Tanec s draky vyšel!

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
2

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 14. července 2011
  • upraveno 15. července 2011
    Tak sorry.
    Obecne bych videl problem v tom, zes chtel proste spoilovat a dostalo se ti za vdek vsema spoilama... Spoil, to je jako ohen... opatrne ;-)
    Nováček zdraví všechny zúčastněné...

Trochu vám závidím tu radost, že DwD konečně vyšel a vy jste se dočkali po tak dlouhém čekání... Já dočítám Hostinu pro vrány (zatím mírné zklamání) a hned můžu plynule pokračovat :)
  • upraveno 16. července 2011
    WestFlame: To je pravda. Hurray :(
  • upraveno 17. července 2011
    Ctete uz nekdo regulerni in paper vydani? Amazon me zatim neobstastnil, snad zitra ... mimochodem Tolkien je co se tyce slovni zasoby o dost narocnejsi
    cau vsichni jen jsem se chtel zeptat kde si kupujete moriginální verzi této knihy jestli přes net třeba na amazonu nebo někde jinde dík za odpověď
    Já kupoval na Amazonu verzi pro čtečku Kindle. Jinak se dá knížka koupit v Neoluxoru (na Václaváku jich měli kvanta) - pravděpodobně budou posílat i po ČR. Kdybych objednával ze zahraničí, šel bych přes Book Depository - neplatí se poštovný a doručení je rychlý.
    díky moc za odpově chci si koupit originální verzi i kdyý ještě musim dočíst bouři mečů a hostinu pro vrány ale nehodlám čekat takže díky moc.
  • upraveno 18. července 2011
    Tak Hostinu pro vrány mám přečtenou (moc mě pobavila Martinova poznámka na konci - z roku 2005 - že Tanec s draky vyjde další rok :)) a hurá do knihkupectví!
  • upraveno 20. července 2011
    To barbarossa: Těchle poznámek GRRM má občas více :D
  • upraveno 21. července 2011
    Dá se to koupit i na www.englishbooks.cz - a mají to tam o něco levnější, taky mají sadu prvních 4 dílů v pěti knihách za krásných šest stovek.
  • upraveno 2. srpna 2011
    jaky je rozdil mezi UK edition a US edition?
  • upraveno 2. srpna 2011
    UK edice má obálku trochu do oranžova :-)
  • upraveno 4. srpna 2011
    Dočítám AFFC, dalších tisíc stránek ADWD přede mnou - angličtina je drobet těžší, hlavně díky "středověkým" obratům, ale po přečtených 4200 stránkách to už dávám úplně krásně... Na jeden zátah to je dost náročný hlavně na zapamatování si všech postav, přehledy v Appendixu a mapy hodně pomáhají a hlavně Wiki - tam je jenom třeba dávat si pozor na spoilery :)
  • upraveno 6. srpna 2011
    asi mě tu hromadně ukamenujete ale před hodinou jsem dočetl ADWD a jsem malilinko zklamaný :/ po těch milionech letech co se Martin konečně dokopal k tomu aby jí vydal :( ale i tak vřele doporučuju přečíst v original vydání - stejně to ti slabí z nás nevydrží než vyjde překlad :D
  • upraveno 7. srpna 2011
    Zdravím, asi jako jeden z mnoha jsem nevydržel a začal jsem číst DwD v originále. Spolu se slovníkem a Wiki v podstatě nemám problém (teda až na to, že je to strašně pomalé :-D ), akorát s jednou věcí si nevím rady. Jedná se o linii na Zdi, kde se hovoří o králových mužích (king’s men ), které tedy považuju za Stannisovy, ale zároveň i o královniných (queen’s men) a opravdu nemám tušení, kam si je zařadit. Byl by někdo ze čtenářů ochoten zbavit mě mé nevědomosti? ;-)
  • upraveno 7. srpna 2011
    Královnini muži jsou vesměs fanatičtí stoupenci Rchrchla, podobně jako královna sama. Královi muži jsou ti, co stáli se Stannisem proto, že prostě uznávají jeho nárok, a ne proto, že je znovuzrozený Azor, nové náboženství asi spíš akceptují, než že by se v něm nějak vyžívali.

Si myslím já.
  • upraveno 8. srpna 2011
    Souhlasím. Královnini muži jsou víceméně sekta a spíše než Selyse patří Melisandře a kdyby se král od Chrchla odvrátil, zarušeně by ho opustili, ne-li hůř. Královi muži jsou prostě příznivci Stannise.
  • upraveno 8. srpna 2011
    Tak takhle to je, děkuji za objasnění. Nějak si nepamatuju, že by to v předchozích knihách bylo takhle rozděleno, takže se na to buď vybodl překladatel, ale spíš jsem to jen nezaregistroval, Stannisova linie pro mě vždy byla utrpením, tak jsem jeho kapitoly chtěl mít co nejrychleji za sebou...
  • upraveno 8. srpna 2011
    V knihách to bylo, hlavně Davos to tam hodně řešil, asi si to opravdu jen přehlédl. :-)
  • upraveno 21. srpna 2011
    "Rchrchla" - +1 :-)
    upraveno 21. srpna 2011
    Nevím co se dělo v Tanci a ani to vědět nechci. Ale od vydání se samozřejmě trošku pohnul všeobecný žebříček oblíbených postav:
    Jaime spadl na 4. místo.
    Na třetí flek se posunula Arya.
    Na druhé místo po dlouholetém kralování spadl Tyrion.
    A Zlatou příčku si pro sebe vybojoval bastard Jon.
  • upraveno 21. srpna 2011
    zdroj?
    upraveno 21. srpna 2011
    rankopedia
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. srpna 2011
    He, ten žebříček mě dost překvapil!
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. srpna 2011
    A jo, to jsem si nevšimla :)
    upraveno 21. srpna 2011
    Ale je třeba ten žebříček brát trošku s rezervou. Moc lidí v něm nehlasovalo.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 21. srpna 2011
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.