Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

12223252728394

Komentáře

• upraveno 21. prosince 2011
    Vypadá to celkem fajn, ale už se na to netěším ani zdaleka tak, jak jsem se kdysi těšil na Pána Prstenů. Navíc si určitě nezvyknu na ty trpaslíky. Já vím, že Hobit je více pohádkovější záležitost, ale prostě mi to nějak vůbec nesedí do toho světa ta jejich "vystylizovanost". Chápu asi ten důvod, který je k tomu vedl, většinu času bude na obrazovce hodně trpaslíků, a tak je chtěli od sebe hodně odlišit, ale....nějak se mi to nezdá.
    Každopádně se těším, jsem zvědav a uvidíme.
    teším sa a na prvý trajler to bolo super. pesnička je skvelá má atmosféru veľkého dobrodružstva, ktoré môže stáť život a hrdinstva a túžby pridať sa.
    osobne si myslím, že prídu aj tvrdšie akčnejšie verzie, ale prvá proste musela byť takáto, potom, neskôr by už nedávala zmysel :)
    Pokud rozvedou události, které se Tolkien sepsal až s PP, tak Hobit rozhodně příliš pohádkový nebude, spolu s Prometheem můj nejočekávanější film příštího roku!
    Presne tak. Evidentne biela rada, dol guldur, mozno cesta moriou, bude toho dost okrem bitky 5 armad a pavukou, ktore su priamo v knihe
    No určitě to bude hodně dobré, tím jsem si celkem jistý, ale ti trpaslíci, to nějak prostě nemůžu skousnout :D Připadají mi jako z úplně jiného světa, z jiného filmu, absolutně se mi tam většina z nich vůbec nehodí ani nezapadá. Přitom si nepamatuju, že by v knize byli ti trpaslíci vzhledově takoví brutální exoti šílení.
    Když porovnám tohle:
    http://thefilmstage.com/wp-content/uploads/2011/07/dwarf_header-650x224.jpg

s tímhle třeba:
    http://www.fantasyplanet.cz/gfx/pictures_clanky/lotr_gal_velky_2001_12_7_14_52_12.jpg

Tak je to až šílené :D

Jeden vypadá jak yeti, další jako elf, jiný jako Lady Gaga, další jako troll, a ten úplně vlevo to je pořádný extrém :D (Mluvím o prvním obrázku samozřejmě :D )
    Klidně ať to nechají pohádkové pro děti. Dobrou pohádku aby člověk padesát let v minulosti pohledal.
    Tak se na Hobita nekoukej a budeš to mít vyřešeno, no. V traileru jsou perfektní a jejich charaktery (zatím tedy Thorina) se taky vydařily.
    Klasický dětinský uražený komentář fanboyů. Někomu se něco nelíbí a jediná reakce: "shoř, nedívej se"
    Neřekl jsem několikrát a dost jasně, že se na to těším, že to bude určitě dobré? Pokud vím tak ano, pokud ne, nechej si vyšetřit oči. Že mám vůči tomu nějakou námitku neznamená, že bych se na to neměl dívat.
    A jen na to reaguješ? Ještě jsi se měl zeptat, jestli mi náhodou není taky patnáct? Aby to bylo všechno na jedné hromádce spolu s hezkými slovíčky, jako "dětinský", "uražený" a "fanboy". :-/ Napsal jsem ti radu ohledně trpaslíků ve stylu, co oči nevidí srdce nebolí, a ty mě zasypeš tímhle klišé obranným výstupem, kromě toho si na ně "zvykáš" už několik měsíců, a nijak se to nelepší, takže jsem myslel, že ti ta rada bude k dobru. :-D
    Velmi vtipné, jen si slovíčkař, očividně se v tom vyžíváš :) Nechám tě v tom, klidně pokračuj, ale už to bude monolog, toho se účastnit nehodlám :)
    Zato ty se svým double postem máš co říkat. :-)
  • upraveno 22. prosince 2011
    tá hudobná linka, ktorá sa rozbehne po trpasličie pesničke je skvelá, trochu sa bojím obrazu. záber na Roklinku s vodopádom, a mám pocit, že aj pri úlomkoch narsilu a tá scéna v rozbitej veži sú trochu čudné. akoby veľmi vidieť digitálnosť (hlavne v roklinke)
    bojím sa, že to je kôli 3D. že aby to vyzeralo výborne v 3D, nebude to vyzerať výborne nonstop aj v 2D, čo by bolo pre mňa obrovské sklamanie. snáď maľujem saurona na stenu...
    Souhlas, některý trpoši jsou fakt divný. Ale přesto jim to budu žrát :-)
    Myslím, že Expendable má pravdu. To, že se mi něco na filmu nebo seriálu nelíbí, ještě neznamená, že nutně musím hodnotit celek negativně. Já osobně mám spoustu výhrad k LOTRU, GOTU atd., ale zároveň oceňuji pozitiva (to se tedy týká hlavně LOTRA, GOT je pro mě průměrný seriál).
    Trailer k Hobitovi se mi líbí. Hodnotím kladně zejména, stejně jako Sarven, hudební složku. Na film se chci určitě podívat. Nicméně polovina družiny trpaslíků opravdu vypadá divně. Chápu snahu je odlišit, ale mohlo se to podle mě udělat citlivěji. Takhle je to soubor prapodivného uskupení piráta, mongolského nájezdníka atd.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 22. prosince 2011
    Tak Prometheus v HD
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    A do třetice všeho dobrého. :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jsem moc ráda, že mě většina nejočekávanějších filmů roku 2012 nechává chladnou. Aspoň nebudu mít přehnaná očekávání :)
    (Což v žádném případě neznamená, že si na ty filmy do kina nezajdu.)
  • upraveno 23. prosince 2011
    No musím říct, že v tuhle chvíli z informací která mám, se nejvíc těším na Hobita. Film Prometheus mi vlastně nic moc neříká. Chvilku jsem doufal, že by konečně mohl vzniknout kvalitní film na námět z antické mytologie, však poté co jsem se díval na nějaké ukázky z natáčení, dostavilo se zklamání převeliké. Do kin přijde Hněv Titánu, ale po obrovském byť očekávaném zklamání z jedničky nevkládám ani teď příliš nadějí, že by se to mohlo povést. Už proto, že Sam Worthington vypadá, jakoby se do antického Řecka teleportoval přímo z vietnamské války.
    Viděl jsem nedávno Hněv Bohů a kupodivu mi to nepřišlo špatné. Nebyl jsem z toho ani nějak odvařený, ale rozhodně to bylo lepší, než jsem čekal. Sice jsem jaksi nechápal, proč Zeus odmítal tak vehementně pomoc smrtelníkům, až to vedlo ke smrti jiných bohů, jeho sourozenců a dětí, ale jinak jsem tam našel spoustu kladů, vizuální stránkou počínaje, výběrem herců konče.
    A tak nejlepšími filmy co jsem v posledních týdnech viděl z oblasti fantasy a scifi zůstávají Ghost in the shell I, II. Pokud jste neviděli, vřele doporučuji. Má to opravdu hutnou atmosféru podkreslenou špičkovým soundtrackem.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. prosince 2011
    Chmur: Chceš říct, že "svět Alien" ti nic neříká?
    U mě má kino prozatím jistý Hobit, zbytek se uvidí (nikoli nutně v kině). :-)
    Chmur: Chceš říct, že "svět Alien" ti nic neříká?
    Ano říká. Viděl jsem myslím všechny díly (4?), dokonce i jakousi chujovinu Vetřelec versus predátor.
    První díl mám nostalgicky spojený s prvním videem mého bratránka a jednočlenným dabingem.
    Od Scotta bych si nechal radši líbit resuscitaci Blade runnera.
    První díl mám nostalgicky spojený s prvním videem mého bratránka a jednočlenným dabingem.
    Nápodobně. :-)
    Co se týče traileru, to je umění udělat 1,5 minutovou upoutávku, aby o filmu vůbec nic neřekla kromě toho, že to má být scifi.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. prosince 2011
    Je to teaser (to je asi jako vytýkat teaseru na Střet králů, že neukazuje Černovodu). Já jsem na to docela zvědavej, rozhodně víc než na všechny kostýmní namachrovance s netopejrem v čele, především jsem ale Scottovi konečně nedávno přišel na chuť.
    nie je to blade runner, ani scott, ale knihu milujem

http://kinema.sk/novinka/7003/h_ford_spat_v_sci-fi_klasike.htm#diskusia

• upraveno 24. prosince 2011
    Ja tiež! :-)
    (Hlavně aby to mělo dobrou kvalitu obrazu:-)

Jo, a tak ty veselé Velikonoce. :-)
  • upraveno 25. prosince 2011
    Sarven: Nějak si neumím představit, že by se to dalo kvalitně zfilmovat. Navíc stejně už přijdu o největší moment překvapení...
  • upraveno 27. prosince 2011
    Taky jsem zvědavá, jak chtějí z psychologického dramatu udělat akční scifi.
  • upraveno 27. prosince 2011
    Poslední dobou se znovu zmiňovalo bombardování Jugoslávie , tady je dokument Uloupené Kosovokterý jako jeden z mála není protisrbskou propagandou. Jen pozor některý záběry humanitárního bombardování jsou docela drsný.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.