Tanec s draky

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Diskuze napříč celým (!) Tancem s draky, žádná omezení, začerňování apod. Případně i pro ty, kteří prostě jen rádi přeposílají spoilery. Pokud zrovna Tanec čtete a bojíte se, že se dozvíte něco dopředu, není tohle správné místo pro vás.
1456810

Komentáře

• upraveno 5. listopadu 2011
    Geniální odlet přílet Drogona v momentě kdy se Meerenští baví nad smrtí druhých. A především nádherný odlet Daenrys.... Jak se pomalu dostávám ke konci tak mne to začalo hodně bavit...
    Amaroun: JJ, v Tanci je dost silných scén, kterých je IMHO v Hostině poskrovnu. Celkově Tanci vytýkám hlavně těch 1500 stran, George moh určitý kapitoly úplně vynechat a spoustu jich celkem drastricky seškrtat. Stephen King tomu říká "zabijte svoje miláčky". S tím by ostatně George nemusel mít problém :D
    A mohl taky trochu pohnout s Lannisterskou linií příběhu. Ale zas mě překvapilo jak jsem se bavil u kapitol Victariona (nejlepší byla jeho oběť všem božstvům naráz). Kapitol z Mereenu mohlo být míň, dlouho jsem vůbec neměl přehled v tamějších postavách, všichni se tam jmenujou Hazroo nebo podobně :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. listopadu 2011
    Moje první myšlenka po dočtení tance byla: "(o Gregorovy) Proč ta obluda nemůže zůstat mrtvá?"
    mě by spíš zajímalo co s ním Dr. Qyburn Mengele proved.
    ... a jestli vyseká (doslova) Cersei z potíží, tak ať si žije. Stejně už to neni ten starej Gregor.
    upraveno 5. listopadu 2011
    Dr. Qyburn Mengele :D
  • upraveno 6. listopadu 2011
    überkiller: Královnu děvek ať si klidně třeba znásilní :p
    upraveno 6. listopadu 2011
    říká někdo kdo má jako profilovku Melisandru......
    Everett Young: Netuším, jak hluboká je moje nenávist k Cersei. Jako že bych si spíš měla přát, aby jí upálili? :D Koukám, že si profilovku radši změním na něco neutrálního...
    upraveno 6. listopadu 2011
    No já osobně teda přeju Cersei jen to nejhorší ale kdybych měl zvolit něco konkrétního tak bych jí vydal Ramsaymu Boltonovi ať se vyblbne. To by bylo mnohem horší než uhořet
    Umhm, ještě se v těch fantaziích navzájem podporujte... :-)
  • upraveno 7. listopadu 2011
    Jak bys vůbec moh vydat Cersei BOLTONOVI? Co ti provedla? Dala Qyburnovi nějakou tvou oblíbenou služebnou? :-D ba ne, já vim že to je mrcha,ale přeju jí aťse z toho svrabu dostane...moh by dostat Lancel rozum a přimluvit se za ní (až toho Gregora za Qyburnova bědování sundá nějáká sketa jako syr Meryn). A Boltonův bastard je sice silná postava a těšim se na Smraďocha v druhym seriálu, ale přeju mu ať zajde nějakou ošklivou smrtí.
    überkiller: Mno, v ASOIF jsou sice postavy, který toho maj na svědomí víc, ale Cersei je iritující sama o sobě. Je to urážka mojeho pohlaví, protože předvádí všechny špatný ženský vlastnosti a objevila jsem u ní některý, o kterých jsem doteď nevěděla. Je sebejistá a arogantní, ale přitom hloupá. Svojí schopnost podpásových kopů pokládá za vychytralost. Považuje se za silnou a mocnou, ale ve skutečnosti závisí jenom na rozhodnutích a pomoci mužů (Robert, Tywin, Tyrion). Fňuká nad tím, jak se k ní Robert choval, ale sama ve svojí pýše nikdy neudělala nic, aby si ho získala. Vychovala lidskej odpad a už mě ani nepřekvapuje, že k jeho chybám byla naprosto slepá. Ráda využívá tu zbraň, co má mezi nohama, ale přitom by tam radši měla něco úplně jinýho. Stačí tohle vysvětlení?
    Martin udělat z Cersei tak špatnou bytost, že je až nereálná. Nulová empatie a samé špatné vlastnosti.
    Vzhledem ke konci Tance jsem zvědavá, jestli to Cersei jehom hrála, nebo se jim ji opravdu podařilo zlomit.
    Ben Nevis: Ty její špatný vlastnosti jsou přehnaný a navíc je pošahaná, ale nemyslím si, že je to tak nereálná postava. I v historii byly takovýhle "královny". Nějak mi nepřišlo, že by tu slabost v Tanci hrála, ale myslím, že v jejím případě je to jenom dočasnej stav.
    jasně že si zaslouží pořádnou lekci, ale dal bych jí možnost se vytratit někam do ústraní, kde by moc neškodila... ale dávat jí Boltonovi? Doufám že si Ramsay bude chtít udělat hon na jednu z Manceho kopinic a dostane od ní sodo gomo.
    überkiller napsal(a):

Doufám že si Ramsay bude chtít udělat hon na jednu z Manceho kopinic a dostane od ní sodo gomo.

Ramsay zabije taťku a pak ho a) rozčtvrtěj seveřanský lordi (nebo spíš stáhnou z kůže?) nebo b) roztrhaj ho vlci i s těma jeho čubama. Vidíš, Martine, co se mnou děláš?
    a syn Rooseho a Tlusté Waldy bude vyrůstat jako poslední Bolton jako chráněnec na zimohradu pod Rickonovou vládou, tak to by bylo klišé jako hrom. Ale tomu že se Boltoni posekaji mezi sebou celkem věřim.
    überkiller: A proč tě vůbec napadlo, že by rod Boltonů moh pokračovat? To je holt nevýhoda, když má někdo jenom jednoho syna a ještě k tomu psychopata. Nevěřím, že by kdokoliv ze Starků (a sám Ned říká, že Starkové už přežili leccos) přijal pod ochranu ubožátko Theona, natožpak po Rudej svatbě kohokoliv se jménem Bolton. Roose se už dávno svýho bastarda nezbavil a navíc přived na sever Freye (Freye!). Považovala jsem ho za moudřejšího.
    Rickon je ještě maličký, takže závisí, ke komu mu naočkují nenávist. Vypadá to, že Theon je tak jediný, kdo zůstal a byl vychovaný po starkovsku. Bran byl ještě malý, když události začaly.
    A ví se vůbec (veřejně) že za Rudou svatbou stál i Bolton? Myslím že většina lordů z toho viní hlavně Freye. A co se zimohradu týče, tak ten vypálili Theon a železní muži a Ramsay přijel na pomoc. Alespoň tak to Roose potom někomu vypráví.
    Z Neviditelného Psa:
    Alexander Dumas starší vedl se svým nakladatelem spor o výši honoráře, ačkoli to bylo v době, kdy se Dumasovi Tři mušketýři prvně objevovali na pařížském knihkupeckém trhu v sešitovém vydání. Všichni čtenáři jejich hrdinná dobrodružství ve službách krále jen hltali a týden co týden stály houfy nedočkavců před stánky knihkupců.

"Tak přidáte sto franků na arch nebo ne?" končil trapnou debatu Dumas. - "Nepřidám už ani frank! I tak vás přeplácím!" - "Dobrá", řekl Dumas. "V tom případě nechám mušketýry jednoho po druhém pomřít!" A pak už se jen ozvalo prásknutí dveřmi. A skutečně, v dalším sešitě končil poslední odstavec tragicky: "Zločinný syn vznešené lady strhl Athose do temných mořských vln a začal se boj na život a na smrt. Porthos, Aramis a d Ártagnan bezmocně přihlíželi. Poslední řádek vyzníval pak už zcela beznadějně: "Všichni tři vespolek zahlédli, jak se na povrch vody vyvalila rudá skvrna. Nebylo pochyb, byla to krev, krev jejich statečného přítele ..." Ve stejné době, kdy se tento sešit objevil na knihkupeckém trhu, zaťukal u Dumasových dveří sluha z nakladatelství. "Promiňte pane, nesu novou smlouvu, dostáváte za arch o sto franků víc." - "No vida", usmál se Dumas. A příští sešit Tří mušketýrů opět vše napravil. Začínal větou: "Náhle se moře pod lodicí vzdulo a prudkým rozmachem se z vody vynořil Athos, který krutý souboj přežil."
    Takže doufám, že to Martinovi nakladatel zaplatí, byla by škoda, kdyby Jon zařval naposledy. :-)))
    taky nechci aby umřel, ale jestli ho zombifikujou jako kdekoho, tak už to bude dost trapný. Takovej lord velitel mrzák by byl mnohem výživnější. Ale mrzáků už máme taky dosti...
    überkiller: Jestli se to ví? A je snad Roose Bolton idiot? Je ale samozřejmě jasný, že přeběh ze strany Robba Starka na stranu Lannisterů. A z toho, že má za kamarády Freye, si asi leckdo leccos vyvodí, že jo? Lord Manderly ostatně zmiňuje, že Bolton o svým podílu na RW lže.

Ben Nevis: Mýliš se. Je tu samozřejmě Stark nejstarkovatější Arya, i když je teď posedlá pomstou. A Bran si otce i Robba moc dobře pamatuje, i když tady záleží, co s ním má Martin v plánu. Nedova výchova, což je to, o čem mluvíš, je ale přesně to, co teď nikdo z nich nepotřebuje, jestli nechtěj dopadnout jako Robb.
    svoa00: Zase kdyby nebyla Rudá svatba, kamarádili by se s Freyi Starkové, a to raději ať jsou mrtví než rodina s takovým póvlem.
    Ben Nevis: Kdyby nebyla Rudá svatba, nebyli by póvl. Myslím, že to je přesně to, co jim zlomí vaz. Walder Frey vsadil na Lannistery a stejně jako předtím vsadil špatně. A kdyby nebyl pomstychtivej kokot, tak si spočítá, že je to hlavně on, kdo si špiní ruce, ne Roose nebo Tywin. Tak se zrovna úcta pro rod nezískává. Na druhou stranu toho po Robbovi moc nechtěl. Měl Jeyne říct "Promiň, zlato, buď trpělivá", vzít si Freyovku, po válce se s ní klidně Freyovi na vztek rozvíst a oženit se s Jeyne. To by snad i jeho smysl pro čest unes.
    no na tom by nebolo nič čestného, pochybujem že by to robb urobil.
    Freyové už vystrčili růžky předtím, třeba Eddard říkal Walderovi "Zpozdilý lord Frey", protože se zrovna nehnal do bitvy, když bojovali proti Targaryenům. Kdyby je Robb nepotřeboval, tak by se jim vyhnul z dálky, ale Freyové sedí jak žába na prameni na tom mostě a dobýt ho nešlo...
    sarven: Stejně tak nebylo z jistýho úhlu pohledu čestný oženit se s Jeyne... Tady nebylo čistý řešení.

Ben Nevis: Robb Dvojčata moh dobýt, kdyby chtěl. Jenom se holt v obou případech, kdy se k nim přiblížil, zdálo lepší mírový řešení.
    Na dobývání Dvojčat Robb neměl čas a kromě toho tuším, že ve Hře o trůny chtěl, aby byl jeho postup přes Dvojčata tajemství. Nebo se pletu?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.