No, ale to bude tím, že tvoje mamka ještě určitě není důchodového věku:-)) Oni jsou naši takoví konzervativci, že se bojím, že by to nedali... Mamka určitě ne, to je romantik, nesnesla by, že všechny dobré lidi tam zabijou:D Ale taťka, ten by možná mohl být ukecán... zkusím to a uvidím:D
Přesně, ukecávání je imo blbost, budou na to koukat z donucení a to nikdy není dobrý. Já třeba GoT nikde sám od sebe nedoporučuju a nechávám se mile překvapit, když si o něm kamarádi povídaj - a kupodivu je jich fakt dost a jsou z toho nadšený.
Tak já ho doporučím, ale rozhodně bych ho např. nenutil člověku, o kterém vím, že mu je fantasy protivná nebo má problém si zapamatovat velké množství jmen:-)
Tak ono nucení nebylo samozřejmě myšleno jako že jim budu držet nůž od krkem nebo jim vyhrožovat "podívejte se, nebo už s vámi nepromluvím". Myslím, že třeba otci by se seriál líbil, ale největší překážkou je ono slovo fantasy. A přitom je tam toho sakra pomálu. Je prostě třeba trochu "popostrčit" :)
A co se doporučování týče, tak já to dělám kudy chodím. A získala jsem seriálů i knihám několik nováčků.
Tak ono nucení nebylo samozřejmě myšleno jako že jim budu držet nůž od krkem nebo jim vyhrožovat "podívejte se, nebo už s vámi nepromluvím". Myslím, že třeba otci by se seriál líbil, ale největší překážkou je ono slovo fantasy. A přitom je tam toho sakra pomálu. Je prostě třeba trochu "popostrčit" :)
A co se doporučování týče, tak já to dělám kudy chodím. A získala jsem seriálů i knihám několik nováčků.
asi tak nějak:) Já vím, že taťkovi by se to líbilo (mamka je fakt spíš jen na ty romantické komedie...:D), jenže je problém, když se řekne fantasy... to se rovná té fantasmagorii:-)
Tak v tomhle (nejen) mám na rodinu veliké štěstí. :) K fantasy mě dovedla má teď skoro 60-letá teta, s mámou pravidelně koukáme na Supernatural, a tátova oblíbená knižní série byl Zaklínač. :)
Tak já mám alespoň ségru a švagra:-) I když tam je problém, že chuděra se třema dětma nějak nemá čas pořádně se začíst, takže louská Hru už strašně dlouho. A já s ní teď nemůžu probírat nejnovější poznatky aniž bych spoilerovala:D
Stejně tam v druhé sérii budou fantasy prvky, takže nechte rodičům jejich romantické komedie atd. Navíc nechápu, proč bych měl rodičům něco podstrkávat. Máme toho společného dost (např. geny), takže nevím, proč bychom měli spolu ještě sdílet i seriál, film či knihu.
V práci dělám seriálu reklamu, ale stejně se nikdo nechytil. Co ti lidi po večerech dělají, když nečtou knihy, nedívají se na seriály (ripy), nehrajou hry...? Pařit se taky nedá každý den. Asi se jenom dívají na telku, ale zaboha to nepřiznají. :-) Manželovi se seriál líbí, ale knížku si stejně přečíst nechce.
ak niekoho dovediem ku knihe alebo k seriálu, ktorý mám rád, tak mi to robí radosť podobnú tej ako keď som to ja čítal/sledoval. asi by som si mal kúpiť kníhkupectvo :) na GOT seriál som dostal skoro celé kreatívne oddelenie u nás, a na knihu za tie roky už tiež dobrých 20 ľudí. idem si ku GRRM po percenta :)
Tak já bych ASOIF nikomu tvrdě nenutila, zvlášť někomu, kdo čte Viewegha nebo ženský romány. Třeba mojí ségře se seriál hodně líbil a i když ode mě ví, že knížky jsou dobrý, nehrne se do toho. Nechce si spoilerovat seriál. A já jí všechny ty šoky kazit nebudu :P
Ach, bohové... Lidi, neberte zase všechno až tak doslova. Nikomu to samozřejmě nevnucuju násilím. Jen jsem prostě u nás já ten člověk, který pořizuje filmy a seriály (a dnes už i většinu knih). A tak prostě přijdu, položím DVD a oznámím "super seriál, zkus(te) se na to podívat". Nic víc v tom nehledejte.
ak niekoho dovediem ku knihe alebo k seriálu, ktorý mám rád, tak mi to robí radosť podobnú tej ako keď som to ja čítal/sledoval
Velké plus má u mě Nevada a Sarven:) Chmur: přesně, dělá mi to radost, a jak jsem řekla, mamce to dávat nebudu (když nezvládla dokoukat ani Společenstvo Prstenu, je pro fantasy zabitá:-)), ale jak říkám - myslím si, že taťkovi by se to líbilo. Taky by si nikdy nepořídil Milénium, kdybych mu řekla, o čem ty knížky jsou. Tak jsem mu to koupila k narozeninám a první knížku měl zhltnutou za dva dny.:-)
Ona teda ani tak neřeší příběhy o návratu marnotratných synů a dětech vyměněných v porodnici, ale líbí se jí to prostředí (angl. venkov, domy a tak). Vlastně kvuli tomu kouká i na Zmasakrovanej Midsomer.
Komentáře
Oni jsou naši takoví konzervativci, že se bojím, že by to nedali... Mamka určitě ne, to je romantik, nesnesla by, že všechny dobré lidi tam zabijou:D Ale taťka, ten by možná mohl být ukecán... zkusím to a uvidím:D
Montezuma3: Jop, to musím taky vždycky upozornit. Nedejte se odradit prologem/prvními 15 minutami. Pak je to o něčem úplně jiném :)
I když tam je problém, že chuděra se třema dětma nějak nemá čas pořádně se začíst, takže louská Hru už strašně dlouho. A já s ní teď nemůžu probírat nejnovější poznatky aniž bych spoilerovala:D
Navíc nechápu, proč bych měl rodičům něco podstrkávat. Máme toho společného dost (např. geny), takže nevím, proč bychom měli spolu ještě sdílet i seriál, film či knihu.
Manželovi se seriál líbí, ale knížku si stejně přečíst nechce.
na GOT seriál som dostal skoro celé kreatívne oddelenie u nás, a na knihu za tie roky už tiež dobrých 20 ľudí.
idem si ku GRRM po percenta :)
Chmur: přesně, dělá mi to radost, a jak jsem řekla, mamce to dávat nebudu (když nezvládla dokoukat ani Společenstvo Prstenu, je pro fantasy zabitá:-)), ale jak říkám - myslím si, že taťkovi by se to líbilo.
Taky by si nikdy nepořídil Milénium, kdybych mu řekla, o čem ty knížky jsou. Tak jsem mu to koupila k narozeninám a první knížku měl zhltnutou za dva dny.:-)