Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A jak Downeyho miluju, tak tady nechutně přehrával a předváděl se (ale zřejmě to bylo na pokyn režiséra).
Neříkám, že jsem se nebavila. Neříkám, že je to špatný film. Ale podle mě mohl být mnohem lepší. U mě je to lehce nadprůměrný popcorňák. Klasická zábava, která krátce zaujme, ale v paměti mi výrazněji neuvízne. I z prvního filmu si teď vybavuju dvě-tři scény a nic víc. Druhý byl tak chaotický, že za pár let budu mít problém rozlišit, jestli se to stalo v prvním filmu nebo ve druhém.
Přiznám se, že mám poslední dobou na filmy asi přehnané nároky a často se u super zprofanovaných filmů neshodnu s většinou. Z nedávné doby třeba Drive a In Time vidím podobně jako teď Sherlocka, zatímco jinými jsou často opěvovány jako téměř geniální kousky.
Švejk: "Máš rád Turky? Máš rád ty pohanský psy?"
preto televízne seriály výrazne valcujú kino produkciu (v priemere). Porovnanie kino Holmesa s tv Sherlockom je priam neuveriteľné.
Stejně jako v Kontaktu tam nejde moc o cestování do kosmu.
Po nějaký době jsem viděl v televizi skoro celý Statečný srdce a je docela sila, že od roku 1995 nikdo nenatočil lepší historický film. Výborně natočený příběh, vhodně zvolení herci v čele s Gibsonem, pořadně středověká atmosféra, podmanivá hudba. Lepší historický film od tý doby mě nenapadá.
A já furt přemýšlel, odkud Fassbendera znám. A on to byl ten "skokan" z 300. :-) Dobrý byl i v Janě Eyrové.
Statečné srdce je parádní film. Možná máš pravdu, že od té doby v podobném žánru nic lepšího natočeného nebylo. Ono opravdu dobrých filmů s tématikou středověku a starověku je jako šafránu.
First Class nebyl špatný, ale musel jsem se chechtat, jak tam začala lítat ta mutantka s těmi křídly. Ono, v comicsu se to snese líp, než když to vidíte v "reálu" na plátně. Fakt jsem si nemoh pomoct.