Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

11213151718394

Komentáře

• upraveno 24. října 2011
    Připadají ti jeho dedukce a způsob řešení jeho případů reálné? :-)
    som zvedavý na dvojku určite, bolo to príjemne svieže. ale BBC tv miniséria sherlock to je niečo fakt, fakt skvelé! tam sa na ďalšie diely teším preveľmi. takmer ako na GoT2 :)
    Robert Downey Jr je frajer :) mam rad jeho filmy
    Mně se tedy nové filmy i minisérie se S. Holmesem nelíbí. Prostě tady ten typ hrdinů s dokonalou dedukcí, kterým všechno do puntíku dojde krajně nelíbí.
    hm, čiže sa ti nepáči ani knižný holmes? pretože ten filmový (prekvapivo) a seriálový majú k nemu veľmi blízko.
    ten filmový (prekvapivo) a seriálový majú k nemu veľmi blízko
    Tak to by som nepovedala - seriálový áno, ale ten film, akokoľvek sa mi páči, mi knižného Sherlocka príliš nepripomína - akože chápem, že v dnešných dňoch sa všade pridáva akcia, ale v tom filme je jej už trochu príliš, ten BBC seriál má IMHO úplne ideálny pomer :)
    (Čo mi ale filmový trochu pripomínal je geniálna Sherlockovská kniha Seznam sedmi od Marka Frosta, ale tá bola predsa len temnejšia).
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. října 2011
    Amaroun: Spíš se mi tam těžko hledá ta dokonalost...
  • upraveno 25. října 2011
    Seznam sedmi milujem! plusové body pre Shirley.
    Inak je to celkom rozšírené tvrdenie, to čo píšeš, ale nie úplne správne. práveže aj film (súhlas s tým, že akciu dávajú do filmov často bezhlavo) je dosť v duchu kníh.
    Ono totiž, úprimne - väčšina ľudí pozná/má vytvorenú predstavu o sherlockovi nie z kníh ale zo starých britských a ruských seriálov, ktoré boli komorné (rozpočet), resp. výrazne komornejšie ako knihy. Holmes je predsa naozaj skvelý strelec a boxer, Watson bývalý vojak a viacero ich príbehov bolo plných naháňačiek a akcie. Nehovoriac o tom, že SH bol naozaj neurotický, cholerický a neznesiteľný spolubývajúci, nie premúdrelý pokojný pán.
    čiže film je premrštený, ale paradoxne sa podobá literárnemu obrazu viac ako ten, čo poznáme zo starých seriálov.
    Sarve: Nikdy jsem knihy nečetl, takže nedokážu posoudit. Obecně mi jsou detektivky protivné. Samozřejmě existují výjimky.
    tak to je potom vážne, milý Watson. Poznáte moje metódy: keď sú vám všetky detektívky protivné, tá posledná, nech je to akokoľvek nerálne, musí byť tá správna. :)
    Detektivky jsou skvělé v tom, že každý detektiv má svoji povahu a svoje metody. Sherlock víc analyzuje a sbírá důkazy než bojuje se zločinci, a přestoře umí střílet, obranu nechává na Watsonovi.
    Takže Holmes v Downeyho podání je už moc cool - geniální šarmantní bojovník, přitom ve skutečnosti má být omrzlý protiva s problémem s opačným pohlavím.
    Sherlock nemá problémy s opačným pohlavím. Opačné pohlaví ho totiž absolutně nezajímá.
    Minisérie Sherlock je samozřejmě geniální.
    "Úžasné? To lidi normálně neříkají. Říkají: Polib si." :-)
    Mně se líbí to homosexuální pnutí mezi Sherlockem a Watsonem. Komu ještě? :-) A přitom ani jeden homosexuál není. Watson je jasný hetero a Holmes je asexuál. Připadá mi ohromně legrační, jak jsou jeden znejistělý tím druhým, a jak si oddechnou, když si to vysvětlí.
    A to úžasné kamarádství (přátelství je až moc oficiální termín). Jako by se znali odjakživa. Jako by celý život čekali jen na to, až se setkají. Jestli jste tohle v životě nikdy nezažili, nevíte, jaká je to úžasná věc.
    Minisérii neznám a knižní origiál se zaměřoval spíše na tu detektivku než na postavy. To jejich přátelství mi připadalo vždycky takové chudé. Watson je Holmesovi oddaný, vždycky udělá, co se mu řekne, nepostěžuje si. Homosexuální pnutí je patrné v momentech, kdy je Holmes v ohrožení života a Watson se o něj bojí.
    V Doylově době nemohla být o homosexualitě řeč, proto se Watson raději oženil a Holmes se lásce vyhýbá. Přesto nemusí být do sebe zamilovaní jenom proto, že spolu bydlí.
    To jejich přátelství mi připadalo vždycky takové chudé
    Ale v tom seriálu to udělali skvěle. Je jasné, že Holmes k sobě potřebuje někoho, kdo by mu občas (docela často) říkal, jak jsou jeho metody úžasné. Zároveň je ale lidsky poměrně nesnesitelný, což je zdrojem různých komických situací. V tv zpracování mi Watson připadal vzpurnější než v knížkách, a i to bylo ve prospěch věci. A Watson taky po válce podvědomě hledal někoho, koho by mohl obdivovat a za kým jít. Kdo by mu říkal, jaký je nedovtipný pitomec. :-) Pořád se sice špičkují, ale nasadili by za sebe život. To se mi líbí.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. října 2011
    Mně ne. Mám pár hodně dobrejch přátel, a že by mezi náma byla nějaká nejistota tohoto typu...
    Sherlock Holmes jako literární dílo je klasa... Taková Závěť Sherlocka Holmese od Boba Garcii je docela hustě hororová záležitost.. Tou miniseríí myslíte http://www.csfd.cz/film/281729-sherlock/ ?
    To si budu muset pustit...
    Hvězda Hry o trůny jako rytíř Lancelot
    Nebo král Artuš? To se prozatím přesně neví. Studio Warner Bros. obsadilo do hlavních rolí historické fantasy Arthur and Lancelot Kita Haringtona (Jon Sníh z Hry o trůny) a Joela Kinnamana (detektiv z televizní kriminálky The Killing). Který si zahraje kterého, se prozatím neví, ale typově první odpovídá udatnému rytíři a druhý spíš ztrápenému králi. Jejich obsazení je docela velká věc, protože uchazečů byla spousta: Sam Claflin, Hans Matheson, Ben Walker, Liam Hemsworth a další. Film bude stát solidních 90 milionů dolarů a natočí jej David Dobkin, který v Rytířích ze Šanghaje dokázal, že umí nejen komedii, ale i akci a historickou atmosféru. Natáčení začne počátkem příštího roku, premiéra je předběžně naplánovaná na březen 2013. A ano, jde o projekt, kvůli kterému studio zatrhlo Bryanu Singerovi remake Excaliburu, ale utřel i Guy Ritchie se snahami natočit vlastní pohled na artušovskou legendu.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 25. října 2011
    Mně se líbí to homosexuální pnutí mezi Sherlockem a Watsonem. Komu ještě? :-)
    Hlásím se. V podstatě souhlasím se vším co píšeš o té minisérii. Moc se těším na pokračování.
    60 nepřečtených příspěvků - no to časem dočtu. BTW, koukám něco o Holmesovi, teď jsem viděl trailer a moc se těšim.

A taky jsem narazil na zprávu, že do adaptace Temný věže, která se pořád odkládala, se zapojí HBO! A Howard zůstává na palubě - do toho před chvílí v TV skončila Čistá duše, no co vám budu řikat, zas mě to dostalo. Takže už aby to bylo :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 25. října 2011
    do toho před chvílí v TV skončila Čistá duše
    Jo, chtěl jsem si dneska pustit nějaký nový film na večer a místo toho jsem se zasekl u bedny a koukal na A Beautiful Mind
    Jinak včera jsem koukal na Sleeping Beauty. Film pro pravé gurmány :-)
    Poslední dobou koukám pořád jen na nějaké seriály a vlastně kloudný film jsem neviděl týdny, možná měsíce. A Čistá duše mě udržela celou dobu u TV, halt kvalita.

Díky za tip, Sleeping Beauty neznam, ale zaujalo :-)
    upraveno 25. října 2011
    Já taky uvízla u seriálů.
    Ale v sobotu jsem si dala komiksový maraton Iron Man 1+2 a Thor. Dnes mi přišlo DVD s X-Men: First Class a neodolala jsem. A jak obvykle nekoukám na bonusy, tak vystřižené scény jsem si tady užila. Vážně škoda, že některé nepoužili.
    Takže když už se dostanu k filmům, tak místo toho, abych likvidovala seznam "chci vidět", tak koukám na už viděné :(
    Nevada: sakra, jsem na tom úplně stejně:D
    nevada:

Green Lanter, Green Hornet, Captain America :) nic? ...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 25. října 2011
    Takže když už se dostanu k filmům, tak místo toho, abych likvidovala seznam "chci vidět", tak koukám na už viděné :(
    Tak to se mi bohužel v poslední době skoro vůbec nestává. Letošní úroda je tak slabá, že jediné na co jsem se podíval dvakrát. Bylo pár vychytaných scének ve Stromu života a v Sucker Punch.
    upraveno 25. října 2011
    cr8g: První jsem neviděla a ani mě moc neláká. Druhé i třetí v kině, Kapitána si navíc určitě zopakuju jak vyjde na DVD. Navíc se neskutečně těším na Avengers. Trailer vypadá úžasně.

A k tomu jsem znovu vytahala DVD s anime filmy, protože je někdo chtěl půjčit. A jsem ztracená, protože jsem si rovnou 5 filmů nachystala... A tím se mi zastesklo po dvou anime seriálech. A další mám nachystaný "nový". A ještě jsem slíbila udělat české korekce k dalšímu (naštěstí už viděnému). Potřebovala bych tak dva roky dovolené.
    GL je nahodou docela dobry, na to jak to vsichni posilaj nekam... me se to libilo...
    Kapitan uz je na stahnuti v BR myslim... Avengers budou awesome :) ... hlavne tam bude o5 Loki
    Seznam sedmi milujem! plusové body pre Shirley.
    Inak je to celkom rozšírené tvrdenie, to čo píšeš, ale nie úplne správne. práveže aj film (súhlas s tým, že akciu dávajú do filmov často bezhlavo) je dosť v duchu kníh.
    Ono totiž, úprimne - väčšina ľudí pozná/má vytvorenú predstavu o sherlockovi nie z kníh ale zo starých britských a ruských seriálov, ktoré boli komorné (rozpočet), resp. výrazne komornejšie ako knihy. Holmes je predsa naozaj skvelý strelec a boxer, Watson bývalý vojak a viacero ich príbehov bolo plných naháňačiek a akcie. Nehovoriac o tom, že SH bol naozaj neurotický, cholerický a neznesiteľný spolubývajúci, nie premúdrelý pokojný pán.
    čiže film je premrštený, ale paradoxne sa podobá literárnemu obrazu viac ako ten, čo poznáme zo starých seriálov.
    No, som rada, že existujú aj ďalší fanúšikovia Seznamu sedmi a Šest mesiášů, väčšinou to buď ľudia nepoznajú, alebo sa im to nepáči (kvôli tomu som sa skoro pohádala s prednášajúcimi Holmesovského bloku na Festivale Fantazie :))
    S tým druhým príliš nesúhlasím, ja mám knižky prečítané odzadu dopredu a seriály som v dobe čítania nevidela, takže si relatívne dobre pamätám Holmesa - a síce máš pravdu, že tie seriály boli s ohľadom na rozpočet komorné a akcie sa uberalo, ale v tom filme je jej zasa už trochu príliš - proste klasická Ritchieovka :) A Downey, ako píše Ben Nevis, je na Holmesa naozaj trochu cool, hrá takého toho svojho šarmantného neodolateľného chlapíka (niežeby to na mňa neúčinkovalo...;)) Ale ako som už písala, ten film je fajn, fakt ma bavil a veľmi sa teším na druhý diel - nikde nie je napísané, že to musí byť presný klon kníh, ono by to dnes už ani veľmi nešlo.

Mne príde z tých Holmesov a jeho odvodenín možno ako najbližší charakter k originál Sherlockovi Dr. House - aj celý ten seriál je podarená variácia na Holmesoviny, aj keď vlastne úplne o niečom inom :))
  • upraveno 26. října 2011
    súhlas, že Downejy je trochu príliš šarmantný, v tomto je ten seriálovy lepší, pretože má v sebe tú asexuálnu askézu a charizmu.
    ale na margo akcie si odpovedz: je knižný sherlock neakčný, alebo akčný. v zásade je akčný, podľa mňa. takže ten film sa k tomu viac blíži, ako seriál, hoci súhlasím že tej akcie je priveľa, je jasné prečo.

ešte k Sedmičke a Šestke. podľa mňa sú fakt neskutočné, úžasné. mám rád presne tento mix, mystiky, priemyselného anglicka a pod. pritom, veľmi holmesovské a autentické zároveň. pokojne by som sa s tým prednášajúcim pohádal :)
    dlhé roky som dúfal, že bude 5,4,3,2, a 1 ako sľubovala obálka, ale žial nie. až tomu nerozumiem, že mark frost dokázal napísať toto, ale aj sračky typu Fantastic 4.
    inak napísal ešte v podobnom štýle o druhej svetovej vojne knihu. nedosahuje úroveň 7 a 6, ale dá sa.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.