Tanec s draky

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Diskuze napříč celým (!) Tancem s draky, žádná omezení, začerňování apod. Případně i pro ty, kteří prostě jen rádi přeposílají spoilery. Pokud zrovna Tanec čtete a bojíte se, že se dozvíte něco dopředu, není tohle správné místo pro vás.
1457910

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 27. července 2011
    Nejspíš do diskuse mapy. BTW když už jsme u toho, co vyměnit ty neoficiální mapy východu za oficiální z Tance?
  • upraveno 27. července 2011
    Opravdu povedené, je vidět, že proluky mezi jednotlivými knihami jsou opravdu dlouhé.
  • upraveno 30. července 2011
    flanker: obměna map je v plánu, mom toho v těch plánech ale strašně moc.

57 %, Daenerys cca 8

Šálí mě zrak, nebo ožívá má teorie, kvůli které jsem byl mnohými považován za blázna?! Král Aerys byl udělanej do lady Lannister. No hernajz, když to říká už i Barristan, tak to musí bejt pravda, ne? :-) Tak že by bylo o třetí hlavě draka rozhodnuto? Můj obře z Lannisterů!

No velkou diskuzi nečekám, stejně jste všichni dál, tak mě jistě nebudete chtít zkazit možná překvapení, ale ulevit jsem si musel :-)
    upraveno 30. července 2011
    Obávám se, že hlavy draka aspoň co se Tance s draky týče stále nejsou tím, čím se zdají být...
  • upraveno 1. srpna 2011
    Bran III
    No tak children of the forest mne moc nepotěšili... Nějak jsem si je z toho popisu ihned asocioval s gumítkama a šmoulama.... Ale vzhledem k tomu, že Bran je moje nejoblíbenější postava, tak jsem s jeho kapitolama hodně spokojen
    Reek
    Ty jo až je mi Theona líto... Z Luku už si asi nezastřílí...
  • upraveno 1. srpna 2011
    Tyrion IV
    V hostině si pamatuju kapitoly kdy se někdo dostává tajně do citadeli. Je možný že šel pro knihu Death of Dragons? :-)
    upraveno 1. srpna 2011
    Je to možný, ale v Tanci se k tomu nic nevrací.
  • upraveno 1. srpna 2011
    GRRM často dává najevo, že proroctví stejně jako slova jsou jenom vítr. Ale Tyrion se spíš hodí jako syn Tywina - kotrast k jeho fyzicky dokonalým sourozencům

Edit: dobrý důkaz by byl Tyrionův vztah k ohni. Pokud by se nespálil, jako Dany, pak by mohl dělat krotitele draků :-)
  • upraveno 1. srpna 2011
    Tyrion V
    Tak už je těchhle překvápek trošku moc... Trošku mi to začíná připomínat telenovelu... Kdo se oběví dál? Aerys ?
    upraveno 1. srpna 2011
    Hehe :)
  • upraveno 1. srpna 2011
    Ale nakonec proč ne :-) Daenrys bude mít konkurenci. A ze své celkem dobře zajištěný pozice se zas může dostat do nejistoty(tím napínavější pro fanoušky), nechám se překvapit jak se vše bude vyvíjet... Spíš tak trošku doufám, že tyhle překvápka budou kompenzovaný nějakou tou postavou, u niž není jasné jestli je mrtvá či žívá (Ohař, Brienne, Benjen).Jejich likvidací :-D
    upraveno 1. srpna 2011
    Budeš vskutku překvapen :))
  • upraveno 1. srpna 2011
    to alek ale jestli se dobře pamatuju, tak právě Tyrionovi někde při nějaké poradě tatíček pravil, že na něj spoléhá, že on je jeho pravý syn. Takže spíš Jamie jako syn draka, ne? Nebo si to pamatuju špatně?
  • upraveno 1. srpna 2011
    No kdyby byl Jaime, tak v tom případě je i Cersei, což je ještě šílenější teorie :-)
  • upraveno 1. srpna 2011
    No vida, a hned máme tři hlavy =)
  • upraveno 1. srpna 2011
    Ne proč - jsou jen poloviční sourozenci a matka měla dominantní geny, co se vzhledu týče?

Hele a říká to Tywin' někde? V paměti to mám jako jednu ojedinělou zmínku, když ho někam posílá a Tyrion se ptá, proč zrovna jeho. Takže by to asi měl být Střet Králů a vyslání do Králova Přístaviště.
  • upraveno 1. srpna 2011
    No počkat jsou to dvojčata, jaký poloviční? :-)

Já si pamatuju, jak Jaimemu říká setsra Tywina, že pravým synem Tywina je Tyrion a nikoli Jaime. Tywionovu pasáž si moc nevybavuju, ale to je jedno. Ta moje teorie připouští možnost, že to Tywin nevěděl :-)
  • upraveno 1. srpna 2011
    No vida, a hned máme tři hlavy =)
    Brrr, winter has come :-)
  • upraveno 1. srpna 2011
    Aha - voni jsou vlastně dvojčata. Koukám že mi teda seriál dost promazal vnímání, protože seriálový Jamie působí jednoznačně jako nejstarší bratr. Jako teoreticky by to šlo, ale spíš to je blbost. Asi.
  • upraveno 1. srpna 2011
    No presne, však pamätáte si ako si Cersei vychutnávala plamienky pobočníkovej veže :)))
  • upraveno 2. srpna 2011
    A jak jí hořely tváře, když byl Jaime poblíž. A jak jí uměl Tyrion rozpálit, když pobočníkoval :-)
  • upraveno 2. srpna 2011
    Vodu má taky raději ohnivou :-)
    upraveno 2. srpna 2011
    To mi připomělo oblíbenou hlášku z MASHe, když Zale oznamuje Hawkeyemu, že mu nenaleje na sekeru: "Ne peníze, ne ohnivá voda."
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. srpna 2011
    Lidi celý jsem to přečetl v AJ ale nějak jsem z toho nevyčetl jak je to s Aryou můžete mi to prosím někdo poslat zprávu ( moje angličtina není zrovna nejlepší) tak abych to zprávně pochopil stačí co bylo s Aryou v téhle knížce. Předem Děkuji. S pozdravem Everett Young
  • upraveno 12. září 2011
    Můžu se zeptat, kdy vyjde překlad Tance s Draky? Diky :)
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 12. září 2011
    český překlad vyjde někdy na jaře 2012 pokud vše půjde hladce

viz Talpress.cz
    Souhrnná zpráva pro fanoušky série Píseň ledu a ohně (zejména začínající): Vázaná Bouře mečů bude na podzim 2011. Vázaná Hostina pro vrány (opravená jména) a opravené dotisky Hostina 1 a 2 na jaře 2012. Nový titul Tanec s draky vyjde (když vše půjde hladce) česky na jaře 2012.
    //vlastně ani nevím proč na to reaguju (viz hlavní strana, viz téma tanec s draky atd. atd.)
  • upraveno 12. září 2011
    Nápověda k původu Jona? Eddard prosí bohy, ať mu Katelyn odpustí. Kdyby byl Jon Lyanny, měl by svědomí čisté.
    Myslím, že se docela klidně mohl modlit za to, aby mu Cat odpustila jeho lež a ne úplně šťastný start do společného života: "Má paní, vítám tě na Zimohradu v tvém novém životě. Jak to tady funguje... Tak nějak budeš mít kromě našeho Robba (páni ten ale vyrostl, kuk na tátu) na starosti další dvě děti. Támhleto mimino je můj bastard, kterého jsem si pořídil, když jsem byl ve válce. Ten malej kluk támhle, to je syn vzbouřence Balona Greyjoje a bude tu s náma bydlet. No a to je tak asi všechno, když mě omluvíš, půjdu si pod strom vyčistit meč. :-)"
  • upraveno 12. září 2011
    Tyna: Theon v té době na Zimohradu ještě nebyl, přišel tam až o několik let později. Balonova rebelie byla v době, kdy už byl Robert pevně na trůnu. Jinak ale souhlasím.
    Jen tak mimochodem - Jon je, tuším, o pár měsíců starší než Robb. Robb byl (podle Catelynina tvrzení) počat o jejich svatební noci. Ergo v době, kdy byl Jon počat, ještě Ned neměl vůči Cat žádné závazky. Nebo tím bylo myšleno zasnoubení?
  • upraveno 13. září 2011
    To si nějak nevybavuju, ale mám pocit, že starší není. Myslím, že to bylo tak, že si Ned vzal Cat, vyspal se s ní a vyrazil posílen o vojáky jejího otce do války. Tam si nějak pořídil Jona (sám, nebo hasil problémy svých sourozenců).
  • upraveno 13. září 2011
    Tyna: Tvůj dojem je naprosto správný. Robb je o něco starší.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.