Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

13567394

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 29. dubna 2011
    Elanne: Tak to asi poprvé odejdu z kina před koncem titulků, nebo počkám a vyzkouším sílu svého žaludku... Doporučuji jít do kina, sice jsem, byla "jen na 2D" (3D nějak nemusím), ale bylo to fakt skvělé
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. dubna 2011
    Já to mám dobrý, já do toho kina ani nepřijdu...
    upraveno 29. dubna 2011
    X-men Origins nic moc (ale byli tam pěkní pánové, to zase jo:) ), doufám, že to First Class vylepší (a pěkní pánové zůstanou).
  • upraveno 29. dubna 2011
    Ne?:-) S tím avatarem jsi mi připomněl. Kick Ass..naprosta bomba. Něco tak ujetýho a přitom zábavnýho jsem dlouho neviděl. Navíc skvělej soundtrack.
    Elanne: Jo, oboje super. Z Thora mám strach se přiznám.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 29. dubna 2011
    Krisa: Nevěřím, že vydržíš v kině sedět až do konce titulků
    upraveno 29. dubna 2011
    Thor je hodný, nikomu neublíží...:). Poslední době se mi taky moc líbil Sucker Punch, ale to už je opravdu dost velká ujeťárna
    upraveno 29. dubna 2011
    Montezuma3: U čeho HP7/2 nebo čehokoli??? Já vždycky čekám do konce titulků - přijde mi neuctivé odcházet před koncem (neuctivé k tvůrcům filmu). Ale je pravda, že se nám dost často stává, že jsme v sále poslední a dokonce už se na nás v Cinestaru chodili několikrát koukat zaměstnanci, jestli tam ještě jsme...
    upraveno 29. dubna 2011
    Tak to máte dobrý. U nás v kině už si na odcházení lidí při titulcích zvykli natolik, že titulky uprostřed vypnou a v sále rozsvítí.
    upraveno 29. dubna 2011
    Montezuma3: Tak to teda čumim, to jsem ještě neslyšela...Přijde mi to teda docela neuctivé...doufám, že se toho u nás nedočkám
    upraveno 29. dubna 2011
    Mají kliku, že do toho kina chodím jen jednou za rok na nějaký český film. Tohle mi udělat při sledování Lemony Snicket, tak už do toho kina nikdy nevlezu. A ještě se s nimi budu soudit, že jsem neviděl celý film.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. dubna 2011
    He, jestli až v půlce titulků, tak to jste na tom ještě dobře. U nás v jednom ze dvou kin, kam pravidelně chodím, vypnou promítání obvykle ihned po skončení filmu. Titulky ani nedostanou šanci, maximálně tak jméno režiséra...
    Když jsem v Brně v Palace Cinemas, tak tam si taky obvykle posedím až do konce titulků. A tam taky vždycky vrazí personál v domnění, že už v sále nikdo není :o))
    upraveno 29. dubna 2011
    Taky mě překvapuje, když pracovníci kina se nevěřícně a opakovaně chodí dívat, že opravdu čekáme do konce titulků :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. dubna 2011
    Jo, to občas zažívám taky, vidim, jak jsou nasraný, že tam eště sem, naštěstí titulky běžej až do konce.
    Doufám, že jste se všichni vyhnuli tý šaškárně (filmu) s Willem a Kate. Přeslazenejší je už snad jenom cukrovar...
    upraveno 29. dubna 2011
    K tomu mám jedno slovo: NOVA - dnešní zprávy na Nově: 25 minut o svatbě Williama a Kate. Nechápu...
    Já koukala na Primu, těm to trvalo ,,jenom" 20...
  • upraveno 30. dubna 2011
    Já se díval na čt24, ale jen protože mě to zajímalo z kulturního pohledu - protokol, slavnostní průvod, vnitřek Westminsterského opatství atd - když jsem byl v Londýně, tak jsem tohle neviděl... :-)
    Svatba jakých si celebrit, byť je to následovník trůny mě absolutně nezajímá. Ale chápu, že je to pro spoustu lidí dobrá marketingová záležitost:-) Někde jsem zaslechl, že to sledovaly dvě miliardy lidí. Tomu tedy rozhodně nevěřím....
    upraveno 30. dubna 2011
    Já jo. Ať si říká kdo chce co chce, nejedná se jen o nějaké celebrity. Syn následníka britského trůnu je, jako významný člen královské rodiny, něco víc. Je to svým způsobem ikona. Svatbu jsem nesledovala, ale na nějakou souhrnnou reportáž se časem asi podívám.
    Taky jsem se mrknul na nějaký podvečerní sestřih. A bylo to fajn. W. opatství je krásný a vůbec ty dlouholeté tradice. Myslim, že v tomhle směru je Britům co závidět, nemluvě o tom, že se dá závidět i Williamovi :-D
    Chmur: Vzhledem k tomu, že ta "jakási celebrita" je předpokládaná budoucí hlava 16 států s celkovým počtem obyvatel kolem 134 milionů, a hlava státu, který předsedá Commonwealthu, ve kterém žije 2 miliardy lidí, tak si troufám tvrdit, že jde, minimálně ze světového kulturního hlediska, o významnou událost.
    předpokládaná budoucí hlava 16 států s celkovým počtem obyvatel kolem 134 milionů
    Měl bys dodat...formální hlava státu, která nemá prakticky žádnou výkonnou, soudní natož zákonodárnou moc....Opravdu si myslíš, že Comonwealth má dvě miliardy lidí? Sice jsem to přesně nepočítal, ale jsem ochotný se vsadit, že budeš rád, když ti vyjde 0,5 miliardy...
    A i kdyby vše cos napsal, byla pravda, proč by mě jako občana ČR mělo zajímat?...myslím tím sledování té svatby
    na wikipedii píšou, že v roce 2005 sčítání lidu bylo 2 100 000 000 lidí - navíc tvůj údaj o sotva půl miliardě hapruje už jen v tom, že součástí Commonwealthu je i Indie. :-D :-D :-D

A proč by tě to jako občana ČR mělo zajímat? Já nevím, možná proto, abys měl přehled o údálostech ve světě, stejně jako se díváš na Olympiádu, Inauguraci amerického prezidenta, start raketoplánu atd... Neříkám, že se musíš koukat na celou svatbu, to jsem nesledoval ani já, ale jak říkám z kulturního hlediska to stálo za "omrknutí".
    Máš pravdu. Indie a Pákistán mi vypadli. Stydím se. Mně ta akce přijde jako takové velké divadýlko...ale jinak nic proti, z mých daní se to neplatilo:-)
    Já jsem si ct24 dopoledne taky na chvíli zapnula, proč ne, královská svatba se jen tak nevidí - moc hezký, slušelo jim to, chytla jsem zrovna když vyjížděli z katedráli. Ale vadilo mi jak to televize rozmázli, týden dopředu ve zprávách minimálně 15 minut a rozebrat každou kravinu. + ten film, kdyby na něj kamarádka nechtěla koukat, tak jsem to po deseti minutách vypnula.
    Nova a Prima jsou ztracený případy, to moc dobře vím - tam jsou schopný jednou reportáží zaplácnout celý zpravodajství a ještě jak hrajou na city, fuj! :-(
    upraveno 30. dubna 2011
    To bylo minulý rok. Jestli myslíš korunní princeznu.
    A helemese, kdo tu na tom ujíždí. A jaky měla šaty? Nic přece není důležitější :-D
    upraveno 30. dubna 2011
    To je dobrý, já jsem tu svatbu poprvé zaregistroval ve čtvrtek večer. Když jsem ve zprávách na půl ucha zaslechl větu "O královské svatbě ví snad úplně každý." :D
    A viděli jste minulý mesíc rok tu svatbu švédské princezny? To vypadalo mnohem lépe.
    sorry za překlep
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.