Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

12357394

Komentáře

• upraveno 5. května 2011
    Hlavně byl literární Conan docela inteligentní a víc ukecanej, než jak ho ztvárnil Arnie. Ale přiznám se, že jsem to četl před delší dobou...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 5. května 2011
    A já si teď udělám z ostudy kabát, klobouk, kalhoty a slučivé botičky když napíšu, že jsem Conana nečetl, ačkoliv je to legenda. A neviděl jsem ani film, ani seriál, a vůbec nemám páru o čem to je, kdo to je a za koho kope. :D
    Tys neviděl Barbara Conana? Vždyť to je vedle prvních dvou Terminatorů Arniho životní role - možná to je i tím, že ani v jednom toho Arnie moc nenakecal. :-D
    upraveno 5. května 2011
    Já ale vůbec nejsem fanoušek Arnieho
    To je jedno, nevidět Barbara Conana je jako nevidět, já nevím, třeba Pulp Fiction. :-) Prostě klasika.
    ja bych spis rek, jak nevidet Mrazika nebo Tri orisky pro Popelku

Conan je fajn, litaj tam hlavy
  • upraveno 6. května 2011
    Conan je nejlepší film na téma hrdinská fantasy. Má skvělou atmosféru, dokonalý soundtrack, styl....prostě je to pro fanoušky fantasy povinnost:-)) Všechny ty ostatní filmy typu Rudá Sonja, Pán šelem či jak se to jmenovalo, už jsou naprosto ubohoučké.....
    upraveno 2. června 2011
    Tak na který film se z letošní letní okurkové sezóny nejvíce těšíte?
    Já na "Super 8" a "Melancholia"
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 2. června 2011
    Já se těším na Your Highness, X-Meny, posledního HP, Hanna, Kovbojové a vetřelci (to bude sranda), Green Lantern, Captain America a další :).
  • upraveno 2. června 2011
    Jo Super 8 by mohlo být dobrý, ještě se těším na Barbara Conana, Zrození planety opic a Pařbu v Bangkoku, možná ještě ty X-Meny. Te
    upraveno 2. června 2011
    Ještě jsem zapomněl na "Tree of Life" (jeden z nejlepších letošních trailerů mne navnadil hodně).
    Krisa: Jo finále HP bude jistě velkolepé. Jinak já na ty komiksárny moc nejsem, ale ty přehnaně dobré recenze na X-meny mne prostě nutí se na to kouknout.
    upraveno 2. června 2011
    Já teda komiksák jsem, hlavně tead v knižní podobě, ale filmem rozhodně nepohrdnu, ba naopak (zvlášť když se povede). Proto je většina mých očekávaných filmů komiksových a zbytek fantasy a sci-fi = jsem prostě pako:))).
    Na HP se celkem dost těším - na začátku HP jsem byla skoro stejně stará jako Harry, takže jsem spolu vlastně "vyrůstali". Bohužel stárnu poněkud rychleji než on, syčák :))).
    HP7 mě teda vůbec neláká, už kniha (7) byla pro mě spíše zklamáním. :-/ A to jsem na HP v podstatě taky vyrůstal.
    upraveno 2. června 2011
    Kniha 7 mě zklamala v konci, jinak mi přišla celkem fajn. Třeba (!nečtenáři nekoukat!) smrt jednoho z dvojčat mě poněkud rozhodila - celejch 7 knih popisuje, jak jeden bez druhého neudělá ani ň, doplňují věty a pod. a pak jednoho nechá vytuhnout - celkem síla :)
    upraveno 2. června 2011
    Každopádně na film se těším, už jen z toho důvodu, že je to konec jedné "ságy", ať už tam bude mnou nenáviděný epilog nebo nebude...
    upraveno 2. června 2011
    Epilog bude! Já se těším na draka. A na nahlédnutí do vzpomínek profesora Šňupa.
    Jojo, epilog v HP7 je jedna z největších prasáren - ale na mě prostě ten příběh sedmého dílu už nějak neúčinkoval celkově.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. června 2011
    Je to hodně nenormální být potterovzdorný?
    Tím myslíš mě? Mě se třeba třetí, čtvrtý a pátý díl líbil... ale ty poslední dva už ne.
    upraveno 2. června 2011
    Tím myslím sebe. Nečetl jsem nic, ani nezjišťuji jakoukoli afinitu čili příchylnost čili touhu brejlovce číst či vidět (i když jsem teoreticky viděl 3. a 4. díl - rozuměj byla zapnutá televize).
    upraveno 2. června 2011
    flanker.27: Myslím, že to nenormální není. Já jsem HP četla, ale hlavně z toho důvodu, že když se objevil hlavní boom potráctví, tak to dost často srovnávali s LOTR, což jsem nemohla vydejchat a abych mohla nadávat, prostě jsem to přečetla.
    Celkově mě HP bavil, ale beru ho jako pohádku a ne jako superboží kult, bez kterého ani ránu. A je to jedna z mála knih z mé knihovny, kterou jsem četla pouze 1x. Ikdyž, až nebudu mít co číst, možná dojde řada i na HP. Ze 7-mi dílů se mi líbil 3., 4. a 6. První 2 byly na mě moc pohádka (ikdyž pohádky mám ráda), 5. nuda po 500 stran a pak na posledních 200 zabije Siriuse a 7. bylo sice završení celého příběhu, ale ten konec...ten bych neodpustila nikomu (ani JRRT či GRRM, ale toho se snad nedožiju).
    upraveno 2. června 2011
    Krisa: Díky, už jsem si pomalu začínal balit do Bohnic...
    Jo tak to jo, já už myslel, že to bylo mířený na mě, že když se mi nelíbil HP7, tak jsem nenormální. :-) Naopak bych řekl, že v mém okolí ani moc lidí, co byť i jen viděli nějaký HP film, není - takže asi tak. ;-)
    upraveno 2. června 2011
    Co konkrétního vám na tom konci HP vadí? Že to směřuje ke konci, ve kterém voldiho rozseká nějaký brýlatý usmrkanec je přeci jasné už hned po prvním díle. Ještě se nabízela jedna možnost, že umřou oba. Ale to už přece nebyla pohádka že?
    upraveno 2. června 2011
    Montezuma3: Nenene, tohle nemyslím, to mi bylo taky jasné hned od prvního dílu (sice jsem fandila Voldímu, ale rozhodně jsem nečekala, že by mohl přežít, natož vyhrát - jaká škoda). Koncem jsem měla na mysli epilog. Tento epilog by byl smrtelný pro jakoukoli knihu, pro mě ekl, fuj a hnus.
    Bylo jasný, že Voldemort nevyhraje, ale stejně jsem tajně doufal:) každopádně ale konec typu Brumbál všechno naplánuje na x let dopředu a všechno přesně klapne byl stupidní a epilog tomu jen nasadil korunu.
    upraveno 2. června 2011
  • upraveno 14. června 2011
    Sakra, úplně jsem zapomněl na Your Highness! Nevím jestli je to film, na který bych šel do kina, ale vidět ho rozhodně chci, protože podle trailerů co jsem zatím viděl to bude super. Fantasy parodie, to jsem snad ještě neviděl :) A dokonce jsem si dnes uvědomil, že tam vlastně hraje náš Tywin!
  • upraveno 15. června 2011
    Hraje tam krále a otce těch dvou ujetých bratrů, ale moc si ho tam neužiješ...
  • upraveno 15. června 2011
    Docela nařachanej televizní spot na nového Barbara Conana! Pro mě zatím nejočekávanější letní blockbuster! :-))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.