Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Britská královská rodina je prostě co do významu, historie (teď nemyslím jen rod Windsorů) a tradic prostě nej. Jsou to králové mezi králi ;)
A odráží se to i od významu Anglie (Británie) pro vývoj světových dějin a současné západní kultury celkově.
K anglický monarchii asi tolik, že souhlasím s výrokem anglických republikánů, že královna je největším poběratelem sociálních dávek v zemi...
No a co se týče šatů, tak nejlepší měla o svatbě samozřejmě moje žena a hubnout do nich nemusela...
Proklínám svou špatnou paměť, viděl jsem totiž podobný japonský film, který se mi hodně líbil. Byl dvoudílný (respektive měl dvě na sebe navazující části) Ovšem ani s nožem na krku bych si už nedokázal vzpomenout na název nebo podrobnosti. Budu muset hledat, ovšem netuším jak :-D
Uvažoval jsem jestli tady hodit original trailer, ale hodím sem nakonec jeden mírně amerikanizovaný :-D
http://www.csfd.cz/film/225675-chi-bi/
Z loňské Filmasie přihodím ještě jeden tip: I Saw the Devil. Výborná černohumorná podívaná plná napětí, akce a brutality.
Z Miyazakiho anime kromě Cesty do fantazie miluju ještě Howl´s Moving Castle a Laputa: Castle in the Sky. Mononoke je u mě až za nimi.
Miyazakiho filmy mám taky moc rád. Nejvíc asi Mononoke a Cestu do fanzatie.
Film tygr a drak miluju. Hrdina už na mě tolik nezapůsobil.
Já sám to posoudit nemůžu, je pravda, že Arnieho jako Conana mám hluboce zakořeněného v hlavě, takže Momoův conan mi připadal zvláštní, ale zvykám si a začíná se mi líbit více a více.