Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Co se týče Statečnýho srdce a těch pár pěknejch věcí co tam bylo, to je pár rozinek na koláči, kterej je místo z těsta z betonu...
Amaroun: Jo, Waterloo, tak se má točit bitva, žádnejch pár mlátících se maníků který rozhodujou boj, ale hezky 25 tisíc komparsistů v záběru.
A i když mě tady zato asi rozcupujete.... :) Narnie je taky srdcovka a ta bitva v prvním filmu je úžasná.
Ale z Lotra mám nejraději Stromovousův. "Pojďte pojďte přátelé. Entové jdou do války. A možná to bude naše záhuba. Poslední pochod entů."
Co se týká Gladiátora, tak mi na něm vadí použití hodně rychlých střihů během bitev. Vytváří to dojem nepřehlednosti. Statečné srdce je v tomhle mnohem lepší.
Moc pěkné natočené a sestříhané bitevní scény a souboje jsou v Troji od Petersena, i když film jako celek moc nefunguje a přímo uráží svou lit. předlohu:-) Ale souboj Achilles versus Hector je naprosto luxusní.
Ale u knihy jsou spíše vidět ty motivy Rogera a je vidět, že to není stoprocentní klaďas, jde to víc do hloubky.
A konec byl na mě fakt moc - takovýhle totální happy end se mi k tomuto filmu vůbec nehodil (spíš by mi sedělo, kdyby se postříleli navzájem, když už by nevyhrál padouch
3. Pán Prstenů I. 2. Pán Prstenů 1. Poslední Mohykán.
(a hneď mi napadá od Winetuovej smrti, cez Matrix vstup do lobby, príhovor Theodena Rohanom, šepot Billa Murraya so Scarlet v Lost in translation.... je toho veľa.)
ale hlavne každá druhá scéna z Vtedy na západe, Najmä posledný súboj a potom toto: