Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

11516182021394

Komentáře

• upraveno 2. listopadu 2011
    Amaroun toho princa bez kralovstva mozem len odporucit, je tam perfektna atmosfera, super film. AK sa ti bude pacit tak pre mna este lepsi film je Faunov labyrint, u mna osobne patri do top3.
    Shirley, tak ako vravis aj dog soldiers su dobry film aj ked ty vlkodlaci nevyzeraju bohvieako. A videla si aj Descent II??
    Děkuji za doporučeni.... Faunov labyrint jsem viděl asi 5x... Úžasný film
    U mě z nových hororů (2005+) kraluje REC i s pokračováním. A nedávno jsem viděl Severance, parádní parodie na horory. :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 3. listopadu 2011
    NEmám rád horory kde všichni umřou
  • upraveno 3. listopadu 2011
    Doplňuji - nemám ráda horory:-))) Jen ty lekací, to mi vždycky vyskočí srdíčko až do krku. Ale stejně se sem tam na nějaký kouknu. Líbil se mi The Orphanage (http://www.csfd.cz/film/231593-sirotcinec/).
    nemám rád horory takmer bez výnimky. bojím sa pri nich a to ma nebaví :)
    U mě vede žebříček hororů tato klasika - Omen

Sarven: taky se bojím (když je čeho a není to zrovna nechtěná komedie) a říkám si "co já kráva se na to dívám, ať už je konec". :-)
    A mě se třeba hodně líbil i Constantine, i když je pravda, že na komiksovou předlohu Hellblazer ten film ani zdaleka nemá.
    sarven napsal(a):

nemám rád horory takmer bez výnimky. bojím sa pri nich a to ma nebaví :)

Pod tohle se skoro podepíšu. Já horory občas docela ráda čtu, ale hrubě je nesnáším ve formě filmu/seriálu nebo počítačové hry. Přijdu si zneužívaná, když na mě někdo to "bát se" tlačí a obecně strach nepovažuju za zábavu.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 3. listopadu 2011
    +1
    Nemám ráda hlavně lekačky. A napětí a strachu si zažiju dost v reálu, nepotřebuju si přidávat.
    Arutha2321 napsal(a):

A mě se třeba hodně líbil i Constantine, i když je pravda, že na komiksovou předlohu Hellblazer ten film ani zdaleka nemá.

Tiež mám rada, ale nie, nemá :)
  • upraveno 4. listopadu 2011
    Další videodeník z natáčení Hobita. http://www.facebook.com/photo.php?v=10150451523596807
    Ty voe paráda... Hlavně nechápu jak dva lidi můžou nakreslit to samí jenom jedno modry a druhý červený... Musejí mít nepředstavitelný talent
    to je podľa mňa fór. tie koncepty v 3D
    Já nevím já 3D nerozumím... Ale je to možný...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 4. listopadu 2011
    Na to jsem se neměla dívat - na vlastní oči jsem viděla, že Hobit i LOTR jsou jenom filmy a není to doopravdy :))). Chjo, přišla jsem o iluze
    Amaroun: 1) talent 2) rekl ybch ze to par desitek let uz asi delaj 3) muzou mit slabe pod tim normalne tuzkou naky pomocny nacrtky (coz by rekl ze 100% aby trefili preste ty umisteni)

PS: ty obrazky nejsou uplne stejny, kdyz si vezmes ty brejle a koukas stridave levym a pravym okem, tak vidis ze treba trpaslik v pozadi je na modrym o par milimetru doleva, liana je trochu taky pohnuta atd

Cely 3D spociva v tom ze ty obrazky se neprekrejvaj, ale jsou jakoby vystrceny do strany.
    Dokonce si muzete stahnout program , kterej vam z vasich fotek udela 3D fotky :) a vypada to docela dobre

Sevren: neni to for, vem si 3D brejle a koukni se na to , kdyz ten obrazek ukazujou skompletovanej, je to ve 3D a vypada to hodne hezky :)

• paulczpaulcz zima se blíží
    cr8g napsal(a):

neni to for, vem si 3D brejle a koukni se na to , kdyz ten obrazek ukazujou skompletovanej, je to ve 3D a vypada to hodne hezky :)

Já si taky myslím, že je to for. Imho naprosto zbytečná (skoro bych řekl nesmyslná) práce.
    paul-cz napsal(a):

Já si taky myslím, že je to for. Imho naprosto zbytečná (skoro bych řekl nesmyslná) práce.

tak jasny ze takhle nebudou delat concept art pro celej film :D ... udelali (ASI) jen tenhle jeden obrazek, pro to video
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Já myslel, že to jsou obrázky do závěrečných titulků. Jako byly ty na konci Návratu krále. Jen tyhle budou ve 3D.
    Chci svetr jako má Peter Jackson...
    Jakson má ty kamery asi hodně rád že má každou pojmenovanou :-)
    Chmur napsal(a):

Chci svetr jako má Peter Jackson...

Já chci talent, který má jeden s těch výtvarných umělců :-D
    cr8g napsal(a):

paul-cz napsal(a):

tak jasny ze takhle nebudou delat concept art pro celej film :D ... udelali (ASI) jen tenhle jeden obrazek, pro to video
    tak som rád, že to je predsa len jasné :). neverím, že by robili storyboardy, alebo concept art v 3D a k tomu ručne. som presvedčený, že autori blogu si urobili vtípek z ľudí.

inak.... 48 kamier!!!!! to je proste iný svet. my keď natáčame sme radi, ak máme dve, vo filmoch predpokladám, že sa ide na pár kamier (myslím že 2-3 na každý unit su normál), ale toto je proste úžasná megaprodukcia. doslova iný svet. no ale veď stačilo vidieť v prvom blogu tých 4-5 vrtuľníkov ako location scouting :). u nás by sa za to natočil veľký film :)))

tešííííím sa veľmi!
  • upraveno 5. listopadu 2011
    Super. Mám doma možná víc jak 15 let starej magazín dělej úplně stejně, k němu papírový brejličky s modrým a červeným „sklíčkem“. Byly to snad Želvy Ninjy :-)

Jak nemusím 3D, Jacksonovi věřím, že to udělá tak, že to bude ke prospěchu.
  • upraveno 9. listopadu 2011
    Teď jsem dokoukal nového Barbara Conana a myslím, že to nakonec bylo lepší, než jsem čekal. Já toho tedy čekal méně než málo, takže jsem zklamaný snad ani být nemohl. Samozřejmě, že svému staršímu bráškovi nesahá v žádném ohledu ani po kotníky, výběrem herců počínaje atmosférou konče. O hudbě snad ani nemá smysl mluvit, to je úplně jiná liga. Když to ale porovnám například s novým Soubojem Titánů, tak až na posledních dvacet minut je Barbar Conan rozhodně lepším filmem. Finále je ovšem stejně tragické. Pořád někde něco padá, rychlé střihy, zřejmě to má vyvolat v divákovi napětí, jenže vy stejně víte, že všechno dobře dopadne, takže trpíte víc než filmoví hrdinové nad obligátní propastí s protékající lávou.
    Hmm, dostal jsem na to zase docela chuť, ta že bych to přece jen zkusil...
    Chmur: mám naprosto stejný názor :-), konec byl zbytečně překombinovaný
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 9. listopadu 2011
    Já nesnáším trhané záběry a rychlé střihy - co to je sakra za moderní trend?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 9. listopadu 2011
    A co na to Arnold?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.