Tanec - diskuse
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
BTW Po Tanci s draky mi na druhou stranu přijde nápad, že někdo ze Starkovic děcek zdědí sever, čím dál víc jako iluze laskavého čtenáře. Martin zkrátka z jejich špatných rozhodnutí (a snad každý starkovský rozhodnutí se časem ukáže jako špatný), smutku a vzpomínání na lepší časy udělal něco jako gilotinu na jakýkoliv čtenářovi iluze. Shrneme si to:
1. Hra o trůny: Bran zmrzačenej, Ned popravenej
2. Střet králů: Sansa drsně mlácená, Arya ve válečným pekle, Zimohrad v troskách
3. Bouře mečů: Robb zmasakrovanej, Catelyn mrtvá, Arya zlomená, Sansa zbavená všech iluzí a pod ochranou pedofila
4. Hostina pro vrány: Arya je slepá (a to jste věřili, že z ní bude asasínka?)
5. Tanec s draky: Jon pobodanej a každopádně v háji, Arya se propadá pořád hlouběj do svojeho vražednýho módu, z Brana nejspíš bude - co vlastně, věčnej snílek?
Na Rickona zapomeňte - Davos se chystá udělat správnou věc a víme, jak to u Martina dopadá. Já teda nechci být prorok, ale vidím, co vidím. A světlo na konci tunelu to opravdu není.
"Lannisterové padli v Tanci" To je odvážné tvrzení zvlášť když ovládají pořád půlku říše a hlavně Královo přístaviště :-)
Edit: Anebo je Umber pod hradbami Winterfellu - omlouvám se :-D
Ben Nevis: Ty je vážně chceš vidět všechny mrtvý, viď? :D
Cerseiny děti to mají dopředu spočítané, jestli se má vyplnit věštba té staré čarodějnice. Otázka je kdy a jak. Smrt Cersei si nejspíš nechá Martin na poslední knížku jako třešničku na dortu všeobecné destrukce. :-)
Pokud se nebavíme o Dornech a Tyrellech, všechny postavy mi nejsou ukradené. U těchto dvou rodu ano, včetně chudáků Quentyna a Lorase.
Zapper: Na epický konec se taky těším, ale někdo by mohl přežít. Nechám se překvapit, i když předčasná smrt mých oblíbených postav mě bude mrzet. :-)
Pokud se soud povleče a naopak ser Balon Swann rychle dorazí na Sluneční oštěp - což by mohl, už ho zdržují jen Tollandové (?) - je reálná šance, že při zadávání úkolu mistr stále ještě nehodil Cersei přes palubu.
pre mňa skôr stojí otázka čo bude na konci. vnímam to ako dejiny jednej epochy, asi jej záveru. netvrdím, že to musí byť konštruktívne pozitívne ako Assimova Nadace, ale myslím, že dôsledkom nemá byť tma, ale nová situácia. možno to bude "príchod Tudorovcov" rozumej zlatý vek, silný panovníci, možno to bude "zánik antiky po veľkom sťahovaní národov" rozumej rozpad do malých kráľovstiev, kto vie. uvidíme :)
sarven: Jsme na jednej lodi. To ať už radši některý rody vyvraždí, než aby zabil všechny do jednoho. A Everett má pravdu v tom, že pro jakýkoliv nový čtenáře by to pak postrádalo smysl.
Nezabúdajte, že Starkovia môžu vládnuť zas severu práve vďaka Sanse, ak vyjde plánovaný sobáš s dedičom údolia
Po pěti knížkách už si opravdu netroufám odhadovat co bude a co ne... Stále věřím jenom ve zhoubu rodu Freyů a přeživší(ho) od Starků (přeživší nutně neznamená vládce).
A je mi celkem jasný, že sága skončí tak, že si budeme říkat "ještě pokračování prosím, prosím." :)
Martin se kdysi vyjádřil v tom smyslu, že poslední obraz bude písečná nebo sněhová bouře, co se převalí přes moře náhrobků. V tom případě by asi o pokračování nikdo neprosil :) On toho George už ale nakecal.