Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

11415171920394

Komentáře

• upraveno 29. října 2011
    pěkný fake trailer na Hobbita
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 30. října 2011
    Tak jsem znovu koukl na Interview s upírem a zjistil jsem že je to poslední pořádnej upírskej film. Co vy na něj říkáte?
  • upraveno 30. října 2011
    Everett: Tak po ňom ešte zato stál minimálne Ve stínu upíra, ale ja mám rada aj niektoré upírske akčňáky z 90. rokov (Blade a pod.). A japonci robili okolo roku 2000 niekoľko výborných upírskych anime :)
    Ináč Interview mám celkom rada, ale medzi mojich vyslovených favoritov nepatrí, aj na tú knihu som si musela pomerne dlho "zvykať", Riceová je na mňa trošku príliš romantická, či ako to mám povedať. Náč milovaný GRRM poňal podľa mňa južanských zubatcov lepšie :)
  • upraveno 31. října 2011
    Bezkonkurenčně nejlepší upírský film je Drákula od Coppoly
    http://www.csfd.cz/film/1639-drakula/
    BlackAdder: Souhlas...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. října 2011
    Nesouhlas :))
    Interview s upírem a Drákula mají alespoň kvalitní předlohu narozdíl od moderního pojetí romantického upíra vegetariána.
    Kua Jsem nějak promeškal Boardwalk Empire: Season 2. Už je pátý díl...
    Mám obecně upírský filmy rád. Tedy ty novější, abych byl přesný. Drakula od Copolly je zajímavý počin, ale mně osobně výtvarné pojetí tohoto snímku nesedělo.
    upraveno 31. října 2011
    Já Drákulu nejradši tohohle. Coppolova verze plná nadrženejch štětek a teatrálního zpracování mě vyloženě nudila.
    Jo, ten se mi taky líbil.
    Drakula od Badhama je celkem povedený. Já osobně mám rád Interview s upírem, Underworld jedničku a True Blood první sérii. Kdyby někdo schopný (Jordan, Fincher) zfilmoval Sen Ockerwee, mohl by vzniknout další povedenej upírskej film.
    Tak ja Coppolovho Draculu milujem, to je nielen môj najobľúbenejší upírsky, ale jeden z najobľúbenejších filmov vôbec (aj keď, pravda, od tej predlohy je pomerne vzdialený).
    Klasický prvý Nosferatu je dobrý, na svoj rok vzniku ešte stále dokáže vydesiť. A veľmi sa mi páčila aj Herzogova verzia: http://www.csfd.cz/film/4295-upir-nosferatu/
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 31. října 2011
    Mám rád sestřihy od Kees van Dijkhuizen. Teď každý měsíc vyšle na YT jeden sestřih filmů od nějakého režiséra.
    Sofia Coppola
    Danny Boyle
    David Fincher
    Wes Anderson
    Baz Luhermann
    Michel Gondry
    Guy Ritchie
    Ridley Scott
    a tenhle měsíc Tim Burton
    Už se těším na příští měsíc.
    Já miluju Coppolova Draculu. Poprvé jsem to viděla jako ještě vcelku malá a od té doby jsou upíři moje guilty pleasure;-)
  • upraveno 1. listopadu 2011
    Ivusha napsal(a):

Já miluju Coppolova Draculu. Poprvé jsem to viděla jako ještě vcelku malá a od té doby jsou upíři moje guilty pleasure;-)

Detto, mňa to tiež silne poznačilo :) Ale zase ja som vždy milovala všetky horory, nielen upírske.
  • upraveno 1. listopadu 2011
    Shirley napsal(a):

Ivusha napsal(a):

Detto, mňa to tiež silne poznačilo :) Ale zase ja som vždy milovala všetky horory, nielen upírske.
    tak to já všeobecně horory ne-e... já jen ty upíry:-) Když se nad tím zamyslím, tak to bude tou jejich nesmrtelností, to mi asi učaruje nejvíc:D
  • upraveno 2. listopadu 2011
    Pro milovníky hororu: Včera jsem se dívala na Insidious. Slušně jsem se bála a nejsou tam žádné lekačky, které nesnáším. Bohužel se to pak trošku zvrhlo v Krotitele duchů...
    Nejlepší jsou horory, kde se nesnaží nic vysvětlovat a dávat tomu nějakou logiku.
    upraveno 2. listopadu 2011
    Že tam nejsou lekačky? Co ten chlápek, co chodí za oknem a pak před oknem... Než se tam objevila plznová maska, docela to šlo, ale pak to bylo jen pro srandu.
    Jj, mne tiež pripadá, že ľakačiek tam bolo dosť - teda ja som určite pár krát nadskočila v kresle :)) Ale ináč dobrý horor, WTZ, jeden z mála za posledné roky.
    ked je rec o hororoch, tak aj ja pridam par zaujimavych. Nedávno som videl The Tunnel a musim povedat, zo to bolo strasne dobre, nato ze ho tocili v podstate amateri a peniaze na natacie vybrali cez zbierku na nete, dost dobre. Ja by som to dokonca porovnal aj s touto dnes uz klaskikou The Blair witch project
    Ak mate radi lakacky tak odporucujem The Descent, film pri ktorom som sa asi najviac krat zlakol :)
    Orphan mi připomíná Case 39
    Snad bude mít lepí obsazení.
    Že tam nejsou lekačky? Co ten chlápek, co chodí za oknem a pak před oknem...
    Nějaké lekačky tam byly, ale v době, kdy byl už člověk našponovaný a něco čekal. Vyvrcholení hrůzy. Nemám ráda, když pořád nic, najednou zvuková kakofonie a ze skříně vyskočí bubák/vrah. To je na infarkt.
    To se přece dá vytušit, že čim větší je ticho a klid, tim pravděpodobnější je nějaká taková zrada. Je to už tak profláklý klišé, že se mi snad nestalo, že by mě v současnejch filmech něco takovýho překvapilo.
    Mozek je připravený, ale stejně se lekne. :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Ben Nevis: Mám to taky tak. Vždycky se leknu, ikdyž jsem ten film viděla už několikrát. Nejhorší bylo, když jsme se koukali s kamarády na nějaký horor - ticho, připravovala jsem se, že něco vyskočí a v tu chvíli na mě bafnul kamarád...já měla málem infarkt!
    Montezuma: ty sestříhy jsou super
    Nejlepší jsou horory, kde se nesnaží nic vysvětlovat a dávat tomu nějakou logiku.
    Osvicení !!! :-D Nej horor... No tohle by mohlo být dobrý ale ještě jsem si na to nenašel čas http://www.csfd.cz/film/9001-princ-bez-kralovstvi/
    Ak mate radi lakacky tak odporucujem The Descent, film pri ktorom som sa asi najviac krat zlakol :)

Descent je perfektný :)) Aj tie ostatné Marschallovky stoja za to, Dog soldiers sa mi tiež dosť páčilo.

A hororárom, ak náhodou ešte nepoznajú (predpokladám, že po REC už poznajú :)) určite odporúčam tohoto pána: http://www.csfd.cz/tvurce/11104-jaume-balaguero/
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.