Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

12467394

Komentáře

• upraveno 30. dubna 2011
    Kate měla hezčí :-))
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 30. dubna 2011
    Já tím chtěla říci to, že nechápu proč se královskou svatbou plní noviny, časopisy, tv zpravodajství, internet... Chápu, že je to důležitá událost, chápu, že o tom bude reportáž, článek a tak, ale proč už několik měsíců dopředu mi rvou do hlavy, že Kate hubne do šatů (a kolik a za jak dlouho, co teda vlastně jí ...), budou mít 2 dorty, Kate si nechala ušít několikatery šaty atd. atd. atd. Nevím, proč tato údálost úplně vytěsnila všechno ostatní (TV Prima a Nova). W.Abbey a tradice královských svateb jsou nádherné, ale radši než na svatbu nebo film o svatbě bych se podívala na dokument, zvlášť když velkou částí zpráv bylo, kolik se prodalo a vyrobilo uomínkových hrnků, talířů, že se vyrábí pizza s podobenkami WaK... Ale já jsem asi moc velký rejpal
    upraveno 30. dubna 2011
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 30. dubna 2011
    Já jsem svůj příspěvkem napsal proto, kolik lidí o té švédské svatbě ví. Kolik z vás si to hned po přečtení šli vygooglit. Když se žení angláni tak je to velký haló a vím o tom přeci každý.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 30. dubna 2011
    Věhlas anglické královské rodiny a švédské je ale taky propastný...
    Britská královská rodina je prostě co do významu, historie (teď nemyslím jen rod Windsorů) a tradic prostě nej. Jsou to králové mezi králi ;)
    A odráží se to i od významu Anglie (Británie) pro vývoj světových dějin a současné západní kultury celkově.
    upraveno 30. dubna 2011
    Ale zpátky k filmům. Kdo snese asijské filmy, tak doporučuju 13 zabijáků. Na titulky.com jsou dnes zveřejněné titulky. Zatím slovenské, ale brzy by je měli převést i do češtiny. Bohužel na netu koluje jen rip s natvrdo vloženými anglickými titulky. Ale i tak to stojí za podívání. Byla jsem na tom v prosinci na Filmasii a poprvé jsem v kině zažila, že lidi začali po skončení filmu spontánně tleskat.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. dubna 2011
    Já něco tehdy zaregistroval, stejně jako před pár lety, když si španělská princezna brala nějakýho basketbalistu.

K anglický monarchii asi tolik, že souhlasím s výrokem anglických republikánů, že královna je největším poběratelem sociálních dávek v zemi...

No a co se týče šatů, tak nejlepší měla o svatbě samozřejmě moje žena a hubnout do nich nemusela...
    Nevada: díky za tip. Vypadá to zajímavě. Sice japonskou produkci nijak často nesleduju, ale občas se objeví nějaký zajímavý historický kousek, který stojí za to.
    Proklínám svou špatnou paměť, viděl jsem totiž podobný japonský film, který se mi hodně líbil. Byl dvoudílný (respektive měl dvě na sebe navazující části) Ovšem ani s nožem na krku bych si už nedokázal vzpomenout na název nebo podrobnosti. Budu muset hledat, ovšem netuším jak :-D
    Tak jsem si nakonec překvapivě vzpomněl :-D Chi Bi ( Red Cliff ) - stojí za omrknutí. Je sice čínský, ale je to prašť jako uhoď (bez urážky číňanů či japonců) Herecké výkony mě příjemně překvapily. Nebylo to takové to tradičně až příliš přehnané, naopak. Samozřejmě se tam pár takových momentů najde, bez toho by to snad ani nebyl asijský film :D Ale celkově mě to hodně zaujalo.
    Uvažoval jsem jestli tady hodit original trailer, ale hodím sem nakonec jeden mírně amerikanizovaný :-D

http://www.csfd.cz/film/225675-chi-bi/
    upraveno 30. dubna 2011
    Chi Bi jsem viděla jen kinoverzi, tzn. osekaný na jeden díl. Ale dvoudílnou verzi mám doma na DVD připravenou na nějaký dlouhý večer. Je to, nebo aspoň ještě nedávno byl, nejdražší čínský film.

Z loňské Filmasie přihodím ještě jeden tip: I Saw the Devil. Výborná černohumorná podívaná plná napětí, akce a brutality.
    Red Cliff mně osobně přišel hrozně dlouhý, roztahaný a celkově nudný. Navíc plný patosu na který jsem u asijských filmů zvyklý, ale tady mě to štvalo...
    upraveno 30. dubna 2011
    A co Goemon? Přišlo mi to jako děsná ujeťárna, ale moc se mi to líbilo.
    upraveno 30. dubna 2011
    To jsem ještě neviděla, ale musím sehnat. Z podobného ranku volím Shinobi nebo ještě líp Azumi.
    upraveno 30. dubna 2011
    Pro mne nejlepší asijský film: Hero, a pak samozřejmě také Tygr a drak, Cesta do fantazie a Princezna Mononoke.
    S princeznou souhlasím. Nečekal jsem, že mě něco takového bude bavit, ale uchvátilo mě to.
    upraveno 30. dubna 2011
    Hrdina je samozřejmě geniální :)
    Z Miyazakiho anime kromě Cesty do fantazie miluju ještě Howl´s Moving Castle a Laputa: Castle in the Sky. Mononoke je u mě až za nimi.
    A co Goemon? Přišlo mi to jako děsná ujeťárna, ale moc se mi to líbilo.
    Goemon se mi taktéž líbil. Ta stylizace mi úplně nesedla, nicméně ten film byl plnej silných emocí, které mě dokázaly do děje naprosto strhnout. Navíc hrdinové měli charisma.
    Miyazakiho filmy mám taky moc rád. Nejvíc asi Mononoke a Cestu do fanzatie.
    Film tygr a drak miluju. Hrdina už na mě tolik nezapůsobil.
  • upraveno 1. května 2011
    Když už se tu všichni vyjadřují k Miyazakimu, tak já za sebe musím říct, že se mi nejvíce líbila Naušika (pak Laputa a obeceně ty jeho starší filmy). Howlem a zatím posledním Ponyem si mě moc nezískal... jsou to příliš pohádky :). Cesta do fantazie měla alespoň pěkně zapracované to fantaskní téma. Právě Naušika měla podle mě skvělou myšlenku i zpracování... a koneckonců i Mononoke se zaobírala podobnou problematikou.
    upraveno 1. května 2011
    Mě se právě ta stylizace Goemona moc líbila - sice to bylo chvílema jak PC hra, ale fakt mě to bavilo. Taky miluju Klan létajících dýk - a to zejména z vizuálního hlediska. O Tygru a drakovi není žádných pochyb, je to špička.
    upraveno 4. května 2011
  • upraveno 5. května 2011
    Ironclad sleduji už delší dobu... Trošku mne to zklamalo... vypadá to trošku béčkoidně :-(
    Tak to vypadalo od začátku, podstatnější je, že z něj dýchá poctivá středověká řežba - něco, co tady poslední dobou hodně chybí. :-)
    Trailer na nového Barbara Conana vlieva nádej do žíl. http://film.moviezone.cz/barbar-conan-3d/trailery/ A Momoa je cool.
    Zrovna jsem se na to taky koukal. Vypadá to rozhodně líp, než jsem se obával. Teď vše závisí na tom, jestli filmaři dokážou vytvořit tu správnou drsnou atmosféru a perfektní hudbu - nového Basila Poledourisa asi těžko seženou, ale hudba udělala pro původního Conana hodně. :-)
    Na trailer se podívám, ale už teď vím, že kvalit původního Barbara tahle verze dosáhnout nemůže. Mamoa vypadá jako barbar, ale odněkud z Maďarska (Hunové). Kdežto Arnie vypadal jako správný seveřan a navíc božsky hrál a to ve skutečnosti vůbec nehrál. Stačilo mu se jen dívat. Kde najdete druhého herce s postavou kodiaka a výrazem tupého neandrtálce? Prominující mandibula, mohutné čelo, výrazné nadočnicové oblouky a hluboký hlas dělá s Arnolda nejlepšího možného Conana. Jediný problém nastával, když mluvil, ale zas ten německý přízvuk měl taky něco do sebe. Prostě jeho životní role, podobného výkonu dosáhl jen v terminátorovi jedničce.
    upraveno 5. května 2011
    Macejko: A hle, film o tom, jak khal Drogo ke svému Khalasaru přišel :)
    Chmur: Arnold má všetko, len nie hlboký hlas ;) To z Jasonovho dunenia praská lebka.
    Uznávám. Ve srovnání např. s J. E. Jonesem (Thulsa) má hlas normálního chlapa. Z nostalgie přidávám odkaz na trailer původního Conana. Je vtipné, že jediná postava, která v něm prakticky neřekne žádné slovo (pokud nepočítám citoslovce ) je právě Arnie:-)))
    Tak jsem se díval na ten trailer a moc mě nezaujal. Chybí tam to kouzlo starších filmů. Trailer mi připomínal nový Souboj titánů. Určitě to bude přehlcené mnoha různými postavami a monstry, rychlé střihy a triky vypadají až příliš počítačově. Zklamání.
    Teď si udělám z ostudy kabát, když napíšu, že jsem Conana nečetl, ačkoliv je to legenda. Viděl jsem jen filmy s Arniem. Ale někde jsem četl, že hodně lidí má v hlavě pořád Arnolda a tak se jim zdá Momoa dost odlišný a nepatřičný. Ovšem prý je Momoa v mnoha ohledech blíže některým Howardovým popisům a představám než Arnie.
    Já sám to posoudit nemůžu, je pravda, že Arnieho jako Conana mám hluboce zakořeněného v hlavě, takže Momoův conan mi připadal zvláštní, ale zvykám si a začíná se mi líbit více a více.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.