Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

12324262829394

Komentáře

• upraveno 27. prosince 2011
  • upraveno 7. ledna 2012
    Včera jsem - spíš nedopatřením - shlédl Friends with Benefits ( příšerný český název raději nezmiňuji). Říkal jsem si, co zas to bude za blbost a počítal jsem s tím, že nedokoukám. Ale... Je to moderní romantická komedie pro mladé, (poměrně) hodně sexu a sprostých slov (převážně z dívčích úst), ale skvělý scénář a herci, fakt jsem se pobavil, bylo to výborné (až jsem pocítil potřebu napsat to sem). Dokonce mám chuť pustit si to znovu, což se mi zrovna často nestává. Takže pokud se budete chtít někdy večer pobavit a romantická komedie je váš žánr, neváhejte.
  • upraveno 7. ledna 2012
    A jestli máte rádi parodie na béčkové filmy s áčkovými herci, tak Drive Angry. (Rovněž hojně fuckující slečna). "Jestli mi to dítě nedáte, ustřelím vám všem hlavy!" :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 7. ledna 2012
    Tak jsem včera byla na druhém Sherlockovi a musím uznat, že (ikdyž je mi seriál milejší) filmový Holmes je zatraceně zábavný a RDj. zatracenej fešák :)))
  • upraveno 7. ledna 2012
    totálny súhlas :)
  • upraveno 7. ledna 2012
    No chlap, co s ním manželka zůstala i přes jeho těžkou závislost na drogách, holt musí mít nějaký kouzlo :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 7. ledna 2012
    To mě Sherlock Holmes 2 neohromil. Nemůžu říct, že zklamal, protože jsem něco takového čekala po prvním dílu. Ve skrytu duše jsem doufala, že když Ritchie nebude mít svázané ruce nutností uspět, tak se film zaměří i na příběh a ne jen snahu vyrazit dech. Bohužel, nesplnilo se to. Vzali první díl a všechno jen vynásobili dvěma :(

A jak Downeyho miluju, tak tady nechutně přehrával a předváděl se (ale zřejmě to bylo na pokyn režiséra).
    upraveno 8. ledna 2012
    Já jsem od SH2 neočekávala nějakou hlubokou myšlenku, ale jen "poho-pouhou" zábavu - což film splnil na jedničku s hvězdičkou.
    upraveno 8. ledna 2012
    Ani já od tohoto Holmese neočekávala nějakou hlubokou myšlenku (dokonce ani napoprvé). Ale přece jen jsou doufala ve vyprávěný příběh, ke kterému dospějeme prostřednictvím humoru, rvaček a akce. Jenže se mi (ještě víc než poprvé) dostalo humoru (často zbytečně přehnaného, viz parodie na vztah Holmes-Watson), rvaček ( přepálených až směšných - viz kozák/ninja) a akce (čím víc a větších výbuchů, tím víc Adidas), ke kterým jsme se posouvali pomocí "příběhu" - často nesmyslně roubovaného a komplikovaného. Taky by si film zasloužil víc sestříhat. Stopáž těsně pod dvě hodiny by byla ideální.
    Neříkám, že jsem se nebavila. Neříkám, že je to špatný film. Ale podle mě mohl být mnohem lepší. U mě je to lehce nadprůměrný popcorňák. Klasická zábava, která krátce zaujme, ale v paměti mi výrazněji neuvízne. I z prvního filmu si teď vybavuju dvě-tři scény a nic víc. Druhý byl tak chaotický, že za pár let budu mít problém rozlišit, jestli se to stalo v prvním filmu nebo ve druhém.

Přiznám se, že mám poslední dobou na filmy asi přehnané nároky a často se u super zprofanovaných filmů neshodnu s většinou. Z nedávné doby třeba Drive a In Time vidím podobně jako teď Sherlocka, zatímco jinými jsou často opěvovány jako téměř geniální kousky.
    upraveno 8. ledna 2012
    Já teda musím říci, že se mi dvojka líbila víc než jednička - všichni byli z Sherlocka Holmese u vytržení a já nechápala proč. Teď si z jedničky nepamatuji skoro nic - jen, že mi tam strašně vadila Rachel McAdams (a to mi v jiných filmech vůbec nevadí, možná spíš naopak). Humor dvojky na mě byl taky občas moc, ale lidi v kině se smáli, takže byl asi v pořádku...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 9. ledna 2012
    Takhle se boří dějiny
  • upraveno 9. ledna 2012
    Trošku z jiného soudku: Nejdražší indický spektákl obohacený ruským dabingem...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. ledna 2012
    Montezuma3: Zrovna jsem na to koukal na moviezone, ale někdo mě předběhnul v tom, co mě hned napadlo:
    Švejk: "Máš rád Turky? Máš rád ty pohanský psy?"
  • upraveno 9. ledna 2012
    vidím to podobne ako nevada. Holmes 2 je pekné na oko, ale pozlátko, ktoré skrýva, že nemá čo povedať. akcia urobená veľmi efektne, ale vlastne nič iné tam ani nie je.
    preto televízne seriály výrazne valcujú kino produkciu (v priemere). Porovnanie kino Holmesa s tv Sherlockom je priam neuveriteľné.
    upraveno 9. ledna 2012
    he2lboy napsal(a):

Nejdražší indický spektákl obohacený ruským dabingem...

Ale jako dobrá rvačka ve vlaku. A podle scény s komáry soudím, že je to i docela slušná hlína.
  • upraveno 9. ledna 2012
    co se týče filmové dvojky Sherlocka, tu jsem ještě neviděl, ale první epizoda druhé TV minisérie je naprosto luxusní... Osobně se moc těším na film Prometheus, mistr Ridley se vrací na místo činu. Podle mne to bude bomba. Hobit mě zatím nechává v klidu, i když ten trailer moc pěkný.
  • upraveno 9. ledna 2012
    Viděli jste Another Earth?
    Stejně jako v Kontaktu tam nejde moc o cestování do kosmu.
    upraveno 9. ledna 2012
    Ben Nevis napsal(a):

Ano
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 9. ledna 2012
    Ještě ne ale když vidim že tam hraje William Mapother (ano pamatuji si ho z lost a prison break) tak se na to podívám
  • upraveno 14. ledna 2012
    Jestli jste nečetli knižní předlohu nebo neviděli skandinávskou triologii, tak vám doporučuju film Muži, kteří nenávidí ženy. Skvělá dvou a půl hodinová zábava s celkem zajímavým dějem s skvělými herci. (Mimochodem- hraje tam "mistr Luwin".)
    LT: to je jakože rímejk tohohle http://www.csfd.cz/film/247369-muzi-kteri-nenavidi-zeny/ ??? močůvkoví amíci jsou líný číst titule. Původní je dobrý, toho remaku se trochu bojim.
    Původní je samozřejmě lepší, ale ten remake není tak zlý, jak jsem očekávala. Je to točeno spíš tím "severským" stylem než "hollywoodským", a Fincher ví, co dělá.
  • upraveno 19. ledna 2012
    Viděl jsem docela zajímavý válečný film ( údajně nejlepší chorvatský vál. film) Živí a mrtví Dvě dějové linie z roku 1943 a 1993 a mysteriozní prvky, celkově temná atmosféra. Taky jsme mrknul na X-Meny První třídu a celkem dobrý. Jednoznačně nejlepší scéna Magneto, který si dává německý pivo v argentinském baru.
    Po nějaký době jsem viděl v televizi skoro celý Statečný srdce a je docela sila, že od roku 1995 nikdo nenatočil lepší historický film. Výborně natočený příběh, vhodně zvolení herci v čele s Gibsonem, pořadně středověká atmosféra, podmanivá hudba. Lepší historický film od tý doby mě nenapadá.
    Flanker si to ovšem nemyslí. (Robroyista) (Já souhlasím:-)
    A já furt přemýšlel, odkud Fassbendera znám. A on to byl ten "skokan" z 300. :-) Dobrý byl i v Janě Eyrové.
    Já osobně vnímám X-men první třídu za průměrný film. Nějak se mi to zdá přeceňované.
    Statečné srdce je parádní film. Možná máš pravdu, že od té doby v podobném žánru nic lepšího natočeného nebylo. Ono opravdu dobrých filmů s tématikou středověku a starověku je jako šafránu.
    Já osobně si myslím, že je to jen nějaká lobby uživatelů CSFD (resp. pár lidí, kteří se tam snaží utvářet veřejné mínění).
    First Class nebyl špatný, ale musel jsem se chechtat, jak tam začala lítat ta mutantka s těmi křídly. Ono, v comicsu se to snese líp, než když to vidíte v "reálu" na plátně. Fakt jsem si nemoh pomoct.
    Já osobně si myslím, že je to jen nějaká lobby uživatelů CSFD (resp. pár lidí, kteří se tam snaží utvářet veřejné mínění).
    O to se zřejmě snaží každý, kde píše nějaké komentáře k filmům.
    upraveno 19. ledna 2012
    A Gladiátor nic? Ne že bych ho považovala na nejlepší film všech dob, ale nad Statečným srdcem ční o kus výš.
    Tak to v žádným případě. Statečné srdce je dle mě po všech stránkách lepší film.
    Ne-e. Ridley natočil mnohem lepší majstrštyky. Třeba Království nebeské.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.