Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

178101213394

Komentáře

• upraveno 17. července 2011
    Na pěkné rozčtvrcení koňmi si pamatuju z bizarního německého filmu "Hadí jáma a kyvadlo", který kdysi natočil režisér vinnetouovek. Mimochodem tam hraje Lex Barker, představitel Olda Shatterhanda, a ta holka, co hrála spanilou Ribannu. A pochopitelně Christopher Lee v roli šíleného šlechtice...

Pokud to seženete, doporučuju :) Je to úchvatně béčkový pokus o gotický horor, já jsem se u něj skvěle bavil. (Dávali ho před časem na Festivalu otrlého diváka.)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. července 2011
    a taky to jak ho vytahujou nad tu hradní bránu?
    Nemám účet na YT, takže jsem video neviděla, ale něco takového bylo ve filmu Jindřich VIII.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Čtvrcení je z filmu BlackDeath.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Možná už Vás s tím seru, ale já se na to fakt hodně těším.
    celá banda po kupě a Thorin s pěkným nožíkem jako bonus. :-)
    Vypadá to pěkně až na jeden detail - tohle přece nejsou trpaslíci! Kde jsou podsaditá těla, mohutné plnovousy, sekery, krumpáče, motyky, BAREVNÉ KAPUCE? Proč mají všichni podivný kynžál/sekáček či naběračku, místo pořádné trpasličí zbraně? Zatím to teda vypadá spíš jako nešťastná polární expedice, jejíž členem je šílený kadeřník. Thorin, o tom ani nemluvím.Vypadá spíš jako Bronn (jak jsem si ho vždycky představoval), ano, když si odmyslím měč tak možná i černokněžník .........(doplň vhodné jméno), ale ne ČLEN STARÉHO TRPASLIČÍHO RODU!
    No, ale stejně jsem zvědavý, jaké to bude.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já se zeptám vyloženě hloupě... To je z Hobita?
    Nevada: Ano, toto je z hobita
    Každý info o Hobitovi je fajn ;-)
    Kde jsou podsaditá těla, mohutné plnovousy, sekery, krumpáče, motyky, BAREVNÉ KAPUCE?
    Na barevný kapuce se vyser, tohle nejsou sádroví trpaslíci ze zahrádky.
    Já tam motyku vidím. Sekeru taky. Dokonce i dvě kladiva.
    Proč mají všichni podivný kynžál/sekáček či naběračku, místo pořádné trpasličí zbraně?
    Všichni trpaslíci nejsou zarostlí špekouni s runovými sekerami velkými jako koňské hlavy. Tohle navíc není parta nejlepších zabijáků, určená k tomu aby dorazili z bodu A do bodu B a tam rozmazala po stěnách tisícovku skřetů.
    speedy - fakt, že zatím jsou ti trpaslíci vidět jen samy, tak to možná zkresluje, ale třeba až uvidíme společnou fotku, dejme tomu s Gandalfem a s nimi, tak budou vypadat OK.
    Monezuma:
    1) Barevné kapuce by měli mít
    2) To by měla bý parta nejlepších zabijáků, co dorazí z bodu A do bodu B a pobije tam tisíc skřetů, to je totiž zhruba to, co v Hobitovi udělali...
    No, dělali...ve většině situací měli víc štěstí než rozumu. Předně to byla výprava za pokladem, proto si i "najali" Bilba, jako zloděje cenností. :-) A nejlepší zabijáci to byli těžko, byli to jen přátelé a příbuzní Thorina, hrstka těch, co se usadili v Modrých horách. Na těch fotkách naopak vypadají ještě drsněji.
    No já bych teda řekl, že to byli jedni z nejdrsnějších trpaslíků...
    1)Šli zabít draka
    2)V bitvě 5 armád vskutku pobili asi tak 1000 skřetů...
    Barevné kapuce by měli mít
    měli by, ale nemusí. ty barevné kapuce se tam ani moc nehodí, ale třeba je nakonec mít budou. Až začne pršet, tak si každý vytáhne svou barevnou pláštěnku.
    1)Šli zabít draka
    2)V bitvě 5 armád vskutku pobili asi tak 1000 skřetů...
    Pokud si dobře pamatuji, tak jejich cílem bylo získat svůj poklad zpět. Zabít draka? Možná s tím počítali, ale spíše ho chtěli okrást. Banda zabijáků by se asi nenechala pochytat do pytle třemi trolly. Potom pavouky a nakonec lesními elfy. Cestou taky skoro nikoho nezabili. Draka zabil Bard. A tu tisícovku skřetů jen nechtěně vyhecovali a nakonec pobili za pomocí další tisícovky trpaslíků, elfů, lidí a orlů.
    No asi to nejsou ti nejdrsnější trpaslíci co byli vymyšleni.
    Já se nijak moc netěším na filmy spíš na seriály a to je pokračování Spartacus Blood and Sand a Battlestar Galactica Blood and chrome kruci ta krev je dneska v názvech populární.
    Tak jsem koukl na větší obrázky a objevil jsem spoustu zajímavého.
    Třeba to, že Kili má modrou kapuci. Nebo co to má Bifur na čele?
    Balin, Dwalin, Bombur, Bofur, Bifur, Fili, Kili, Oin, Gloin, Nori, Ori, Dori
    To je blbina nemá náhodou na čele srostlou sekyrku s uhnilým topůrkem.
    Zaseknutá sekera. Působivé.
  • upraveno 18. července 2011
    Ha! Jak tak na to koukám, třeba mi dá někdo za pravdu, že filmaři by konečně měli nebohého Tolkiena nechat být. Ale to je fuk, je to jen můj názor. Byť alespoň ty zbraně - když nemluvím o kapucích - by mohli navrhnout tak, aby vypadaly jako funkční zbraně a ne jako vozembouchy, kterými si čačtí trpaslíci můžou jenom ublížit :)
    No, tak alespoň ty kapuce snad mít budou.
    Bofur vypadá úplně (až na tu zbraň) jako Subotai z Barbara Conana. Fili a Kili nemají se vzhledem trpaslíků nic společného, zvláště Kili. Nejsem nějakej zarytej tolkienista, takže netrpím nějakými zarytými představami, ale někteří trpaslíci prostě jako trpaslíci nevypadaj. Myslím si, že trpaslíci nemusí nutně používat válečná kladiva a sekery, ale ty zbraně co mají vypadají u většiny na efekt ,než že by byly funkční...jsou prostě divné..
    Někteří vypadají jako Elfové, jen jim přidat špičaté uši. :-)
    Baal: S drakem tak vysoké ambice neměli, a 1000 skřetů? To bych chtěl vidět, kdy to stihli? :-)

barbarossa: Tak filmy vesele ignoruj a máš to! :-)
    Někteří vypadají jako Elfové, jen jim přidat špičaté uši. :-)
    Přesně tak na mně působí. Hlavně Fili a Kili.
    Žádní zabijáci to nebyli, ale tady se právě většina snaží vypadat jako Alfa tým antiskřetích speciálních jednotek. Moc se jim to ale nedaří.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. července 2011
    BTW musej mít Elfové špičatý uši? O to se přece vedou války s mnoha bitvami.
    Teď jsem teprve zjistil, že včera Na plovárně byl hostem Christopher Lee, tak jestli se chce někdo mrknout:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1093836883-na-plovarne/
    flanker.27: Elfové rozhodně nemusej mít špičatý uši, stejně tak hobiti. Netuším, jak na ten nápad filmaři přišli...
    barbarossa: A podľa čoho by elfov teda ľudia rospoznávali?
    A podľa čoho by elfov teda ľudia rospoznávali?
    Elfové jsou přeci nadpozemsky krásní..To ví každý:-)
    Takže zasranej Twilight je o elfech ?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.