Mě to teda o Renlym napadlo už při čtení. No a pak jsme se s Martinou dívali na nový díl seriálu a ptá se, proč na sebe Renly s Lorasem koukaj, tak jsem jí odpověděla, že podle mě je Loras velmi blízký přítel Renlyho Baratheona...a o pár vteřin přišla holící scéna :)))
No, co se Renlyho týče tak náznaky tam byly, ale mazaně ukryté :-) Například když Renly řekne před bitvou Stannisovi, že Margaery k němu přišla jako panna. A Stannis na to odvětí: "A v tvém loži jako panna i zemře." Může to znamenat, že mu dává najevo, že tu bitvu nepřežije. A nebo taky... Stejně tak, když Loras říká Jamiemu, že lord Renly měl klihu s ilustraceme, z nichž by septon oslepl. Nemluvě o tom, jak se před bitvou ...ehm modlili :-)
Dacey Mormont v kroužkový košili asi nebylo to co by Robba bralo, asi měl podobnej vkus jako já :)) Co se týče Renlyho, už jsem citoval jak v Bouři když Jaime přijede do KL, hrozí Lorasovi že mu vrazí meč do místa, který by nenašel ani Renly nebo tak nějak...
flanker.27: Tak mě napadlo, co by Dacey udělala na místě Jeyne jako královna severu. Sebrala by v Řekotočí armádu a převálcovala s ní Dvojčata. "Tak jak se ti to líbí, Freyi, he?" :D No nic, jenom tak blbnu.
JE mi opravdu líto že Dacey svatbu nepřežila. Ale pořád je tu Maege Mormont která ještě pořád může dobýt dvojčata. Všechny Mormonty v knížce mám celkem rád (prostě můj oblíbenej rod) a že to s Dacey takhle dopadlo mě nas***o. SMRT VŠEM FREYŮM, GREYJOYŮM A BOLTONŮM.
Možná, i když divoká bojovnice jako Arya to asi nebyla, Catelyn si všimla, jak byla jinak ostýchavá. A chlapi si zpravidla nevěsty nevybírají podle toho jak máchají sekerou, pokud jí neštípou dříví :)) Takže Aryi, Ashy a jiné princezny bojovnice to v reálu nemaj jednoduchý. JInak se domnívám, že Dacey mohlo bejt tak o pět let víc než Robbovi, takže i z tohohle pohledu nebyla středem jeho zájmu
Jako že sladký poddajný stvoření jako Sansa nebo Jeyne to maj snadnější? No v tomhle směru asi jo. Přinejmenším mít takovou babu vedle sebe neznamená konstantní virtuální měření penisů :D
Tak podle http://winter-is-coming.net/2011/11/icelandic-casting-begins/ začíná natáčení na Islandu. Dělají tam i casting, tak je možný konečně dostaneme Manceho nebo třeba Košili. A co je na tom nejzajímavější, jeden z uchazečů tvrdí, že dělal zkoušky na 3. a 4. sérii - o čemž prý už zahraniční zdroje něco málo zaslechly. Je to teda velká spekulace, ale je možný, že HBO bude chtít ty dvě série natočit pospolu v nějakém velkém celoročním natáčení.
Já myslím, že kdyby to natošili najednou, tak by stejně dali mezi sériemi pauzu, takže bychom čekali stejně. (Jako např LOTR - 2. a 3. se natáčel najednou a pauza byla podobná, možná stejná, jako mezi 1. a 2.). Akorát by tím ušetřili nějaké peníze...
Ale je to celkem logické. Když bude Bouře mečů rozdělena do dvou sérií. Tedy 3. a 4. Spíše by mě zajímalo, jestli pak budou vysílat zase jednu sérii ročně, nebo tu 4. odvysílají hned potom na podzim.
Určitě pauza bude, protože ušetří, ale vytřískaj víc peněz. Jinak LOTR se točil celý najednou:-) Ale nebála bych se, že mezi druhou a třetí by byla delší pauza, jak píše Macejko.
Montezuma3: Jestli tvůrci sériálu nejsou trubky trubkovité, tak Bouře mečů nebude na dvě série, protože v tý třetí by se nic moc nedělo (nevíc něco očividně přesunuli už do druhý řady seriálu). Spíš bysme ve čtvrtý sérii viděli zbytek událostí z Bouře mečů, to nejdůležitější z Hostiny pro vrány a něco z Tance s draky.
hej matrix, to ako prvý opakoval. ale zas je tiež pravda, že LOTR najprv natočil všetko, potom strihal jednotlivé diely, ale ešte robil dotáčky k dvojke a potom aj k trojke. takže vlastne trochu platí, že medzi natáčaním jednotky a dvojky bola pauza :)
No rozhovor s producenty a scénáristy, a vlastně i s GRRM, naznačoval právě variantu rozdělení Bouře. A všichni se shodli, že vhodným dělícím bodem by byla jistá pamětihodná událost, ktetou nerad zmiňuji v nespoilerovém vlákně - pozor na to, když budete reagovat. Říkejme jí jako producenti RW, tedy v překladu RS:-)
Alek: No to ale odpovídá tomu, co jsem řekla, protože z Bouře mečů po TEJ události (která mi taky přijde jako dobrej "rozdělovák", protože pro dost postav leccos drasticky mění a diváci jí aspoň budou mít čas vstřebat) zbývá jenom nějakých 200-300 stran. Jinde by to možná vystačilo i na film, u Martina by z toho vytěžili maximálně dvě epizody.
No jsou dvě možnosti. Buď by tam přesunuli něco předcházející této události (co s tím není spojeno, třeba dost věcí kolem Dany) anebo tedy spíš něco z Hostiny/Tance.
Možná jen 200 - 300 stran. Ale dějově velmi bohatých stran. Další svatba. Divočáci pod Zdí. Stannisova rošáda. Pomsta Zmije. Tyrion tha Assassin. A s tím se v čase ještě kryjí všechny kapitoly krakatic z Hostiny a určitě ještě nějaké z Tance.
Přitlačte - brožovaná Bouře mečů 1 má 589 číslovaných stran, Bouře mečů 2 má 570 stran příběhu (bez rejstříků rodů). Ona událost končí na straně 148 v druhé knize ;o)
Nevada: Čili by se ve čtvrtej sérii pořád něco dělo, ne jako v Hostině. A Rudá svatba jako konec třetí série... chudáci diváci, co to nebudou vědět předem, i když předpokládám, že přinejmenším scéna s pijavicema v seriálu bude. Robb mrtvej. Catelyn mrtvá (a navíc umřela s tím, že mrtvý nebo ztracený jsou i všechny její děti). Arya je už jenom pár desítek metrů od svojí rodiny a prostě to NEJDE. Sansa totálně v háji. Jeyne vlastně taky. Seveřanský lordi nebo jejich dědicové - mrtví, stejně jako pro říši rod Starků. Ježiši, málem bych chtěla, aby nás aspoň některých detailů v seriálu ušetřili, ale na druhou stranu... ne.
4. Dany bude mať výrazne menej miesta v ságe. budú aspň dva diely, kde nebude vôbec. (jednak preto, že putovanie je trochu bez deja a jednak ušetria na drakoch :))
I v knize jsou draci pořád na houbách... teda lovu. :-) Možná je uvidíme v jednom dílu, víc tomu nedávám.
Sarven: 1. Pochybuju, že bude pod titul. Napadlo by mě leda vyměnit to You win or you die za paráfrázi Lva v zimě: Bohové, taková chamtivá pětice: král, král, král!:D 3. Lokace určitě přibudou a o to úžasnější titulky budou. 4. Na Dany se můžou celkem vykašlat, maj spoustu jiných věcí, kterým by se měli věnovat a deset epizod je deset epizod. Asi tam v jednotlivých dílech bude, ale vždycky jenom na chviličku. 5. Víra v lepší časy? Bude to krutá hra, ale cokoliv bude nadějnější než ta závěrečná část ze Zimohradu na konci (vypálení a ještě k tomu Theonův sen). To je prostě celej Martin. Ten pán, co se na lodi jménem Rudá svatba plaví po jezeře fanouškovských slz ;)
Komentáře
Co se týče Renlyho, už jsem citoval jak v Bouři když Jaime přijede do KL, hrozí Lorasovi že mu vrazí meč do místa, který by nenašel ani Renly nebo tak nějak...
JInak se domnívám, že Dacey mohlo bejt tak o pět let víc než Robbovi, takže i z tohohle pohledu nebyla středem jeho zájmu
Ale nebála bych se, že mezi druhou a třetí by byla delší pauza, jak píše Macejko.
sarven: začerni spoilery, prosím.
1. Pochybuju, že bude pod titul. Napadlo by mě leda vyměnit to You win or you die za paráfrázi Lva v zimě: Bohové, taková chamtivá pětice: král, král, král! :D
3. Lokace určitě přibudou a o to úžasnější titulky budou.
4. Na Dany se můžou celkem vykašlat, maj spoustu jiných věcí, kterým by se měli věnovat a deset epizod je deset epizod. Asi tam v jednotlivých dílech bude, ale vždycky jenom na chviličku.
5. Víra v lepší časy? Bude to krutá hra, ale cokoliv bude nadějnější než ta závěrečná část ze Zimohradu na konci (vypálení a ještě k tomu Theonův sen). To je prostě celej Martin. Ten pán, co se na lodi jménem Rudá svatba plaví po jezeře fanouškovských slz ;)