Tanec s draky

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Diskuze napříč celým (!) Tancem s draky, žádná omezení, začerňování apod. Případně i pro ty, kteří prostě jen rádi přeposílají spoilery. Pokud zrovna Tanec čtete a bojíte se, že se dozvíte něco dopředu, není tohle správné místo pro vás.
2456710

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 12. července 2011
    Co, už to máte někdo celé přečtené? Jak se vám to líbilo. Je to lepší než Bouře?
    A ty přeložené kapitoly jsou úplně stejné jako ty finální v knize?
  • upraveno 12. července 2011
    Montezuma: Celé? Pre boha, aj keby to bolo v češtine tak to nestíham :D, hej vyzerajú rovnako
    Montezuma3: Za jeden den přečíst kolem 1000 stran textu a ještě k tomu v angličtině??? :-))))
    Mně už se povedlo dostat se někam cca do čtvrtiny. Vážně jsem netušil, že to půjde tak rychle, čekal jsem spíš, že to budu celé louskat tak měsíc.
    Olorin:1000 stránek není problém.Kde jsou ty časy kdy jsem si šel v 10 ráno na poštu pro nový Malaz a ve 2 ráno měl přečteno.Horší už je ta angličtina.Plánuju upirátit ebook a podle něho případně pořídit papírovou ENG verzi.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 12. července 2011
    Laky, Olorin: :D To byl jen vtip.
    Ale vytahovalo se tu dost lidí jak přelouskali čtyři díly ságy za necelý týden, tak jsem si říkal, že už to musí mít někdo přečtené. Já osobně nad tím kroutím nechápavě hlavou. Až se mi na jaře dostane Tanec do ruky tak ho budu číst asi tak čtvrt roku. (neumím rychle číst, v případě Ice-Fire si užívám každou kapitolu a také nemám na čtení pořád čas)
    já taky přečetl první čtyři díly tak za týden možná spíš za 10 dní, protože já, jak se do něeho začtu tak čtu a nedělám nic jinýho, čtu třeba 12 hodin denně, ale anglicky to přece jen trvá aspoň tak dvakrá dýl, takže nejdřív tak za 4-5 dní, když budu mít hodně času, a pak bych začal dělat amatérskej překlad pokud by teda byl zájem...
    schleitr: To si musel mít v hlavně pěknej guláš, když si Malaz!!! četl takhle narychlo. :-)))
    Tak ja sa teraz snažím si tú knihu aj trošku vychutnať (a popozerať nejakú tú EN slovnú zásobu ;)), pre dnes som skončil na druhej kapitole Jona
    Olorin:však jsem ho od té doby četl ještě několikrát a pokaždé najdu něco nového.Zastávám nýzor,že k plnému vychutnání je nutné si před každým novým dílem přečíst všechny předchozí.Ještě se toho,ale držet...
  • upraveno 13. července 2011
    Tyrion V
    Už jste to četli? Roky spekulací a ona je to pravda:)
    The boy flushed. “I am not dead.”
    “How not? My lord father wrapped your corpse in a crimson cloak and laid you down beside your sister at the foot of the Iron Throne, his gift to the new king. Those who had the stomach to lift the cloak said that half your head was gone.”
    jj..tohle jsem se dozvěděla ze spoilerů a nejsem z toho vůbec nadšená...dany má další konkurenci:)
    Tak mám premiéru, tyhle předchozí 2 spoilery zatím neodkrývám a jsou to muka - nebýt začerněné asi by mi oko sklouzlo :-) takže díky!
    Čtete rychle (někteří). Já jsem u Brana a přeskočila jsem jenom Dany. Za pár dní se tu bude diskutovat konec. :-)
    Tyrion 5???? Fuha... To neviem ci by som dal v cestine... Fakt to citas? :)
    Aaa to je peklo ty spoilery(Ale nepodívám se)... Já jsem k tomu přistupoval nějak moc vlažně.... Dneska už se na to vrhnu :-)
    Jon II

Jon udělal něco, za což si v mých očích vysloužil konečně trochu respektu, možná si ho nakonec i oblíbím (i když to, co udělal Fialce je dost špatné). Popravu Janose Slynta jsem přečetl jedním dechem.
    Jon II

jj, já taky - skvělej moment, zrovna jsem tu kapitolu dočet. Doslyntal, chlapeček
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 13. července 2011
    Už aby byl víkend a měl jsem trochu času, zatim jsem v první Quentynově kapitole.
    Jon II

Ten koniec bol fakt dobrý Ale ja som akosi tušil, že ho popraví osobne, je to také severské
    Už aby byl víkend a měl jsem trochu času, zatim jsem v první Quentynově kapitole.
    Ta je trochu únavná - četla se mi zatím snad nejhůř. Snad to chlapec trochu rozjede, když jsem se na něj tak těšil :-)
    Davos
    A storm caught them on the way. The fisherman drowned, but his daughter got Stark to the Sisters
    before the boat went down. They say he left her with a bag of silver and a bastard in her belly. Jon
    Snow, she named him, after Arryn.
    , no další zajímavá povídačka o jeho původu, otázka je, jestli jí věřit...
    Alek: Quentynova kapitola bola pre mňa dosť nudná, tak som čítal iba dialógy a myslím, že som o moc neprišiel :D
    Tak to já si to docela užívám a snažím pochopit každou frázi.... Jde to ale zae pomalejc :.-)
    Už to zamieňanie detí prestáva byť vtipné_!!
    Sakra, na ten spoiler s Tyrionem se fakt chci podívat. Zbývá mi k té kapitole asi 50 stránek, tak jsem zvědav, jestli mi to vydrží.

Daenerys II
    Zajímalo by mě, kdo by měl být ten "Mummer's dragon"? U všech ostatních jsem to pochopil, jen tady ne.
    Musim rict, ze pustit si ke cteni soundtrack od Djawadiho je naprosto dokonale... seslo se mi to tak pekne, ze kdyz jsem cetl Jon II kterak Jon posilal pryc Gilli a Sama, tak mi do toho hrala skladba "Finale". Epicnost neuveritelna...
    Potroboval bych poradit. Ohledne kapitoly Jon II.
    Nemuzu si pomoct, ale ja jsem tuhle kapitolu uz prece cetl. Vzdyt ja vim, ze Sam jel na joh, ze se ty dve decka prohodily a tak... Dost mne zmatlo, kdyz jsem se dozvedel, ze Aemon je stale na Zdi. Nemohu se upamatovat, ale tohle jsme se dozvedeli v Hostine? Pokud ano, tak z pohledu koho? Protoze hadam, ze to je Martinovo Avizovane "paraleleni vypraveni"...
    @Aqwarty: Je to paralelní se Samovým vyprávěním ze začátku Hostiny.
    Sethi: Diky, Hostinu si pamatuju uz jen velmi letmo...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.