Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale ono svojim spôsobom je ten Nolanov prístup dosť podobný ako prístup GRRM k fantasy, takže by ma aj celkom zaujímalo, ako by to vyzeralo, keby si strihol jeden diel GOT :)
Nolan jako režisér mi prostě "nesedne". Ani jeden jeho film u mě nemá plné hodnocení. Nejvíc se tomu blížil Prestige, ale tady jsem měla handicap v tom, že jsem díky jednomu blbci znala předem pointu.
Jinak Počátek mě taky nijak zvlášť neuchvátil. Zasto u Batmana bych skoro volil taky starýho. Greengrassovi Bournové sde mi líbili, zvlášť Supremacy, ale kdybych měl volit akční styl, kterej mi sedí, tak je to Michael Mann bez zaváhání.
Jako protiváhu Nolanovi mám zase Finchera.
pre mňa je nolan pán filmový rozprávač a spolu s bratom držia zástavu inak väčšinou dosť šedého hollywoodu (spolu s singerom, abramsom, fincherom a starými psami ako sú mann, scott a pod.)
Inception nebyl špatnej ale že bych s toho byl nějakej odvázanej... A zase se tam našli nějaké nelogičnosti...
Na Posledního Mohykána koukám tak jednou do roka. Nejlepší Mannův film
Jinak v poslední době jsem si oblíbil produkci BBC... Skvělý seriály a filmy..
Ináč Finchera mám veľmi rada a Abramsa tiež :)
O člověku jenž celý život bojoval za zrušení otroctví, na kterém Britské impérium bylo vystavěné
(Donutilo mne si o tom něco přečíst a znovu jsem obdivoval v jakým náskoku byla Británie v určitých otázkách před zbytkem Evropy). A znovu mne to nějak nakoplo nepochybovat o tom že v Astaporu neudělala Danny v zásadě nic špatného... :-D
Nolan představuje přesně ten typ filmařiny a umění, který mne nedonutí o tom co jsem viděl přemýšlet... Prostě to zkouknu ale žádný a dlouhodobý zážitky s toho nemám...
Nebo aspoň co jsem tak koukal na wiki.... Wiki není úplně spolehlivý zdroj ale když člověk ještě nemá sehnanou Literaturu tak to docela ujde
K Francii. Napoleon v roce 1804 znovu povolil otroctví v Karibiku, což bylo zrušeno roku 1818.
Anglii nebo GB? Já už že v té době byli v v Parlamentu i Skotové.... Psal jsem v určitých otázkách - především politických a byrokratických...
No mně je pořád v té době Velká Británie sympatičtější než ten prcek na druhé straně :P
Amaroun: Dobrá. Ovšem v Britském impériu se rok 1833 taky nevytahoval na vše, území pod patronátem Východoindické společnosti zrušily otroctví až o 10 let později.
Smysl otázky Anglie nebo GB jsem nějak nepochopil. V těch politických a byrokratických byli BTW Britové právě naopak pozadu...
Co se týče poměřování s Francií, jistě by nemělo uniknout pozornosti, že právě Británie se nejvíc snažila restaurovat ve Francii zkostnatělý a zcela zpátečnický ancient regime. Přitom si vydobyla velkou nepopularitu mezi ostatními evropskými mocnostmi, protože sice ostatní štvala do nových a nových válek, ale sama toho moc neobětovala (systém do boje moji věrní spojenci). Válkou hájila především vlastní obchodní zájmy, nikoli nějakou svobodu, jak se snaží tvářit. Díky tomu byl třeba Kutuzov proti další válce s Francií v roce 1813. Když poslední voják Grande Armée opustil Rusko, car dal Kutuzocvovi za úkol připravit tažení do Francie, načež Kutuzov odvětil "a proč? Tím jenom přispějeme k tomu, že se na první místo dostane Anglie."
Osobní sympatie jsou osobní sympatie, o tom se nemá smysl dohadovat.
historické okénko tady někde mám pocit je... Docela rád bych se dozvěděl jak by to bylo s tím důstojnickým sborem. Protože v té době (Napoleonské války) mi to zas tak zpátečnický nepřipadalo...
V Británii ten zastaralej systém přežíval mnohem dýl a odstraněnej byl až někdy hluboko v 19. století.
Ale to už je konec o tom tady. Na to kdyžtak máme http://www.icefire.cz/historie-vojenstvi-od-kyje-k-pusce?page=20
Nebo takhle do určitého okamžiku fajn, ale po převratném odhalení začne člověk přemýšlet jestli by takový to postup byl vůbec dovolený (bezpečnost)...
Mně by úplně stačilo kdyby s tím sekli někdy v 3/4 filmu a nechali člověka v nejistotě co se tam vlastně děje... Ale musím přiznat že konec, kdy Doktor jen zakroutí hlavou je smutný :-)