No v Bouři jsem u jeho kapitol usínala, ale v Hostině je super. A že bych natrefila na Jonova odpůrce? Když jsem si jen tak z hecu dělala seznam postav, byl na 187. místě před Joffreym a Daenerys...
jo a jak tady někdo psal, že když mluvili o tom, jak Jon zabil Othora a při tom ho nazvali slovem "white" aka bílý i když to dle seriálové terminologie nebyl white walker aka bílý chodec(v knize Jiný), tak podle mě neříkali "white" ale "wight" což zní podobně, ale je to rozdíl a je to tuším použito i v anglické verzi knih.
Jinak, pokud bych měla vyhlásit tři postavy, které se nejvíc trefily do mojí představy z knihy, tak by to byli Tywin, Brienne a Pyat. Naopak nejméně mi sedí Theon, Aša a bohužel i Catelyn.
Taky dávám přednost Jorahovi před Gendrym (a v Panství jsem mu celkem fandila :-). Nejvíc se mi asi líbila scéna TYwina s Aryou (skoro to vypadá, že jejich vztah skončí happy endem :-), zato Greyjoyové jsou marní (hlavně Asha, ale to se pořád opakuju). A nikdy bych neřekla, že mi bude Renlyho tak líto. (A propos, nikde není psáno, že tam Loras to tělo nechal, ostatně kde asi skončilo v knize?) Ty Tyrinovy nosítka - to byla spíš psí bouda, to jsem nějak nepobrala. Qurhin a Pyat jsou perfektní, Dagmera jsem si představovala velkého s vousem.
Arianus: "I buried him with mine own hands, in a place he showed me once when I was a squire at Storm's End. No one shall ever find him there to disturb his rest."
Nespecifikované místo. "na Bouřlivém konci" bylo myšleno někde poblíž (OK, špatná předložka :).
No já nevím.. Já bych možná šáhla fakt po tom Gendrym :). Líp vypadá a navíc není takovej suchar jako Jorah - ten na mě navíc v seriálu působí jako hroznej křivák.. Nemůžu si pomoct.. Kdo ale vede na celé čáře je Bronn - scény s ním si fakt užívám :) Jinak díl se mi celkově líbil. Renlyho mi bylo nakonec i líto a Brienne mi přišla ještě obrovitější než minule - paráda.
Co mě trochu mrzelo je to, že dělají z Jona takového ťulpase - nejdřív dostane na budku od Crastera a pak se musí doprošovat, aby ho s sebou vzali jako průzkumníka. V knize mi přišlo, že si ho víc váží, tay ho tak spíš trpí..
Komentáře
Nejvíc se mi asi líbila scéna TYwina s Aryou (skoro to vypadá, že jejich vztah skončí happy endem :-), zato Greyjoyové jsou marní (hlavně Asha, ale to se pořád opakuju).
A nikdy bych neřekla, že mi bude Renlyho tak líto. (A propos, nikde není psáno, že tam Loras to tělo nechal, ostatně kde asi skončilo v knize?)
Ty Tyrinovy nosítka - to byla spíš psí bouda, to jsem nějak nepobrala.
Qurhin a Pyat jsou perfektní, Dagmera jsem si představovala velkého s vousem.
Nespecifikované místo. "na Bouřlivém konci" bylo myšleno někde poblíž (OK, špatná předložka :).
Kdo ale vede na celé čáře je Bronn - scény s ním si fakt užívám :)
Jinak díl se mi celkově líbil. Renlyho mi bylo nakonec i líto a Brienne mi přišla ještě obrovitější než minule - paráda.