by se stalo kdyby Cersei nenavštívila Maggy Žábu? Co by se stalo kdyby Jaime neoblékl bílý plášť? Co by se stalo kdyby Joanna neumřela při Tyrionově porodu? Atd...
  • @JoffreyWater Myslím, že se všeobecně vědělo, kdo zabil Eliu, potažmo, kdo dal příkaz (pokud ho dal), takže myslím, že by Tywin neuvažoval o nějakém zadržování Oberyna v KL. Ale kdyby ..... :-)
  • Nějak jsem zapoměl do jaký míry věděl záměry Oberyna Doran. Nějak se mi nechce věřit, že by to bylo jen Oberynovo dobrodružství. Něco asi řikal písečný hadům, ale to pro mě bylo nudný jako příběhy od železných :(
  • @brbr Třeba by Oberyn žádal další boží soud o Tywinovo vině, kdyby ho vyhrál mohl Tywina odsoudit k smrti.
    @Rickon Doran ho poslal do KL aby špehoval Lannistery, ale aby se nepouštěl do žádných akcí. Neposlechl ho a pustil se do fightu s Gregorem.
  • Nevada napsal(a):

S Branovou smrtí tak nějak počítám. A tipuju ho i na třetí hlavu draka (ale to už jsem tady taky někde psala).

A zelenověštci mi připomněli jednu myšlenku. Pokud by se Arya nějakým zázrakem měla vrátit k normálnímu životu, tak Jojen Reed by pro ni byl skvělý partner. Oba určitým způsobem poznamenaní, oba zvláštní.

To, aby si hledala Arye dalsiho napadnika :D
  • @JoffreyWater Hm, myslím, že není nikdo, kdo by dosvědčil, že Tywin takový rozkaz vydal. Aby došlo k božímu soudu, musí být předtím i normální soud a bez důkazů, by se Tywin těžko usvědčoval. A žalobce, Oberyn, podle mého nemá právo žádat o boží soud. Ostatně není vůbec jisté, že by ten souboj Oberyn vyhrál. Do boje s Horou šel jen proto, že věděl, že bude fungovat jeho taktika.
    brbr napsal(a):

@JoffreyWater Hm, myslím, že není nikdo, kdo by dosvědčil, že Tywin takový rozkaz vydal. Aby došlo k božímu soudu, musí být předtím i normální soud a bez důkazů, by se Tywin těžko usvědčoval. A žalobce, Oberyn, podle mého nemá právo žádat o boží soud. Ostatně není vůbec jisté, že by ten souboj Oberyn vyhrál. Do boje s Horou šel jen proto, že věděl, že bude fungovat jeho taktika.

Nebo kdyby Jaime nepřišel o ruku
  • @brbr Já právě myslel, že kdyby si Oberyn dával pozor co Hora dělá když ležel na zemi, nenechal se takhle debilně zabít a donutil ho se přiznat, tak už by to byl proti Tywinovi pádný důkaz. A určitě by se nebál jít do dalšího boje. Však porazil jednoho z nejlepších válečníků v západozemí, koho proti němu postaví teď? Jaimeho bez ruky? Někoho jiného z královské gardy? Koho? Možná Lorase by mohl přesvědčit...
  • No, jenže zatímco zde Hora bojoval za Cersei a nebyl by problém dát to příkazem komukoli z KG, tak u boje za Tywina by asi nebylo úplně jednoduché do toho namočit kohokoli z KG (minimálně by to nemohli dostat příkazem, ale je možné, že přísahají, že se do takových věcí nebudou míchat a budou sloužit jen jako ochránci krále...)
  • A právě proto by Tywina dostal do úzkých, porazil jeho nejlepšího bojovníka, teď nemá nikoho koho by proti němu mohl nasadit. Mohl by bojovat sám, ale Tywin mi přijde spíš jako politik a velitel než nějaký skvělý válečník.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tak zrovna Tywin by neměl problém najít schopného bojovníka. V knížce má zlata pořád dost.
  • upraveno 18. června 2014
    Nemyslím, že by Hora byl Tywinův nejlepší válečník. Ostatně vybírala si ho Cersei, myslím že Tywin by vybral někoho jiného. Ono to nechce jen svaly, ale i mozek :-)
    Pořád si myslím, že by nedošlo k žádnému soudu, natož božímu. (Kdo by soudil a šel proti Tywinovi?)
  • brbr napsal(a):

Pořád si myslím, že by nedošlo k žádnému soudu, natož božímu. (Kdo by soudil a šel proti Tywinovi?)

Oberyn? :D
  • A co Brienne? V tu dobu ještě nehledala Sansu nebo už ano? :D Ale stejně si myslím že by proti Oberynovi neměla šanci, i s Jaimem jí zachránilo to že byl spoustaný a zesláblý, a stejně měla co dělat aby ho sundala. Kdyby byl v plné síle tak by to byl s Brienne krátký proces. A stejně nevím jestli by ženě povolili být šampionem v trial by combatu :D
  • v evropském středověku byl možný rozsudek, kde spolu bojovali muž a žena. Vzhledem k tomu, že žena je slabší, byl z důvodu vyrovnání sil muž po pás v jámě.
  • @Terezička: A... někdo tu tu zveřejněnou práci přece jen četl. :o)
    Každopádně, prachy, neprachy - proti Horovi nikdo bojovat nechtěl (krom Oberyna, ale to je jiný případ) proto, že by to byla sebevražda... nejsem si jist, že proti někomu, kdo by horu porazil by se protivníci hrnuli jak na běžícím páse... (respektive, jsem si jist, že by se nehrnuli...). Nicméně Tywin by to v případě soudu přežil, protože svým zlatem by koupil Oberynovo uklouznutí v koupelně ještě před bojem (rozuměj setkání s mužem bez tváře)
    Jay napsal(a):

@Terezička: A... někdo tu tu zveřejněnou práci přece jen četl. :o)
    Každopádně, prachy, neprachy - proti Horovi nikdo bojovat nechtěl (krom Oberyna, ale to je jiný případ) proto, že by to byla sebevražda... nejsem si jist, že proti někomu, kdo by horu porazil by se protivníci hrnuli jak na běžícím páse... (respektive, jsem si jist, že by se nehrnuli...). Nicméně Tywin by to v případě soudu přežil, protože svým zlatem by koupil Oberynovo uklouznutí v koupelně ještě před bojem (rozuměj setkání s mužem bez tváře)

Pokud by měl Jaime ruku tak by se s Horou utkal

Jay napsal(a):

Theon je předně troska... jestli jde jen o to, co má mezi nohama, tak myslím, že spíše nemá.
    Ale v podstatě mít může a taky může mít něco co tím původním sice bývalo, ale v současnosti to k tomu má dost daleko (a použitelnost může být diskutabilní)...
    Přeci jen, je to Ramsay, takže možnost že Theon "svoji hračku" sice má, ale třeba staženou z kůže bych úplně nezatracoval...

Myslím, že Greyjoyům na tom jestli to Theon má docela záleží
  • @Achileus proč by mělo? Victarion nebo Euron mohou vládnout zrovna tak, takže osud jakéhosi Theona kterého x let neviděli a kterým opovrhoval i sám Balon jim může být u nabroušené sekyry.
    Everett_Young napsal(a):

@Achileus proč by mělo? Victarion nebo Euron mohou vládnout zrovna tak, takže osud jakéhosi Theona kterého x let neviděli a kterým opovrhoval i sám Balon jim může být u nabroušené sekyry.

Pokud to Theon má, je schopen zplodit děti, a ty už by reálná hrozba byly
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Achileus Reálnou hrozbou je potom aj Theon. Vyzerá to tak,že si z toho robia starosti? Železní majú iné právo než zvyšok Westerosu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.