Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

15681011394

Komentáře

• upraveno 9. července 2011
    Fajn že je to tady, na kecáliště jsem nenašel posledních 200 příspěvků čas :-)

A tohle ve mě právě taky vyvolalo nostalgické pocity - až mě to překvapilo, asi stárnu, ale fakt se na to snad i kouknu :-) http://serialy.kinema.sk/2011/07/dallas-sa-vracia
    Dallas
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. července 2011
    Nemáte někdo sáček? Ivánku kamaráde, to bych blil. :(
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. července 2011
    Některé zemřelé veterány by měli nechat pohřbené, a ne se je pokoušet oživovat.
    (zdravím tvůrce i fanoušky Stargate Universe)
  • upraveno 10. července 2011
    Ako dovolím si nesúhlasiť, SGU sa mi dosť páčila. Aspoň jej spracovanie, dostalo to taký dospelejší nádych. Kebyže tam dajú viac kontaktu s mimozemskými civilizáciami a vyhli by sa veciam ako posun v čase a rôzne vedľajšie účinky, tak by to bolo geniálne.
    upraveno 10. července 2011
    Už tam nedají nic, SGU zrušili.
    Ale jo, souhlasím s tím, že KDYBY tam dali víc kontaktů s mimozemšťany, vyhnuli se posunům v čase a omezili telenovelové vztahy na palubě (nebo spíš naopak - omezili posuny v čase a vyhnuli se telenovelovým vztahům), tak to mohl být dobrý seriál. Stačilo se třeba zaměřit na průzkum lodi, rozšířit děj na jednotlivých planetách (ale ne tím, že jen budou střílet víc exotických tvorů nebo se kochat přírodou). A taky nedělat z Younga schizofrenního balíka a z Rushe, navzdory velké inteligenci, totálního vola.

+ zastřelit už na začátku Chloe, ale to už je taková osobní averze ;o)
    To, že SGU zrušili viem a nepáči sa mi to. Čo sa týka toho keby, tak súhlasím, to boli presne tie kaziace prvky. Síce to rozvinutie vzťahov a charakterov sa mi páčilo, ale nemuseli sa v tom až tak vŕtať a dopĺňať to miestami flashbackmi. No a Young je typický príklad toho, že sa v ňom až príliš vrtali. No, vieš, SGU nie je Game of Thrones, tam ústredné postavy neumierajú, to je na margo Chloe.
    upraveno 10. července 2011
    A ještě "návštěvy" na Zemi byly šílené zlo.
    Vztahy jako takové tam mohly být dobrým kořením. Tou telenovelovatostí jsem myslela spíš jejich šílené použití. A to jak intimní, tak ty (ne)přátelské - v jednom díle věrní kolegové, o dva díly dál intrikující protivníci a vzápětí nejlepší kamarádi (s úctou Vaše Camile Wray). Třeba naopak z Youngova vztahu k T.J. se dalo vytěžit podstatně víc než jen pár pohledů, u kterých si navíc divák nebyl jistý jestli se T.J. zrovna nechystá blinkat.
    A pár mrtvých (fakt jen pár) by jim taky neuškodilo. Jednak by se divák začal bát o postavy a víc s nimi cítit. Protože když zpočátku téměř všechno zachránila Destiny sama, tak bylo po napětí. A jednak by prořídlo to velké množství postav, ve kterém se divák moc neorientoval a navíc ani nedostávaly dostatek prostoru.
    Na Baník do Morie ! :-)) Ten vpravo je Depardieu ? :-))
    Ten nalevo má dost zvláštní účes. :-)
    To jsou ti mladí dneska - mají všelijaké komedie na hlavě.... :-D (Trochu to připomíná tvarem Lisu Simpsnovou :-p)
    Heh, mládí na trpaslíky kolem sto let a více moc nesedí. :-D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 12. července 2011
  • upraveno 12. července 2011
    Nooo nooo... neni to špatný.. Ale jsou moc elegantní na trpaslíky...
    Nooo nooo... neni to špatný.. Ale jsou moc elegantní na trpaslíky...
    Však to se vohákli jen kvůli fotografovi, ve filmu určitě budou drsnější :-P
    trpaslíky jsem si vždy představoval jako podsaditý, prostě jako Gimliho. Tyhle dva mi jako trpaslíci moc nesedí
    Musíte si uvědomit, že členové téhle výpravy nebyli žádní chudáci, takže trošku lepší oblečení asi měli. :-))
    Vypadaj spíš, jako by se vrátili z natáčení Underworldu...
    No mne vadí a to strašne jedna vec, kde je ich brada? Trpaslík bez brady nie je trpaslík.
    Tak jsou to ještě mladý ucha, něco jim tam roste, ale na plnovous alá Gimli jsou prostě moc mladí - mně naopak tohle ztvárnění přijde moc fajn.
  • upraveno 13. července 2011
    Nebyl náhodou Gimli ve PP taky mladý ucho?
  • upraveno 13. července 2011
    Oproti Filimu a Kilimu? Ne. Oproti věku ostatních členů výpravy k Osamělé hoře? Ano.
  • upraveno 14. července 2011
    Tak na netu už je kvalitní verze Ironcladu :-)
    Jo, už jsem viděl - je to sice béčkojdní béčko :-), a autoři si s historickými fakty taky hlavu nelámali, ale je to myslím povedená historická řezničina. Takových moc není, takže jsem za Ironclad rád. :-)
    A já viděl HP a řeknu vám, že příští díl asi už opravdu vynechám :-)

Ten předchozí byl teda asi nejhorší vůbec, takže tohle muselo být zákonitě lepší, ale na mě to bylo všechno až moc epický, bombastický... a navíc 3D - vězte, že jsem zažil v tomhle směru premiéru a asi i derniéru - všechno tmavý až hrůza, přidaná hodnota žádná. No ale zpět k filmu, měl své momenty, úvod byl moc fajn atmosférickej se Snapem, na Hermionu se dá čím dál víc koukat, ty miliony tam byly taky vidět a hudba byla místy super (byl jsem mile překvapen v titulcích, že to dělal Desplait). V příběhu jsem se ztrácel a to jsem knihy četl (ale v 7 jsem byl taky vlastně ztracen) - pořád samé náhody, skvělý nevěrohodný timing. Aspoň že je to tedy za námi.
    Nejlepší 3D jsem zažil v Imaxu na Avatarovi.
    Hmm V Ironcladovy je zajímavý jak i ty pěšáci mají koně :-D
    Taky obouručák v ruce Templáře je docela divnej....

Sranda je že tam mluví o dobývání Damašku... Je to v roce 1215 a Oblehnutí Damašku bylo asi před 80 lety(1146) :-D ... No neí to špatný ale dokoukám to po částech :-D
    Amaroun: Vždyť říkám, že si tam s historickými fakty hlavu moc nelámali. :-))
    O epilogu vůbec nemluvím, ten byl děsný už v knize a tady dvojnásob - za pár let z toho jistě natočí celý díl :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 14. července 2011
    Doufám že za tohle všem v hollywoodu uhnijí koule.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.