Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

11011131516394

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 23. srpna 2011
    Mno dobře, vysokorpočtový horor není úplně správný název. Řekněme spíše dražší horory. A temné fantasy nebo sci-fi. To jsou filmy které mají jinou přístupnost. A protože kasy kin nejvíce krmí děti a mládež. Tak se točí málo temných věcí. Temná fantasy prostě vydělá mnohem méně než fantasy pohádka.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 23. srpna 2011
    Což je docela zvláštní. Protože hromadu malých smradů lákají v první řadě právě horory.
  • upraveno 24. srpna 2011
    Montezuma: Souhlasím s Tebou, že pro producenta je důležité, aby se na film dostala i mláděž a tak zbytečně nepřicházel o peníze.
  • upraveno 24. srpna 2011
    Je to jako v literatuře. Většina je brak a autoři jsou placeni od stránky a sem tam se objeví nějaká perla, která má vyšší ambice a autor se nestydí, že zabřehl do "zakázaného" žánru.
  • upraveno 29. srpna 2011
    Tady je teaser trailer k Hunger Games. Těch pár vteřin vůbec nevypadá špatně :)
  • upraveno 29. srpna 2011
    Nevada: no, áno, lákajú, ale ako píše Chmur, pre producenta je dôležité, či sa na ten film dostanú do kina a to u nejakého krváku vo veľkom počte nehrozí.

Mňa strašne serie, že padla tá Del Torova adaptácia Lovecrafta. Chudák Lovecraft má smolu na kdejaké divné béčkové adaptácie (aj v tých béčkových sa nájdu dobré, ale je ich ako šafránu) a stavím sa, že s Del Torovými víziami a dobrým rozpočtom by to bol vynikajúci film. Ale kdeže, namiesto toho sa musia točiť kadejaké restarty...
  • upraveno 30. srpna 2011
    Dreamer: taky jsem se včera koukala. Jsouc od přírody pesimista, vidím to na akční béčko pro teenagery. :-)
    Mňa strašne serie, že padla tá Del Torova adaptácia Lovecrafta
    Já se zase těšila na adaptaci Dark Tower od J.J. Abramse.
    Ben Nevis: Z toho mám docela strach, ale jako optimista věřím, že to nakonec dobře dopadne.
    Ben: No, to ma serie skoro rovnako :( Hollywood pochoval v poslednom čase veľa zaujímavých projektov...
    No počkat, Dark Tower padlo, ne? Ono to smrdělo od počátku, seriál+filmy...
    upraveno 3. září 2011
    Plácnu to sem, protože se to týká filmu, i když je to OT. Pokud se někomu z vás nelíbí "nová" CSFD a hlavně její neustále změny "k lepšímu", tak by vás třeba mohla zajímat tahle iniciativa uživatele Eodeon. Já se tedy s chutí připojila. Tahle vylepšení bych uvítala mnohem víc, než stěhování odkazů někam do ústraní a nabídku reklam na každém kroku (i když nutnost reklamy chápu).
  • upraveno 19. září 2011
    Nie je to síce fantasy (aj keď má isté fantastické elementy), ale minulý týždeň som na Piešťanskom filmovom festivale videl film Mr. Nobody (Pán Nikto) a okamžite sa zapísal do mojej TOP3. Skvelý introspektívny príbeh o tom, čo by mohlo byť, keby sme poznali svoju budúcnosť. :)
  • upraveno 19. září 2011
    Neznáte nějaké špionážní filmy s období WWII? Zrovna jsem viděl http://www.csfd.cz/film/252762-zlomovy-rok-39/ a ta atmosféra byla vynikající...
    upraveno 20. září 2011
    A možná ještě http://www.csfd.cz/film/12172-zablesk/, ale ten mi přišel až moc romantický a navíc dost naivní.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 20. září 2011
    "dost naivní" je ještě dost mírný slovo...
  • upraveno 20. září 2011
    Děkuji za tipy... Černou knihu a Enigmu si určitě pustím...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 26. září 2011
    Právě jsem narazila na tohle: Monster Brawl a doufám, že to opravdu vyjde jako film :))))
  • upraveno 27. září 2011
    Díval jsem se teď na Thora a hodnotil bych to jako průměr. V posledních deseti letech vzniká velké množství filmů podle komiksů, ale nic moc zajímavého nebo uchvacujícího jsem asi neviděl. Výjimkou je kick ass...ten mě opravdu pobavil, ale to asi nebude film podle komiksu..spíš parodie na komiksové hrdiny:-)
  • upraveno 27. září 2011
    Mě se v poslední době líbil Scott Pilgrim vs. The World. Poměrně jedinečný film.
    upraveno 27. září 2011
    U Pilgrima jsem chvílemi zívala nudou. Tak šíleně nevyvážený film jsem už dlouho neviděla. Ani celkový styl filmu mě moc neoslovil. To si raději pustím uhlazeného Thora nebo limonádového Kapitána Ameriku.

Ale pekelně se těším na Avengers. Do Whedona vkládám velké naděje.
  • upraveno 27. září 2011
    Já mám celou tu sadu k Avengers moc ráda, jsou to takové bonbónky pro oko. Thora z nich hodnotím jako nejslabšího, ale i tak mě bavil.
    upraveno 27. září 2011
    Já si taky nestěžuju :) Prim u mě hraje Iron Man, protože Downey patří mezi moje nejoblíbenější herce.
    Komiksové filmy obecně mám hodně ráda. Z posledních let vyloženě zklamali (kromě již zmíněného Pilgrima) tuším jen Wolverine a Zelený sršeň.
    Samozřejmě jsem neviděla všechny natočené.
  • upraveno 27. září 2011
    Tak mně se líbil i Wolverine, moji požadovanou kvótu přitažlivých charakterů naplňoval dostatečně =)
  • upraveno 27. září 2011
    kick ass je podla existujúceho komiksu.
  • upraveno 27. září 2011
    Wolverine ma strašne sklamal, to bol hrozný paskvil :) Ale tak príťažlivé postavy tam určite boli :)) Zato noví X-meni boli fantastickí a to ma tá séria nikdy príliš nebavila.
  • upraveno 27. září 2011
    Wolverin je opravdu slabý. Nové X meny řadím do mírného nadprůměru. Nijak zvlášť mě neohromili, srovnatelní s prvními dvěma díly. Hodně se mi líbí Nolenovo zpracování Batmana. Hlavně temný rytíř je super. Jen mohli trochu zkrátit stopáž a zhustit tak děj. Moc se těším na trojku.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 27. září 2011
    Já třeba nechápu velebení Temnýho rytíře. Přišlo mi, že se všichni chovaj jak kokoti. Doufám, že po Dark Knight Rising Nolan konečně zase začne dělat něco originálního. Ale asi nejsem na komixovou stylistiku ten pravej... BTW to dilema vyhodit vs. nevyhodit do povětří už je dávno prozkoumaný v teorii her.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.