To bych zas maminku bránil, protože tu a tam má poznáku skoro tak cynickou jako by byla ode mne. Ale stejně si z ní dělám legraci. "Nejsem tvůj otec, Jsem tvůj syn, tatínku." "Ale vždyť tys mi švagře říkal..." "Já nejsem tvůj švagr. Já vůbec nepatřím do rodiny. Jsem cizí člověk."
Už jsem pochopila, proč jsou dobré telenovely. Ti staří lidé už hůř vnímají rozhovory a děj ve filmu. Buď neslyší, nebo mozek pomalu funguje. Telenovely jsou rozvláčné, všechno se tam řeší třikrát, takže stíhají to vnímat.
Ale už sakra! To nám nemôžu hodiť aspoň jednu mizernú fotku? Vždy, keď vidím ich sprosté, ničnehovoriace denníčky z natáčania, tak mám chuť im napísať, nech si ich strčia tam, kam slnko nesvieti.
A u první série nebyly v denících dobrý fotky? Vždyť tam šlo snad všechno od Helen Sloan... Nějakou pořádnou várku fotek v magazínech bych čekal až mnohem později.
Když koukám, kdy se objevilo něco kolem Boardwalk Empire, tak odhaduji nějaký první teaser a foto na přelomu prosince/ledna, ale spíš až ten leden, kdy zas budou nějaké ty konference apod.
Objavili sa drobné správy z natáčania epizody blackwater. Cez 200 komparzistov do seba seka celu noc pod vedením kaskaderov. Aj utok rohanov robili s 200 jazdcami onehda a ako pekne to vyzeralo. Som zvedavy ako si poradia chalani z hbo :)
Tak konečně aspoň nějaké info z natáčení. Přetáčeli znovu scény kolem Renlyho (nějak se jim to nepovedlo, asi kvůli počasí). A kolem toho přetáčení něco uniklo.
Jen pro formu upozorňuji na možné SPOILERY z druhé knihy.
Je tam třeba posílená role Malíčka. Bude ve stanu v tu osudnou chvíli a před či pak má mít rozhovor s Margaery.
A taky se natáčely scény kolem Robba (útěk a znovuzajetí jaimeho, Catelynin příkaz ho ušetřit). Třeba zajímavý rozhovor Cat a Rickarda:
RICKARD: And where is our King? CATELYN: You know very well he’s gone to The Crag to negotiate a surrender. RICKARD: He’s gone to The Crag, aye, but not to negotiate. He’s got that foreign bitch with him! CATELYN: How dare you!
OK, takže když v seriálu bude existovat Skalisko, tak předpokládám že i Westerlingové a Jeyne je jedna z nich (čili scénáristi nepíšou fan fiction). Přízvuk má v seriálu mít (snad protože ho má i Chaplinka), ale co proti ní Karstark má... no nic. Spíš mě zajímá, proč je Karstark s Catelyn a ne s Robbem a proč bude s Renlym Malíček a ne Catelyn. Nebo že by bylo v tom stanu narváno? :D
Nezdá se mi, že by Jeyne měla být "foreign bitch". To zní spíš jako nadávka, kterou by měla být počastovaná Mellisandra. To "foreign" by mohlo diváky zmást.
Podle mě to bude ta Chaplinka - otázka je, jestli to je Jeyne. Tipuju že ano, a z Westerlingů udělaj původem nějakej východňáckej rod (což možná nebude až tak překroucený, ta bába odtamtud byla ne? - tady teda trochu víc tápu :-)
Alek: JJ, Jeynina babička byla čarodějnice z Essosu (teď nevím odkud), přesně ta, co předpověděla Cersei, jak to s ní dopadne. Což sice z Westerlingů nedělá východňáckej rod a nevysvětlovalo by to ani přízvuk její vnučky, ale úpravu původu Westerlingů bych snesla spíš než to, kdyby Jeyne byla... někdo úplně jinej.
Ben Nevis: No ale Jeyne v tej době žádná královna není (a seveřanům je v předloze i potom celá Jeyne ukradená)... na druhou stranu mě nenapadá, co osobního by proti ní Karstark měl kromě toho, že je nejspíš xenofob :D Asi se holt do Robbova tábora holka jedna nedostane za nejšťastnějších okolností.
Komentáře
'Můj syn je tvoje dcera?'
- 'Ano a zároveň je to tvoje matka.'
"Nejsem tvůj otec, Jsem tvůj syn, tatínku."
"Ale vždyť tys mi švagře říkal..."
"Já nejsem tvůj švagr. Já vůbec nepatřím do rodiny. Jsem cizí člověk."
Ale mám pocit, že s věkem se to zhoršuje. Před pár lety si taky ještě dělala sranu. Dneska už jen kouká.:-(
Jen pro formu upozorňuji na možné SPOILERY z druhé knihy.
Je tam třeba posílená role Malíčka. Bude ve stanu v tu osudnou chvíli a před či pak má mít rozhovor s Margaery.
A taky se natáčely scény kolem Robba (útěk a znovuzajetí jaimeho, Catelynin příkaz ho ušetřit). Třeba zajímavý rozhovor Cat a Rickarda: http://winter-is-coming.net/2011/11/day-108-filming-in-n-ireland-winding-down/