Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A tohle ve mě právě taky vyvolalo nostalgické pocity - až mě to překvapilo, asi stárnu, ale fakt se na to snad i kouknu :-) http://serialy.kinema.sk/2011/07/dallas-sa-vracia
(zdravím tvůrce i fanoušky Stargate Universe)
Ale jo, souhlasím s tím, že KDYBY tam dali víc kontaktů s mimozemšťany, vyhnuli se posunům v čase a omezili telenovelové vztahy na palubě (nebo spíš naopak - omezili posuny v čase a vyhnuli se telenovelovým vztahům), tak to mohl být dobrý seriál. Stačilo se třeba zaměřit na průzkum lodi, rozšířit děj na jednotlivých planetách (ale ne tím, že jen budou střílet víc exotických tvorů nebo se kochat přírodou). A taky nedělat z Younga schizofrenního balíka a z Rushe, navzdory velké inteligenci, totálního vola.
+ zastřelit už na začátku Chloe, ale to už je taková osobní averze ;o)
Vztahy jako takové tam mohly být dobrým kořením. Tou telenovelovatostí jsem myslela spíš jejich šílené použití. A to jak intimní, tak ty (ne)přátelské - v jednom díle věrní kolegové, o dva díly dál intrikující protivníci a vzápětí nejlepší kamarádi (s úctou Vaše Camile Wray). Třeba naopak z Youngova vztahu k T.J. se dalo vytěžit podstatně víc než jen pár pohledů, u kterých si navíc divák nebyl jistý jestli se T.J. zrovna nechystá blinkat.
A pár mrtvých (fakt jen pár) by jim taky neuškodilo. Jednak by se divák začal bát o postavy a víc s nimi cítit. Protože když zpočátku téměř všechno zachránila Destiny sama, tak bylo po napětí. A jednak by prořídlo to velké množství postav, ve kterém se divák moc neorientoval a navíc ani nedostávaly dostatek prostoru.
Ten předchozí byl teda asi nejhorší vůbec, takže tohle muselo být zákonitě lepší, ale na mě to bylo všechno až moc epický, bombastický... a navíc 3D - vězte, že jsem zažil v tomhle směru premiéru a asi i derniéru - všechno tmavý až hrůza, přidaná hodnota žádná. No ale zpět k filmu, měl své momenty, úvod byl moc fajn atmosférickej se Snapem, na Hermionu se dá čím dál víc koukat, ty miliony tam byly taky vidět a hudba byla místy super (byl jsem mile překvapen v titulcích, že to dělal Desplait). V příběhu jsem se ztrácel a to jsem knihy četl (ale v 7 jsem byl taky vlastně ztracen) - pořád samé náhody, skvělý nevěrohodný timing. Aspoň že je to tedy za námi.
Taky obouručák v ruce Templáře je docela divnej....
Sranda je že tam mluví o dobývání Damašku... Je to v roce 1215 a Oblehnutí Damašku bylo asi před 80 lety(1146) :-D ... No neí to špatný ale dokoukám to po částech :-D