Tanec s draky
Diskuze napříč celým (!) Tancem s draky, žádná omezení, začerňování apod. Případně i pro ty, kteří prostě jen rádi přeposílají spoilery. Pokud zrovna Tanec čtete a bojíte se, že se dozvíte něco dopředu, není tohle správné místo pro vás.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Wow, tak toto byla prozatím nejlepší kapitola! Nejen, že v ní přišlo odhalení, které jsem absolutně nečekal, vůbec by mě nenapadlo, že je na živu další Targaryen, který měl být mrtev. Ale především ta kapitola celkově byla skvělá, připadala mi "nejhororovější" , nejděsivější z kapitol ze všech doposud vydaných dílů ASOIAF. Mistrovsky napsáno. Měla takovou velmi zvláštní atmosféru.
BTW skoro jsem vás už dohnal, před Tyrionem V jsem chtěl skončit, ale když o tý kapitole tak hezky píšete, tak ještě tu jednu dám.
ha, tak Mel konečně ukázala co umí...začínám ji mít ráda...škoda že měla jen jednu kapitolu....
Máte nějaké teorie, kdo by mohla být "Septa" Lemore? Do spoilerů to snad ani dávat nebudu, jsou to jen moje spekulace. Mám typ: matka Jona. Na westeros.org sázejí na Ašaru... mě teda v první chvíli napadlo něco ještě šílenějšího, Lyanna, ale to už by bylo asi moc a asi to ani neodpovídá předchozímu ději. Ale ta Ašara...
spoiler ohledně tří zrad...tak Dany má už tři zrady zasebou...
wowtak Dany opustila Meereen ve velkém stylu..na Drogonovi:)))
Ajaj...zdá se mi to, nebo se Jon řítí do průšvihu????? Sakra Jone, dej si majzla na Bowena Marshe....
Ano, Aegon přepluje do Dorne obsadí železnými muži zdecimovanou Rovinu a pak hurá pobít Lannistery, už jsem se pomalu začínal bát, že bude GRRM celou knihu obcházet kolem horké kaše a k finálnímu střetu s Jinými dojde možná tak v 9. knize...
Porad mi vrta v hlave, proc Brynden Rivers, aka Blood Raven, hlidal od narozeni Brana. Proc sledoval kazdy jeho krok od malicka, proc ho sledoval, kdyz padal z veze. Trochu mi to pripomina takove ty americke telenovely, kdyz se otec v utajeni zpovida svemu synovi, ktery o svem pravem otci do te doby nevedel, ze ho sledoval uz od narozeni... tohle prirovnani ovsem neberte hanlive:)
katika: bohužel jsem na ten megaspoiler narazil asi před tejdnem na internetu, jsem ale zvědavej, jak moc to bude "natvrdo" jistý.
pozor, obsahuje MEGASPOILER!!!!
Na to, že Jon zemře, jsem se psychycky připravovala prakticky od první knihy...ale že se to stane takhle...no, ono se to vlasntně dalo čekat, že Mel??? ale tak krutý cliffhanger jsem nečekala..ano, právě jsem napsala že je mrtvý, ale jak všichni víme, tak nic není jak se zdá....a muka z čekání na další knihu se u mě dají přirovnat snad jen k oblíbenému sportu milého Ramseyho Boltona...nechci vidět ty diskuze o tom, co se stane dál.....ach jo....
flanker.27-ajaj..tak to ti nezávidím..já jsem si dobrovolně našla spoilery o Branovi a Dany...Jonovi jsem se naštěstí vyhla...
Olorin ano ,máš pravdu, taky jsem to četla..ale je více možností. buď je Jon těžce raněný a přežije to, nebo ho může zachránit Mel...ale existují i ujetější teorie-zombieJon :) každopádně nevěřim, že je mrtví....
Takže Jon není mrtvý. Prostě nemůže být. Nějak se vrátí, buď ho Melisandra vyléčí, jako to udělal Moqorro Victarionovi, nebo mu aspoň dá polibek života. Nebo se z toho Jon vyhrabe sám. Odmítám uvěřit, že umřel definitivně.
Když umřel Quentyn, zuřila jsem. Měla jsem ho ráda.
Taky mohl alespoň trochu víc naznačit, co se stalo s Jaimem (zabila ho ZombieCat?) a Davosem - poslední informace jsou, že odjel na Skagos (pokud se tak jmenuje ten ostrov kanibalů), aby dovezl zpátky Rickona.
A upřímně, vytáhnutí Aegona z rukávu mi přišlo trochu zvláštní.
P.S. Taky by vás tak zajímalo, co se stalo v Letohradu?
Alek: To byl dojem z pozorování Tyriona v předešlých kapitolách, že Griff je plný nenávisti. Z pozdějšího děje je jasné, jaké jsou pravé úmysly. :-)
Může to být nějaká šlechtična zmíněna v knížkách mezi tím davem rodů, která se dala na víru. Prozatím se mi nezdá, že to není septa.
Já se držím teorie, že matka Jona je Lyanna a Jon je Rhaegarův bastard. Mimochodem, jaké mají Targaryeni bastardí jméno?
Ten ztracený lord už v knížkách byl zmíněn?
A ztracený lord byl několikrát zmíněn jen tak mimochodem. Byl to jeden z Aerysových pobočníků.
pro všechny kteří tvrdí že přečetli tanec s draky nebo jej čtou, nechce se Vám to přeložit prosím? :)
ueej, dobrá kapitola. tyrion sa stane vyznávačom potopeného boha? nie neverím, že zomrel :). a ešte jedna poznámka: nebol by som si úplne istý, či je to naozaj právoplatný Drak. aby to nakoniec nebol "dračí another doomed pretender". niekto z blackfyre vetvy. heh?
čítam Ďalej a teším sa, že mi to ide pomaly. keby som to už mal prečítané tak mám depku, že vianoce sú zas až o 5 rokov. takto mám ešte týžden minimálne :)
P.S. nejde o žádný ukrajování času, jde nejlepší učení angličtiny kromě pobytu s rodilými mluvčími, seriály překládám už dva roky a nebýt nich asi bych tuhle knihu četl jen s velkými obtížemi, takhle dokážu číst skoro stejně rychle jako česky, jen se do toho nedokážu tak "zažrat", abych četl třeba 12 hodin denně jako to bylo u předchozích dílů...
spoilery k celé knize
Kdo je Lemore, to mě také zajímá. V jedné kapitole jí Connington oslovuje jako Lady Lemore, to je možná vodítko.
A ten Jon... Nechce se mi věřit, že to je Eddard podruhé. Pokud nepřežije "normálně", tak bych tipoval zásah Melissandre. Každopádně velké překvapení, velké...
Nejsympatičtější postava - Wun Wun :)
Moc tomu čtení nedávám, když jsem teprve u ní...
Pobavilo mě, když si přála vidět v plamenech svého Azora Ašaje a místo toho uviděla Jona. Jak se pořád chvástá se svým věštením, dělá takovou školáckou chybu. Upnula se na Stannise a ignoruje to, co vidí. Jsem zvědavá, kdo bude dívka v šedém.
Mel
Zaujalo mě, jak je lastně nejistá. Docela jsem sit o tak nějak představoval, a čekal jsem na potvrzení. Rád bych víc kapitol s ní.
Ačkoliv jsem Theona neměl moc rád, teď naopak doufám, že se z těch doslova srač*k vylíže, přežije to a nakonec zardousí tu zrůdu jménem Ramsay Bolton! Takové psychopaty nenávidím, to opravdu není člověk, i zrůda na něj nesedí, to je ještě slabé slovo.