Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

12526283031394

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. ledna 2012
    Dopřávám si výsadu nebýti běžným.
  • upraveno 19. ledna 2012
    good for you... i když :-)
    Změněného je ve Statečném srdci dost, ale na rozdíl od třeba Gladiátora je to historický postavě, ale podstatný body života a povstání tam jsou. Třeba v bitvě u Stirlingu by šlo blbě udělat filmařsky zajimavou bitvu s mostem ale ty nejzákladnější věci ve filmové bitvě v podstatě byli - Skoti odrážejí jízdu, svojí zakladní zbraní dlouhým kopím ( bojovali ale ve formacích ), taky tam je ukazaná nejslavnější anglická zbraň smrtonosný dlouhý luk. Celkově ale beru jeho největší plus, že Statečný srdce bylo v podtatě první film ve kterým je středověk zobrazen v rámci možností drsně ( herci tam nevypadají jako čistonký modelové s dokonalými chrupy), je tam bahno a ukazaný jak vypadá bitevní pole po bitvě. Do Statečnýho srdce se takový filmy netočili. Později už jo třeba Johanka z Arku ale třeba tam byly bitevní scény hodně zmatený a bral bych i dost nesmyslně. Třeba Gibson jako režiser mě přijde odvážný v tom, že točil filmy, který nejsou v daný době modní Statečný srdce ( v době vzniku se historickým velkofilmy netočili) Umučení Krista ( rozhodně se nedá označit jako komerční film) i zmíněný Apocalypto ( film o říší Mayů kde se mluví povůdním jazykem). Škoda že znemožnil udajně chytal film o vikinzích a prý přemlouval do hlavní role DiCapria - to mohlo být dobrý.
    derfel: Waterloo od Sergej Bondarčuka byl velice historicky přesně točený... Ale je to strašně suchý a zdlouhavý (5 min záběr jak jede jízda omg). Kouknout se na kratší dokument tak ušetříš čas
    upraveno 19. ledna 2012
    Jo, Apocalypto se mi docela líbilo. Gladiátora nijak neobhajuju, z toho se mi vlastně líbí jen úvodní bitva (taky jí ledasco chybí, ale tam se nechávám strhnout efektností provedení).
    Co se týče Statečnýho srdce a těch pár pěknejch věcí co tam bylo, to je pár rozinek na koláči, kterej je místo z těsta z betonu...
    Amaroun: Jo, Waterloo, tak se má točit bitva, žádnejch pár mlátících se maníků který rozhodujou boj, ale hezky 25 tisíc komparsistů v záběru.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 20. ledna 2012
    Království nebeské je jeden z mála filmů, ve kterém mi nevadil Orlando Blůma, takže ho hodnotím celkem kladně :) A žeru Liama Neesona.
  • upraveno 20. ledna 2012
    derfel napsal(a):

Ještě k porovnání filmů komu podobnou scénu věříte víc ? Statečné srdce Království Nebesképroslov od 2:38

Z tohoto výběru volím Království nebeské, jinak ale miluju proslovy Théodéna a Aragorna :)

A i když mě tady zato asi rozcupujete.... :) Narnie je taky srdcovka a ta bitva v prvním filmu je úžasná.
    Z tohoto výběru volím Království nebeské, jinak ale miluju proslovy Théodéna a Aragorna :)
    Souhlasím, Aragornova řeč tady se mi strašně líbí. Je úžasný jeho zapálení :).

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 20. ledna 2012
    Theodenův je lepší. "Jeďte jen, Jeďte. Až do konce světa."
    Ale z Lotra mám nejraději Stromovousův. "Pojďte pojďte přátelé. Entové jdou do války. A možná to bude naše záhuba. Poslední pochod entů."
    Pochod Entů je velice silná scéna. Má oblíbená.

Co se týká Gladiátora, tak mi na něm vadí použití hodně rychlých střihů během bitev. Vytváří to dojem nepřehlednosti. Statečné srdce je v tomhle mnohem lepší.
    Moc pěkné natočené a sestříhané bitevní scény a souboje jsou v Troji od Petersena, i když film jako celek moc nefunguje a přímo uráží svou lit. předlohu:-) Ale souboj Achilles versus Hector je naprosto luxusní.
    A většina lidí fandí Hectorovy :-)
    Tak vzorný otec, manžel, bratr, syn. Ultrakladná postava:-)
    upraveno 20. ledna 2012
    A navíc Eric Bana (kam se hrabe Brad i s Orlandem dohromady) :)
    Krisa: souhlas :)
    upraveno 21. ledna 2012
    Tak jsem konečně viděla Lovce hlav a musím říci, že se nedá nefandit NC-W, proto mne trochu mrzel konec :)
  • upraveno 21. ledna 2012
    Byli jste už někdo na novém Underworldu? Btw. trailer na něj jsem viděl už několikrát, ale až dneska jsem si všiml, že tam hraje lord Tywin. :)
    Tak jsem konečně viděla Lovce hlav a musím říci, že se nedá nefandit NC-W...
    Zajímavý je, že u filmu jsem taky fandila "Nikolajovi", ale u knihy jsem byla rozhodně na straně Rogera...
    upraveno 21. ledna 2012
    Knihu jsem nečetla, ale u filmu to bylo jasný - charismatický záporák vs. nesypmatický klaďas...
    Jako vždycky, že? ;)
    Ale u knihy jsou spíše vidět ty motivy Rogera a je vidět, že to není stoprocentní klaďas, jde to víc do hloubky.
    upraveno 21. ledna 2012
    Tak on nebyl stoprocentní klaďas ani ve filmu, ale herec mi byl krajně nesympatický, až to místy hraničilo s odporem...
    A konec byl na mě fakt moc - takovýhle totální happy end se mi k tomuto filmu vůbec nehodil (spíš by mi sedělo, kdyby se postříleli navzájem, když už by nevyhrál padouch
    Ano, ten konec mi taky trochu vadil, hlavně asi tím, že byl dost chaotický, a jak říkáš, happyend.
    Včera byl na nova cinema popravčí v jedné z hlavních rolí byl i NC-W bohuzel jsem jsem to nevidel cele protoze jsem na to nemel naladu tak se aspon podelim o vědomost :) v Headhunter jsem byl taky na strane zaporaka, proste to nejde nebýt když je kladas takovej manas :D
    Mně se právě ten klaďas líbil. Byl totiž takovej netypickej. Rozhodně jsem mu fandil. Netradiční a morbidní filmeček.
  • upraveno 26. ledna 2012
    Jak jsou podle vás nejpůsobivější scény ve filmech ? Tady je můj žebříček: 5. ExcaliburArtuš vyjíždí do poslední bitvy 4. Zachraňte vojína RyanaVylodění

3. Pán Prstenů I. 2. Pán Prstenů 1. Poslední Mohykán.
    3.
    Tak to nedokážu napsat. Silných filmových momentů jsem prožil hodně. Jinak tvůj výběr se mi moc líbí. Tedy až na toho vojína Ryana.
  • upraveno 27. ledna 2012
    tiež by som nevedel dať menej ako desať - pätnásť, ale včera som si náhodou pozrel koniec Posledného mohykána a je to úžasná scéna (resp - dve scény: v tábore a potom posledná bitka)

(a hneď mi napadá od Winetuovej smrti, cez Matrix vstup do lobby, príhovor Theodena Rohanom, šepot Billa Murraya so Scarlet v Lost in translation.... je toho veľa.)

ale hlavne každá druhá scéna z Vtedy na západe, Najmä posledný súboj a potom toto:

• upraveno 28. ledna 2012
    Je to tu samý filmový kritik...Viděli jste někdo ruský film Брат , neboli Bratr?
    upraveno 28. ledna 2012
    Da.
  • upraveno 28. ledna 2012
    A?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.